nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Va pup fetelor! oiyoy eu sunt inca acasa bine mersi.Cred ca ne pastram ordinea in functie de DPN si de programari Simptomele mele de luni se pare ca au fost alarma falsa.Ma pregatesc sa merg azi la consult sa vad cat mai are de gand sa stea acolo mititica si daca e vreo modificare asupra colului uterin. In stilul asta cred ca sta pana la termen :)).Ieri am facut treaba prin casa, am mai carat cate una alta, am urcat si coborat scari, am facut baie fierbinte si nici un semn, nimic. Stau acum si astept momentul.Va scriu cand vin de la dr. Sper sa nu mai aiba bubulina cordonul in jurul gatului ca de foit se foieste intr-una, parca sare coarda in burtica
madline82 ce vesti ne aduci?Cred ca e ok si la tine cu analizele, nici nu ma gandesc ca ar putea fi altfel.Azi parca ai sedinta Lamaze!?Te asteptam spre seara sa ne scrii 2 randuri cu impresii de la curs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Dada multa bafta astazi la control !!!!!!!! In ultima sapt cam asa se misca mititeii in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna fetelor, am fost ieri si mi-am facut analizele de sange, au ieist bune, peste 5 zile tre sa iau si rez la exudate.Am vb si cu anestezistul, eul-am nimerit pe dr bogdan tutuianu.A fost super ok.
La 17 mergem al sed de lamaze, sutn si eu curioasa ce va fi.Am facut o baie fierbinte, si ne pregatim sa ne facem frumoase..pt curs..sa ne intlnim cu alte mamiicii.

Eu sunt cam necajita de ca aseara nu o mai simt pe bebelina..sper cae bine, nu vreau sa ma impacintez, ami astpt un pci sa vad ce se intampla.

AAA, si ieri la recoltat analizele mai erau inca 3 burttici, ce multe gravidute sunt care nasc la arcadia!!!Insa eu aveam cea mai mcia burtica?

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Madline, bine ca sunt rezultatele ok! Dada, cu ce vestii vii?
Am o intrebare cam aiurea, dar poate ne spun mamicile care deja au nascut la arcadia. Am inteles ca e clisma obligatorie si ma intreb daca vine cineva in rezerva sa o faca sau mergem noi pe undeva. Numai cand ma gandesc la treaba asta ma ia cu fiori...

Mergi la inceput

Hei fetelor!Cred ca simptomele si durerile de luni au contribuit la deschiderea colului, deci ne pregatim...e deschis de 1 deget insa bebelina mea tot se incolataceste in cordon si tare mi-e frica sa nu fie deja tripla circulara.La eco cea dubla se vede destul de clar insa parca apare si cea de a treia bucla in jurul gatisorului...Am zis eu ca sare coarda in burtica. De acum stau cu mare grija dar totodata cu speranta ca o sa reusim si o sa fie bine pana in final indiferent de ce proceduri imi vor fi facute .La dubla circulara mai treaca, mearga sunt multe nasteri naturale asa fara probleme insa la tripla deja e riscant.Incerc insa sa fiu optimista si mai traiesc cu speranta ca o sa pot naste natural.Acum astept, poate da dumnezeu sa se intoarca si sa se desfaca pana mi-o veni sorocul.Imi vine sa ma duc sa fac niste sedinte de hipnoza dar nu stiu unde.Poate radeti de mine insa incerc sa ma relaxez profund in liniste sa intru in legatura cu micuta sa o determin sa se descolataceasca inapoi.
Am mai vazut si eu gravidute la control azi.Si dr. a zis ca luna mai e plina de nasteri.
aria si eu ma gandeam aseara la clisma, daca ne face si daca e asam e bine sa ne faca.Eu oricum ceream sa mi se faca sau eventual imi luam eu un kit de la farmacie si o faceam.Chiar ma gandeam ca e penibil sa se intample "chestiile alea" in timpul nasterii mai ales ca atunci nu prea stii ce e cu tine (la naturala zic), multe au facut asa involuntar, mai ales ca bebe cand iese apasa pe rect deci nu ai cum sa eviti catastrofa. Si la cezariana e indicat pentru ca dupa operatie e cam riscant sa mergi la baie sa te scremi proaspat operata.
Suna aiurea insa procedeul in sine nu e dureros din cate am inteles.Nici eu nu am facut niciodata insa mi-a povestit sotul cam ce senzatii sunt.
AlynaB multumesc mult insa dupa cum ai citit mai sus nu prea am venit cu vesti bune de la dr. despre cordonul ombilical.In rest totul e okInimioara bate bine, mami e bine si bublina la fel cu exceptia cordonului.
madline82 e bine ca au iesit analizele ok si ti-ai luat de o grija.Ia si papa niste patratele de ciocolata si stai relaxata in pat sa vezi ca o sa inceapa sa se miste.Nici a mea nu se misca non stop pentru ca obligat ca se misca acum mai rarut ca in ultimile luni ca are spatiul de desfasurare mai micut,insa are reprize de joaca intense.
oiyoytinem pumnii si sa te ajute cel de sus sa treci cu bine de operatie,bebe sanatos si sa auzim vesti bune de la tine!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Dada, tinem pumnii sa fie totul bine si in privinta cordonului. Si eu cred ca as incerca sa vorbesc cu buburuza. A mea are si ea cordonul in jurul gatului, dar pana acum nu mi-a zis dr nimic de dubla, tripla...Important e ca tu si bebe sunteti ok. Nu mai e mult pana la momentul imbratisarii!
cat despre clisma, vorba ta, e mai bine sa o facem, vedem noi cum si ce presupune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Dada, ma bucur ca sunteti bine. Eu as indrazni sa spun sa nu te stresezi pentru cordon. Da, stiu, sunt 1000 der povesti uraate despre circularele astea. Problema e ca poate sa nu aiba nicio circulara la eco la inceputul travaliului si dubla sau chiar tripla la expulzie cum e posibil si invers. Nasol e daca e scurt cordonul... nu cate circulare are. Oricum ar fi... ei se rotesc in toate directiile in timpul contractiilor ca isi cauta drumul si culmea e ca nici nu-ti dai seama ca se rotesc desi sunt marisori ca burtica e asa incordata de nu mai simti nimic.
Cat despre clisma, da....sunt penibile si clisma si accidentele din timpul nasterii. Am insa o veste buna: daca se intampla accident nu prea afli si nu ai cum simti... Eu eram ingrozita de asta si imi era asa teama ca o sa ma simt atat de prost de o sa-mi vina sa ma duc acasa nu sa nasc..... ei.... n-a fost asa... creierul se cam blocheaza si stii una si buna: bebe!
Pupici si ai sa vezi ce bine va iesi totul... Daca ar fi sa-mi dau o parere as lasa decizia pentru cezariana ca maxima urgenta in travaliu indiferent de circulare... ca mai apar surprize. Nepotelul meu avea 4100g la nastere si la 37 sapt era cu capul in sus... ei... la 39 era pe pozitii. A avut el loc sa faca asa o mutare asta cu circulara o rezolva bebeii cat ai zice pas , e drept ca o pot "rezolva"in sensul rau... dar nu gandi asa... ai sa vezi atunci cum e si ai sa decizi ce e mai bine pentru voi

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 14+

Mergi la inceput

Multumesc fetelor!
aria probabil nu a zis dr. nimic la tine despre circulara bebelsului sa nu iti faci griji inutil mai ales ca o sa faceti cezariana.La cezariana chiar nu implica asta nici o problema.
Eu oricum merg in continuare pe naturala, si dr. a zis la fel. Intr-adevar se pot intampla multe in timpul travaliului si bune si rele...Oricum am discutat si cu dr. si in cazul in care fereasca dumnezeu apare suferinta fetala apelam la cezariana.
O sa fiu nevoita insa sa merg cand am contractii la 10 minute sau mai devreme la dr. sa ne poata monitoriza eficient.Normal ca incerc sa gandesc pozitiv ca altfel nu am cumSi eu sper ca o sa fie bine. Sunt foarte calma si linistita sa nu influetez cumva negativ bebelina.Stam cumintele si asteptam marea intalnire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna fetelor, am venit sinoi de la sedinta lamaze, a fost f interesanta si am ras o gramada...i-a pus pe tatici sa ne faca masaj..haha, ce tare a fost!

DADA, nu te ingrijora cu circulara, in timpul travaliului bebe oricum face o rotatioe ca o spirala sa coboare in canalul de nastere, asa ca nu tre s ate panichezi.Mama mea m-a nasuct cu cord in jruul gatului de 3 ori, cica eram toata neagra, nici nu respiram...inainte asa era, fara eco sau alte analize..si uite ca nu am avut suferinta fetala.Roaga-te la Dumnezeu si o sa te ajute!

Va pup, ma duc in pat ca sunt franta!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

madline82 ma bucur ca ti-a placut la curs partea cu masajul intr-adevar e super. Al meu sotior ma trata si inainte cu masaj insa la cerere ca de buna voie nu prea se sinchisea el sa faca
Am mai citit niste chestii interesante despre circulare de cordon si parca mi-a mai crescut putin inima.Ar fi bine sa stie si doctorii de la noi chestiile astea insa din cate povestioare am citit pe forumuri se pare ca multi recomanda cezariana desi nu e cazul.
Poate intereseaza si pe altcineva *e in engleza blogul unei moase:
http://midwifethinking.com/2010/07/29/nuchal-cords/
Aici 1 articol :http://www.box.net/shared/o0iyhgve7g
Am gasit aici si cateva manevre de descalcire a cordonului, cum ar fi :"The somersault manoeuvre" si multe chestii interesante, insa cum spuneam daca doctorul care supravegheaza sarcina nu stie aceste lucruri degeaba ne mai informam noi
Oare pe cand nasterea cu moase si in Romania?Din cat vad sunt mult mai experimentate decat dr. in domeniul nasterilor.

Mergi la inceput