Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (118)
Raspunsuri - Pagina 17
crispro spune:
Of, Saddie, pai la voi e nasol de tot cu masa... Vlad nu manca daca erau persoane prin preajma, nu deschidea gurita, dar nu se supara asa tare... Acuma, ce sa zic legat de concediu? de e rau si rau, o duci in camera si ii duci mancarica sus, si mergi doar tu cu ea, ce sa-i faci? sau poate afara (unde va fi public, dar mai la distanta).
Racusor, cartof dulce gasesti la Kaufland si Carrefour. Mereu au acolo (cel putin aici la zalau city, dar normal e sa fie in toata reteaua de magazine).
Merg la nani, va pup cu drag!!!
Imediat fac anul de forumeala!!! E primul si singurul forum de care m-am agatat. Tin minte ca inainte de a intra pe forum am fost cu sotul la manastiri in Bucovina (poate v-am mai zis)- de fapt sigur... acum imi amintesc. No, si am fost doar noi doi cu masina, si drumul mi s-a parut lungut, ca aveam dureri de burta, si imi zisese dr sa fac pauza la fiecare ora de masina, sa ies afara sa ma plimb 10-15 min. Si copilasul meu drag din burtica se misca de numa. Si a fost prima data cand a impins bine cu piciorusul sau manuta, si atunci l-a simtit si sotul... ne bucuram ca 2 copii cu zambetul pana la urechi de copilasul nostru. imi amintesc cu drag de acea perioada! ioi, si ce minune de copil am acum, are aproape 9 luni!!! ieri stateam cu el in pat la amiaza, ca mi se parea ca ii e somn, si a stranutat la un moment dat, si i-am zis ca de obicei "noroc si sanatate". S-a pus Vlad pe un ras, in hohote (primul ras puternic neurmat de sughit) si radea cu o pofta de i se lumina fata. Ioi, mi-e drag de mor!!!Puiutul meu scump!
Merg la nani, pe bune! Noapte buna si linistita! CU somnul piticilor ca al lui Matei (de Oana) sau Mihai de Victo (cum a dormit azi noapte, la acea noapte ma refer, nu la altele).
Sa-l ajutam pe Alex
EDIT: acuma vad ca am facut deja anul de forumeala, de cateva zile...
Diana_Eva spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eladea2005 Diana, gasesti retete si www.piticulvesel.ro/carte/Retete_8_luni.htm" target="_blank">aici |
merci - am cititi vreo 4 si imi plac!
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
ilinca79 spune:
Buna seara delfinariu,
Crispro multumim de rezumat, ai o memorie uimitoare!
Intr-adevar, noi suntem mai bine cu raceala, mai avem doar mucisori dar speram sa scapam de ei curand.
Diana, ms de informatiile cu scaunul. Oscilez acum intre Maxi Cosi si Britax First Class, care mi se pare totusi mai ieftin
Oana iti multumesc si tie, da, si eu cred ca Britax First Class a luat Kata, fiindca e singurul care se poate folosi in ambele sensuri. Voi l-ati comandata prin Ana? Poti sa-mi dai detalii te rog despre cum se procedeaza cu ea? V-am tot auzit discutand despre ea dar n-am avut nevoie pana acum
Victo, bravo lui Mihaita, s-o tina tot asa!
Mycya drum bun si calatorie usoara!
Ca tot veni vorba de meniurile de seara, eu la cina i-am dat tot cereale pana acum, de cele mai multe ori amestecate cu LM, si asta pentru ca mi se pare ca mananca tare putin lapte. Nu-mi dau seama cat suge noaptea, dar seara si dimineata nu are rabdare deloc sa stea la san Poate nici nu mai este suficient, ca vad ce greu vine cand ma mulg, iar el nefiind un fomist se multumeste cu putin. Mamicile exclusiv pe LM, mai aveti dilema asta? Eu ma tot gandesc daca sa nu incerc sa-i dau si LP.
La multe lunite sarbatoritilor zilei!
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui racusor2010 DIANA eu la 5-6 ii dau in general iaurt in diferite combinatii. vad ce zice maine pediatra, si daca pot sa folosesc de acum laptele de vaca, in loc de lapte praf, o sa incep sa ii fac gris cu lapte din DORNA BIO, papanasi (poate ii plac mai mult), paste cu branzica si mai vad eu. eu sunt in pana de idei pentru ca trebuie sa ii blenduiesc tot. aa, intr-o zi i-am dat pe razatoare un mar, un biscuite si am pasat cu furculita o banana, le-am pus putin la cuptor, mama ce i-au mai placut va o saptamana minunata!!! |
Racusor - la 16-17 asa ii dau si eu branzica/iaur cu fructe. Am scos insa cerealele de seara - le-am mutat dimineata (nu se mai satura cu ce suge de la mine) si nu stiam ce sa ii da la 19-20.
