Pedichiura
Buna,
Eu imi fac manichiura/pedichiura acasa de cand ma stiu (rar am mers la salon, ultima data acum vreo 4 ani !) pentru ca imi e teama sa nu iau vreo boala/ciuperca, etc. Stiu, poate sunt un pic exagerata, dar este piticul meu
Acum dupa ultima sarcina in care nu prea am putut sa imi fac pedichiura cum trebuie, am niste probleme cu unghiile de la degetele mici, in sensul ca sunt incarnate si sunt foarte dureroase de nu pot sa ma incalt decat cu pantofi foarte lejeri. Nu pot sa le las asa si as vrea sa port si eu si altfel de incaltaminte, deci am nevoie sa ajung la un salon pentru pedichiura.
Intrebarea mea : par deplasata daca cer sa sterilizeze instrumentele in fata mea? Cum sa procedez ? Cam cat timp ar trebui sa stea la sterilizat intrumentele ca sa fie safe ?
Multumesc mult !
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca
Raspunsuri
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mari78 Buna, Eu imi fac manichiura/pedichiura acasa de cand ma stiu (rar am mers la salon, ultima data acum vreo 4 ani !) pentru ca imi e teama sa nu iau vreo boala/ciuperca, etc. Stiu, poate sunt un pic exagerata, dar este piticul meu Acum dupa ultima sarcina in care nu prea am putut sa imi fac pedichiura cum trebuie, am niste probleme cu unghiile de la degetele mici, in sensul ca sunt incarnate si sunt foarte dureroase de nu pot sa ma incalt decat cu pantofi foarte lejeri. Nu pot sa le las asa si as vrea sa port si eu si altfel de incaltaminte, deci am nevoie sa ajung la un salon pentru pedichiura. Intrebarea mea : par deplasata daca cer sa sterilizeze instrumentele in fata mea? Cum sa procedez ? Cam cat timp ar trebui sa stea la sterilizat intrumentele ca sa fie safe ? Multumesc mult ! Mari, mami de Teodora Maria (26.03.2006) si Anca Ioana (4.09.2010) www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze poze noi Teodora 2 ani+ si Anca |
Din cate stiu eu sterilizarea instrumentelor de la mani-pedi se face acum cu o solutie - adica un lichid, in care instrumentele sunt puse dupa folosire. Nu stiu cat stau acolo, dar te asigur ca nici un salon respectabil nu "comercializeaza" ciuperci.
Uite, eu ma duc de vreo 3 ani la Vogue, in Lahovari, pentru mani-pedi, la Codrina. Eu nu am luat niciodata nimic.
Mai ales la pedi, unde nu te atingi de vasul cu apa, e pusa punga de unica folosinta, apa in care iti tii picioarele e de fapt pusa in punga.
Incearca. Nu cred ca vei pati nimic.
Si da, poti sa ii ceri sa iti explice mecanismul dezinfectarii si sa iti arate cum face in fata ta. E dreptul tau sa stii.
iuliya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mari78 Buna, Eu imi fac manichiura/pedichiura acasa de cand ma stiu (rar am mers la salon, ultima data acum vreo 4 ani !) pentru ca imi e teama sa nu iau vreo boala/ciuperca, etc. Stiu, poate sunt un pic exagerata, dar este piticul meu Acum dupa ultima sarcina in care nu prea am putut sa imi fac pedichiura cum trebuie, am niste probleme cu unghiile de la degetele mici, in sensul ca sunt incarnate si sunt foarte dureroase de nu pot sa ma incalt decat cu pantofi foarte lejeri. Nu pot sa le las asa si as vrea sa port si eu si altfel de incaltaminte, deci am nevoie sa ajung la un salon pentru pedichiura. Intrebarea mea : par deplasata daca cer sa sterilizeze instrumentele in fata mea? Cum sa procedez ? Cam cat timp ar trebui sa stea la sterilizat intrumentele ca sa fie safe ? Multumesc mult ! Mari, mami de Teodora Maria (26.03.2006) si Anca Ioana (4.09.2010) www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze poze noi Teodora 2 ani+ si Anca |
Nu esti singura care se teme da manichiura si pedichiura la salon.
mari78 spune:
Blue flower iti multumesc pentru raspuns. Cand va veni mama dupa Paste si va sta cu cea mica, imi fac programare la Vogue la Codrina. Trebuie sa imi fac putin curaj, altfel o sa ajung sa ma incalt cu cutii de pantofi
Iulia, sper sa fie ok, am citit mai multe pareri despre Vogue, oricum o voi ruga pe pedichiurista sa sterilizeze de fata cu mine instrumentele.
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca