CUM SUNTETI TRATATE LA LOCUL DE MUNCA
Raspunsuri
LauraFlo spune:
E primul meu "nou subiect" asa ca rog sa-mi fie iertate stangaciile.
Citind ORD 96 cu privire la protectia maternitatii ( pentru care ii multumesc lui Marius), a aparut si ideea acestui nou subiect. Sunt economista la o firma cu capital privat mixt cu 30 si ceva de angajati si ... insarcinata in 21 de saptamani. Relatia cu managerul firmei ( datorita postului pe care il ocup ) era .. este sau .. de fapt nu stiu inca cum s-o definesc, foarte apropiata.
Lucrez in firma de trei ani, chiar din prima zi de dupa licenta, si am trecut prin stadiul de invatacel spre cel de angajat cu responsabilitati depline ghidata de el. Acest om, cu un har pedagogic deosebit si un bagaj de cunostinte impresionant, m-a invatat aproape tot ce stiu, m-a facut partasa la realizarile firmei, m-a facut sa ma simt partasa la conducerea ei....
si acum apare inevitabilul "dar"
.....dar de vreo luna - doua se comporta cu mine de parca as fi handicapata. Analizele, planurile pe termen scurt, orice altceva imi sunt transmise prin contabil sau secratara...cu alte cuvinte eu nu mai exist.
Nu stiu daca se pregateste pentru perioada in care voi lipsi ( 3 - 6 luni maxim daca BB e sanatos si cuminte asa cum i-am comunicat si promis) sau considera plecarea mea o tradare (el va trebui sa se ocupe singur si de responsabilitatile mele pentru ca nu mai este nimeni pe acest post in firma).....Nu e foarte grav, dar deocamdata nu-i inteleg atitudinea si... ma doare.
Oricum, m-ar ajuta foarte mult daca mi-ati povesti cum decurge sarcina voastra si din acest punct de vedere.
Mii de pupici, Laura si BB rusinos.
P.S. Am fost la echo si BB n-a vrut sa ne arate sexuletul lui. Urat din partea lui nu-i asa?
tora97 spune:
este posibil sa doreasca sa te menajeze... unor barbati le este "mila" de femeile insarcinate.. si, cred, ca nu vrea sa te solicite in nici un fel. stiu ca tu poti, ca nu este o problema, insa el nu are de unde sa stie acest lucru..
daca iti permiti ai putea sa discuti subiectul cu el...
eu, cind am fost insarcinata am avut parte de un regim absolut preferential, pot spune... pur si simplu veneam la sv sa am de unde pleca.. bine, nu numai el dar si colegele ma menajau la maxim, si uneori chiar exagerau...
nici thea nu sia aratat secul, a pastrat discretie totala, insa eu STIAM ca va fi fetita, pur si simplu simteam acest lucru...
iti vine sa crezi ca aveam nume "pregatit" doar pentru fetita?
pupici grasuni
Marina spune:
si eu am fost o super menajata de colegi si sef care s-au purtat super. Oricum nu am exagerat, dar cum Mariutza a fost cam zburdalnica prin burta mai aveam nevoie de momente de respiro.
De ce nu discuti cu seful tau? Poate el vrea sa te menajeze si intalegi tu gresit???? pana la urma o discutie sincera rezolva totul
Kiara spune:
Eu n-am fost menajata de sef. Nu este roman, nu este insurat, nu are copii si in concluzie, nu are cum sa inteleaga prin ce trece o gravida. Si evident nici nu s-a obosit nimeni sa-i explice ca oricum nici n-ar fi priceput.
Asa ca n-am dus lipsa de stres, nervi, suparari si tot tacamul...D-asta am ajuns probabil si la cerclaj. In momentul cand i-am zis de aceasta posibilitate, si-a aratat fata umana (oare sefii au asa ceva??) si a inteles ca tre sa sacrific juma de an din viata mea pentru o noua viata. Acum astept sa vad cat il tine aceasta minune!! Ca dupa cum il stiu eu ma astept in fiecare zi sa ma sune si sa aud d-alea dulci...si va dati seama ca nu pot sa fac referire la nici o lege de protectie a maternitatii, ca aia e doar pe hartie, in practica tot cum canta ei trebuie sa joci!
