Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(22)
Raspunsuri - Pagina 6
mirela2 spune:
lori rade al meu de se zgaltaie ferestrele
n am avut de lucru sa i arata.....sa vezi ce i licare ochi n cap
poate i vine "idii" si nu mai scap de el
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
catal_ina10 spune:
Dupa ce am glumit si ne-am veselit, trecurati la lucruri serioase si incitante: strainataturi, religie, ce dorim copilului.... Hmmm, deci...
Incep cu ultima: spirit liber, profunzime, impacare cu sine, putere, caldura, generozitate, intelegere, farmec, lumina, liniste, colici-free
Mandra mamica de printesa Sara Maria
Doloress spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catal_ina10 Dupa ce am glumit si ne-am veselit, trecurati la lucruri serioase si incitante: strainataturi, religie, ce dorim copilului.... Hmmm, deci... Incep cu ultima: spirit liber, profunzime, impacare cu sine, putere, caldura, generozitate, intelegere, farmec, lumina, liniste, colici-free Mandra mamica de printesa Sara Maria |
Hehe, colici free cred ca e primul pe lista!
fragrant8 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Doloress
Hehe, colici free cred ca e primul pe lista! Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011) Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
exact, colici-free, scris in 3D, in varf de tort
catal_ina10 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Doloress
Hehe, colici free cred ca e primul pe lista! Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011) Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
E cu siguranta de actualitate
SUPER invitatia!
Am uitat doua urari foarte importante: open-mindness, curiozitate
roxx26 spune:
FRAGRANT...un masaj? De la sot?... (daca isi face si sotu tau cont pe DC si intra sa ma certe, io nu ma mai joc, imi dau demisia)
DOLORESS, e mult mai tare asta! Hehe, m-am scos de idee la botezul urmator...iar te plagiez
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei
lenuta8 spune:
OF,of, of, dealu-i deal si valea vale,
Ziki-i ziki pana moare, mai, mai!!!!
Sa fiu in ton cu Ioana Radu , ce tocmai o ascultasem in bucatarie, in timp ce gateam( imi creaza ginerele toate cond. numai sa ma prinda cat mai mult in bucatarie la gatit ).
Ziki parca esti de pe craca mea, nu vrei sa te infiez, daca mama ta e asa ciufuta cu tine? Mie-mi esti draga de nu mai pot ! Iar sondajele Zikiene le ador! In legatura cu sondajul tau, alegi ce te lasa inima si cum hotarati de comun acord ( si tatal are un cuvant de spus, si-a adus si el aportul la aducerea pe lume a acestui mandru fecior) .
Eu nu prea le am cu filozofia-am respectat religia ortodoxa ca asa am mostenit de la stramosi, (am mers dupa principiul ¨crede si nu cerceta¨¨)dar am intalnit cand mi-a fost mai greu , cand valurile vietii ma tranteau cu putere la pamant si increderea mea in aproapele meu se clatina( aici intra sot, familia din care provin), am intalnit duhovnici care m-au ajutat sa ma ridic prin forte proprii de la pamant, care pt. mine au insemnat mai mult decat toti psihiatrii si psihologii din lumea larga! Vad ca sunteti multe din Moldova mea draga, si de aceea vreau sa vi-i amintesc ( poate ii cunoasteti deja) parintele Iustin de la Manastirea Petru Voda ( pe atunci era la Man. Bistrita, langa Piatra -Neamt), care m-a ajutat mult sa ma cunosc si sa ma pretuiesc, sa ma ajute sa traiesc prin si pt. copiii mei doar prin forte proprii si iar un preot drag mie si var de gr. II cu mine, preotul Ailincai, protopop de Neamt( cred ca mai e si acum). Sa le dea Dumnezeu sanatate , sa aiba putere in continuare si sa vindece multe suflete ratacite , ca mine.
Mi-a placut sa merg si la Biserica catolica, si acolo am gasit sprijin in preotul Martin, Dumnezeu sa-l ierte!
Nu mi-am fortat fetele sa mearga la biserica sau sa tina posturi, le-am lasat sa aleaga ce-si doresc. De Lavinia religia s-a prins mai mult, de Diana mai putin, dar crede si ea, nu le are cu posturile , ca nu poate fara carne , imi place acum cum ii citeste Maiei , cealalta nepotica, din Biblia povestita copiilor -cu imagini f. sugestive, si unde nu stie sa-i explice ma trimite pe mine , sa nu primeasca fata informatii eronate. Pe Maia o duc mereu la biserica, imi cere ea, vrea des impartasita, cred ca ii e drag preotul care a botezat-o , ca numai e el il prefera, desi la biserica de care apartinem in Buc. sunt 3.
Cele care sunteti in Buc. va cred ca ati avut experiente neplacute , caci si eu , venind din Moldova, unde n-am intalnit taxe fixe pt. diverse servicii religioase , am ramas blocata cand am vazut in 2003 se ia pt. o cununie 3,5 mil. iar botez in 2006 -cate 2,5 mil de fiecare nas (au fost 2) si alte taxe pt. cor, etc.
In concluzie, indiferent ce hotarati voi acum, copilul isi va alege mai tz. religia si filozofia de viata ce-l avantajeaza.
Daca va fi un traditionalist te va lua la intrebari :care-i e bagajul genetic, religia si traditiile stramosilor sai. Inainte de a decide pt. el vezi daca vei avea raspunuri la toate ipoteticile intrebari. Asa ca, noaptea e sfetnic bun, si cum tu dai teme de gandire pt. forumistele noastre, cred ca si ele te-au cam pus pe ganduri. si numai ganduri bune sa ai.
