Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***318***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Kea, ma bucur ca totu-i bine si ca ai baietelul pe care ti-l doresti ( si noi care bateam campii pe aici, visand la o surioara pentru Keutu)!

Mada, scuze pentru tonul lipsit de entuziasm de ieri, dar eram cu ucenicul care, ca un ucenic care se respecta, tragea vajnic cu urechea la tot ce vorbeam.

Monnvas, ma bucur pentru bunele impresii despre Belgia si ai ei locuitori! Eu am locuit timp de trei luni cu o familie cu patru copii si am o explicatie pentru cumintenia copiilor de acolo. Cat am stat am cunoscut o gramada de alte familii cu copii, care veneau in vizita la gazdele mele. Ce pot sa spun e ca, oricum ar parea lucrurile din exterior, educatia este mai stricta decat pe la noi. Fara sa fie agresivi cu copiii, parintii nu sunt nici foarte AP. Principiul dupa care se ghida educatia copiilor in familie era: "ordinul parintelui nu se discuta, se executa", si "lectia" asta o stiau copiii de la mic la mare (iar cel mic avea doi ani si opt luni). Daca apareau incalcari de la regula asta, pedepsele erau drastice, in opinia mea. De exemplu, intr-o seara copiii s-au inghiontit la masa, inainte sa incepem sa mancam. In momentul acela, tatal i-a trimis pe toti la culcare nemancati, ceea ce pe mine m-a cam dat gata, ca ii auzeam cum plangeau de foame in camerele lor. Un alt exemplu: copiii se pregateau sa mearga la cumparaturi cu mama lor. Nathalie i-a imbracat, dar unul dintre baieti si-a dat jos hanoracul, cand toti ceilalti erau gata de plecare. Foarte calma, i-a imbarcat pe ceilalti in masina si pe "faptas" l-a lasat acasa, in sensul ca pur si simplu i-a inchis portiera in nas, copilul ramanand singur langa garaj. Cam asa erau educati si restul copiilor flamanzi pe care i-am cunoscut. Cei din familii de limba franceza mi-au parut educati mai putin rigid din punctul acesta de vedere: adica mai vedeai si cate un rasfat, si cate un batut din picior, si cate-o tavaleala, dar la flamanzi manifestarile de genul asta erau rapid rezolvate si sanctionate aspru, desi, in rest, erau parinti iubitori si afectuosi.

Ina, eu il scot afara cam pe orice vreme, numai sa nu fie racit. Am fost si ieri si azi pe afara cu el.

Floric si eu zic ca s-ar impune o analiza de scaun, mai ales ca are scaun cu sange.

Ela, ma bucur ca ne-ai dat vesti despre voi.Of, ce patanie urata cu mana lui Ianis; il pup cu drag sa-i treaca repede-repede buba! Din pacate nu o sa ne vedem in week-end, ca eu am evaluarea la cursul ala la care merg si a trebuit sa renuntam la planurile bucurestene, desi tare sunt trista din cauza asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Pfoai de mine, s-a transformat clubu' in sexy-club! :P.
Ce madistrati cu manipularile voastre genetice!:))) Ce simplu ar fi, pozitia sa determine sexu', hihi...Deci "soacra cu 3 nurori" si-o tragea numa pe la spate, a naibii pielea pe ea:))).
Revenind la treburi mai serioase, felicitari proaspetei mamici-din-noi, MILLIE si abia astept pozisoare cu noua minune!!
Felicitari, Kea, pentru baiat ("capra", ay? ). Dar tu de ce ai facut amnicenteza, din precautie sau ti-a fost recomandata?
Nu mai stiu ce vroiam sa spun...A, sa va spun ca ieri am mancat in premiera supa de urzici. In oras, ca nu credeati ca am facut-o eu...i-am dat si lui Sophiphi si n-a strambat din nas deloc, i-a placut!

Mergi la inceput

Azi am avut o zi plina: teza la a XII-a, deci doua ore de patrulare si vigilenta de vultur, trei ore de cursuri si o ora petrecuta cu picimea de a cincea la teatru: "Muzicantii din Bremen". Sa fi vazut cum canta o sala intreaga de pitici impreuna cu actorii, cum se mai zbantaiau si cum am incins o conga toata populatia! Admiratia elevilor mei pentru mine a atins cote maxime cand mi-a pupat mana magarul din spectacol! (actorii erau costumati in diverse vietati)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Deci "soacra cu 3 nurori" si-o tragea numa pe la spate, a naibii pielea pe ea:))).

Ni s-a deschis o noua perspectiva!

Mergi la inceput

Millie, felicitari!Sa-ti traiasca fetita!

Mergi la inceput

Anaan, aoleu, daca asta e "secretul" cuminteniei copiilor, sa-i f@#a peshtii...auzi, sa lase copiii sa planga de foame fiindca "s-au inghiontit"...da' ce, sunt bibelouri sau copilasi?! In Franta am cunoscut si eu din interior o familie numeroasa (5 copii intre 2 ani si 17, eu aveam 12 atunci:) si parintii erau lejeri si prietenosi, chiar daca mama mai ridica tonul ba la copii ba la catzel, dar in harmalaia aia era de inteles:))
Nu stiu, eu urasc genul de "educatie" in care doar convenientzele conteaza, sa "dea bine la lume", sa se mandreasca cu copii "bine-crescuti"...unde REGULA e la putere si Doamne feri sa fie incalcata...

Mergi la inceput

Haha, Anaan, hai cu elevii sin in Baia Mare la noul spectacol, sa-ti mai pupe un magar mana, sa se shocheze copiii de ce relatii ai tu in "lumea magarilor":)))

Mergi la inceput

Citat:

Anaan, aoleu, daca asta e "secretul" cuminteniei copiilor, sa-i f@#a peshtii...auzi, sa lase copiii sa planga de foame fiindca "s-au inghiontit"...da' ce, sunt bibelouri sau copilasi?! In Franta am cunoscut si eu din interior o familie numeroasa (5 copii intre 2 ani si 17, eu aveam 12 atunci:) si parintii erau lejeri si prietenosi, chiar daca mama mai ridica tonul ba la copii ba la catzel, dar in harmalaia aia era de inteles:))
Nu stiu, eu urasc genul de "educatie" in care doar convenientzele conteaza, sa "dea bine la lume", sa se mandreasca cu copii "bine-crescuti"...unde REGULA e la putere si Doamne feri sa fie incalcata...

Ilinca, nici eu nu prea m-am omorat dupa genul asta de educatie. Sa stii insa ca pentru ei nu conventiile sociale erau importante si modul in care-i percepeau altii, ci sa se simta ei respectati ca parinti.

Mergi la inceput

Citat:

Haha, Anaan, hai cu elevii sin in Baia Mare la noul spectacol, sa-ti mai pupe un magar mana, sa se shocheze copiii de ce relatii ai tu in "lumea magarilor":)))

Sunt "bazata", ce mai!!! Am relatii "magaresti"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ela, bucuria re-citirii e lasata pe plan secund numai de vestile nu tocmai bune ce ni le-ai dat: sanatate lui Ianis si tie o re-adaptare lina

Sanatate si Anei de Pisik.

Si multi pentru toate tufetele.

PS. Uitai sa o felicit pe Millie: felicitari, Millie!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput