Trebuie sa ma hotarasc in cateva zile....

Trebuie sa ma hotarasc in cateva zile.... | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Cezariana mea e programata pe 18 aprilie dar am senzatia ca nu o sa mai stea bb pana atunci... (sper sa ma insel totusi). Pana la cezariana trebuie sa ma decid daca vreau si ligaturarea trompelor sau nu. Am tot citit pe tema asta, stiu ca mai sunt topicuri si pe forum legat de ligaturare, dar va rog sa nu imi mutati / inchideti subiectul, am mare nevoie de niste raspunsuri, mi-e foarte greu sa iau decizia asta. Nu ma tem ca ma va apuca mai incolo sa mai fac un copil (daca va fi cazul o sa infiez unul), ci mi-e teama de efectele adverse. Dr m-a asigurat ca trompele vor fi si taiate, deci nu au cum sa se refaca si ca le va taia aproape de uter, deci nu va afecta cu nimic activitatea ovarelor; deci, conform acestei teorii nu ar trebui sa apara dereglari hormonale, menopauza precoce etc. AM uitat sa spun ca am 34 de ani. Mi-e teama de dureri de cap si de ingrasat. Intrebarea mea e daca in urma acestei operatii a fost afectat la cineva metabolismul (adica mancand putin sa ma ingras foarte tare) sau daca a aparut o pofta excesiva de mancare. O sa am grija sa mananc cu bun simt, mi-e frica sa nu ma ingras cu toate astea. Multumesc! DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

nu le lega.exista atatea alte metode de contraceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Metodele contraceptive sunt temporare, pt cele care nu doresc un copil intr-un moment anume, dar si-l poti dori peste un 1-2 ani . Atunci cand nu iti mai doresti copii, ai si o varsta trecuta de 30 de ani singura metoda este ligaturarea trompelor. Ca doar nu o sa ia femeia anticonceptionale pana la menopauza, doar ca sa fie sigura ca nu ramane insarcinata. Si doar se stie ca anticonceptionalele nu sunt recomandate dupa o anumita varsta. Mai ramane deci folosirea prezervativului sau steriletul. Despre sterilet se stie ca nu prea este sigur. Prezervativul este bun, pt adolescentii sau cei care au o viata sexuala ocazionala. Nu poti obliga sotul sa foloseasca prezervative o viata intreaga doar ca sa eviti o sarcina.... Deci, ramanem la singura solutie cu adevarat eficienta si permanenta, legarea trompelor. Ca doar avem si noi, femeile, dupa ce am dat nastere unui copil,dreptul sa ne bucuram de viata sexuala, fara grija unei sarcini nedorite.

Raluca, este foarte bine sa iei decizia asta acum, ca tot faci cezariana. Mai tarziu, si cu un copil mic, iti va fi greu sa mergi la doctor pt o astfel de interventie. Asculta-ti medicul, el stie cel mai bine. Eu zic sa nu te stresezi nici cu reactile adverse. Eu cunosc foarte multe femei care dupa ligaturare nu au avut nici o complicatie, nu s-au ingrasat, nu au intrat la menopauza precoce. De fapt asta depinde de organism, ca si in cazul unei sarcini, cand unele femei nu iau foarte mult in greutate si revin la silueta initiala in timp ce altele nu isi mai revin complet poate niciodata. Daca ai grija de tine sigur nu vei avea probleme. Si dupa o astfel de interventie sigur ca vei putea avea grija de tine si te vei simti usurata ca ai scapat de grija contraceptiei. Te poti bucura de tine, de copilul tau, de sotul tau si de viata voastra de cuplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Ligatura trompelor nu are nici un efect secundar. Poti sa o faci linistita daca ai decis sa alegi aceasta metoda contraceptiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Sunt hotarata cam ... 80%. Cu pastilele nu m-am impacat niciodata iar ideea de sterilet nu prea imi surade (si oricum am inteles ca dupa 2 cezariene ar fi cam riscant steriletul). Pana acum am folosit prezervativul ca metoda de contraceptie. Multe kilograme nu am luat nici la prima sarcina, nici acum (la prima 10, acum 11). O sa ma apuc de sport si dieta imediat ce o sa pot. Am si eu o prietena care si-a legat trompele si ea se simte foarte bine, dar cum exista legenda cu ingrasatul, am zis sa mai intreb. DPN 20 apr 2011Poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Buna.
Stai linistita . Eu am trompele legate dupa a doua nastere, acum 4,6 ani. nu am avut nicio reactie adversa din cele mentionate de tine. Si nicio schimbare de comportament in rau (zic eu). In ce priveste steriletul, tin sa-ti spun ca am ramas insarcinata cu al doilea copil dupa 5 luni de cand imi montasem steriletul. daca te mai pot ajuta cu alte informatii, sunt pe aici.
Nastere usoara si un bebe sanatos iti doresc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lari_ruseti

