UE vrea sa interzica parabenii

UE vrea sa interzica parabenii | Autor: danaradum

Link direct la acest mesaj

am vazut un reportaj acum doua zile la Pro TV in care se vorbea despre interzicerea parabenilor (si nu numai!) din produsele cosmetice, deoarece au descoperit ca au un potential factor cancerigen. am avut o dubla senzatie de satisfactie si de tristete in acelasi timp. satisfactia a fost pentru ca mi-am dat seama ca nu m-am inselat niciodata in discutiile pe care le aveam cu ceilalti si in care incercam sa ii fac sa inteleaga pericolul din cosmetice, iar tristetea a fost pentru ca mi-am dat seama totodata ca cei din jurul meu s-au expus si inca se expun unui risc cu potential maxim.
sa cautam alternative sanatoase!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Sunt in total acord cu tine. Pe acelasi criteriu am ales o crema de la Hofigal, firma in care am mare incredere si surpriza... are o 2 parabeni in compozitie.Mai sunt fana si produselor Favisan.

Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Andrei-Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

E bine ca se ia masura interzicerii folosirii parabenilor, insa deocamdata putina lume isi permite sa cumpere alternativele sanatoase.
In momentul in care legea va intra in vigoare si producatorii de cosmetice vor incepe sa o respecte, EU trebuie sa se asigure ca pe piata exista o paleta diversa si accesibila de produse naturale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Legat de parabeni - mie mi s-a recomandat pt fetita mult-laudatul sirop Septilin, cu urmatoarea compozitie:

Fiecare 5 ml contin:
Pulberi: Balsamodendron mukul (Purificat) - 80 mg. Extracte: Maharasnadi quath - 30 mg, Rubia cordifolia - 15 mg, Tinospora cordifolia - 14 mg, Trikatu (Piper longum, Piper nigrum si Zingiber officinale) -13 mg, Saussurea lappa -13 mg, Emblica officinalis - 8 mg, Glycyrrhiza glabra - 6 mg. Excipienti: Zahar, Citrat de sodiu, Conservanti: Metil paraben de sodiu, Propil paraben de sodiu, Metil paraben, Propil paraben, Esenta de menta;. Nu contine arome sau coloranti artificiali.
http://www.medicamente24.ro/septilin-sirop-sirop-200ml.350.html

Cand am vazut ce contine nu i l-am mai dat. Ii cumpar cosmetice de copii fara parabeni si ajung sa ii dau sirop cu parabeni !

Anca, de - si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ce este ala un paraben?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

eu as fi incantata sa interzica parabenii insa cred ca lobby-ul companiilor producatoare este foarte puternic. Si daca sunt cativa parlamentari ca Adrian Severin... o sa fie imposibil din pacate sa treaca (si sa se aprobe) acest proiect de lege foarte ambitios.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Ce este ala un paraben?

Parabenii sunt conservanti folositi in special in produsele cosmetice.

Nici eu nu cred ca cineva se va lupta cu adevarat cu marile firme producatoare de cosmetice sau produse farmaceutice. Sunt interese financiare mult prea mari. Mai degraba se straduiesc prin tot felul de restrictii sa desfiinteze produsele naturiste.
Eu personal consider ca nu trebuie sa folosesc pentru piele produse pe care nu as putea sa le inghit. Produsele pe care le folosim pe piele ajung in organism, la fel ca cele pe care le mancam. Asa ca, pentru ingrijire, am trecut pe produse naturale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Mda, oare cata coerenta exista in UE? Interzic parabenii, dar introduc Codex Alimentarius.

HA, HA, HA! Ce gluma buna! Cat de bine intentionata e UE!

Mergi la inceput