Scaun cu mucus si singe

Scaun cu mucus si singe | Autor: pestele78

Link direct la acest mesaj

am un baetel de 4 ani si avem o problema pe care nu o putem rezolva īnca de la nastere ,dupa primirea antibioticilor timp de trei saptamīni ,baiatul meu a īnceput sa faca scaunul verde si cu mucus si foarte des dupa fiecare mīncare, adauga foarte rau ,dupa ce m-am adresat pediatrului am dat analiza la disbacterioza au gasit clepsiela si stafilococ auriu ,am primit piobacteriofag de trei ori cīte 7 zile dar nu nea ajutat copilului i se facea tot mai rau pe zi ce trecea ,a aparut si sīngele īn scaun ne-au dus la spitalul de infectie din Chisinau acolo au spus ca are dizinterie i-au administrat antibiotic la atreia zi dupa antibiotic copilul a inceput sa vomite s-a ridicat temperatura 39 iar scaunul s-a īnrautatit se ducea zi si noapte apa ,eu am refuzat antibioticul astat sub picuratoare apoi si-a revenit putin dar mucozitatea din scaun nu a disparut am plecat acasa din spital cu scaun cu mucus fara sīnge ,m-am adresat profesorului Ion Mihu de la mama si copilul din Chisinau el ne-a pus diagnosul de malabsorbtie intestinala fara precizare dupa analizele facute dupa biopsie ,duparectoscopie ,dupa gastroscopie,dupa analiza la celiachie acum stam la dieta fara gluten si fara lactoza de doi ani jumate ,dupa aceasta dieta a īnceput sa se refaca scaunul undeva peste 9 luni dar mucusul a disparut mult mai tīrziu dar poate sa apara din nou cīte odata nici nu-mi dau seama de la ce odata aaparut de la kivi ,am īncetat sa i le mai dau apoi a disparut ,cel mai dureros e ca nu stiu ce diagnos are copilul meu si cīt o sa mai stam la aceasta dieta ,el este slab si are 15kg la 4ani ma tem foarte tare sa nu fie celiachie ,daca cineva a trecut prin asa ceva scrieti-mi va rog foarte mult ,poate ma puteti ajuta,va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

mai scrie odata ca nu se poate citi mesajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Daca are sindrom de malabsorbtie, trebuie sa ai maaare rabdare cu el, cu dieta, sa ii sustii mereu flora cu probiotice, sa ii introduci treptat alimentele. Vei avea perioade mai bune sau mai rele, cand revine diareea, trebuie sa vezi ce aliment ii produce asta, etc. Eu personal nu am avut probleme cu copilul dar cunosc pe cineva care s-a luptat cu asta la ambii copii. Lupta mamicii a durat cca 3-4 ani, dar la copii s-a manifestat foarte devreme, practic la cateva luni. Exista si tratamente homeopate f bune.
Sa stii ca 15 kg la 4 ani nu este chiar o greutate fff mica, baiatul meu are 15 kg la 3 ani si 2 luni, in conditiile in care mananca bine si scaunele sunt normale. Cunosc un baietel care are 15-16 kg la 5 ani, dar nu este bolnav ci pur si simplu asa este conformatia lui. Macar cu greutatea nu ar trebui sa te stresezi chiar atat de mult.
Ii doresc multa sanatate baietelului tau si poate primesti mai multe raspunsuri care te vor ajuta, de la mamicile care s-au confruntat direct cu aceasta problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pestele78 spune:

Va multumesc frumos pentru ca mia-ti inteles durerea sufletului meu. Spune-ti ca cunoasteti pe cineva care a luptat cu acest sindrom,pute-ti sa-mi spune-ti mai amanuntit cum au fost tratati acesti copii? SI care au fost simptomele bolii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Sindromul de malabsortie este un simptom care apare in multe boli,nu este o boala in sine din ce am citit eu.(scuze anticipat daca ma insel,insa am citit mult despre asta,avand si copilul meu asa ceva)
Teste pt boala celiaca ati facut?
La copilul meu,acest sindrom de malabsortie este unul din simptomele bolii de care sufera si anume fibroza chistica.
Cand inca nu stiam de aceasta boala si eram la inceput cu cercetarile si dna dr ne-a spus de acest sindrom,i-am dat enzime digestive,am facut si tratament de refacere a florei intestinale.
Acum ia enzime pancreatice,pt ca altfel nu absoarbe mancarea si evident apar alte probleme,datorita acestui sindrom.
Trebuie sa cercetati mai in amanunt aceasta problema dupa parerea mea.Un scaun cu sange este ceva grav si e clar ca trebuie investigat urgent.
Sanatate multa.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Dupa cum spuneam, la copiii pe care ii stiu eu s-a manifestat devreme. La primul copil nu stiu 100% ce a declansat, dar la al doilea stiu ca pe la cateva luni, in urma unui tratament cu antibiotic. S-a manifestat cu diaree care nu ceda la nimic, analizele ieseau bune. Sistemul imunitar scazut, apoi giardioza, etc. Copiii respectivi nu au din fericire alte afectiuni, si dupa cativa ani de dieta si tot felul de suplimente probiotice, homeopate, etc, sunt aproape normali ca si alimentatie. Au avut restrictii la gluten si lactoza, de asemenea. Acum le tolereaza. In rest, sunt copii f inteligenti, bine dezvoltati, poate un pic mai slabuti dar nu exagerat. As spune ca sunt normali dupa standardele mai vechi, cand copiii nu mancau la Mc nu stiu care si nu aveau in meniu chips-uri si alte prostii. Mamica lor evita cat poate antibioticele, si daca este chiar obligatoriu se lupta mereu sa mentina flora stomacala normala. Dar trebuie multa vointa din partea parintilor, le-a fost foarte greu fiindca ei sunt copii si nu inteleg ca nu au voie sa manance alimente banale - paine, branza... Se pare ca este si o problema genetica, din partea tatalui exista o ruda care avea aceleasi simptome. Mai multe nu stiu, din pacate. Repet, eu nu am fost implicata direct, dar fiind in relatii de prietenie cu mamica respectiva am mai aflat una, alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pestele78 spune:

am facut test la celiachie ,dar eram pe dieta deja asa ne-a spus medicul si rezultatul a esit bun dar am citit mult despre boala celiaca unde se spunea ca trebuie de facut testul cind esti pe gluten dar nustiu de ce la noi fac testul pe dieta mai intii ,cind m-am dus prima data laprofesorul Mihu ca e unicul medic din Moldova care studiaza aceasta boala celiachia ,l-am rugat sa-i faca testul la celiachie si mi-a spus ca e prea mic trebuie dupa trei ani si sa tinem dieta pina atunci ,cind a implinit trei ani i s-a facut testul dar era pe dieta si rezultatul a fost bun a aratat ca nu e celiachie ,apoi aspus sa pastram dieta mai departe si la un an sa repetam testul la fel pe dieta asa pina in trei ori,pina la sfirsitul lui aprilie trebuie sa repetam testul a doua oara dar cel mai straniu e ca nu-mi permite sa-i dau nici un fel de medicamente doar dieta.

Mergi la inceput

Medicamente nu ai ce sa ii dai, ar trebui sa te bucuri ca nu iti prescrie. Intreaba-l de probiotice, cele care refac si sustin flora. De exemplu biotics, dar stiu ca sunt si altele care contin mai multe bacterii si sunt mai avantajoase ca pret, si cantitatea lor e mai mare. Dieta ajutata de aceste probiotice sunt cam singurele masuri pe care le poti lua, daca nu are alta afectiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Medicamente nu ai de ce sa-i dai pana nu stii cauza..ce anume provoaca aceasta malabsortie.Din punctul meu de vedere ar trebui sa cercetezi mai aprofundat problema,mi se pare un pic superficial acel domn dr.
Teste de celiachie se fac si sub 3 ani,eu i-am facut copilului meu cand avea 1 an jumate,deci nu exista nici un fel de restrictii in acest sens.A existat si la noi si suspiciunea asta,insa nu,nu l-a pus direct pe dieta,ci intai am facut testele,care din fericire nu s-au confirmat.
Repet,cauzele malabsortiei sunt multiple si noua ni s-a spus de catre un mare nume din Ro,ca de fapt e de la antibiotice(copilul fusese bolnav,a luat 5 antibiotice,dintre care 3 pe vena).A luat si probiotice mereu,dar eroare..nu a fost asta de vina si desi mi-ar fi placut sa cred ca asta e de vina,am mers inainte cu investigatiile..De asta spun,trebuie cercetat mai in amanunt.Daca nu are celiachie si testele sunt bune,pt ce mai tineti dieta fara gluten si toate cele?
Sanatate multa.
edit:o flora intestinala nu se reface peste noapte,in general din ce mi s-a spus mie(desi copilul meu a luat mereu probiotice cand a facut trat cu antibiotice)dureaza cam 3-4luni,cu tratament corespunzator.
Si totusi,un scaun cu sange este un simptom alarmant si nu cred ca survine de la o flora intestinala un pic perturbata..
Insa eu nu sunt medic,iti spun doar din proprie experienta,noi am facut fff multe teste si analize si am mers la multi dri pt a fi siguri de ceva.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariatorcea spune:

Buna ziua si eu am un baitel de 4 ani si de la 3,3 ani are aceleasi simptome (scaune cu mucus si sange la inteval de 30-40 de zile ) , am facut si colonoscopie si tot ce tine de analize la Grigore Alexandrescu si doctorii de acolo nu pot pune un diagnostic . Ni sa prescris dieta , regim si salofalk dar scaunele proaste revin mereu , ma gindesc ca nu cumva aceste scaune sa fie din cauza stafilococului auriu ? pentru ca la 2 ani copilul a avut asa ceva ! Astept pareri , multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

mergi la spitalul V Babes. conteazamult si pe mna cui ai fost la G Alexandrescu...

Mergi la inceput