Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (58)
Raspunsuri - Pagina 9
Monas spune:
buna fetelor,
sugubina: sincer m-au uimit (amuzat) motivatiile pt care fetele de la odiseea ta isi iau copiii la toaleta cu ele (mai ales aia ca-s curiosi sa vada ce fac parintii acolo). eu zic ca stau si mai putin la toaleta si nu cred ca zbiere chiar asa cat stam acolo. si nu e nici iginenic. si ma intreb cu stau ele pe toaleta? cu ei in brate? iar de afetctat creierul ..poate pe al nostru ca mamici sa-l afecteze ca ne streseaz aplansul copiilor. hai ca ma intind cam rau si chiar nu vreau. eu sper sa nu ajung sa-i iau cu mine acolo. si noi ne-am plimbat si am vazut doar pe Mara si Maia cu mamica lor draga Luminita. si azi facem figura , zic eu ca pe la ora 15.30 sa iesim, astfel incat la intioarcere sa fie tati acasa sa ne urce pe scari .
any1978: eu am nascut la spital privat desi nu suntem oameni cu bani. am facut un afort mare insa nu-mi pare rau pt asta. am azuit povesti de groaza despre spit de stat si noi am tinut mortis sa nastem cu dr careia ii datoram faptul ca suntem parinti si sarcina dusa bine , astfel incat desi am nascut prematur, bebicii au fost bine si fara probleme. pretul pt nastere gemelara la privat se invarte pe la 2500 euro. daca recoltezi celule stem si alea costa pe la 2100 euro. toate acestea le discuti oricum cu repr spitalului inainte si faci contract cu ei. am fost ff multumita de serviciile medicale. acum fiecare cum stie mai bine ca poate face.
aporpos de stat in parc, ieri m-a dat pe spate o mamica ce se intinsese culcat pe o banca si statea cu capul la umbra caruciorului copilului si dormeau amandoi de rupeau. ai mei se frichinbesc daca ma opresc din mers, ca altfel cred ca sfoariam si eu langa ei pe o banca .
Rayuela spune:
any1978,bine ai venit la noi!aici o sa primesti intotdeauna un sfat bun si incurajari,eu le sint foarte recunoscatoare fetelor de aici pentru ajutor si pentru intelegere
misspii,ma gindesc si eu ca restul fetelor,ca se mai intimpla si minuni...iti doresc din suflet multa,multa putere!Voi fi alaturi de tine!
Bebelusii mei cintaresc 1878(baietelul) si 1870(fetita),la sfirsitul saptaminii 32.Sint amindoi cu capul in jos asa ca probabil voi naste natural,dar nu se stie.Cam dupa cit timp v-ati revenit dupa cezariana?(intreb si eu,daca ,cine stie,ajung totusi la cezariana).Durerile,sint insuportabile dupa?Cind ma pot apuca de sport dupa,aveti idee?Eu am fost mare amatoare de pilates inainte de sarcina,dupa sarcina cu Amelie mi-am "refacut" burta datorita unui curs de pilates care a functionat excelent..dar a fost nastere naturala si am putut sa ma antrenez relativ repede.Cam cind e recomandat sa incepi cu antrenamentul,stiti ceva?Basca mi-am luat si un fel de corset care stringe burta dupa,dar nici ala nu stiu cind o sa-l pot folosi,.daca fac totusi cezariana.
Hai ca v-am innebunit,ce probleme am si io:))
Mami de Amelie si 33+ cu gemeni
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monas fetelor, m-au zapacit copiii mei. mereu ma lupt sa-i decalez cu mesele, ca sa ma pot ocupa de ei pe indelete (mai ales la ragait) insa ei fac ce fac si masa urmatoare urla simultan. Cred ca deja isi recunosc zgomotele pe care le fac cand maninca si asa ca cel nehranit incepe si plange. Iar eu nu rezist in fatza gingioarelor sale plangacioase. Daca ma vedeti..cu mainile tin si hranesc unul, cu piciorul legan altul pus in scoica...si mereu ma gandesc la mamica ce am vazut-o eu pe Discovery care nu avea maini si-si ingrijea si crestea copilul cu picioarele. Asa ca ma imbarbatez si eu si zic ca treb sa reusesc. Azi mergem la dr pr control de rutina. Pe afara nu prea am mai iesit cu vremea asta incerta. Si revin la simultaneitatea alor mei cu mesele. Nu stiu cum sa fac? Sa-i separ in camere diferite? Nici asta nu prea-mi iese, ca tot se aud si raamne unul si urla singur pana-l hranesc. Daca-l iau pe primul mai ininaite de ora la care vrea el, nu maninca tot si ma oftic. Deci treaba complicata. Noaptea ii iau pe rand sa doarma pe pieptul meu, nu zic ca si mie-mi place dar totusi...ar trebui sa doarma amandoi. Din zi in zi simt ca ma parasesc puterile, ma gandesc cum sa fac. Deocamdata o sa mai ia sotul meu un mic conced da Paste, apoi sper sa se incalzeasca sa plec la mama si acolo sa vad ce pot face cu ea. Insa nu-s convinsa ca aolo-mi va fi mai usor. Mi se pare ca incet incet stabilim o legatura mai stransa (eu si copiii), pt ca bine zice sugubina, nu stiam de nici unele cand au sosit motaneii mei. Voi ce mai faceti? mama de Eva si Fabian din 8 Martie 2011 |