Roxana_G spune:
Laura, sa stii ca eu as vrea sa fiu ignorata. Insa este exact la polul opus. Cu atat mai mult cu cat am fost promovata tocmai cand am anuntat ca sunt insarcinata.
Crede-ma ca abia astept concediul, pentru ca nu mai fac fata. Munca foarte multa, responsabilitatile noi si stresul obisnuit m-au obosit peste masura. Nu numai ca nu am fost menajata, ba chiar am stat si mai mult peste program.
Eu zic sa te bucuri de perioada asta si sa nu iti faci griji. Probabil chiar vor oamenii sa te menajeze.
rici35 spune:
Hallo,
sotia cind i-a spus sefului, ca este gravida (in germania la firma Baumüller Motoren), asta era sa pice de pe scaun si a spus ca i-a stricat acuma toata ziua, si inclusiv weekendul. De ar fii stiut ca vine cu asa ceva nu ar fii lasat-o in concediu.
Asta ca de la inceput, apoi au inceput de a nu ami vira salarul cum trebuie, pina cind le-am calculat eu ce va trebui sa vireze, si am inceput cu amenintari cu avocatul. Apoi i-a dat sotiei lucrul cel mai greu ce gasea.
Bineinteles legea fiind de asa natura ca femeile insarcinate au o gramada de drepturi am trimis-o la Dr. sa se scrie bolnava. Cum mergea inapoi, iar ii dadea ceva greu, si asa a mers pina cind a intrat in perioada cind avea voie sa stea acasa. Atunci firma a si sistat imediat plata salarului, desi trebuie sa plateasca inclusiv cred ca 2 luni dupa termenul de nastere.
La intrebarea mea de ce nu mai vireaza banii, au raspuns ca trebuie sa aibe certificat de nastere de la copil ce fac ei daca copilul de exemplu moare la nastere . O porcarie de fapt, ei trebuie sa vireze la zii. Da i-am lasat, si cind a fost copilul aici am primit iar foaia de salar cu suma 0,00 DM.
I-am sunat iar si au spus ca vor vira, dar nu cind noi vrem, ci cind cred ei de cuvinta. Deci am mers la avocat si atunci au platit.
Numai bine sotia a ramas 3 ani acasa cu copilul, si dupa aia le-am scris ca sotia vine la lucru le termen. Dupa alte trei zile le-am trimis instiintarea ca sotia este insarcinata :))
Dar a mers inapoi, si la fel a fost, ii dadea munca grea, ea se scria bolnava.. Apoi a ramas iar acasa cu fata, si cind fata avea 3 ani a vrut sa mearga inapoi. Sectia nici nu mai exista, asa ca am mai discutat cu ei ce sa ii plateasca "Abfindung" ca sa fie de acord sa plece, au vrut sa ne traga in piept, dar pina la urma au platit 16 mii de EURO...
Asa, ca sa stiti, sa nu cumparati motoare de la Baumüller. Niste Cretini :)
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by rici35
Hallo,
sotia cind i-a spus sefului, ca este gravida (in germania la firma Baumüller Motoren
.....sa nu cumparati motoare de la Baumüller. Niste Cretini :)
Sa traitzi! Nu cumparam! Chiar ar fi o idee de ban pentru companiile anti procesului natural de a avea copii!
Mai povestim si la altele.. si sa vezi ce imagine ii facem lui nenea Baumuler..Pe bune!
Roxana&Ruxandra
LauraFlo spune:
Buna dimineata burtici!
Va multumesc ca ati consolat si mai ales adus cu picioarele pe pamant aceasta viitoare mamica care de la un timp se alinta ca o pisica in fata castronelului cu lapte. Ati fost foarte dragute ca mi-ati raspuns . Pe mai tarziu !
Mii de pupici !
Laura
madutza spune:
Nici eu nu am probleme la serv. Colegii sunt foarte draguti, dar incerc sa nu devin prea rasfatata, ca apoi nu ma vor mai suporta, desi am mereu tendinta de a vorbi despre BB-lusi. Sefa mea este foarte incantata ca o sa fiu mamica si lumea pe aici stie ca am probleme si o sa raman acasa mai devreme, si ma sustin, spunandu-mi ca sanatatea mea si a BB-lui conteazacel mai mult.
Imi pare rau pentru fetele care nu sunt tratate bine....dar o sa uitati de astea cand o sa vina BB
Madutza & ingerasul din burtica