Colectia de toamna-iarna 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 12
corap spune:
eu am gasit niste "acuarele" si "carioci" de colorant alimentar - tot chimicale, da' chimicale alimentare. nu patrund in ou, oricum
corap spune:
http://www.ookee.ro/vopsea-de-oua/3294-masina-de-pictat-oua-pentru-copii-4052400041554.html
tot aici si cariocile.
lavi02 spune:
Mai, dar voi daca ati facut ouale ieri le mai mancati duminica si luni? Sau sunt doar pt decor?
Eu sunt cu facutul oualor sambata ca se le poti manca linistit duminica, luni si marti. Si chiar miercuri la o adica, daca nu se termina. Soacra-mea face 50 de oua si ne chinuim o gramada sa le terminam. Asta daca nu face 60, ca anul trecut.
maria_alexia spune:
traditia asa zice, ca ouale se vopsesc in joia verde. noi am ajuns sa le facem vinerea, cand si-asa nu se prea fac alte treburi. daca stau la rece eu zic ca n-au nimic pana martea, mai ales ca in genere le fierbi mai mult.
corapina, super site-ul .
corap spune:
ouale se fac joi ca asa e traditia. ca de-aia le vopsesti.(adica de-aia le vopsesc eu, mi se pare lipsit de sens sa le mai vopsesc altfel). in plus, tin fara sa se altereze 5-7 zile (fierte tari).
(si in ultimul +, de obicei nu se mananca, eu fac putine si cam eu mananc, copiii prefera ou cleios, asa ca le fac pe moment)
EDIt: in frigider tin cam 2 saptamani - cu aceeasi conditie, sa fie fierte tari
lavi02 spune:
Maria, stiu ca asa zice traditia in Ardeal, dar eu nu-s de acord cu ea. Mi-au luat cativa ani sa o conving pe soacra-mea saraca sa renunte la traditia cu vopsitul oualor joi si sa le faca sambata, uneori mai face o parte vineri dar eu sunt f stresata cu mancarea veche. Noroc ca a trebuit sa ma bage in seama cand am fost gravida si respectiv cand am avut copiii mici.
Mie mi se pare fain sa le faci sambata, cand si-asa e zi libera si ai timp si apoi poti sa le mananci linisit si cu pofta duminica si luni si cu inima stransa marti-miercuri. Adica eu.
Corap daca faci putine sunt de acord, duminica si luni sunt mancabile, dar la 50-60 pe familie de 7 persoane din care 2 sunt mai mult cu ciocnitul decat cu mancatul...
camelia_daniela spune:
Wooow, foarte interesanta masina aceea pentru pictat oua! Daca stiam ii luam si eu Dariei ...
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - BIJUTERICILE MELE ...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
maria_alexia spune:
masinarie din aceea de vopsit oua am luat si eu din carrefour (cred!), de la raionul cu chestii de 4 lei [:P]. Problema e ca am luat doar una .
corap spune:
a, nu e numai traditia din ardeal, are ceva conotatii biblice si e raspandita pe tot teritoriul ortodox (inclusiv ortodox rus). la catoloici habar n-am cum e, si nici la biblie nu ma pricep, da' e sigur pe-acolo.
eu ante -kids am vopsit numai oua rosii.
(acu' bag si printese , nu mai conteaza, cererea publicului)
eu in principiu nu-s de acord cu multa mancare facuta de sarbatori, dat fiind ca noi mancam mancare la maxim 48 de ore,dar de obicei gatesc cat mancam o data, rareori fac o supa pt 2 zile sau asa ceva.
dar ouale sunt "safe" mult timp (cu conditia proaspete cand le fierbi si musai tari).
50 de oua sunt rispa pur si simplu.