Buna.
Stai linistita . Eu am trompele legate dupa a doua nastere, acum 4,6 ani. nu am avut nicio reactie adversa din cele mentionate de tine. Si nicio schimbare de comportament in rau (zic eu). In ce priveste steriletul, tin sa-ti spun ca am ramas insarcinata cu al doilea copil dupa 5 luni de cand imi montasem steriletul. daca te mai pot ajuta cu alte informatii, sunt pe aici.
Nastere usoara si un bebe sanatos iti doresc!
Multumesc pentru raspuns. Sunt din ce in ce mai convinsa ca o sa apelez si eu la metoda asta. Ai avut vreun fel de probleme imediat dupa operatie (ti-ai legat trompele cu ocazia nasterii, sau ulterior)? Ma refer la dureri, sangerari mai abundente etc... Si menstruatia s-a modificat in vreun fel dupa operatie? Multumesc din nou. DPN 20 apr 2011Poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Buna.
Nu am avut niciun fel de probleme legate de menstruatie dupa nastere. Si da, trompele le-am legat odata cu a doua cezariana. Nu te ingrijora din punctul asta de vedere. Iti doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

" Nu poti obliga sotul sa foloseasca prezervative o viata intreaga doar ca sa eviti o sarcina...." Exista si vasectomia ca optiune, nu?
Eu cred ca este o decizie pe care trebuie sa o luati amandoi. De preferat - metoda cea mai neivaziva pentru ambii. Inteleg ca nu este niciun motiv medical, ci este pur metoda de contraceptie. Nu cred ca sectionarea/strangularea unei parti din corp nu are efecte negative (e ca si cum ai avea o mana paralizata, de exemplu, e acolo intreaga, sanatoasa dar nefunctionala). Ma rog, de aici se ajunge la discutia risc/beneficiu.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu le-am legat acum 2 ani si. niciun efect advers, nicio problema. nu are nicio legatura cu ingrasarea - nu iti afecteaza in vreun fel echilibrul hormonal. si-s mai mare decat tine.
eu sunt pro aceasta manevra.

Roxana

Mergi la inceput

Roxana, multumesc mult pentru raspuns! Wapi, da, stiu ca exista si alte metode contraceptive. Dar am deja 34 de ani, 2 copii si nu prea imi mai permit sa folosesc metode care nu sunt foarte sigure. Decizia de a ne opri la 2 copii am luat-o impreuna cu sotul. Am citit impreuna despre toate metodele pe care le-am putea folosi. Am luat in calcul si vasectomia. Decizia de a-mi lega trompele am luat-o in primul rand eu, nu mi-a impus nimeni nimic. In ceea ce ma priveste, sunt sigura ca nu mai vreau inca o sarcina; e vorba de corpul meu, sarcina asta am suportat-o mai greu decat pe prima (deh, diferenta de 6 ani intre cele 2 sarcini isi cam spune cuvantul). Dar nu mi se pare tocmai corect sa ii impun sotului sa isi faca vasectomie, cine stie ce surprize ne poate rezerva viata... BB vine pe 18 apr 2011!!!!!Poze:

Mergi la inceput