Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (117)
Raspunsuri - Pagina 13
eladea2005 spune:
neata...
va las niste pozici
si cateva de astazi, sa vedeti cum e treaba cu dragostea frateasca...:))
revin!
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Victo spune:
tu fetelor..ca m-ati pus si voi pe ganduri, da nu-i bai, ca bine ati facut..maine am chemat-o si pe tanti la proba.
m-am mai gandit. asta e viata, fiecare si-o face cum poate. a venit azi fata, a facut curat bine in bai- cu de-ale de sters tot tot ..
i-am platit, i-am mai dat ceva jucarii pt baiat, ce mai aveam prin congelator...
da stiu eu cu cine umbla?
ca na..cine se aseamana se aduna..habar n-am.
am zis ca poate e mai bine o doamna mai in vasrta ..e mai serioasa..
ioii..deci tot caut.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
tina_80 spune:
Buna ziua delfinariu!
Sper ca nu m-ati uitat dar tare prost mai stau cu timpul liber
Am mai citit pe sarite si tot mai am de "frunzarit" un capitol
Noi suntem bine, sanatosi si voiosi....stam in picoare si pasim timid....ii place tare mult in premergator, mai ales cand e in bucatarie si umbla la sertarele cu linguri de lemn si polonice
Sunt un pic suparici ca nici pana acum nu am gasit un apartament...noi vrem cu 4 camere si in zone mai bune nu gasim(vrem sa fie etaj intermediar)...dar poate o sa iasa soarele si pe strada noastra....ca aici m-am saturat, chiar daca suntem doar noi cu bunica (si ii cam fac de mancare, deci o grija in plus) ca ai mei socrii s-au mutat la ferma si mai vin cate 1/2 ora sa-mi aduca haine la spalat.....nu fac mare lucru dar oricum mi-e greu
R tot la tzitzi adoarme , nu stiu ce am sa ma fac...ma tine legata de el la somnul de zi si nu mai imi ramane timp deloc .....ma gandeam sa-l intarc cand am auzit ca nepotul meu de 1 an si 3 luni adoarme singur de cand s-a intarcat(de la 10 luni) timp de 3 ore.....pai tot sa faci una alta sau sa te odihnesti
Sunt la orizontala cu R care doarme si scriu cu o mana si deja ma doare...incerc sa revin mai tarziu
Rodika, Mycya, drum bun va doresc si sedere placuta
ooana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle1981
Problema mancatului mi se pare o problema minora comparativ cu problema dormitului ca Bianca doarme in patutul ei noaptea Avem noroc ca la parinti acasa avem unul imprumutat de la un prieten, dar de Craciun mirosea tare a naftalina ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
noi problema dormitului am rezolvat-o cu un patut pliant/tarc pe care il caram cu noi peste tot desi ocupa jumatate de portbagaj
Matei - luna a 9-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tina_80 Sunt un pic suparici ca nici pana acum nu am gasit un apartament...noi vrem cu 4 camere si in zone mai bune nu gasim(vrem sa fie etaj intermediar)...dar poate o sa iasa soarele si pe strada noastra....ca aici m-am saturat, chiar daca suntem doar noi cu bunica (si ii cam fac de mancare, deci o grija in plus) ca ai mei socrii s-au mutat la ferma si mai vin cate 1/2 ora sa-mi aduca haine la spalat.....nu fac mare lucru dar oricum mi-e greu Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010 |
si noi tot asa vroiam...si a durat ceva pana am gasit asa ca nu va descurajati
acum asteptam dupa banca deci oricum stai si astepti pana ti se termina rabdarea
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
aelita spune:
Sa cresteti mari!
Amelia
Giuliano
Robert
Anne
La multi ani !!!! RAMONASIN si MICHELLE!!! (cu intarziere)
RUBIA deci te-au operat degeaba???
antibioticul da diaree,nu stiu ce se poate da asa mic.
bTZOVI-las-o pe sora ta sa aiba ideile ei,si tu iti vezi de treaba ! asa gandeste ea,eventual explica-i calm cum e cu copiii si concediile,ca nu sunt bolnavi,sunt normali si lumea e plina de copii ,nu de incubatoare.dar nu te certa cu ea pt asta!!! nu e asa un motiv grav ca sa ajungeti la cearta,sunt doar pareri diferite,cum le avem si aici de multe ori Ea spune ce crede,sau ce simte,tu care esti mai mare si ai copil,ii explici si daca nu va intelege acum,va intelege ea mai tarziu! sigur isi va aduce aminte de exzplicatiile tale si va rade..e mai bine asa decat sa isi aminteasca de certuri.nu te mai stresa,ca de cand lumea si pamantul sunt pareri diferite in jurul unui copil.
ANNE cum mai e piciorusul lui Giuliano?
nu iti fa probleme cu limba,e normal..