Acum mananca asa:
6 suge
8 cereale cu fructe sau simple depinde
12 piure de legume cu carne (sau ou)
daca nu vrea sa adoarma o pun la supt
16-17 fructe cu branzica/iaurt
19-20 ??? piureu de legume
apoi suge
Diana_Eva spune:
Victo - Merci mult de idei! Referitor la cartoful dulce - daca al tau nu se baloneaza de la cel normal nu are sens sa te complici. A mea se baloneaza rau de la el. Mai incerc sa il introduc dupa 9 luni. Pana atunci sa folosesc cartoful dulce.
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui ilinca79 Diana, ms de informatiile cu scaunul. Oscilez acum intre Maxi Cosi si Britax First Class, care mi se pare totusi mai ieftin ... Ca tot veni vorba de meniurile de seara, eu la cina i-am dat tot cereale pana acum, de cele mai multe ori amestecate cu LM, si asta pentru ca mi se pare ca mananca tare putin lapte. Nu-mi dau seama cat suge noaptea, dar seara si dimineata nu are rabdare deloc sa stea la san Poate nici nu mai este suficient, ca vad ce greu vine cand ma mulg, iar el nefiind un fomist se multumeste cu putin. Mamicile exclusiv pe LM, mai aveti dilema asta? Eu ma tot gandesc daca sa nu incerc sa-i dau si LP. Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Daca ai putea sa le probezi ... ar fi cel mai bine. Mi se pare fain Britax-ul de care zici. Dragaica are parca Britax dar un model american.
Si eu dadeam cerealele seara dar Carmen parca a zis ca agita asa ca le-am mutat. Era simplu inainte dimineata fructe 9-10, pranz legume cu carne 12-13, la 16-17 fructe cu branza/iaurt, 19-20 cereale. Pe de alta parte cica multe fructe ii invata cu gustul dulce... of ce complicat e! In plus noi suntem deja la +10kg.
Mycya spune:
sunt franta!!!!
nu am terminat bagajul dar pe jumate tot e facut...nu m-a lasat fata ca´trebuia sa fug dupa ea prin casa vrea numai sa se ridice in picioare, se duce la culturi de perete, cauta noptiere se tine de ui si imediat se ridica asa ca tre sa fug sa o tin ca la un moment dat pica ...azi a cazut dupa ce se riidcase de canapea, nu fusesem pe faza si sa lovit putin....a plans si apoi a fost asa suparata ca ma si speriasem dar era asa ca ii era somn.
iar la baita am observat ca a facut o iritatie pe burtica in dreptul unde incheiem pampersul dar si mai sus i-au iesit niste bubite si nu imi dau seama de la ce ca sa fie meniul complet i-au iesit iar 2 pete pe picior in acelasi loc -uscate la pipat gen multe bubite apropiate intr-un cerculet mic si rosu numai de asta aveam nevoie ...dimineata am sa ma duc la pediatru in caz ca se accentueaza...
gata fug la nani ca nu mai pot de oboseala....nbuna delfinariu
Edit: sper sa intelegeti ceva din ce am scris
Mami de Andra Maria 02.08.2010
racusor2010 spune:
SADDIE, CRIS de la Real luam pana acum, dar in ultima vreme nu prea am mai gasit. o sa mai incerc la Mega, desi aici la noi nu am vazut
CRIS ce frumos povestesti de dragul de Vladut -am pe comoara mica si dragalasa
VICTO si Andrei se baloneaza de la cartof normal, plus ca nu prea ii place, de asta ii dau cartof dulce. incerc sa nu abuzez, ca se constipa de la el.
DIANA dar de ce seara piure de legume? tot nu mananca lp? ar trebui mai mult laptic zic eu. noi mancam asa
6 + 8 - laptic (in total vreo 220-240 ml)
11 - fructe (fara cereale, doar fructe)
14 - piureul / supa de legume cu ou / carnita
18 - iaurt in diverse combinatii / gris cu lapte / dovleac cu mar etc/
21 - laptic (220 ml)
noaptea suge o data, cat gaseste, si apoi pe la 5.30-6 ii dau un bibe mic de lapte. restul papa la 8 dimineata
si mai roade bucatele mici mici de biscuite in timpul zilei.
baby78 spune:
citat din mesajul lui racusor2010 mamici din Bucuresti, de unde cumparati cartof dulce? |
Nu sunt din Bucuresti dar,...stiu ca au la Mega Image
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010
baby78 spune:
citat din mesajul lui Victo va place cartofu ala dulce? mie nu..plus ca e adus taman din china... Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
Eu cred ca e "corcit" cu morcov....
Am luat si eu de 2 ori si m-am lasat pagubasa...si ii dau cartof normal ca doar mai incolo nu ii fac lui separat piure din cartof dulce si noi din cartof normal...Important este ca el mananca tare bine cartoful....si ma gandesc ca daca il invat cu legume dulci nu va mai manca apoi legume care nu sunt dulci.
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010