nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 14
copiloi spune:
Flori poti primi, dar le vei tine la usa, la intrarea in rezerva. Iti dai seama daca o rezerva e ocupata, daca vezi flori la usa
Poti da flori si la doctor/asistente,nu-i interzis
DadaIna spune:
ella10 felicitari!!!Sa-ti traiasca printesica!!!Multumim pentru ca ti-ai facut timp sa ne scrii si impresii despre maternitate.Acum chiat ca esti implinita cu 2 printese!
ionelamaria cred ca m-am exprimat eu gresit. Normal ca avem voie sa facem dus.Problema si intrebarea mea se referea la faptul daca mai este timp de dus si de aranjat "mititica" pe ultima suta de metri
Am auzit eu mai multe chestii la cursurile Lamaze insa e altceva cand auzi si parerea altor mamici.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
oiyoy nu ai venit inca de la curs? Nu a fost fain?
AlynaB spune:
Buna fetelor! Ce faceti? Vad ca sunteti vorbarete tare:)
Legat de dureri....mie mi s-a rupt apa acasa pe la ora 18 (da, am facut dus si nu s-a intamplat nimic)...durerile au inceput pe la ora 20, dureri usoare ca la menstruatie, iar pe la 1-2 cele cumplite....pana la 9 dimineata.Nu vreau sa va sperii, oricum le uitati dupa.
Flori poti sa primesti, iti dau de acolo vaze, doar ca nu ai voie cu ele in camera, le lasi la usa. Cu vizitele nu iti spune nimeni nimic, la mine venea sotul cateodata f tarziu si statea pana la 10 seara, nu ii spunea nimeni nimic.
Flori dr eu i-am dus la scosul firelor pt ca in timpul cat am stat in spital a fost tot timpul pe fuga.
Pupici!!!
x_alinutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DadaIna ionelamaria cred ca m-am exprimat eu gresit. Normal ca avem voie sa facem dus.Problema si intrebarea mea se referea la faptul daca mai este timp de dus si de aranjat "mititica" pe ultima suta de metri Am auzit eu mai multe chestii la cursurile Lamaze insa e altceva cand auzi si parerea altor mamici. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. |
Ce simpatica esti! La primul bb au inceput contractiile in jur de 2 noaptea, nu prea imi venea sa ma trezesc, ca nu erau f. dureroase! Dupa vro jumatate de ora deja era nasol... am trezit toata casa (sot, mama, tata) si evident m-am bagat in cada sa ma aranjez pt. marea intalnire, numai ca nu e deloc distractiv sa tii cu o mana oglinda si cu cealalta aparatul de ras sau epilatorul sau... si contractii la 5-3 min. Dupa vreo 15 min am chemat ajutoare (adica pe sot). Oricum am prelungit cat am putut momentul asta (in cada cu apa ma simteam asa ... mai usoara, mai diminuate durerile parca), iar dupa ora 4 am ajuns la spital cu contractii la mai putin de 2 min. La ora 6 eram deja o familie formata din 3 persoane.
La bb nr. 2 sotul era stresat la maxim cand i-am zis ca eu nu plec la spital pana fac baie . M-a intrebat daca vreau sa incerc nasterea in apa?! M-am conformat repede si am facut un dus scurt si am plecat la spital. Toata povestea a durat 2 ore (de cand au inceput contractiile pana l-am vazut pe bb). Astea sunt experientele mele!
oiyoy spune:
ne-am intors de la curs, am papat si de-acum la somnik ca sunt tare obosita de la drum. Mi-a placut tare si cel mai mult ma bucura ca i-a placut si sotului meu. Domnisoara(dupa cum am intuit eu) Casapu e foarte priceputa in ceea ce face si e o dulce. Explicatiile ei au fost la obiect fara a pune in dificultate barbatii din incapere, daca pot spune asa. Multi dintre pasii prezentati poate i-am mai aflat din alte surse dar a fost placut sa ne prezinte cineva specializat situatia.