Noi te iubim , indiferent de alegerea ta .
catal_ina10 spune:
Pentru ca doamna Lenuta, mi-a adus aminte de SZSC (sondaj zikian cu subiect controversat) in loc sa dorm, sa-mi adun puterile de mamica pentru maine, ma apuc de filosofat aici si va zic si eu de ce imi botez copilul.
Eu is cam aeriana cu religia, am crescut intr-o familie traditionalista, copil fiind am fost la biserica, am fost invatata rugaciuni. Totusi nu cred in rai sau in iad, nu cred in taine, nu sunt o credincioasa in sensul clasic. Intru in biserica sa aprind lumanari si sa ma rog in felul meu. M-am rugat si in biserici catolice, si m-as ruga si in temple buddhiste, tocmai in ideea Dumnezeului universal. Imi botez totusi copilul ortodox. In mica parte ca asa este traditia in care sunt crescuta si in care se traieste in jurul meu, in mare parte pentru ca nu o vad ca o chestiune restrictiva, ci mai degraba ca o calitate in plus. Daca va fi credincioasa si va alege crestinismul, se va bucura ca a fost botezata, daca nu, oricum nu va conta.
Irinukaaa spune:
Seara buna si de la noi.
V-am urmarit azi din umbra si tare m-ati pus pe jar cu plecatul in tari straine... De cand tanjim si noi. Cred ca ce ne lipeseste este curajul, ca restul ar veni de la sine. Dorinta o avem oricum - pe zi ce trece mai puternica.
Despre botez - sunt de acord cu ce au spus majoritatea: l-am facut ca asa se face. Dar... vreau sa zic ca am simtit atunci la slujba, acolo in biserica atata mandrie - ca puiul ala mic de om e al meu de numai puteam. Nu ma puteam abtine sa zambesc si imi venea sa strig in gura mare: "Al meu e, al meu e!" (nu ca n-ar fi stiut cei prezenti asta ). Sincer nu cred ca am mai simtit asa ceva pana acum. A fost minunat!
Sa bag si eu un SZ: credeti in deochi?
Pentru tortuletul Sophicutei as alege: NOROC, DRAGOSTE, IUBIRE, SANATATE, FRUMUSETE.
O seara minunata va doresc!!!
Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul
sherbi spune:
bun venit, buni lenuta! e de bun augur prezenta si unei minti mai cu experienta vietii printe noi. si mama tot internauta, imi da like-uri pe fb, dar pe forum n-am initiat-o. sau poate s-o fi initiat singura si ma citeste pe dupa colt.
eu imi gasesc greu timp sa va scriu. ziua va citesc, seara abia gasesc cateva momente numa pt. mine.
vroiam sa va zic de mult ca marc are deja un dintisor, nu-i iesit, dar e pe vine ,se vede fff bine de pe la o luna. mie mi se pare freaky, dar imi zicea tata acu multi ani ca sunt si copii care se nasc cu dintisori.
in rest, azi l-am bagat pe fenobarbital dupa ce am cules ceva sfaturi doctoricesti. icterul s-a mai ameliorat, zic eu cu ochiul meu neexperimentat, e greu ca-i si brunetel si nu prea-mi dau seama.
despre botez, si mie mi se pare ca fac botezul sa fiu in rand cu lumea, ca alte trairi din pacate n-am. din acest motiv nici pana-n ziua de azi nu mi-am facut niciun plan despre unde si cand va avea loc maretul eveniment. pe david l-am botezat si am avut o mie de nervi pt. ca nimeni nu era atent la slujba, era o forfota si-o vorbaraie maxima in biserica, iar copiii invitatilor alergau de zor pe sub sutana preotului, iar la poze bb apare insotit de mutrele lor, cu maini pe fata, in cap etc. am jurat atunci ca la urmatorul bb o sa pun regula de "no kids" la biserica, dar acum normal ca mi-ar fi jena sa cer asa ceva invitatilor. plus ca mi-e sila de petrecerile astea cu n-shpe feluri de mancare unde ne imbuibam ca nebunii intr-un interval de cateva ore. nici nu stiu ce-o sa fac si cum o sa fac sa bifez si treaba cu botezul.
cat despre emigrat...ohohooo, si eu as fugi cat vad cu ochii. si sotul la fel. e una din discutiile noastre preferate, sa punem la cale un astfel de plan. din pacate ne lipseste curajul si sotul e ceva mai cu picioarele pe pamant, nu-i place aventura si gaseste "n" motive sa dea inapoi.
noua, din fericire, nu ne lipseste nimic dpdv financiar. sotul munceste de acasa si castiga un porcoi de bani. nah, daca-l duce memeaca. eu n-am fost carierista niciodata, pe mine ma caracterizeaza meseria de mamica si oricum nu ma integrez deloc in sistemul nostru social. nu cunosc traiul de afara decat din prisma unui turist venit pe plimbaruri si shoppinguiala, asa ca dau un pic inapoi cand e vb de mutat. nu stiu daca as avea curajul sa dau traiul de aici pe o necunoscuta, desi ma mananca si pe mine ideea, tocmai din cauza tuturor nelegiuirilor din tara asta. mi-e mila de copiii mei ca nu au nicio sansa, cel putin aici intr-un oras de provincie unde nu pot sa-i dau la un sport, la inot, la orice fel de activitati extrascolare, unde vor deveni cu siguranta victimele calculatorului.
ei bine, mi-am savurat si eu momentul de singuratate, ma duc acusi sa ma bag langa bb.
pup!