Copii nascuti la final de mileniu (1999 - 2000)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

ca tot e focul olimpiadelor: cum selectati pe cele la care participa? Intreb asta pt ca Ozanei ii este rusine sa spuna ca nu vrea sa mearga la un anumit obiect. La mate, fizica merge ca trebuie si punct. La romana ca vrea, la biologie vroia dar nu s-a tinut (sau nu i-a anuntat), la chimie la fel vrea, dar la engleza si franceza nu considera ca are vocabular destul de bogat pt asta. Clar, nu urmareste performanta in mod special ci mai mult vrea sa vada care e nivelul comparativ cu generatia ei.

LalaD, la clasa a saptea deabia pe luni vor hotara care va fi punctajul minim pt promovare la fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La noi la toate dau intai "faza pe clasa" unde se califica primele 5 punctaje, apoi " faza pe scoala" unde se califica de la punctajul minim stabilit de comisie, de obicei acelasi ca la sector din anii anteriori ca dau acelasi gen de test.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Asa ca stabilesc profesoarele, nu ei
Al meu a refuzat sa mearga la tehnologie, pe sistemul " cand dam testul o sa "uit" sa fac ceva "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si la noi in scoala profesorii hotarasc cine, unde merge. Din ce am observat se merge foarte mult pe ideea de afi selectati foarte sever pentru a creste sansele de reusita la faza pe judet. De altfel si pregatirea se face cu exercitii conform celor date la faza pe judet.
Fiind multi copii foarte buni au de unde alege, asa ca evita sa incarce foarte mult un copil ci se prefera sa faca performanta cu unul intr-un domeniu, cu altul in altul etc.

Dar ce olimpiade cand afara este asa de frumos? Eu abia trag de al meu sa-si faca temele, dar sa lucreze suplimentar, zapada de afara este o tentatie mult mai mare. Pana si la scoala a fost foarte frumos zilele astea a tras fiimiu concluzia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

ce mai fac copilasii, cum se descurca ei cu slalomul printre zilele libere si scoala?
Ozi a avut olimpiada de romana, sector. De anul acesta, inainte de a contesta lucrarea, ai dreptul sa o vezi in prezenta unui membru al comisiei. Este mare lucru pentru ca altfel copilul nu stie unde a gresit, cat a gresit. Din pacate pentru noi, am avut confirmarea unor banuieli de-ale mele, nespecialist fiind insa. O mare inconstanta in exprimare, greseli de interpretare a cerintelor... Profesorul corector a fost de exceptie, tipicar, dar care a pus punctul pe i. Am realizat ca are nevoie de ajutor de specialitate, eu privind lucrurile ca matematician si nu ca prof de limba romana (de exp, daca se cere sinonimul unui cuvant desprins dintr-un text gasesc necesar sa se precizeze daca se doreste contextual). Initial am intrat in panica, imaginandu-mi ca ne-am fi dat seama de asta la testarea nationala....un 8 la romana o arunca la un liceu din esalonul 2 sau 3.... Ozi era atat de dezamagita incat imi era si mila de ea. Scrie tare frumos, uneori de o profunzime ce depaseste varsta, dar are si pasaje extrem de puerile care contrasteaza cu restul putand crea impresia ca memoreaza fraze elevate. I-am explicat ca e la granita dintre copilarie si adolescenta si inca nu-si controleaza trairile. E bine insa ca are timp sa lucreze, sa evolueze.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Salutari si de la mine!

La noi au fost doar doua zile libere, saptamana trecuta. Si la noi a fost sambata olimpiada de romana, dar fiica-mea nu a mers, spre deosebire de anul trecut si spre surprinderea si, probabil, dezamagirea profesoarei. Anul trecut a avut rezultate frumoase, anul asta insa am aflat de olimpiada abia cu doua zile inainte, dupa niste zile destul de obositoare pentru ea in care s-a pregatit pentru niste teste sumative. Asa incat noi, parintii, am hotarat pentru ea sa nu mearga, spre usurarea ei, care nu se omoara cu concursurile de genul asta. In general, ea nu isi manifesta dorinta de a participa, dar merge daca noi, (de regula eu...), o "impingem" spre asta. Ea are nevoie de foarte mult exercitiu pentru a se ridica deasupra nivelului la care se lucreaza la clasa, eu sunt constienta de asta si foarte dispusa sa o ajut sa depaseasca obstacolele, insa ea nu isi doreste decat rar. Poate ca ar avea nevoie de mai putin si totul ar decurge mai usor, daca ea ar vrea intr-adevar, dar imi dau seama ca uneori nu isi doreste, iar alteori nu se simte capabila sa depaseasca anumite limite pe care ea singura si le-a creat. Asa ca avem de lucru pe multe planuri. Nu stiu daca eliminarea acestui blocaj s-ar face trimitand-o pur si simplu "la lupta" fara ca ea sa-si doreasca sau asteptand ca mai intai sa se produca in ea o schimbare, o deschidere, ceva. Nu este vorba cumva despre vanitatea mea aici, ci pur si simplu mi-as dori sa nu se mai ingradeasca singura, sa creada mai mult in fortele ei.

Gratiela, felicitari fetei macar pentru efort, pentru participare. Colindand eu pe net dupa subiecte date pe la olimpiadele si concursurile de romana la clasa a VI-a, am vazut subiecte de la literatura care mi s-au parut de un grad de dificultate exagerat pentru varsta lor. Adica mi s-au parut pentru copii cu o inspiratie "brici". Iar ponderea in lucrarea o detine literatura, de cele mai multe ori. Si, apropo de sinonim, de obicei se precizeaza daca se cer in context. Referitor la "ajutorul de specialitate", am mai intalnit pe aici opinii total potrivnice, dar eu sunt din alta "tabara". Eu sunt pentru astfel de ajutor, daca noi, ca parinti, il consideram necesar si de multe ori se poate dovedi absolut util.

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Glimmer, nu o forta pe fetitza, las-o sa decida ea cind e pregatita. Uite, a mea anul trecut a "trebuit" sa participe si la olimpiada de mathe si la cangurul,pt ca era la mathe-club. Rezultatelele au fost bune, dar nu excelente. Insa, ne-a declarat atunci ca ea nu mai participa niciodata la un astfel de concurs de mathe. Se simtea nedreptatita is de profa de la mathe club (cu care am avut o discutie si am mai clarificat pb) si de cea de la clasa (care, le e si diriginta si face mari diferente intre copii...diferente remarcate de copii care, in ora de dirigentie au ridicat pb si i-au zis ca nu e impartiala).
Ei bine, anul asta a venit cu dorinta de a participa la Cangurul, desi nu mai e la mathe club. Din pacate pt ea, profa asta a nascut acum 3 sapt si un an nu mai vine la scoala. Iar altzi profi de mathe din scoala (inclusiv diriginta ei) nu considera interesante astfel de concursuri. Urmarea: anul acesta la ei la scoala nu se tine Cangurul

Totusi, pe mine m-a surprins Bianca, pt ca, de unde anul trecut era f hotarita sa nu mai aiba dea face cu astfel de concursuri, anul asta s-ar fi dus din proprie initiativa.


Grati: si eu sunt pt ajutor de specialitate, daca noi ca parinti, suntem depasitzi de situatie. Ozi e un copil exceptional, ar fi mare pacat ca dintr-o ambitzie prosteasca (desi nu cred ca ea cazul la tine) de a nu o da la medidatii, sa ajunga intr-un liceu mai putzin bine cotat. Timp mai are sa indrepte micile lagune. Ea e un copil f disciplinat, din ce am mai citit eu (cred ca si sportul a disciplinat-o), chiar daca e la granita idntre copilarie si adolescenta. E f bine ca a avut ocazia sa-si vada lucrarea corectata la singe si sa vada unde mai are de lucrat. Spor la treaba, caci o asteapta citeva luni de foc 8ea e intr-a 8-a, nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Helbi, nu stiu cum este la voi, dar aici daca scoala nu organizeaza Cangurul poti lua legatura cu organizatorii si te trimit la o alta scoala care organizeaza.

Glimmer si la noi la fel... doar daca il "impingem" participa. Nu este genul care sa-si doreasca sa se ridice deasupra celorlalti, asa ca nu vede utilitatea concursurilor.

Al meu nu s-a calificat la matematica la faza pe scoala (a avut 16 puncte), subiectele au fost mai grele decat cele de pe locala, dar toti copii care au participat din scoala s-au calificat pe judet. Asta este dezavantajul scolii bune. La romana nici nu s-a pus problema.
In schimb merge la faza pe judet la informatica, incearca sa se pregateasca cat de cat, dar vom vedea ce va fi. Nu este timp pentru a lucra suplimentar, se cere foarte mult la clasa si nici nu mi se pare normal sa nu aiba timp liber deloc, as vrea sa se bucure de copilarie.

In ce priveste intreruperea scolii, al meu a plecat luni la scoala cu dorinta de a o gasi inchisa. Dorinta i s-a indeplinit dupa o ora. Am incercat sa-i explic ca va recupera sambata si mi-a replicat "Ce alta treaba avem noi sambata asta? Si oricum, eu cred ca profesorii nostri stiau, ca de asta suntem inainte cu materia."
Asa ca doua zile luni si marti a profitat din plin de zapada, a stat cam 4 ore afara, luni chiar a venit cu lobul uneia dintre urechi umflata de la frig.

Gratiela, la al meu la romana se vad rezultatele de cand face meditatie, eu eram depasita de mult de romana, mai ales ca materia se preda altfel decat pe vremea mea si nici n-am excelat vreodata la romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

mamici, cum procedati cu bursele copiilor? Le-o dati integral? In primul semestru la Ozi a fost 100ron/luna. In al doilea insa suma este foarte mare pt un copil de 12 ani: 450ron/luna. Eu sunt de parere sa-i primeasca pe toti si sa-i gestioneze cum vrea, tatal ei insa vrea ca din ei sa pastreze cat sa poata merge intr-o tabara in vara asta. Pana in iunie inclusiv ar fi cam 20 milioane...vacantele se scad... Voi cum ati face? (Ozi ar vrea sa-i topeasca pe toti pe haine, desigur...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

La fiica-meaa la scoala nu am auzit de burse. Habar n-am in ce conditii se dau. Dar eu i-as da-o pe toata, sa simta si ea ca a realizat ceva. Oricum, fiica-mea nu cheltuieste din banii "ei", este strangatoare. Iar noi, parintii, ii cam cumparam ce isi doreste, (e drept ca nu are cine stie ce dorinte extravagante), deci nu are motiv, pana acum, sa apeleze la "fondul de rezerva".

Mergi la inceput