Pufuleti de Ian-Feb 2010(14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Ce frumos mananca Yannis , si ce fatzuca de copil nevinovat are dupa ce face dezastru in casa

Si lui Tudorel i s-a indeplinit dorinta suprema... o matura si un mop numai pentru el. Super jucarie...

Plateea tu nu ne mai pui poze?

Povestea lui David

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

sunt si eu pe aici, doar ca f ocupata, mai trag cu ochiul, mai ma incant cu poze...ce mare s0a facut yannis!!!!! la urmatoarea tura de poze n-o sa-l mai recunoastem!...iar tudorel e foarte tare cum face el acolo pe gospodarul!! iris.....chiar, MP, unde esti?

s-a ales prafu de "planul" meu de intarcat.....dupa ce cateva seri la rand a adormit de unu singur, eventual mai maraia putin, acum dupa 1o minute de rostogoliri, cand zic si eu gata, adoarme, incepe sa PLANGA tare si tot la tztz ajunge...............................macar doarme pana pe la 3-4, am si eu timp de una, alta, ca dup-aia ma ia de noua si incepe o tztzaiala care tine pana se trezeste, el fresh, iar eu presh. iese si o masea, asa ca il inteleg pe de o parte....

vorbiti de mancat.....eu-s in pragu disperarii, nu vrea aproape deloc sa manance, daca se poate insa sa rontzaie biscuiti toata ziua (greseala mea ca l-am invatat)....cred ca voi recurge la stimulente pt apetit, serios...

va pup...mai "vorbim"

_
mama lui Stefan, pui scump

daca nu acceta decat san, e bine ca mai alaptezi! pai nu ziceai ca il intzarci abia dua ce ies toti dintii? ai facut alt plan intre timp?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

ca sa fiu mai clara, accepta si altceva decat san, care de fapt e doar de somn usor si au ma doare maseaua la 3 dimineata, cam asa ceva, peste zi neam, de mult timp. seara bea un biberon plin de LV, deci nu asta e problema, doar ca nu stiu cum sa reusesc sa renunt si la tztza de adormit si la trezirile de peste noapte, ca altceva nu vrea, am incercat.....iar alaptatul pana ii ies toti dintii era o autoironie la adresa situatie mele

_

pai, asta e momentul X care face diferenta! intre intzarcat si alaptat in continuare.
am avut un astfel de moment (sau mai multe?) in care urla si urla si nu-mi accepta biberonul, si taica-su imi zicea sa i-l dau lui nu pentru a-l linisti, ci pentru ca atunci cand mi-l va da inapoi sa aiba motive sa taca (m-am indoit tare)... l-am strans tare la piept, l-am leganat in toate pozitiile, i-am explicat ca gata tzatza, i-am vorbit, apoi... tot urla si urla (am zis ca trezim vecinii si vin cu protectia copilului) si imi arata ca ar vrea sa se uite pe calculator... n-am cedat, aiurea la 3 noaptea sa ne uitam la desene... pana la urma m-a convins... i-am pus desenele de adormit si cu capul pe sanul meu, in fotoliu a adormit in cele din urma...

e vorba de o noapte de urlatura maxima in care sa incerci toate modalitatile posibile (altele decat san)... cam asa am reusit noi...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui plateea

ale1212xa... cate zile de antibiotic are?
cu supozitor ai incercat?
muci ma are? il aspiri mereu sa nu se mai infunde?
sanatate multa!
si noapte linistita sa aveti!

Visez, visez...

povestea unei pastai...numita bbTo

astazi am inceput antibioticul, la 11 dimineatza i-am dat prima doza
pana in seara asta nu imi facuse febra asa ca nu am recurs la supozitoare ca nu a fost nevoie
da, muci are o gramada, il chinui saracutul cu apa de mare, batista bebelusului, pivalone

oricum acum doarme si trebuie sa mil trezesc sa ii dau AB, mi-e o mila de el...dar macar vad daca maia re febra sau nu..si sper sa reusesc sa il adorm inapoi ca ma resimt si eu dupa o noapte nedormita

asa ca va zis de acum noapte buna si sa ne auzim fresh maine la cafea

-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

loredana eu sper sa rezolvi in modul cel mai safe pentru tine

in alta ordine de idei, de ce imi era frica nu am scapat...lui Dragos ii crestea temperatura, sarise deja de 38 asa ca i-am dat nurofen ca sa fie ok si peste noapte ca ma pregateam sa il bag la somn. Pana am facut biberonul, pana ne-am mai jucat un pic s-a intamplat...a vomitat in jeturi..pe taica-so, pe el, pe jos, pe pat...acum nici nu stiu daca ii mai pot da altceva pentru febra...vad mai la noapte daca ii creste...

-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Daca i-ai dat nurofen ii poti da lejer Paracetamol, supozitor cel mai bine , daca vomita.

Si daca nu scade la Paracetamol, poti da si 3 sferturi de sup cu Novocalmin.

Ii poti da o anumita cantitate per kg corp pe zi din fiecare din cele 3 grupe:
Nurofen
siropuri/supozitoare pe baza de Paracetamol
Novocalmin

Daca i-ai dat Nurofen, nu inseamna ca nu ii poti da Paracetamol, ideea e sa nu repeti Nurofenul

Sper ca m-am facut inteleasa....

Multa sanatate!

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Plateea,multumesc de incurajare,imi face bine sa stiu asta!

Nyny,iti multumesc!

ale1212xa,imi pare rau ca e bolnavior Dragos al tau...Voiam doar sa iti spun ca aici in De nu se considera febra pana la 38.5,doctorul imi zice sa nu ii dau antitermic sub valoarea asta...Cu mucisorii e tare greu,nici Lara nu stie sa sufle inca si am tot chinuit-o cu pompita de nas,i-am tot pus solutie salina sau picaturi de farmacie,insa parca nu am vazut niciodata mari imbunatatiri,dar na,sa nu zic ca nu i-am dat nimic...totdeauna si-a facut raceala mendrele,cu sau fara paracetamolul meu...Urez sa aveti o noapte linistita si sa va odihniti toti cu bobocelul in frunte!

Chiar voiam sa va spun ca am ramas oarecum surprinsa ca am citit aici de foarte multe medicamente,noi aici primim extrem de putine...Eu am in casa paracetamol,nurofen,picaturi de nas(foarte slabe) si supozitoare de chimen pentru burtica,atat!Aici antibioticele sunt rare de tot,am avut pe Lara cu gripa urata,cu 40 de grade vreo 2 zile,pe care i-o mai scadeam cate un picut,cu voma si diaree,a durat o saptamana tot,nu am primit nimic,decat ca mi.a dat si nurofen pe langa paracetamol ca sa le alternez si sa ii scad febra....Si mi-a mai dat.ca mi-a venit sa si rad,un supozitor (unul!) Vomex,de la el din dulap,si mi-a explicat de 5 ori sa nu i-l pun decat daca continua sa vomite si nu manca nimic ...Iar in farmacie nu poti cumpara nimic pentru sugari (pana la 2 ani) in materie de medicamente...Decat,eventual,chestii din plante,dar na,alea nu sunt medicamente...Eu am fost foarte surprinsa de sistemul asta cand am venit aici,dar acum imi place ca e asa,imi dau seama ca e mult mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Tomaca wow! da e chiar pesiune! ce tare!
Imi place tricicleta voastra, arata tare solida si safe!

Plateea ba tocmai, bavetica e buna ca nu e dezastru, numa blatu de la masa, farfurie, lingurite si bavetica , atat e de spalat....bine blatu ala de la masa il spal de 5 ori pana adun tot, dar...deh

Sorina mai nou e singurul mod in care mananca...de cand ne-am intors din Gr, Yannis nu mai mananca si culmea nimeni altu in afara de mine nu il poate hrani cu altceva in afara de biberon.
Ai mei ,desi inainte ii dadeau iaurt, fructe, papa ce le lasam eu , acum nimic...ma intorc acasa imi dau din umeri ca "nu a vrut". Sotul la fel, l-am lasat vineri seara cat am iesit eu la un spritz cu fetele (dupa muuulte luni in care nu am mai iesit) si ma intorc..."nu a vrut!"
Nici la mine nu vrea, de aia mai nou ii dau chestii de diversiune ptr a se focusa pe o treaba in timp ce io-i var in gura. Cele mai grele sunt primele 2-3 lingurite pana vede ce e, desi de multge ori e aceasi mancare pe care o stie sau acelasi iaurt. La astea primele 2-3 lingurite face cele mai nevazute figuri: scuipa, se stramba, intoarce capul, etc, aparent zici ca nu vrea sa manance (sau poate chiar nu vrea) dar incerc sa vad ce il intereseaza..lingurita? bun, ia si tu o lingurita, el imi da mie de mancare si e in culmea fericirii cand io cu gura deschisa incerc sa "prind" lingurita lui si asa mananca si el.

