Copii nascuti la final de mileniu (1999 - 2000)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Nu, nu e vorba de acele testari finale ce vor fi la toate clasele de la cl I la XII a, le vor da si pe acelea.
E vorba de examenul ce de anul viitor va fi obligatoriu pentru clasa a II a, a IV a, a VI a si parca a VIII a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Lala_d, multumesc pentru informatii, habar nu am despre ce vorbesti . Trebuie sa ma documentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

LalaD, succes maine! Si Ozi participa. Prof ei de fizica a lucrat suplimentar toata vacanta, dar ea nu a putut participa. Si-a luat temele facute si am muncit amandoua, numai ca nu o vad sigura pe ea. Vedem... Cat e in sectorul 3 bursa de performanta? La noi in 4 este 100ron pe luna, dar am inteles ca difera de la un sector la altul. E bine ca asta i-a dat un imbold Ozanei. La nivelul scolii, dintre copiii cu media 10 au fost selectati doar 5 care au avut premii macar la olimpiadele pe municipiu.

Eu ma lupt cu tehnologia asta...mess, facebook. Vrea sa danseze, sa faca tot mai mult sport, sa cante la chitara...nu pomeneste de engleza, franceza, germana. Vin vremuri grele...ma intreb cand o fi amorezata cat se mai gandeste la scoala. Deocamdata, sunt cu ochii pe ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Lala,sanatate lui Bogdan si succes la olipiada. La fel si Ozanei!

La noi nu s-a terminat semestrul 1, dar aici oricum nu au vacanta intre semstre. Pe 3 febr. termina sem. 1 si pe 6 incep pe al 2-lea.

Aici nu exista notiunea de teme de vacanta. Au avut de infrumusetat caietul al biologie (unde 2/3 din semestru au facut numai sexologie, masuri de contraceptie, masuri de prevenire a bolilor cu transmirete sexuala). Sincer, ma bucur ca nu au teme pe vacanta si-i lasa sa-si recreeze creierii.

Bianca merge f bine pe partea umana, din ce vad. Citeste enorm si am ajuns sa-i ascund cartile, ca citeste peste tot (merge pe strada spre statie cu cartea in mina si citeste, de ex.) si tot timpul.

Stari de care povesteste Filofteia nu a avut. De 2 zile a primit aparatul dentar fix si nu poate minca mai nimic (ce maninca, de fapt inghite si e mincare extra pasata). Cica in 2 sapt ar trebui sa revina la "normal" cu mincatul (care oricum la noi era si inainte o maaaaare pb).

Pe aci olimpiade, concursuri.....mai putin...sau deloc. Oricum, ea a declara de anul trecut ca nu mai merge la Kangaru sau olimpiada de mathe.

Mult succes tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Offf, a inceput iar scoala cred ca cea mai trista sunt eu pentru ca redevin sofer personal pentru fi-miu.
Fetelor am si eu o problema care nu tine de scoala, din Iulie incoace al meu care era un slabanog de-i numarai oasele a inceput sa faca sunculita si incet, incet a facut un pic de burtica, un pic de falcute si eu un pic de disperare.
Am reinceput bazinul insa problema e ca dupa ce vine de la inot rupe usa la frigider, deci ce castigam la bazin pierdem acasa. Azi i-am facut o farfurie plina cu fructe dupa bazin cu gandul ca voi diminua mancarea si vad ca a tinut. Pentru mine e un soc, el a fost intotdeauna un copil subtirel, e destul de inalt are 1,60 si a implinit 11 ani in Iulie insa de la 42-44 kg a sarit in 48-49. Am taiat dulciurile, de care e mare amator, paine nu prea mananca, ma gandesc ca intra la pubertate de e aceasta schimbare?!
L-as duce si la tenis pentru ca a facut o perioada si e mare amator insa nici nu vreau sa-l bag in prea multe.
Vreau sa ma duc sa vorbesc si cu pediatra insa va astept si pe voi cu sfaturi.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Fania, Ozi dupa bazin are de ales intre supa si fructe. Asta de vreo 2 ani. Oricum, copilul sta bine la kg. Ozana are 53kg-164cm si nu e grasuta (nici slabuta). La inot dezvolti musculatura si asta atarna mai greu.
LalaD ce examene????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Gratiela, acestea :

Art. 74
(1) La finalul clasei pregatitoare, cadrul didactic responsabil intocmeste, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, un raport de evaluare a dezvoltarii fizice, socioemotionale, cognitive, a limbajului si a comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor si atitudinilor de invatare.
(2) La finalul clasei a II-a, fiecare scoala, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza si realizeaza evaluarea competentelor fundamentale: scris—citit si matematica. Rezultatele evaluarilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor. Rezultatele evaluarii si planurile individualizate se comunica parintilor elevilor si constituie documente din portofoliul educational al elevului.
(3) La finalul clasei a IV-a, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului realizeaza, prin esantionare, o evaluare la nivel national a competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar, dupa modelul testarilor internationale, pentru diagnoza sistemului de invatamant la nivel primar.
(4) La finalul clasei a VI-a, toate scolile, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza si realizeaza evaluarea elevilor prin doua probe transdisciplinare: limba si comunicare, matematica si stiinte. Proba de limba si comunicare va cuprinde limba romana si limba moderna I, iar pentru elevii din clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, si limba materna. Rezultatele evaluarilor sunt utilizate pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor si pentru preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Rezultatele evaluarii si planurile individualizate de invatare se comunica parintilor elevilor si sunt trecute in portofoliul educational al elevului.
(5) La finalul clasei a IX-a, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, se realizeaza o evaluare nationala obligatorie a tuturor elevilor. Rezultatele evaluarii se exprima printr-un punctaj, similar testelor internationale. Evaluarea se realizeaza prin urmatoarele probe:
a) o proba scrisa la limba si literatura romana;
b) o proba scrisa la limba materna;
c) o proba scrisa transdisciplinara la matematica si stiinte;
d) o proba scrisa la o limba de circulatie internationala;
e) o proba practica de utilizare a calculatorului, sustinuta in timpul anului;
f) o proba orala transdisciplinara de evaluare a competentelor civice si sociale, sustinuta in timpul anului.
(6) Rezultatele evaluarii nationale se inscriu in portofoliul educational al elevului.

Teoretic al meu ( ca si a ta) nu s-ar incadra fiind exceptii de la lege, insa la noi in scoala se vor da in mai cele de sf de clasa a sasea, cred ca suntem parte dintr-un program pilot.
La sedinta cu parintii insa ne-au spus sa le tratam cu seriozitate deoarece s-au mai vazut cazuri cand s-a anuntat ca nu conteaza, sunt experimentale dar in final s-au trezit cu ele facand parte din admitere ( vezi generatia de clasa a saptea prima cu tezele nationale ce au stiut ca nu vor intra la admitere dar cand au ajuns sa dea examen a contat si nota aceea).

Ma intrebai de val bursei, e 130 pe luna.
Bafta Ozanei.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Cum a fost la fizica? La clasa a 7-a un subiect a fost dat din materia care nu era in programa pt faza aceasta: optica. Ozi nu a facut deloc. Unii copii, au inceput insa la clasa cu optica si au facut mare parte din pb (care era cea mai usurica dealtfel). A doua pb, cu plan inclinat folosea un pic mai intens trigonometria. Eu i-am aratat cum e cu functiile trigo, care-i tabelul valorilor, dar inca nu le simte. Oricum, cu 9p din 30 (extrem de rusinos!) este a 12-a in sector (punctaje in ordine 21, 12,...). Nu spera sa se califice dar nici in celelalte sectoare nu e roz(in sect5 sunt 7 copii cu punctaj peste 9). A fost clar o problema atunci cand au fost propuse subiectele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Proba de limba si comunicare va cuprinde limba romana si limba moderna I

LalaD multumim pentru lamuriri. Si voi veti da examenul combinat? V-au recomandat ceva culegeri pentru pregatire, atat la romana cat si la limba moderna I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Grati al meu a ratat calificarea, din pacate. A fost si o doza de neatentie dar si un pic de ghinion deoarece nu i-au punctat o problema ca nu a respectat baremul chiar daca a ajuns la rezultatul final prin alta metoda decat cea dorita. Asta e.

Filofteia, nu am gasit culegeri combinate, habar nu avem cum se va proceda.

Mergi la inceput