mancare nedigerata, ati patit?

mancare nedigerata, ati patit? | Autor: ioana_gl

Link direct la acest mesaj

Salut!
am un baietel de 1an si 3 luni. acum vre-o 10 zile a avut diaree (cam 6 scaune/zi destul de moi). in aceasta perioada ne ies si 4 dintisori. dupa diaree a inceput sa faca normal ca si consistenta dar des, cam 4 pe zi si mancarea iese nedigerata, ce mananca la pranz face cam in 3-4 ore. am dus proba la analiza, dar mai dureaza 2 zile pana orimesc rezultatul. A mai patit cineva asa ceva?
ca si alimente ii dau: supa (piept pui, legume), branzica facuta cu zeama de lamaie, banana si cam atat (asta de cand sunt probleme).
Astept sfaturi si experiente de la voi!

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

buna,

eu te-as sfatui, pentru ca inca are 4 scaune pe zi si probabil ca stomacelul lui este inca sensibil dupa episodul cu diareea (de aici si treaba cu nedigeratul, cred eu), sa nu ii mai dai supa de pui, o perioada pana isi mai regleaza scaunele. da-i doar supa de legume, branzica si banana sunt ok. da-i ceai de menta, daca accepta si multa-multa apa. da-i si orez cu legume fierte, mar copt...
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Ii poti da si un probiotic, ajuta la refacerea florei.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Atunci cand fetita cea mare a avut diaree, avea tot 1 an si ceva, sfatul medicului nostru pediatru a fost sa nu-i dam banana, asa ca eu te-as sfatui sa i-o scoti. Supa poti sa-i dai, orez, morcov, biscuiti, paine prajita, branza. Multa sanatate!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Lucrusoare la bazar umanitar

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Si pediatra mea ne sfatuieste la fel: fara banana. Se pare ca e f indigesta. Neaparat sa-i dai lapte fara lactoza. Incepi sa scoti reglat laptele fara lactoza de abia dupa o saptamana-doua de scaune normale. In rest: mancare de regim pana scaunele revin la normal si se imputineaza. Daca are in continuare 4 scaune nu e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

O cura cu biotics baby s-ar putea sa va ajute. Filip e mai sensibil cu stomacul si dupa multe episoade de diaree avea scaune cu alimentele aproape intregi. Uneori cand a fost mai grav avea scaun la putin timp dupa ce manca. De-atunci am invatat ca in acelasi timp cu tratamentul pentru diaree trebuie sa-i dau si biotics ca sa-si revina complet.

In ceea ce priveste laptele fara lactoza si regimul strict eu n-am putut sa urmez aceste sfaturi. A fost cat se poate de simplu: lapte fara lactoza nu a servit si dupa doua cutii care au costat dublu fata de un lapte normal si pe care le-am aruncat pur si simplu intregi m-am invatat minte sa nu mai arunc cu banii. Iar mancare daca nu se simtea bine sa manance mancare normala nu manca nici de regim. Asa ca intr-un final m-am desteptat si am avut grija sa fie hidratat, chiar si cu cola sau alte sucuri, dar in principal cu ceai de menta indulcit, si l-am lasat nemancat. Am considerat ca e mai santos si pentru mine dar mai ales pentru el sa nu-l stresez cu mancarea de regim daca el nu vrea de fapt sa manance nimic.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

e perioada aia cand e mai agitat din cauza dintilor, mai baga si orice prostioara in gura, tranzitul e mai accelerat. Asteapta rezultatele, dar daca sunt ok, nu e cazul sa te alarmezi. Mai ales daca copilul are obiceiul sa nu mestece bine mancarea ci sa inghita bucatele mai mari.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_gl spune:

de azi am inceput reginul cu supa, branzica si cereale.
la somnicul de pranz a facut si putin febra 38,4. cred ca sunt cei 4 dintisori care stau sa iasa care ii dau aceste stari :(. el este voios.
abia astept rezultatul analizei sa vedem daca este vre-un diavol de microb!

Multumesc!

Mergi la inceput

deci, raspunsul corect: ROTAVIRUS :)
acum dupa tratament se simte bine si totul revine la normal.
are unu, maxim 2 scaune pe zi, mancarea este digerata, inca este la regim. ramane sa facem din nou analiza dupa 10 zile.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

IOANA, ai facut vaccinul optional Rotarix la baietel???

Mergi la inceput

nu, nu l-am vaccinat.

Mergi la inceput