FIV in Ungaria 129
Raspunsuri - Pagina 21
ariadna33 spune:
bun gasit, unguroaicelor!
cum e primavara la Budapesta? eu am fost toamna si spre sfarsit de iarna, dar in toamna mi-a placut cel mai mult, ce-am mai batut mall-ul si outletul cu cofragul plin de oua... am 3 perechi de pantofi luati de acolo pe care-i iubesc cel mai mult!
spor la stimulari, sa obtineti embrionasi frumosi care sa se prinda de mamicile lor doritoare Iar Samirei, fulgusorii de nea sa se incalzeasca si sa se prinda, Doamne-ajuta!
Bombi, cu foliculasul tau buclucas m-ai facut sa-mi amintesc de una din stimularile mele de la inceputuri, prin 2005 pentru o IAS... ei bine, am avut o luna atat de plina de stress, incat desi eu raspund foarte bine la stimuli in genere, la fiecare din ultimele 3 fivuri am avut 13 ovocite mature cu doze medii spre minime de stimulare pe protcol scurt, si aveam varsta de 37-38 ani... ei bine atunci cand iti povestesc am avut o luna extrem de proasta, aveam probleme si la serviciu, toate scartaiau in viata mea, si nici macar cu 2 pastile de clomiphene pe zi nu am reusit sa obtin macar un folicul, pe la inceputul stimularii au fost cativa, apoi au dat inapoi si ramasesem cu unul singur care si ala in loc sa creasca a regresat si i-am pierdut urma...
O sa-ti spun mai jos ca nu este nicio legatura intre faptul ca ai facut o inhibare mai lunga cu diphereline si faptul ca sarcina s-a pierdut. Bineinteles, tot din experienta vorbesc acum... Primul meu fiv a fost cu protocol lung, adica tot asa inhibare cu diphereline 0,1 trimp de 2 saptamani... la mine protocolul asta nu a fost bun pentru ca pur si simplu nu mi se potrivea, am avut atunci doar 7 sau 8 ovocite, nu mai retin si nici nu mai retin daca toate erau mature... eu am reactionat mult mai bine pe protocol scurt, fara inhibare decat spre finalul stimularii cu cetrotide , asa cum se face. Diferenta e ca diphereline este un analog GNRH folosit in FIV ca inhibator al ovarelor, tocmai pentru ca atunci cand se da "startul" foliculii sa se selecteze toti in acelasi timp. Pe principiul pe care l-am spus data trecuta cand am vorbit de hormoni, diphereline inhiba functia ovariana, dar in acelasi timp stimuleaza bland estrogenul. Eu nu m-am simtit bine sub tratamentul acesta cu diphereline, m-am umflat (retineam apa), aveam stari destul de neplacute (e adevarat ca mai putin neplacute ca acelea pe care le aveam sub anticonceptionale, dar habar nu aveam pe atunci ca pentru trombofilia mea, anticonceptionalele erau "cireasa de pe tort"). Celalalt inhibator era un antagonist de GNRH si oricum mai mult de 3-4 zile nu am facut cetrotide (pe protocolul scurt) si nu am resimtit nimic neplacut.
Nu, in afara faptului ca poate a fost nepotrivit acest protocol lung la tine in sensul ca poate nu ai obtinut maximum din ceea ce putea organismul tau sa ofere, atat calitativ cat si cantitativ (nu stiu sigur pentru ca nu-ti cunosc profilul hormonal si nici reactia pe care ai avut-o la toate fivurile), diphereline nu ti-a afectat nici calitatea ovocitelor si nici sarcina.
Cat despre beta hcg-ul in scadere, ei bine am suferit si eu o astfel de experienta in 2004, imediat la 2 luni dupa ce am pierdut prima sarcina, eu am numit-o avort menstrual, acum vad ca se prefera expresia "sarcina biochimica", oricum tot pe acolo este... cu 2 zile inainte sa vina ciclul (eu aveam ciclul ceas 28 zile inainte sa intru in nebunia fivurilor) m-am dus glont sa fac beta ca am simtit ca am ramas insarcinata... fericire mare, beta 20 (nu mai imi amintesc valorile exacte, doar aproximative)... dupa 2 zile vine menstruatia ca si cum nu ar fi fost nimic, adica la timp, fara intarziere si fara modfificari de aspect sau consistenta, ma duc iar sa fac un beta: 44! Dupa inca 2 zile scazuse deja la 18. Si asta a fost... daca nu as fi facut analiza de sange, nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca era altceva decat o menstruatie normala.
La mine cauza a fost trombofilia de care sufar si am descoperit-o foarte tarziu, in 2009. Practic embrionul incerca sa se implanteze si nu avea cum sa se hraneasca, sangele meu era foarte gros, si la analize se mirau asistentele cat de gros e si inchis la culoare... ma tot intrebau daca am facut analize de coagulare, da, facusem si le si repetasem la Fundeni, si ce folos? pareau ok. Cu toate astea, pana nu am facut tratamentul cu heparina nu am reusit sa pastrez sarcina... am 2 mutatii heterozigote, MTHFR si Factor V Leiden si aveam nevoie de tratament specific. Restul, e poveste...
Deci Bombi, o sa-ti trimit PM cu adresa mea de mail sa-mi scrii, sa vedem daca te pot ajuta cumva. M-as bucura din tot sufletul daca as putea si ai oricand sprijinul meu
Cybele, multumesc Eu sunt cam timida, dar daca simt ca cineva e cu adevarat interesat de ceea ce spun, atunci ma deschid si uite ce placinta lunga scriu Sa vezi mailul meu cum arata!
ariadna33 spune:
ah, bombi, ca m-ai intrebat: meseria mea nu are nicio legatura nici cu medicina, nici cu farmacia... am facut doar facultatea de infertilitate 7 ani, cursuri intensive de noapte
luisianadsd spune:
fetelor buna dimineata! vin si eu cu vesti noi
vineri am avut ET cu un oulet de 7 celule si sper din tot sufletul sa fie lipicios.
acum simt ca-mi vine ciclul dar sper sa fie doar in capul meu si sa fie bine.ce sa mai, chiar am emotii mari.
va doresc tuturor numai reusite si eu revin pe 9 mai cu bhcg
o saptamana buna tuturor
dana
1extrauterina
1 fiv "nereusit"