Mamici si Gravidute Italia (100)
Raspunsuri - Pagina 7
LAlexandra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anne45 Buna fetelor Am si eu nevoie de ajutor , cine ma poate ajuta bineinteles. Ne-am hotarat sa mergem in tara la sfarsitul lui Septembrie. Chestia este ca eu trebuie sa merg cu Giuliano in primul rand la Consulat sa-mi de-a nu stiu ce hartie-Titlu de Calatorie. Intrebrea este : -La care Consulat -ma refer localitate Milano sau Torino?-in situatia in care eu locuiesc in Sardegna. Ce alte documente imi trebuiesc? mami fericita de Giuliano (07.07.2010) ![]() ![]() ![]() ![]() http://picasaweb.google.com/102421590206055963392 |
Anne, ce regiune e cea in care stai?
si al doilea lucru, Giuliano e cetatean italian? Atunci te lamureste Elisa, daca nu iti spunem noi, dar e mai complicat. Ai certificat de nastere romanesc?
_
printisorului Alessandro
abramburika spune:

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
abramburika spune:
anne - de ce Milano sau Torino? Nu e mai aproape de tine direct Ambasada de la Roma?? Zic si eu ...
E cetatean italian Giuliano? Are vreun pasaport (rom. sau it)? Titlul de calatorie e valabil numai dus (in Ro) si cel mai bine le scrii mail sau tel. unde te hotarasti sa mergi si te lamuresc ei. Pt. ca difera de zona la zona am vazut aici pe la fete.
abramburika spune:
dana - ma bucur ca sunteti acasa. Cum e Marco?
laura - din punct de vedere medical nu e nici o problema ca am ramas asa de repede gravida de la nastere. Si asta pt. ca a fost totul ok la controlul gine de 6 sapt. Tie ce ti-a spus. E drept ca pana acum eu nu am mai auzit sa ramana cineva asa de repede. Nasa mea a ramas gravida cand avea bb1 5-6 luni, asta e cazul cel mai recent auzit de mine. Iar eu acum am ramas la nici 2 luni de la nastere.
Depinde totul de cum si cat de bine te-ai refacut tu fizic si daca psihic te simti in stare sa mai ai un bb asa repede. Tu cam pe cand preconizezi ca ai vrea bb2?
Mi-ar placea sa mai stiu de andreea, ioana, stefi ... pe unde umblati??
abramburika spune:
Hai sa-mi fac norma pe ziua de azi ... eu umblu brambura, ca sa nu imi dezmint nick-ul
. Da' vin cu vesti bune, de-ale sarcinii. Am facut niste teste genetice (altele, pt. sarcina asta), ceva pt. mozaicism (ce-o fi ala??), in fine, sa speram bine. Mi-au programat amnio pe 7 iunie si cam atat.
Greturile par sa se tot duca ... ma simt mai bine.
Constat ca vine Pastele si n-am nici cea mai mica "pregatire", curatenie, mancaruri, planuri etc. Parca-s aeriana ...
Anne45 spune:
Giuliano este cetatean italian-are certificat de nastere inregistrat in Alghero care apartine de provincia Sassari, dar este si cetatean roman prin nastere.Tatal este italian .
Eu am inteles ca trebuie sa-l inregistrez si la primaria din localitatea unde am domiciliul in Romania pentru obtinerea certificatului romanesc-pentru asta trebuie sa merg la un Consulat al Romaniei in Italia-eu m-am interesat ca sunt doar la Milano sau Torino-, pentru obtinerea acelui titlu de calatorie sa pot merge acasa.
Cand ajung in Rom , vreau sa-l inregistrez in posaportul meu .Se poate?
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
abramburika spune:
Nu neaparat la Consulat, ci se poate si la Ambasada, care e numai la Roma.
Ca sa faci certificatul romanesc al copilului iti convine sa il faci aici, ca si timp. Ca preturi, nu. Insa in tara dureaza 6 luni pana ti-l elibereaza. Si e mai indicat sa ii faci pasaport individual la copil. Dar s-ar putea sa il treci si pe pasaportul tau, cred.
LAlexandra spune:
Anne, nu se mai fac inregistrari in pasaport. Se face pasaport separat pt copii.
No, aici ma depaseste problema...daca el are certificat de nastere italian, nu stiu daca se face si romanesc. Iar daca ai ales cetatenia italiana pt el, nu stiu cum e cu dubla cetatenie, daca are si romanesc. Poate intra NAFI, ca ea are sot italian, sau care mai aveti sot italian si stiti cum e...
Si daca e cetatean italian, presupun ca are pasaport italian, sau ce se face aici...si atunci nu cred ca iti mai trebuie ceva de la ambasada.
_
printisorului Alessandro
abramburika spune:
Se poate sa aiba si cetatenie romaneasca, asa cum spuneam anne, prin nastere e si si ... insa, asa cum zice ale, e mai convenabil atunci sa ii faci pasaport italian si asa nu iti mai trebuie titlu de calatorie sau mai stiu eu ce. Si actele romanesti le faci apoi cu calm, cand ai timp si chef
. Iti va trebui insa procura (cred) de la tata, daca nu mergeti impreuna. Oricum, suna sau trimite mail la Consulat/ambasada si te lamuresc ei cel mai bine.
LAlexandra spune:
Anne uite aici
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=90501
aici scrie unde trebuie sa mergi, in functie de ce regiune apartii.
Iar daca ai intrebari cum se face, scrie pe mailul acela unde zice ca se fac programari, si iti raspund ei.
_
printisorului Alessandro