FIV in Ungaria 129
Raspunsuri - Pagina 18
smufurash spune:
violeta70, draga mea, eu nu doresc sa contrazic in vreun fel opinia medicului care ti-a sugerat FIV cu ovocite donate, insa asta e ultima frontiera! Este stiut ca, daca nu ai probleme de endometru/implantare, asta e varianta cu cele mai multe sanse de reusita pentru "babe" ca noi, dar tocmai de asta trebuie sa fie ultima solutie dupa ce le-ai epuizat pe toate celelalte. Pana acolo eu cred ca mai sunt si alte sanse: inca un FIV (din punctul meu de vedere, un singur FIV este insuficient pentru a concluziona ca nu mai sunt sanse cu propriile ovocite) si/sau un FIV pe ovulatie naturala.
Eu am facut FIV-urile, si le voi face in continuare pana reusesc, la Giulesti, la prof. Marinescu. Am convenit ca intre FIV-urile cu stimulare, sau atunci cand nu dispun de suficienti bani, sa fac FIV-uri pe ovulatie naturala. Nu e o minune - rata de reusita este mica pentru ca, de cele mai multe ori, ovocitul pleaca din folicul inainte de punctie si medicul nu mai are ce aspira, dar cred sincer ca in acest fel imi cresc sansele (cu atat mai mult cu cat ofer echipei medicale un istoric al modului de reactie a organismului meu).
Uite, eu am un AMH de 1,6 (este considerat, de catre medici, bun pentru varsta mea); la al 2-lea FIV au recoltat 4 ovocite, adica exact cate ti-au recoltat si tie, tu avand un AMH DE 0,23 (nu am inteles prea bine: ovocitele tale nu au fost puse imediat la fertilizat?). Din aste 4 ovocite, 3 s-au fertilizat si in ziua a 2-a am transferat toti cei 3 embrionii obtinuti, rezultand o sarcina. Din pacate, nu a fost viabila, explicatia cea mai plauzibila fiind ca, din cauza varstei, sansele ca ovocitele sa fie degenerate (sa contina aberatii cromozomiale) sunt foarte mari, ceea ce conduce la obtinerea unor embrioni neviabili, chiar daca ei, aparent, arata bine in primele zile (au numarul de celule potrivit zilei de dezvoltare, celulele sunt aproximativ egale si au putine fragmentatii sau chiar deloc). Asta e, merg mai departe, sperand ca-l voi intalni pe cel sanatos care imi va aduce copilul mult dorit.
In concluzie (ca daca ma pun pe scris, nu ma mai opresc ), eu te rog sa nu depui armele prea usor - "razboiul" nu s-a incheiat! Nu-ti anula singura sansele din cauza unui moment de slabiciune. In plus, ar trebui sa incerci sa obtii parerea a inca 2 medici, din diferite clinici, astfel incat sa-ti poti forma o imagine cat mai obiectiva asupra situatiei tale.
Keep trying , keep hoping - sunt alaturi de tine!
---------------------------------------------
1 FIV - nereusit
1 FIV pe ovulatie naturala - nefinalizat
al 2-lea FIV - reusit - sarcina oprita din evolutie la 5 s
al 3-lea FIV - in pregatire
denisa220972 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violeta70 Eu ce sa fac.....mai nimic, servici si casa. Incet, incet incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu voi fi mama, cel putin "biologica". Imi spun in fiecare clipa ca aici este doar Vointa Domnului, asa ca eu nu pot face mai mult. Din pacate situatia financiara nu-mi permite sa mai incerc a doua oara, mai ales in situatia mea (41 ani, este adevarat ca neimpliniti, AMH = 0.23) |
violeta70 nu fii dezamagita, DD are un plan ptr. fiecare, eu m-am luptat pe toate fronturile , inseminari , FIV si adoptie sa nu cumva sa-mi reprosez mai tarziu "oare daca faceam si nustiu ce?reuseam? am reusit la ADOPTIE(mai greu ca o sarcina), am o fetita "sunt fetita cu fundite,ma duc la gadinita"(manca litera R)i-mi canta toata ziua,nu simpt ca nu am nascuto eu sau cand i-mi spune "finoo mami"(in traducere: vino mami ) i-mi trebuie 3 pampersi sa nu fac pe mine de bucurie, casa i-mi este cu susul in jos,sunt obosita, dar nu simpt decat bucurie cand intru in casa si o vad. Am uitat de cei 8 ani de tratamente, investigatii,punctii, stimulari si tot pachetul.
