reactii adverse la vaccinul de 2luni?

reactii adverse la vaccinul de 2luni? | Autor: deutza26

Link direct la acest mesaj

buna ,

azi am facut vaccinul de 2luni,este primul vaccin si va dati seama cat de speriata m am dus ,deoarece dintre noi 2 ,doar eu eram singura care constientiza ce inseamna vaccinul(asta fiindca mereu mi a fost teama de vaccin ,injectii ,orice ac in preajma mea).
Mi am parut extrem de rau cand am vazut o cum plangea ,ii curgeau lacrimioarele pe ambii obrajori ,imi venea sa plang si eu cu ea,abia m am abtinut ,pana acum nu a facut temperatura ,i am pus lamaie ,acolo unde a fst intepatura la picioruse ,si i am dat eferalgan pna unde arata 5kg( la eferalgan gradatia pe ling este in Kg) ,
Sa mai continui cu eferalgan ?
cate zile ?
daca azi nu face temp ,este posibil sa faca maine ?
daca nu face maine ii mai dau preventiv eferalgan alta doza ?
doctorul spunea de 2 ori pe zi ,iar daca face febra din 4 in 4 ore ,nu este doza prea mare pt un bebe de 2luni ?

multumesc de sfaturi !!

Intrebare sondaj:

reactii adverse la vaccinul de 2luni?

buna ,

azi am facut vaccinul de 2luni,este primul vaccin si va dati seama cat de speriata m am dus ,deoarece dintre noi 2 ,doar eu eram singura care constientiza ce inseamna vaccinul(asta fiindca mereu mi a fost teama de vaccin ,injectii ,orice ac in preajma mea).
Mi am parut extrem de rau cand am vazut o cum plangea ,ii curgeau lacrimioarele pe ambii obrajori ,imi venea sa plang si eu cu ea,abia m am abtinut ,pana acum nu a facut temperatura ,i am pus lamaie ,acolo unde a fst intepatura la picioruse ,si i am dat eferalgan pna unde arata 5kg( la eferalgan gradatia pe ling este in Kg) ,
Sa mai continui cu eferalgan ?
cate zile ?
daca azi nu face temp ,este posibil sa faca maine ?
daca nu face maine ii mai dau preventiv eferalgan alta doza ?
doctorul spunea de 2 ori pe zi ,iar daca face febra din 4 in 4 ore ,nu este doza prea mare pt un bebe de 2luni ?

multumesc de sfaturi !!

Alege respuns:

cred ca i a facut bine eferalganul deoarece a dormit pana acum intruna .............................
sper sa nu fie probleme ,si sa doarma si la noapte ,as vrea diverse pareri sa mi fac si eu o idee ..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

deutza, febra de la vaccin poate face doar in prima zi. Eu de fiecare data dupa vaccin am pus 4 supozitoare din 4 in 4 ore si nu am vaut nici o problema, asta la sfatul medicului bineinteles. In ziua vaccinului fara iesit afara si fara baita seara. Nu cred ca mai e nevoie de eferalgan si maine. La intepatura eu am pus o felita subtire, subtire de cartof, am schimbat de 2-3 ori in ziua respectiva.
Ai facut vaccinul gratuit de la stat?

Povestea nasterii

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

mie mi se pare o greseala sa administrezi PREVENTIV medicamente mai ales sugarilor, copiilor.
nu i-am dat NICIODATA pustiului medicamente preventiv. nu inteleg de ce unii medici recomanda incarcarea organismului, pe langa "minunile" din vaccin si cu antitermice care contin si ele "minunile" lor. sau si mai grav am auzit si de parinti carora medicul nu le recomanda antitermic preventiv dar administreaza ei ca asa au citit pe in vreun forum

deutza medicul ti-a zis sa-i dai eferalgan? daca da, atunci ti-a spus si cat timp. dar eu as schimba medicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Deutza, chiar sunt curioasa la ce medic sunteti....
Nici mie nu mi se pare ok administrarea de paracetamol preventiv.
Fii-mea a facut reactie adversa doar la vaccinul de un an, putina febra si atunci i-am dat nurofen