37 saptamani, DPN 5 mai
DadaIna spune:
x_alinutza eu ma asez in pozitie super sexy in fata oglinzii de la dressing, imi pun un prosop pe covor si ma ung tacticos cu crema de epilat . Stau pe pozitie 3 minute, maxim 5, depinde de crema si apoi repede la dus la dat crema jos. Daca inainte de sarcina foloseam aparatul de epilat fara probleme, cantand, acum nu il mai suport decat pe picioare cu usurinta. Daca dau cu lama stau pana creste cu mainile la mititica. Nu ma impac cu lama de ras de nici o culoare. Parca is arici intr-o zi desi nu am padurea letea nici pe picioare nici intre Sper sa am timp si eu ca si voi :)
Gagaligea mea vad ca isi face loc pe sub coaste cu piciorusele.Cred ca simte si ea ce prostii scrie mamicuta ei
oiyoy eram sigura ca o sa-ti faca placere intalnirea cu domnisoara Adina.Si eu am indragit-o din prima.
Maine va scriu ce am facut la analize si cum se desfasoara.Mai ales cele programate seara-preanestezicul. Nu stiu ce o sa-mi faca si in ce consta.Am sa vad si va zic si voua.
Va pup! Noi ne bagam la un filmNoapte buna!
madline82 spune:
Buna ella, ma bcuur mult ca sunteti bine, si ca ai avut timp sa ne scrii, te asteptam cu drag sa ne vizitezi oricand!Pupici la printesa sophie!
Dadaina, referitor la crema de epilat, nu se rrecomada a se folosi in zona pubiana! Probabil e destul de toxica, iar acolo pielea e f sensibila.Vrei sa mai ai si usturimi pe langa contractii?? Eu ma duc la epilat la cosmetica, ma fac cu ceara o data pe luna, si in ziau respectivva, daca o sa ama am cateva fire bag lama.
DPN 15-22 mai, fetita
DadaIna spune:
Nu e toxica.Folosesc din aia pentru fata, fara amoniac.Imi trimite sora mea de afara si ma fac fara probleme.Am incercat intai cu veet pentru piele sensibila si intr-adevar m-am urcat pe pereti de usturime.Ce folosesc acum e ok.Era mai periculos in primele semestre de sarcina si asa oricum nu avea timp sa fie absorbita sa se duca la placenta pentru ca actioneaza la suprafata firului de par.Problema era intr-adevar usturimea. In ultimul chiar nu are ce sa se intample.Am multe prietene care au folosi toata sarcina fara probleme. E ok si cu alea cu amoniac insa trebuie sa fie incaperea bine aerisita sa nu ti se faca rau de la miros.Mai periculoasa e ceara mai ales in ultimul semestru pentru ca poate provoca contractii. In ultimul semestru e ok crema. A zis si dr. Eu am zis decat lama mai bine trimmerul de tuns 0 de la epilator.Dar am gasit crema potrivita si e ok.
madline82 spune:
DADA, Ma bucur ca ai gasit asa o crema,eu ma fac cu ceara de f mult timp si aproape ca nu ma mai deranjeaza deloc, deci nici contractii.Pentru cine nu s-a mai facut cu ceara, intr-adevar este o durere destul de mare care poate duce la contractii.Sa vedem acuma ce subiect de dezbatere mai gasim.Le-am cam epuizat pe toate, nu?
DPN 15-22 mai, fetita
AlynaB spune:
Vad ca va descurcati destul de bine cu epilatul Mie mi-a fost frica sa folosesc creme epil, epilator sau ceara... M-am facut doar cu lama, iar in mom in care nu mai reuseam singurica, intervenea sotul. In mom cand mi s-a rupt apa m-am speriat f tare, am inceput sa tremur de numa, striga sotul la mine sa stau nemiscata ca si asa are si el destule emotii