Cat voi primi de la 1 ian 2004?

Cat voi primi de la 1 ian 2004? | Autor: toni

Link direct la acest mesaj

Eu am nascut-o pe Raluca pe 2 martie 2003.Nu am studiat legislatia cu atentie , si as vrea sa ma lamuriti in noianul de intrebari:Voi primi, incepand cu 1 ian (feb) 2004 , 85% din baza de calcul initiala , sau se va modifica baza de calcul avand in vedere salariul mediu brut pe economie?
Va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Vei primi la fel ca pana acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irismetal spune:

buna,
Concediul prenatal si post natal este platit de unitatea unde ai lucrat, cu 85 % din salariu si concediu de ingrijire al copilului pana la 2 ani, este platit de casa de asigurari?
Cate luni trebuie sa lucrezi inainte ca sa beneficiezi de acesti bani?
Eu voi naste in martie 2004 si as vrea sa stiu cati bani o sa iau pe luna?
stie cineva sa-mi spuna?
as vrea sa citesc si eu continultul acestei legi, ma poate ajuta cineva?
multumesc!

Mergi la inceput

vreau un raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale in subiectele "lipicioase" Sticky. Nu ezita sa le parcurgi.
De asemenea vei gasi legile dorite pe pagina lui Marius la

http://www.marius.rdsor.ro/legi/pagina_legislativa.html

S-auzim numai de bine!
Nela

Mergi la inceput

Pentru a primi un raspuns corect, trebuie sa oferi mai multe informati. De ex.: de cand esti angajata, ce salariu ai avut, etc.
In principiu, indemnizatia pt concediul de maternitate (prenatal + lauzie) se acorda de catre angajator, Casa de pensii sau Oficiul de somaj, dupa caz.
In ceea ce priveste stagiul minim de cotizare :

Art. 99. - (1) Baza de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale prevăzute la art. 98 alin. (1) lit. a), b), c) și e) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, pe baza cărora s-a datorat sau, după caz, s-a achitat contribuția individuală de asigurări sociale în lunile respective, conform prevederilor art. 23, și/sau drepturile prevăzute la alin. (9) sau (10), după caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
(2) Baza de calcul a indemnizației de asigurări sociale prevăzute la art. 98 alin. (1) lit. d) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 10 luni anterioare datei nașterii copilului, pe baza cărora s-a datorat sau, după caz, s-a achitat contribuția individuală de asigurări sociale în lunile respective, conform prevederilor art. 23, și/sau drepturile prevăzute la alin.(9) sau (10), după caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.

Totodata, pt concediile care se acorda dupa data de 31 decembrie 2003, cuantumul brut al indemnizatiei prevăzute la art.121 alin.(1) lit.a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Mai multe informatii le poti obtine studiind postarile din aceasta pagina legislativa. Referitor la actele normative, poti utliza informatia din pagina pe care Marius ne-o pune la dispozitie:
http://www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Irismetal

vreau un raspuns!

Nu vreau sa par moralist, dar cateodata putina politete nu strica. Nu cred ca e corect sa ceri impperios informatii. Nimeni nu este dator sa iti raspunda, activitatea pe acest site este pe baza de voluntariat. Raspunsurile la intrebarile tale nu sunt intantanee, fiecare posteaza in masura in care are informatia respectiva si daca are timp.
Numai bine,
Liviu`s

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns.

Ai dreptate si te rog sa ma scuzi.
numai bine!

Mergi la inceput