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna!
Noi nu am avut nici o reactie adversa si singura masura luata a fost sa-i pun cate o feliuta de lamaie rece, schimbata destul de des ATAT. Si noua ne-a spus doctorul sa-i dau PREVENTIV supozitor de paracetamol, si noua ne-a fost teama si noaptea din ora in ora ma trezeam sa vad daca e ok, daca a facut temp, dar eu am ales sa nu-i dau nimic decat daca face . Nu inteleg de ce sa-i dau PREVENTIV caci poate nu face temperatura, de ce sa bag in corpul ei un medicament degeaba??? In plus stiu ca acestea scad eficacitatea vaccinului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu stiu ca medicamente se dau ca sa-i scada febra, daca o face, febra insemnand 38. Nu preventiv!
Ai mei nu au avut reactie la nici un vaccin.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Nu mai dati copiilor antitermice preventiv si inainte ca temperatura sa treaca de 38.5 rectal. Lasati organismul sa lupte putin cu febra.
Nu le faceti un bn, din contra, le puteti face mai mult rau.
Eu as schimba imediat medicul care imi recomanda medicamente preventiv.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deutza26 spune:

buna mada,

am facut vaccinul gratuit de la stat ,mie asa mi a recomandat medicul pediatru care este si medicul de fam al fetitei
este ok ,nu a facut febra deloc ,doar scaunul putin mai moale ,numai sperietura mea a fost maree .
Multumesc

Mergi la inceput

buna andra ,

sunt la doamna doctor dumitrescu ,mi a spus cand ajung acasa sa i dau o doza de eferalgan si sa i pu feliute de lamaie ,la ambele picioruse
nu am voie sa i dau nurofen cred ,ala se da la copii mai mare de 3luni ,sau de la 3luni in sus ,noi avem 2luni .

Mergi la inceput

buna sorilea ,

tu esti din bucuresti ,poate ai f multe variante de medici ,intr un oras mai micut nu ai posibilitatea de a schimba medicul imediat
plus ca noi avem 2luni ,un medic de fam se schimba la 6luni
aceasta doamna unde suntem noi inscrise este un medic f bun ,mi a zis sa i dau o doza cand ajung acasa ,fiind primul vaccin pe care l a,m facut mi a fst teama sa nu faca febra ,si eu ma trezeam din ora in ora ,dar am avut noroc ,cel mai mult a avut 37 ,4
acum este bine ,data viitoare stiu sa nu i dau nimic
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Sunt total de acord cu tine. Si eu sunt impotriva administratii preventive de medicamente. Din pacate, la primul copil am facut si eu greseala de a asculta pediatra de atunci si de -ai administra panadol preventiv dupa fiecare vaccin. Ulterior am inceput sa ma informez serios iar fetitei nu i-am mai dat niciodata ceva preventiv. Concluzia, fetita a facut vaccinurile gratis de la stat si nu a avut niciodata vreo reactie adversa. Baietelul a facut vaccinurile din gama Infarix si banuiesc ca nici el nu ar fi avut vreo reactie adeversa dar eu ca mama neinformata ii tot dadeam preventiv dupa sfaturile ''minunate'' ale pediatrei de atunci. Tot dupa sfaturile ei intelepte am inceput diversificarea la baiet de la 4 luni. Acum regret dar nu mai pot schimba nimic.

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

mie mi se pare o greseala sa administrezi PREVENTIV medicamente mai ales sugarilor, copiilor.
nu i-am dat NICIODATA pustiului medicamente preventiv. nu inteleg de ce unii medici recomanda incarcarea organismului, pe langa "minunile" din vaccin si cu antitermice care contin si ele "minunile" lor. sau si mai grav am auzit si de parinti carora medicul nu le recomanda antitermic preventiv dar administreaza ei ca asa au citit pe in vreun forum

Mergi la inceput