Calitatea actului medical
Raspunsuri - Pagina 9
cait spune:
Olim eu cred ca prea exagerezi.Nu e totul perfect dar de aici pana la a spune ca totul este jalnic e drum lung. Sistemul de invatamant aici e jalnic( dar totusi educatoarele sterg copii la fund) dar ai trecut prin el sa poti afirma asta?Eu am trecut 3 ani dupa ce am trecut 5 ani in Ro.Nu e perfect dar m-a ajutat sa evoluez si este departe de a fi jalnic.Pentru cine este interesat cu adevarat normal.Inteleg Ro e jalnica, Franta la fel, Spania poate la fel (poate de asta ati si plecat) pai unde e tara aia perfecta?
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
doruletz spune:
e gratuit pentru cei ce au carte vitale (care platesc asigurarile in Franta). Cei 85 de euro trebuie sa-i ceri inapoi de la asigurarea spaniola.
olim spune:
draga cait, am plecat datorita jobului sotului din Spania, nu pentru ca era jalnica, stai linistita.
poate ca acolo mi s eparea normal sa nu platesc asigurari, dar cum multa lume lauda Franta, am crezut ca aici e si mai bine lucru care nu s-a adeverit
olim spune:
doruletz, nu avem carti vitale, inca datorita incompetentei functionarilor publici de la MSA.
au pierdut de 2 ori actele, marius vea drept de lucru pe cate 6 luni, acum pe 12, si din toamna cu contract CDI pe mai mult timp, sper.
in tot acest tip am dus hartii la MSA cu venituri din Spania , unde am avut domiciliu fiscal in ultimii 9 ani, am dus certificate de nastere, ne-au pierdut actele, iar acum motiveaza ca recipisa e valabila doar pe 6 luni si nu ne pot da carte vitala, ori marius lucreaza de un an si 5 luni legal, fara intreruperi in sistem
am dus certificat de casatorie roman, care este si in franceza, avem acelasi nume de familie si inainte de a ne casatori, si nu ne-au dat drept de medic curant, pe motiv ca suntem frati si trebuie sa ducem tradus si elgalizat de notar.
ba mai mult, la numele sotului au pus un X sa stie care e numele lui de familie, un X scis cu pix negru, fapt care a impus anularea certificatului de casatorie i am facut altul cand am fost in tara.
Dupa incident, doamna si-a cerut scuze,dar ne-a rugat sa facem actul ca nu mai aveam acelasi nume de familie
poate doar noi avem acest ghinion, dar am trecut prin multe, ca sa nu spun obtinerea dreptului de munca care a durat aproape 6 luni
ne tot cerau hartii peste hartii, desi dreptul de libera practica la primit la 3 zile de la colegiu medicilor dupa depunerea actelor.
sunt multe de spus,dar nu e subiectul
doruletz spune:
olim, eu cred ca ar fi trebuit sa va informati un pic mai mult inainte despre cum merg lucrurile pe aici. De ex, aici certificatele de nastere, casatorie etc nu sunt eliberate pe viata, ci se cer extrase de la primarie de cate ori ai nevoie de aceea isi permit sa scrie pe ele. Functionarii nu au de unde sa stie ca la noi e altfel,e normal sa nu cunoasca toate obiceiurile de prin lume. In plus MSA e asigurarea agricultorilor, probabil ca se intalnesc foarte rar cu acte straine etc
olim spune:
cand ama ajuns in Franta o gramada de prieteni francezi, cu stare economica si sociala buna imi spuneau ca Franta nu e EL DORADO, si am zis ca is nebuni, cand ii auzeam cum se plang de neajunsurile din tara lor.
Dar acum chiar ii inteleg, sincer
bird, in Spania am trait intr-o localitate cu muuuuult mai mica decat unde traiesc acum in Franta, si asta ma surprinde cel mai neplacut.Ca acolo ca medic generalist castigai 2500 de euro, daca faceai garzi o gramada, iar aici la un salar de 5000 de euro lucreaza doar 35 de ore pe saptamna.
acolo statul acoperea tot, aici ai asigurari de stat, mai platesti cateva mii si la privat, iar calitatea actului medical lasa de dorit.
nu ne mutam in oras mai mare, datorita pretului chirilor care este dublu, iar sotul are serviciul aici, depindem de el.
acum sincerm nu ma mir de ce Printesa Diana a facut vreo 90 de minute pana la spital in Paris, adica 5 km distanta, in august 1997, datorita locului bun obtinut de sistemul medical francez in clasamentul calitatii servicilor medicale
![]()
doruletz spune:
Francezii se plang de starea frantei tot timpul, cu cat o duc mai bine cu atat se plang mai tare. D'aia si sunt o natie de 'râleuri' greu de guvernat... informatia asta o gaseai f usor si nu te-ar mai fi surprins atitudinea lor:)
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim acum sincerm nu ma mir de ce Printesa Diana a facut vreo 90 de minute pana la spital in Paris, adica 5 km distanta, in august 1997, datorita locului bun obtinut de sistemul medical francez in clasamentul calitatii servicilor medicale |
Ai si o sursa la afirmatia asta? ca daca ar fi fost adevarat, ar fi declarat englezii razboi pe loc
Samu a ajuns in cateva minute insa medicii au considerat ca nu e transportabila si au resuscitat-o pe loc timp de 90 de minute si numai dupa aceea au dus-o la spital. Ceea ce e altceva
olim spune:
aici au mult de-a face cu romanii, doarece marea majoritate lucreaza la Cooperl, cel mai mare producator de carne de porc din Franta, al doilea din Europa, si au angajati peste 100 de oameni doar la abatorul de la Lamballe.Si cum zona este agricola o mare parte din asigurari sunt la MSA.
ok ca nu stiu toate obiceiurile, nu au cum sa le stie pe toate, dar sa nu se tina asa perfecti, ca nu sunt
sursa sigura nu o am ca nu am fost acolo, dar asa scriau ziarele timpului ca a durat 90 de minute transportul cu ambulanta pana la cel mai apropiat spital care era la 5 km de locul accidentului![]()
XIO spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui michelle-usa
intrebarea asta s-a pus pe forum de multe ori. michelle |
Ahhh, eterna problema a forumului
Am puteri supraomenesti.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buflea Ma simt datoare sa intervin ... nu cred ca este firesc sa sarim de la "calitatea actului medical" la interogatorii de genul asta ...in definitiv, toti stam pe Forum si nu avem obligatia sa explicam asta nimanui ... Acelasi lucru i se aplica si lui XIO in ceea ce priveste IQ-ul pacientilor - face parte din tendinta ei de a judeca si categorisi oamenii, chestie pe care am mai observat-o si la alte subiecte. Sper ca asta nu afecteaza cu nimic calitatea actului medical, dar asa, o teama in suflet parca tot adie |
Si cam cum crezi ca ar influenta actul medical?
P.S: ai observat la alte subiecte pt. ca sunt om, la fel ca tine. Si tu faci exact acelasi lucru, Buflea, pana acum nu am intalnit un om care sa nu emita pareri despre ce il inconjoara.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro