nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 34
aria spune:
Alyna, multumesc pentru raspnsuri!
Eu intrebam d emedici, ca urma sa ma operez luni, dar m-au sunat si am reprogramat pe miercuri daca fetita nu se grabeste sa vina. Sper sa decurga totul bine...dar ce emotii ma incearca!
speedy2 spune:
Salutari la toata lumea!
Am nascut pe4 si totul a fost super ok. Maine mergem acasa.
As avea o intrebare pentru mamici: cam la cate zile v-avenit laptele?
Eu am de-abia 2 zile si este f putin.Toata lumea ma incurajeaza, dar sunt cam stresata. Ce ati mai luat pentru stimulare inafara de ceai?
gravidacori spune:
felicitari si recuperare rapida si laptic mult si cat mai curand ,nu te stresa ,va fi bine.
cum te simti cu operatia?
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aria Alyna, multumesc pentru raspnsuri! Eu intrebam d emedici, ca urma sa ma operez luni, dar m-au sunat si am reprogramat pe miercuri daca fetita nu se grabeste sa vina. Sper sa decurga totul bine...dar ce emotii ma incearca! |
Aria, stai linistita, o sa fie bine! Iti tinem pumnii,e normal sa ai emotii, e clar ceva unic in viata, sa vina pe lume primul copilas...Te pup si astepotam vesti de la tine! Odihneste-te bine in weekend si nu te obosi!!
DPN 15-22 mai, fetita
gravidacori spune:
fetelor care veti avea fetite,le faceti gauri in urechi din maternitate?cum o fi recomandat?exista o varsta optima?
copiloi spune:
citat din mesajul lui speedy2 Salutari la toata lumea! Am nascut pe4 si totul a fost super ok. Maine mergem acasa. As avea o intrebare pentru mamici: cam la cate zile v-avenit laptele? Eu am de-abia 2 zile si este f putin.Toata lumea ma incurajeaza, dar sunt cam stresata. Ce ati mai luat pentru stimulare inafara de ceai? |
Sfatul meu primit de la un neonatolog:
- 2 cani pe zi de bors de tarate
- 2 cani de ceai de fenicul
- galactogil, asa cum scrie in prospect.
Si mult somn (din experienta proprie)
Crestere usoara!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui speedy2 Salutari la toata lumea! Am nascut pe4 si totul a fost super ok. Maine mergem acasa. As avea o intrebare pentru mamici: cam la cate zile v-avenit laptele? Eu am de-abia 2 zile si este f putin.Toata lumea ma incurajeaza, dar sunt cam stresata. Ce ati mai luat pentru stimulare inafara de ceai? |
Buna si felicitari pentru nastere!
Dincolo de ceaiuri care ajuta foarte mult in primul rand prin aportul de lichide iti spun urmatoarele:
1. nu te stresa! nou-nascutii au capacitatea stomacului de 5 ml . Asta inseamna 1 lingurita. Vorbesc de prima masa. Treptat creste volumul .
2 . Somn inainte de alaptat minim 10 minute
3. Calm, rabdare
4. Cu cat ai contact piele pe piele mai lung cu bebe ( adica amandoua cat mai "dezbracate") cu atat creste lactatia
5. dus cald sau comprese calde pe sani inainte de alaptat ( eventual si in timplul alaptatului )
6. incredere si rabdare. Nu suplimet! Ofera sanul la discretie... si de 1000 de ori pe zi. Vorveste cu calm cu bebe, bucura-te de prezena ei! Fericirea ta creste nivelul de occitocina si deci ajuta lactatia.
Bafta multa si ai incredere in fetita si in corpul tau! Corpul tau, bebe, natura au stiut sa faca asa o minune din "nimic" . Tot corpul tau, bebe si natura vor avea grija sa fie lapte!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 15+
speedy2 spune:
Multumesc mult pentrusfaturi si incurajari!!
Sper sa fie totul bine. Nu preastiu daca sa-i dau sau nu completare cu lapte praf. Parerile sunt impartite. mi-e frica si sa nu scada in greutate. Sa vedem cum va fi acomodarea acasa.
Am facut rahianestezie cu Dr Lunca. A fost f bine, am simtit doar o mica intepatura, n-am avut delocdureri de cap de care ma temeam eu. La operatie simti ca se trage detine in toate partile dar nu te doare deloc. La ATI am statcam 3ore.Inainte sa merg in sala a venit sotul la mine si el a ramas in rezerva sa astepte bebelina. Dupa ce au curatat-o si i-am dat eu 2 pupici au adus-o jos si a vazut-o si el. A cantarit 3100g , chiar daca cu o zi inainte la echo se estima 3500g +-500g. Dar e bine, a luat nota 10, am auzit cum facea scandal din primele secunde.
Operatia e inca destul de dureroasa. Am facut calmante numai seara, dar poti sa ceri cand vrei.
Aici m-am invatat cam rau cupatul asta cu telecomanda, o sa vad eu acasa cum ma ridic din pat. Dar cu fiecare zi e mai bine.
Mult curaj!!
ionelamaria spune:
Speedy, da, asa e , parerile sunt impartite. Eu iti spun doar parerea mea. Dupa ce am sapat site-uri medicale, am vb cu fete care au nascut in "alta lume", am citit si rascitit sfaturile consilierilor pentru alaptare, pentru mine am
ajuns la concluzia ca scaderea fiziologica de aprox 10 % e o chestie curenta( unii sunt de parere ca ea se intampla atunci cand bebe e tinut departe de mama cateva ore, cand nu e alaptat la cerere si primeste lapte praf pe care in primele zile nu stie sa-l digere) . Una peste alta cred ca si daca ii dai LP completare, daca vrei sa alaptezi trebuie sa storci la mana/pompa exact cantitatea pe care bebe a primit-o completare. Sanul produce fix cat e solicitat. Daca ii dai 10 ml completare fetei sanul tau va produce cu 10 ml mai putin azi. Daca ii tot dai completare aceasta va creste treptat in timp ce lactatia va scadea . De asta spun NU completare. Mie mi se pare mai complicat sa storc la mana 30 ml din san. Nu mai spun ca noi putem stoarce mai putin de jumatate din cat poate scoate un copil, indiferent de cat e de performanta pompa.
FELICITARI pentru nastere si pentru nota mare primita de bebelina! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea si tie iti tin pumnii sa iei cea mai buna decizie pentru familia ta in fiecare clipa
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 15+
madline82 spune:
Speedy, felicitari pt bebel;ina.Urmeaza sfaturile alynei ca sunt foarte bune!!
alyna multumim mult pt ele,le voi pune si eu in aplicare.
Am observat ca la maj mamaicilor care nasc, bebe e mai mic decat estimeaza ei.Deci sa nu ne luam dupa ecograf.
DPN 15-22 mai, fetita