Ca varsta sa stii ca nu suntem departe, una de cealalta.
Curaj pe mai departe si multa sanatate
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
GeorgianaI spune:
Hristos a inviat!
Buna dimineata dragutelor!
In sfarsit apuc si eu sa intru sa citesc din urma si sa ma pun la curent cu noutatile.
Samira, Cybele bafta multa si sa dea domnul sa fie cu ochisori!
Fetele, gata, am terminat cu analizele. Azi am facut si electrocardiograma, dar am numai foaia aia, banuiesc ca nu mai trebuie altceva.
Al meu husband si-a facut ieri spermograma, ii scrie normozoospermie. Banuiesc ca e ok.
Acum, asteptam sa treaca si sapatamana asta si cealalata, si pe 11 am mare intalnire.
Mai este cineva in perioada aia la Budapesta?
Va pup dragelor si o zi cat mai usoara, ca a mea nu va fi sigur!
PS: Nu am timp nici sa mor. Al meu sot a ajuns la concluzia ca mama mi-a dat redbull in loc de lapte cand eram mica, ca cica is agitata si in priza non stop.
Simt ca nu mai am timp, ma agit, dar nu as putea sa va spun pentru ce anume nu am timp.
Gata, ma apuc sa muncesc.
Llor spune:
Buna
denisa220972...m-ai emotionat pana la lacrimi cu povestea ta....te felicit din tot sufletul si sa va traisca minunea de fetita...pupici
Samira...sper sa ne dai vesti cat de curand ca ai un beta mareeeeee...sincer iti tin pumni...
Bafta tuturor fetelor care sunt acum in focuri...
FIV 1 - Zadori Szeged - REUSIT
3 foliculi-3 ovocite-3 fecundate-3 transferati-1 bebe confirmat :)
unacri spune:
Buna fetele,
Bhch azi ziua 12 de la ET 121,2 :). Eu zic ca sunt gravi nu?
I-am scris lui PK si astept sa vad ce imi spune si el. Progesteron 126,7.
Va pup
anchusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui unacri Buna fetele, Bhch azi ziua 12 de la ET 121,2 :). Eu zic ca sunt gravi nu? I-am scris lui PK si astept sa vad ce imi spune si el. Progesteron 126,7. Va pup |
daaaaaa!!!!.... esti felicitari! sa ai o sarcina usoara!
anchusa
cybele spune:
unacri - felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iti doresc sa ai parte de 9 luni lipsite de emotii !
simteam nevoia de o veste buna azi! excelent!!!!!
cybele spune:
de sabina mai stie cineva ceva? n-a mai revenit pe forum dupa punctie, sper ca no news is good news
unacri spune:
Va multumesc mult fetele mele dragi, pentru sprijinul vostru si pur si simplu pentru ca existati si ati ales sa impartasiti cu noi toate grijile si bucuriile si nelamuririle voastre pentru asa am capatat curaj sa mergem mai departe (eu una asta am simtit).
Multa, multa bafta si voua si multa incredere: in voi (puteti sa faceti orice va puneti in cap, inclusiv injectii :P, asta este pentru sperioase) in PK si in DD (ordinea enumerarii este aleatorie).
Puuuuuuuuup
cybele spune:
unacri - si te mai asteptam cu vesti despre burtica! sa ne tragi dupa tine
georgiana - mai ai putin si intri in focuri. Sa fie cu noroc!!!!Eu pe 10 mai am calculat ca as pleca din Budapesta, inca nu stiu sigur ce si cum ca depinde de zilele de stimulare
Maine sunt zi 9 de stimulare si ma duc sa imi numere iar ouale . De cand am ajuns la Budapesta nu ma mai inteapa ovarele, nu mai simt nimik. Sper ca macar alea 3-4 de le-a vazut marti sa fie tot acolo