nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 13
DadaIna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinuk23 buna DadaIna, nu ma refeream sa-mi induca travaliul, ci doar sa ma ajute sa scap mai repede..adica sa grabeasca dilatatia...ma cam ingrozeste gandul sa stau in travaliu cu dureri 10-12 ore sau poate chiar mai mult. |
Irinuk23 scuze ca nu am vazut raspunsul la timp.Cred ca am chiorat
Ei eu nu cred ca o sa avem dureri 10-12 ore.Mai ales ca in prima faza de travaliu timpuriu cand ne dilatam de la 0-3 cm nu cred ca doare de nu mai poti.Cred ca durerile incep de pe la dilatatie 5 pana la 10...in travaliul activ.Nu stiu ce sa zic insa asa ar fi logic si durerea ar trebui sa creasca progresiv. Dilatatia se poate grabi cu oxitocina insa durerile sunt mult mai bruste mai violente si mai intense decat intr-un travaliu normal.Eu una mai bine trag 10-12 ore sau chiar mai mult si apoi am scapat.Cred ca merita mai ales cand ne strangem mititeii la piept in final.
La gravidute aflate la prima nastere travaliul normal poate dura asa:
Travaliu timpuriu - Dilatatie 0-4 cm poate dura intre 6-8 ore,
Travaliul activ - Dilatatie 4-7 cm poate dura intre 4 si 6 ore,
Tranzitia -Dilataie 8-10 cm, poate dura intre 1/2 si 2 ore
Expulzia fatului la 10 cm dureaza intre jumate de h si 2 h.
Poate suntem norocoase si scapam mai repede.
Eu vreau sa intreb mamicile daca dupa ce se rupe apa mai poti face un dus sau ceva pana ajungi la spital???
oiyoy felicitari pentru cele 37 saptamani!
Maine dimineata merg la analize cu tot cu sot:)).Azi am asteptat un colet de asta am amanat. Am sa fac maine dimineata exudatul si eu si sotul, sotul din nas eu si din nas si din gat, analizele la sange eu, si EKG-ul. Vineri seara sunt programata la preanestezic si intre timp trebuie sa imi iau si rezultatele la secretie.Dupa ce am toate rezultatele ma intalnesc cu d-na dr. sa le vada si ea.Am zis ca daca tot sunt programata maine la preanestezic sa le fac maine pe toate.E nasol ca oricum trebuie sa fac 2 drumuri pentru sange dimineata si preanestezic seara insa e ok.
Garmastanul costa 35 ron, eu l-am luat de la farmacia Dona.
oiyoy spune:
DadaIna ai mers azi la analize?ce probe ti-au luat?de sange si urina?
37 saptamani, DPN 5 mai
mamaluighe spune:
mie nu mi s-a rupt apa la prima nastere.mi-a rupt-o doctorita cand aveam dilatatie mare. e manevra de grabire a travaliului. te doare mai tare dupa aceea. din cate am citit, e mai bine sa nu ti-o rupa, caci aluneca copilul mai usor si este expulzat odata cu lichidul.
la o doua nastere s-a rupt apa spontan in timp ce ma controla, tot la dilatatie mare, vreo 6-7 cred. s-a auzit o pocnitura.
irelevant fata de intrebare, dar am zis sa se stie ca poate fi si altfel decat regula.
x_alinutza spune:
Am revenit si eu cu vesti noi. Abia ieri am fost programata pt. consultatie (am sunat pe 4 aprilie), asa ca tot ieri am semnat contractul. Am 37s5z acum si luni la 13 avem programare pt. consultul preanestezic si ekg, si tot luni vrem sa ajungem si pt. analize. S-ar parea ca bb inca nu se grabeste, vom vedea luni ce mai zice :)
aseara cand am ajuns acasa m-am apucat de studiat contractul... am vrut sa intrab mamicile care au nascut: e asa de strict cu florile si vizitele cum scrie in contract?
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DadaIna [quote]citat din mesajul lui irinuk23 Eu vreau sa intreb mamicile daca dupa ce se rupe apa mai poti face un dus sau ceva pana ajungi la spital??? |
Nu stiu ce spun cei de la arcadia dar eu la prima nastere am facutr dus inainte de a pl,eca la spital si mi se rupsesera membranele. Nu era vorba de o mica fisura pentru ca am pierdut cantitati importante de lichid( practic nu stiam cum sa ma imbrac dat fiind ca m-as fi facut balta toata in secunda 2)
Pentru ca mi s-au rupt membranele de acasa am facut antibiotic, dar asta independent de faptul ca am facut dus. Eu stiu ca poti face. Oricum ve fi tentata sa-ti faci acasa singura toaleta inainte de a pleca la spital.Mie mi s-au rupt membranele la 23.30 si abia la 2 am reusit sa ma imbrac sa plec. M-am internat pe la 3 si inafara de controlul pentru internare nu m-a mai bagat nimeni in seama pana la 8 . Daca stiam eu stateam acasa pana la ora aia
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 11+
ionelamaria spune:
EDIT pai daca se paote nastere in apa se poate si dus nu?!?!? asa pare logic pentru mine
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 11+
ella10 spune:
Salutare!!!!
Gravidacori,Madline82,DadaIna va multumesc pentru ca v-ati gindit la mine
Am adus pe lume o fetita de 3.620kg si 51 de cm pe data de 6 apriliefetita este bine,sanatoasa multumim lui Dzeu,eu am avut oarece probleme dar acum sunt bine...cu mici dureri(suportabile) dar fiind a doua cezariana cred ca sunt normale durerile...la prima cezariana nu am avut asa dureri dupa ce am ajuns acasa;
Despre Arcadia ce sa va spun...numai de bine,personalul exceptional,s-au purtat foarte frumos cu mine si cu bebe;in prima seara veneau la mine cred ca din doua in doua ore sa vada cum ma simt si daca mai am nevoie de ceva;cit am stat in spital am cunoscut pe dr Samoila,Cacicovschi si Vieru care s-au purtat foarte frumos cu mine;nu mai zic de fetele care se ocupau de bebei ce frumos aveau grija de ei ...intr-un cuvint nota 20 pentru arcadia ,recomand Arcadia pentru nastere!!!
Am vazut ca vorbeati despre ce sa va luati cu voi de acasa...eu mi-am luat doar lenjeria intima,cosmeticile,incarcator telefon,ap foto si mi-a adus sotul in ziua externarii hainute pentru bebe(trimise de nanuta Sofiei);cei de la Arcadia ofera tot,absorbante,pasta de dinti,periuta de dinti,sapun,sampon,servetele umede,bepanthen pe care bineinteles puteti sa le luati acasa ...
Avand in vedere ca eu la prima nastere am avut o experienta urata la Cuza Voda pot sa zic ca acum a fost super...
Nu stiu dacava amintiti ca am povestit ca nu am alaptat la Bia si ca am gurguii ombilicati si ca nu stiu daca voi putea alapta...ei bine aici la Arcadia m-au ajutat foarte mult ,mi-au aratat si m-au indrumat spre alaptare si acum pot sa ma laud ca alaptez cit de cit,ma chiunui putin dar bebelina papa san
Va pup!!!
am plecat ca plinge bebelina!!!
andreea_mdm spune:
fetele care au nascut la arcadia...ati putut da la sf. macar un buchet de flori doctoritei drept multumire?
Mi se pare aiurea ca nici tu ca pacient nu ai voie sa primesti!
...asteptand o minune in viata mea!
Daria-Maria
AMR 3w