Trebuie sa ma hotarasc in cateva zile....
Raspunsuri - Pagina 2
wapi spune:
Nu stiu de ce intotdeauna ne autoconvingem ca e mai bine sa facem noi ceva cu corpul nostru...Si la varsta ta chiar nu cred ca e cazul pentru decizii definitive. Ah, si abstinenta e 100% siguraSorry, nu vreau sa te incurc; doar observ in jur ca majoritatea metodelor contraceptive sunt ptr. femei, doar ele apeleaza in general la solutii invazive care sa aduca confort total celorlalti. Prefer sa traiesc cu riscul de a mai avea un copil decat cu certitudinea ca nu voi mai putea face niciodata (excludem de aici motivele medicale).
DianaR spune:
Se face mereu confuzie intre ligatura trompelor si castrare (adica indepartarea ovarelor). Singurul efect advers al ligaturii trompelor care o face de altfel si asa o metoda eficace contraceptiva este sterilitatea care in peste 99 % din cazuri este definitiva. Daca femeia doreste sa mai faca totusi copii exista metode (chirurgicale) de reversie a metodei daca acestea nu sunt posibile se poate apela la FIV.
Care este rolul trompelor? Trompele capteaza ovulul si il dirijeaza spre uter, si tot in trompe are loc intalnirea intre ovul si spermatozoizi cu posibila fecundatie. Apoi trompa dirijeaza oul spre uter.
Deci trompele nu au rol hormonal, hormonii sexuali sunt secreteti de OVARE care raman pe loc in cazul ligaturii trompelor si isi continua activitatea nestingherite (secreta hormoni= femeia nu intra in menopauza precoce, are in continuare cicluri menstruale normale, nu este afectata cantitatea si calitatea fluxului menstrual,nu se ingrasa, are loc in continuare ovulatia lunara, libidoul=dorinta sexuala se pastreaza ca inainte).
Ceea ce se produce la ligatura este ca ovulul nu se mai poate intalni cu spermatozoidul ptr ca trompele sunt pur si simplu ligaturate (simplu cu o ata infasurata si innodata) sau sectionate iar capetele ligaturate fiecare in parte.
Ce este neplacut este ca ligatura trompelor se face doar chirurgical, insa daca ea are loc in cursul unei cezariene cand oricum s-a intervenit deja chirurgical, neajunsul asta este indepartat complet.
Sper ca am lamurit cat de cat problema...
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
zozela spune:
Sotul meu a facut vasectomie,desi la mine nici nu se mai pune problema sa mai pot duce o sarcina..De ce nu mi s-au legat mie trompele la cea de-a doua ceza?!Pt. ca dr. nu vrut sa facem asta,pe fondul problemelor mele hormonale.So..(?!)
paulush spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wapi Nu stiu de ce intotdeauna ne autoconvingem ca e mai bine sa facem noi ceva cu corpul nostru...Si la varsta ta chiar nu cred ca e cazul pentru decizii definitive. Ah, si abstinenta e 100% siguraSorry, nu vreau sa te incurc; doar observ in jur ca majoritatea metodelor contraceptive sunt ptr. femei, doar ele apeleaza in general la solutii invazive care sa aduca confort total celorlalti. Prefer sa traiesc cu riscul de a mai avea un copil decat cu certitudinea ca nu voi mai putea face niciodata (excludem de aici motivele medicale). Wapi & Mihai Theodor (20.04.2010)& Stefan Cristian (19.05.2006) |
+1 de parerea ta. Chiar ma simt ca si cum as incurca fata, ca e foarte decisa, dar sincer cred ca trebuie sa ai capul foarte bine mobilat ca sa iei o decizie atat de drastica. Multumesc DianeiR pentru detaliile tehnice, inteleg partea cu reversibilitatea, si inteleg ca unele au foarte clar ca nu vor sa mai faca copii, dar mi se pare drastic si foarte personal.
Viata da multe surprize, unele bune, altele nu tocmai, si pentru solutii aproape definitive trebuie sa fii foarte convinsa ca viitorul e lin si fara situatii neprevazute. Eu una nu ma vad pe partea asta.
asa a fost
mes p’tits riens
aiska spune:
Noi avem echipa completa acasa si ne gindim la ligatura trompelor sau la vasectomie.
Intrebarea ar fi ce se intimpla cu ovulul care nu mai ajunge in uter daca trompele sunt legate ? Cum este eliminat ? Dar spermatozoizii care nu mai ies pe calea normala ? Unde se duc ?
zozela spune:
aiska,se reabsorb in corp.
Si,sa-mi fie cu iertare,dar cred ca treburile astea nu se discuta..E decizia fiecaruia si cred ca trebuie respectata.Tine de sanatatea,religia,educatia,fiecarui individ.Sunt sigura ca nimeni nu apeleaza la o astfel de varianta,fara sa se documenteze,gandeasca,sfatuiasca cu cineva(partener/medic).
cllaudia spune:
Ralucutza, ce ai facut pana la urma? Ai decis pt ligaturare?
Te intreb pt ca ma intereseaza si pe mine acest aspect si mi-ar fi de folos niste detalii de la cineva care a facut asta acum mai recent.
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cllaudia Ralucutza, ce ai facut pana la urma? Ai decis pt ligaturare? Te intreb pt ca ma intereseaza si pe mine acest aspect si mi-ar fi de folos niste detalii de la cineva care a facut asta acum mai recent. _"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga |
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
cllaudia spune:
Multumesc pt raspuns Ralucutza. Sa-ti traiasca bebelusul.
Sper sa mai intri la un anumit timp dupa interventie, sa ne spui daca ai avut vreun efect advers.