Eu zic sa fii tare, stiu ca e greu, eu nu am avut pe nimeni sa ma ajute. primele 6 saptamani a avut sotu concediu de paternitate apoi am mai ajut o asistenta care venea 3 ore de 2 ori pe saptamana cat sa apuc sa dorm un pic. Aveam zile cand plangeam in baie, e normal sa te simti coplesita, de vina e oboseala, hormonii. Eu ii alaptam pe amandoi odata, pe perne, apoi tot pe perne le dadeam biberonul, noaptea ne trezeam amandoi si sotu mi-i aseza la san. Am tinut mult sa manance amandoi odata, in felul asta castigi timp (pentru mine a functionat). Acum am o saptamana de cand si-au dat peste cap orele de masa, este un haos total, nu mai termin cu piureurile si biberoanele, nu mai zic de gatit pentru noi , spalat si restu.
Plus eu zic sa nu-i separi (parerea mea), eu cred ca e importanta legatura dintre ei, eu i-am pus in patuturi diferite abia la 5 luni si nu adormeau separat, apoi ii lasam sa adoarma impreuna si-i mutam dupa .
Curaj, trebuie sa fim, ei se bazeaza pe noi :)))
http://community.webshots.com/user/Dragaica
http://mytwinbeads.blogspot.com/
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
Dragaica spune:
Sugubina am votat bebelinele
Dragaica spune:
citat din mesajul lui viss e epuizant cu gemeni, dar si haios, nu fetelor? - am tendinta sa ies in papuci din casa, pipi fac pe fuga - mereu ma intreb dc am tras apa,dusul e o delicatesa- doar cand vine tati seara acasa,mancam uneori cu ei intr-o mana- si negandim um ar fi sa le picuram niste ciorba in cap- sau tocanita pe ochisoriieir ma reusit sa le dau biberoanele- unul in brate, unul in scoica, si dupa ce ii mai stergeam la gurita cu prosopelul- ;luam si eu cate o gura capucino-intr-o canuta pusa in pat- o vedeam rasturnata mereu, printre lucrurile lor,pampersi,tlefoane, telecomanda tvera un haos general, dar si placut Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens - - mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :) |
Ce pot spune decat IDEM
Dragaica spune:
citat din mesajul lui Monas misspii: suntem langa tine, sa stii. eu mai cred si in minuni si sper sa fie in cazul asta. fetelor as vrea sa va intreb daca stiti un dr la care sa merg pt ecografii de sold pt bebici. la cei mai vestiti e ocupat pana in iunie si noi ar trebui saptamana viitoare s afacem ecografiile. am gasit loc doar la dr Nicoleta Brezan la Medlife Favorit. Astept parerile voastre. mama de Eva si Fabian din 8 Martie 2011 |
Pot intreba care e treaba cu soldul bebeilor, am auzit de multe ori ca sunt trimisi pentru control, multi bebei de la odiseea mea, de ce?
Dragaica spune:
citat din mesajul lui sugubina Monas apropo de mers la cisi: am avut o discutie in contradictoriu cu fetele de la odiseea mea. Unele se laudau cum merg ele cu bb si la wc! Frate nu pricepeaam cum se poate fizic?? cat dureaza un cis? 3min cu tot cu spalat pe maini.Cupilu nu pateste absolut nimica dc sta 3 min plangand..Vaai nu va zic ce replici mi-au sosit: ca e f imp sa nu planga bb ca afecteaza creieru, ca bb e curios sa vada ce facem noi acolo si deaia tre luat! Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs. Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010 |
Sa fim seriosi, cum adica copilul nu trebuie lasat sa planga? Pediatrul meu mi-a zis dupa 6 luni sa-l las sa planga sa nu ma mai stresez ca la inceput. Plus Seby nu adormea decat in brate, mi-a zis asa pediatru lasa-l 3 nopti sa planga, prima noapte va plange mai mult, a doua mai putin si a treia aproape deloc......mai sa fie ca exact asa a fost, a treia noapte a adormit singurel. Mi s-a explicat a bebeii plang din diferite motive, de foame, ca-i deranjeaza ceva, de nou, totul e nou pentru ei, de frustrare......asta e modul lor de a se exprima si trebuie lasati sa se "racoreasca". Acum sa nu ma intelegeti gresit ca-ti lasi nou nascutul sa urle ore in sir, dar 5-10 min nu este capat de lume.
Si eu mi-am aprins paie in cap cand le-am spus asta, stai calma, faptul ca stai cu copilul non stop in brate sau ii dai totul in mana nu mi se pare normal, pai vrei sa cresti un copil dependent sau independent, un copil care sa se descurce singur sau care sa primeasca totul pe tava. A si o sa spuneti pai un copil asa de mic nu pricepe, ba da pricep mai multe decat vrem noi sa credem. Primii3 ani din viata unui copil sunt cei mai importanti in "modelarea" si dezvoltare adultului de mai tarziu.......asa am citit in carti
Ce am scris mai sus este din punctul meu de vedere iar adevarul meu nu este universal valabil .....asta ca sa nu-mi iau rosii, muraturi , etc
Monas spune:
fetelor, azi nu am mai avut putere sa ies cu ei in parc. m-am imbracat si cand sa-i hranesc si imbrac pe ei, m-au lasat puterile. asa ca am ramas si odihnit o ora (si ma mai intreb cu cine seamana Eva de nu doarme..cu mine, pt ca si eu doar am atipit o idee, in rest doar odihna dar si asta este buna).
sa va raspund pe rand:
Rayuela: ce grasunei ai in burtica:). au greutati f f frumoase, Eva mea avea la nastere atata, la 34-35 saptamani. cu cezariana este si in fucntie de organism. de ex. multe fete mi s-au plans ca s-au refacut f greu. eu una am avut dureri suportabile doar in noaptea si a doua zi de dupa, adica in noaptea a doua am incetat si calmantele. apoi intr-o saptamana eram ca noua, mi-am dus pruncii singura in brate. la 4 saptamani dupa operatie caram pe scari, 4 etaje, bebicii in scoici (in total cam 14 kg) . sora mea ma intreba la telefon daca nu-mi afecteaza opretaia, insa eu uitasem efectiv ca o aveam. deci m-am refacut fff repede.
Dragaica: merci mult pt incurajari. ai dreptate, tb sa ne descurcam. insa am momente cand simt ca cedez, si atunci vin si ma plang voua aici, pt ca stiu ca ma intelegeti. Aporpos de hranit, cand eram in curs de perfectionare cu hranitul simultan, s-au hotarat ei sa se decaleze. Vreau sa spun ca-s chiuana dupa doua nopti in care i-am hranit cand au vrut ei. De acum o sa le dau simultan sau imediat unul dupa celalat, pt ca altfel mor de oboseala.Si eu sunt de acord cu faptul ca putin plans nu le dauneaza (nu mult) si nici sa sarim iemdiat cum striga ei, pt ca de multe ori asa afceam, si pana ajungeam la ei deja dormeau. Figura asta se reepta de cateva ori de avema impresia ca fac misto de mine .
Mirela: sotul este la posta s aridice colaceii!! Merci mult, azi vor avea primul curs de inot:). Abia astept.
Vreau sa va spun ca contati pt mine enorm, aici am gasit multa putere sa imi intru in rolul de mama de gemenasi. As vrea sa va pot multumi pe masura
adishor_1975 spune:
gabitza, multumesc pt link de invitatie 'gemelara'
any1978, bine ai sosit!! e tare frumos pe forumul de gemeni , cum prind un moment, accesez, sa vad ce mai zic gemenistele
dragaica, inteleg ca si in canada e greu cu gemeni una e sa fie greu, dar mi se pare imposibil sa si gatesti, calci, curatenie etc. TOT, dar pentru dragaica totul e posibil, esti tare! eu le mai las sa treneze, o zi spal, alta zi mai strang prin casa..
sugubina, si eu le las sa mai planga cateva minute, este inerent! si pediatra mi-a reco. fetele acelea care iau bebeii la toaleta aveau gemeni? sau unul singur?
monas si viss, sunteti pline de energie de fapt
am si eu o intrebare: voi folositi si picioarele 'in procesul de crestere al gemenilor' ?? adica, pe sleau, tin in brate/alaptez o fetita si cu picioarele o legan in balansoar pe cealalta, sa o linistesc. am devenit mobila, prind batista, servetele cu degetele de la picioare, deh, daca nu am 4 maini
a mai aparut ceci, cea cu tripleti?
Monas spune:
Adishor: eu nu numai picioarele si degetele de la picioare le folosesc, ci si nasul: deschid si inchid lumina cu el, cotul ( deschid usi, papa la chiuveta, incerc apa de la chiuveta) si in general caut sa-mi folosesc cat mai multe parti din copr, pacat ca nu am mai multe