BUMBLEBEE-
Sa va zic cum vorbeste fratele meu? E plecat de 7 ani, adica de la 8 ani in Italia, mie mi se pune pe creier cand il aud vorbind in italiana. E drept ca asa vorbeste toata ziua, e copil, dar nu as vrea sa uite limba lui materna.. Am vazut oameni plecati de zeci de ani care vorbesc corect romaneste. Si parintii mei si-au insusit cateva italienisme, dar nu si accentul, ei sunt tot moldoveni (moderati). Dar nu le mai zic nimica, din punctul meu de vedere e la fel cu folosirea unor cuvinte in lb engleza.. |
eu am aici experienta muultor copii,zeci de copii care au venit si au vorbit amestec,si abia spre 14-15 ani incep sa stapaneasca mai bine romana,dupa cateva vacante in Romania.
cum foarte multi au avut copii inaintea mea,am studiat problema,am vorbit si cu moasa in spital si mi-au confirmat.
noi le vorbim in romaneste copiilor,ca sa prinda baza,dar nu ne facem iluzii pt ca stim ce proces va urma.odata cu scoala ei vor vorbi o perioada amestec,apoi vor vorbi numai spaniola desi le vorbesti in romaneste,ei iti raspund in spaniola.
sunt procese normale,nu sunt figuri asa cum se vad din afara .
copiii initial au impresia ca e una si aceeasi limba,de aceea le amesteca.
dar nu uita romana,chiar daca nu o vor vorbi ,vorbesc ei mai tarziu,asta depinde mult de cat de des o va face si cat de incurajat va fi.daca va fi crtiticat ca vorbeste gresit,nu o va mai face si asa pierde definitiv.
dar eu zic ca in timp va regla ambele limbi .
eu sunt una care tin steagul limbii mele si le-am vorbit copiilor numai in romana,si tot mi-au dat flit pana la urma.cum incep scoala,la revedere limba mea !
ganditi-va ca la scoala isi petrec 8 ore din zi !
eu visez in romaneste
dar vorbesc si alta limba cand e conversatie in vis
dar,asta fac eu ! sunt oameni care le vorbesc copiilor direct in limba tarii in care traiesc si nu ii intereseaza limba romana,si pt mine asta mi se pare PERFECT ,trebuie respectata decizia fiecaruia.
daca eu vreau sa invete ei lb romana,nu inseamna sa faca toti la fel.eu nu as baga aici nici patriotismul,nici uitatul limbii,fiecare vorbeste cum i se pare comod,cu copiii lui.niciodata nu am avut pretentia sa faca toti ca mine.pt ca nici eu nu o fac din patriotism,ci pus si simplu am eu un fix! de ce ar avea fixul asta toti din jur?
in Romania stiu ca se discuta mult chestia asta si se priveste urat cand cineva "uita" sau nu vorbeste limba romana.Mie mi-e indiferent,sincer!
ce sa mai spun ca acolo se foloesc englezismele si nici macar nu suntem sub ocupatie englezeasca? ne transformam in colonie.
daca in Ro nu se mai merge la"cumparaturi", "munca","magazin",etc..nu e nici o problema,dar daca acelasi lucru se spune in alta limba ,atunci se numeste "talent".
e acelasi lucru,si in afara tarii si in tara se vorbeste un amestec permis,de strada.
nu mai zic de cum s-au incetatenit cuvintele in functie de firma fabricanta:adidasi,pampersi,..
hai ca ne intelegm noi cumva in viata asta,chit ca ne vor durea mainile
ma gandesc mereu la CARMEN,cum o putea ea cu atatea limbim-as face varza,cred
ooana spune:
eu de ex. vorbesc engleza aproape la perfectie, germana rup cate ceva cat sa nu mor de foame
dar am senzatia ca nu pot transmite sentimente profunde sau nu pot povesti trairile pe care le am alaturi de copilul meu decat in limba romana...sunt chestii de nuanta zic eu
desi cum spuneam am visat in engleza de multe ori
fosta mea profesoara de lb germana are un baiat cu care ea inca de la nastere a vorbit doar in limba germana, tatal prof de lb romana a vorbit cu el romaneste iar dadaca unguroaica in lb maghiara...asa ca acel copil vorbeste 3 limbi invatate nativ de mic copil iar la scoala a studiat engleza si franceza
eu zic ca orice limba vorbita adauga un plus de valoare unui om!
mi-ar place ca Matei sa mearga la gradinita germana...desi e bataie pe locuri acolo
Noi 2
baby78 spune:
Amelia
Analisa
Giuliano
Robert
Anne
La multi ani !
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010
aelita spune:
citat din mesajul lui ooana eu de ex. vorbesc engleza aproape la perfectie, germana rup cate ceva cat sa nu mor de foame dar am senzatia ca nu pot transmite sentimente profunde sau nu pot povesti trairile pe care le am alaturi de copilul meu decat in limba romana...sunt chestii de nuanta zic eu desi cum spuneam am visat in engleza de multe ori fosta mea profesoara de lb germana are un baiat cu care ea inca de la nastere a vorbit doar in limba germana, tatal prof de lb romana a vorbit cu el romaneste iar dadaca unguroaica in lb maghiara...asa ca acel copil vorbeste 3 limbi invatate nativ de mic copil iar la scoala a studiat engleza si franceza eu zic ca orice limba vorbita adauga un plus de valoare unui om! mi-ar place ca Matei sa mearga la gradinita germana...desi e bataie pe locuri acolo Matei - luna a 9-a 08.07.2010 " Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
bineinteles ca e de respectat oricare alta decizie a parintilor.nu toti trebuie sa faca la fel,sunt care le-.au vorbit copiilor numai in limba tarii respetive,si nu e nici o problema.si daca nu vor sti romana,ce?