Sau, de mare succes... ii dau Vigantol, vede sticla, vrea sticla, bun ii dau sticla...si urmeaza repetate scufundari ale sticlutei de Vigantol in terciul de mancare, apoi o pescuieste de acolo...nu are rost sa descriu mizeria de pe maini, masa etc...dar intre timp mananca castronelu plin...cu micile pierderi pe care le-ati vazut pe masa, maini, fatza, castron, bavetica...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

buna seara fetele...

as fi vrut sa citesc lucruri mai placute...insa...
nu stiu de ce dintre toate cand aud de pui bolnaviori...mi se face pielea de gaina....
eu nici nu prea pot da sfaturi medicale...pt ca sunt paralela la acest capitol si din fericire jiji n-a av prb deosebite care sa necesite tratamente deosebite so.....le las pe plateea..care vad ca apare...cand trebuie sa zica ceva optimist...pe sorina...care din cate citesc este fff documentata...si mai sunt fete...patite pe care nevoia le-a fc doctorite...si tot respectul pt ele..

loredana...nu stiu tu insa eu...dupa ce-a scris plateea ( faca facult de medicina) m-am mai linistit cu prb ta...deci..nu e dracul atat de negru...tinem pumnii...

eu...am robotit pana la amiaza..calcat , mancare etc..reusit intr0-un final sa adorm plodaraia....am reusit sa fac o baie..sa mananc o ciorba si m-am pus pe pat...intrebandu-ma ince fel sa ma relaxez....cand ud usa de la dormitor...( jiji se rica la pat si ajunge la clanta si impinge usa)...n-am reusit sa-l culc la loc...asa ca fura 40 min max de somn....

sunt ingrozita de masele..daca si la noi s-o manifesta cu urlete...

pan al masele...zilnic cade si maiface cate-o vanataie...evident pe la cap...

fetele va doresc o noapte linistita cu cat mai putine treziri..imi cam pik ochii in gura

nb

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

PENTRU MAMICI SI BEBICI...

JUCARII PENTRU PITICI...

HAINUTE BAIETEI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

daa, si la stefan doar cu scheme merge...desi, mai nou, cand il pun in scaun, adopta o tinuta atat de simpatica, de cel mai cuminte copil din lume, isi tine manutele una peste alta si asteapta, se uita luung la mancare, zice papa....eu ma bucur si ma infoi, moooama, ce-o sa mai manance si cand sa-i intind lingurita....pac, intoarce capul foarte afectat!...cu greu il conving sa ia prima lingurita, sa vada macar ce gust are, mai ia cateva lingurite si gata, asa e de aproape o saptamana....sa-i mai schimb mancarea, sa-i fac ceva..nu stiu...ii place pilaful, dar nu-i pot da toata ziua numai asa ceva. a, si neaparat trebuie sa tina si el ceva in mana, un pix de preferinta

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Fetelor, as vrea sa mai vad si eu poze cu pufuleti si sa mai urc vreo doua mai recente cu teroristul meu, dar nu mai stiu parola... ma ajutati si pe mine pls???

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

Eu te iubesc ca te iubesc si te iubesc ca te iubesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

M-am adunat si eu de pe "drumuri".
Vroiam sa va multumesc pt sustinerea cu privire la mancatul Marei, de maine incerc cu ea si schema Yannis.

Sa ma si laud putin...de cateva zile Mara ma cheama sa o culc cand ii este somn, stam amandoua cu capul pe perna si asa adoarme. Ii place la nebunie de tipul cu super simple songs de pe youtube si cand este cantecelul cu spiderul incearca si ea sa-i imite miscarea cu degetele (asta chiar m-a surprins), se aplauda dupa ce reuseste sa introduca forme prin spatii (noroc ca e o gaura mai mare pe unde intra toate, indiferent de forma).

Tomaca este super tare Tudorel, jucaria este minunata. Imi pare rau de probleme, sper sa nu fie nimic grav si sa se rezolve repede.

Plateea

Sorina
imi place "despre tine", esti foarte informata, ce bine ca te-ai hotarat sa ne scrii la un moment dat.

Bubu am vazut mamica tanara si frumoasa in poze, am mai vazut-o si pe Iris cea frumoasa.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput