Ce fel de umidificator?
Bebelusul nostru de aproape 2 luni muceste intr-un mare fel de o saptamana. Iar de ieri aproape si-a pierdut vocea, posibil o laringita. As vrea sa cumparam un umidificator de aer, insa m-am lovit de o multitudine de modele... Din experienta voasstra care ar fi mai bun? Ce cu abur rece sau cel cald? Eu as inclina mai mult catre cel cu aer cald, imi amintesc ca pediatrul copiilor mi-a spus acum ceva vreme, cand mijlocia noastra era racita si noi eram la munte, sa dam drumul apei fierbinti in baie ca sa se faca abur si sa o tinem acolo...
Raspunsuri
CamiSol spune:
Aburii calzi sunt utili in tratamentul persoanelor cu astm bronsic sau bronsite alergice , aburi reci pentru decongestionarea nasucului infundat al bebelusilor sau pentru usurarea respiratiei in camerele supraincalzite pe timp de iarna.
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
Leditia spune:
In primul rand mi-as lua un higrometru pt a vedea umiditatea din camera.O umiditate prea mare face mai mult rau.
Noi avem unul de la chicco,cu aburi reci(l-am luat cu aburi reci pt ca David deja mergea si n-aveam unde sa-l pun sus,plus ca as fi aburit tavanul:)),insa mi-a fost teama sa nu se arda de la aburii aia calzi,mai ales ca era tare fascinat de aburii aia si statea cu nasu numai acolo :) ),insa il pun doar vara cand merge aerul conditionat,ca usuca aerul mai tare decat un calorifer electric de ex.Iarna din cate am observat eu nu este nevoie,dimpotriva,mi-ar trebui un dezumidificator.(cu toate ca se spune ca un calorifer electric usuca rau aerul si la David in camera este unul)
Noi avem o statie de un an jumate care masoara printre altele si umiditatea din camera,ca de fapt pt asta am luat-o,negasind higrometru simplu la vremea aia.
Sanatate multa.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
Bebe Beca spune:
multumesc mult! Pana la urma am descoperit ca ceea ce ne trebuie noua este un umidificator cu abur cald, problema noastra nefiind aerul uscat din camera ci dorinta de a ajuta copilul sa depaseasca perioada asta de muci si laringita cu ajutorul umidificatorului. Si ni s-a spus ca cel cu abur cald este bun petru bebelusii raciti. Acum trebuie sa ne hotaram asupra unei marci.
Dorsilia spune:
Deci, hai sa reluam discutiile...
Sunt cred nevoita sa cumpar un umidificator, desi am vase cu apa pe calorifere, nu stiu cata umiditate mentin. Ma trezesc noaptea, mai ales de cand o tinem din raceli in raceli si am gatul uscat si nasul asemenea, imi sangereaza mucoasa nazala dimineata cand imi suflu nasul, iar gatul ma ustura pana beau ceva lichid.
Asta ce sa insemne? Ca e aerul uscat presupun, nu?
Inseamna ca am nevoie de un aparat de umidificare a aerului ca la bloc oricat aerisesc pana inainte de culcare chiar, nu pare suficientm, cel putin cand suntem raciti si mucoasele sunt iritate, ne este tare greu. Ma trezesc si pun si prosoape umede pe calorifere in speranta ca ne va fi mai bine...
Din multimea de aparate care sa fie cel mai potrivit totusi? ce marca?
- sa fie silentios ca sa mearga si noaptea
- sa aiba higrometru ca sa stim cum stam cu umiditatea
- cu abur cald, sau rece
Chiar nu ma pricep si nu stiu cu cine sa ma sfatuiesc, am tot intrebat printre cunostinte insa parca nu multa lume are umidificator, asa ca nu stiu ce sa inteleg...n-o fi eficient, nu ajuta oare ?
merci mult pentru orice idee legata de umidificator
BraveGirl spune:
Buna, noi dupa multe incercari am luat de la Venta (sunt facute in Germania si cam costa, dar merita toti banii). Sunt cu abur rece, NU au higrometru (logica e tare buna...inainte aveam unul cu telecomanda, cu n butoane, cu higrometru, care desi era setat pe o anumita umiditate, el se oprea...de fapt higrometrul incorporat in el citea umiditatea din jurul aparatului, nu din toata camera, asa ca se oprea). Noi avem camere mari si am luat unele mai mari.
uite aici link: http://www.venta-romania.ro/index.html
Si deosebirea fata de ce aveam inainte este ca nu face abur vizibil. Nu stiu dc ma fac inteleasa. Cine a avut umidificator de la Chicco/alte firme pt bebelusi, stie despre ce vorbesc. Alea faceau abur de se umezea parchetul in jurul lor.
Baby1320 spune:
Dupa ce am nascut, pediatra m-a pus sa iau umidificator. Nu stiu exact nici in ziua de azi, dupa ce s-a luat sa imi spuna asta. Cert e ca am intrat intr-o mini panica (asa sunt eu :) ) si am cautat sa ma informez o zi intreaga despre abur cald / abur rece / pro contra etc. Intr-un final am dat o caruta de bai pe un umidificator de la chicco cu tot cu higrometru. Toate bune si frumoase, higrometrul arata intr-un ca umiditatea era ideala la mine in casa. Urmaream zinic higrometrul ala, il pandeam sa scada sa trebuiasca sa umidific aerul daca tot am dat in branci sa il cumpar :). Umiditatea era in limitele ideale asa ca nu am mai nimerit sa il vand sa ma scap de el ca ma tot impiedicam. Curata afacere :).
Prin urmare,sfatul meu este sa iti cumperi un higrometru care e e 20-30 ron si sa vezi cum stai cu umiditatea exact. Plus ca s-ar putea sa ai surpriza sa iti trebuiasca vreun dezumidificator asa ca ... sfatul meu este sa cercetezi putin inainte de a arunca 3-4-5 milioane. :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
BraveGirl spune:
Baby, ai scris exact despre ce povesteam eu mai sus. de aceea eu nu recomand acele umidificatoare. Diferenta intre cele pt bebelusi si ce am eu, am descris-o mai sus. Vreau sa va zic ca in noptile in care eu uit sa pun apa in umidificator, ma trezesc cu gatul uscat, cu sangerari ale mucoasei nazale, fetita imi cere apa si se foieste noaptea.
Este f bun si cd e racita ca ii pun il el diferite substante (gen Karvol).
Baby1320 spune:
O varianta mult mai eficienta in caz de raceala sau probleme respiratorii este nebulizatorul. Eu am luat unul si pe langa ca il putem folosi toti din familie, face minuni la bebe. Ideea este ca atunci cand ai un copil, e bine sa ai in casa un aparat de genul asta si are efecte imediate pentru ca aerosolii ajung direct in nasucul lui :).
Dorsilia spune:
multumesc pt recomandari si explicatii dragelor; deci intai si-ntai imi cumpar higrometru sa vad cum stam cu umiditatea. mai am totusi o intrebare:
noi avem 2 copilasi, care dorm in 2 camere, cu usa deschisa, camere alaturate, daca chiar ar trebui sa cumparam un umidificator, cum am putea deservi ambele camere?
merci
lia
Baby1320 spune:
Umidificatorul ala e fix pixul .. sincer acum. Cu atat mai mult cu cat vrei in 2 camere. Eu nu stiu ce treaba face nici in una singura ... Probabil cu usa inchisa sa faci umiditatea care trebuie. In nici un caz o suprafata mai mare .. Acum voi faceti ce vreti, dar mi se pare ca e o mare prostie la cati bani costa. Am spus si mai sus, vorbesc in cunostinta de cauza :). L-am luat, l-am folosit de 3 ori, l-am vandut.
Vezi intai cu higrometrul ala si poate nici nu e nevoie de umidificator si atunci nu iti mai bati capul de pomana :)