Dezlegare farmece

Dezlegare farmece | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Nu vreau sa deschid o polemica pe acest subiect, daca exista sau nu, sau alte discutii si ironii. Pur si simplu as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta si daca se pricepe, care sunt pasii de urmat. Am pus subiectul aici si nu la Paranormal, pt ca Biserica recunoaste aceste practici si din punctul asta de vedere ma intereseaza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Lo-li-ta, n-ai o biserica pe aproape sa vb cu preotul? Neaparat tb sa faci asta si el iti spune ce si cum.

Nu mi s-a intimplat,dar am citit despre.Cauta pe net pe site-uri ortodoxe Acatistul Sf Ciprian (el s-a ocupat cu din astea si intr-un final a ajuns la lumina adevarului) si in orice caz, roaga-te, tine niste post, mergi la biserica.

Nu te speria, nu exista ca raul sa aiba putere mai mare decit Dumnezeu, ma mai uit si eu prin biblioteca sa vad ce resurse mai am si-ti mai spun, iti tin pumnii,Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Am fost la o biserica care are hramul Sf. Ciprian, am vorbit cu un preot de acolo, dar nu mi-a zis cine stie ce. Stiu ca sunt anumiti preoti care stiu cum sa abordeze asa ceva si eu nu prea stiu de unde sa-i iau. Problema e ca nu e pt mine, iar respectiva persoana este imposibil de dus la biserica. Am citit acatistul Sf. Ciprian si tot felul de dezlegari si eu si alti membri ai familiei, dar chiar cred ca e nevoie de ceva mai organizat. O spun eu, care nu credeam.
Katya, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Asa cum spunea Katya, nu exista rau mai mare decat puterea lui Dumnezeu, numai ca nu intotdeauna vedem asta. Nu pot concepe sa te rogi cu credinta, sa mergi la biserica si sa ceri ajutor si nimic sa nu se schimbe . Numai ca trebuie multa putere ca sa te poti ruga cu tot sufletul si cu toata ardoarea, fara a te abate. Eu, recunosc, nu reusesc decat ff rar, punctual as putea spune.
Nu m-am lovit de blesteme sau farmece pt ca nu cred si imi impun sa nu cred in ele .
Daca as lasa garda jos, sunt sigura ca as pasi intr-o lume de care ma tem datorita firii mele anxioase.
Parerea mea sincera este ca aceste farmece sau legaturi nu exista decat in frica si temerile noastre, precum copii care se tem de intuneric.

Ca raspuns, stiu ca se fac Moliftele Sf Vasile si Sf Maslu http://biserica.org/ro/viataduhovniceasca/ghidpastoral/maslu.htm.
Intra pe link, este f bine explicat .
Se poate merge la Sf Maslu si ruga pentru o alta persoana .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Goldi, n-am putut deschide link-ul de la tine, dar ai zis f bine cu rugaciunea facuta din suflet si intr-adevar, Molitfele Sf Vasile si Sf Maslu ar face parte din "tratament".Dar Lolita, tot preotul tb sa indice pasii de urmat, sa dea rinduiala canonului, eu am dat cautare aseara si am gasit o gramada de info si cazuri si remedii, dar la fiecare-n parte preotul decide.

In orice caz, daca persoana e-n Ro , sigur se va gasi un preot care sa se ocupe si de ea, Rufus zicea ca are un duhovnic f bun.

Ce e imp de asemenea e ca familia(sau cine e pers cea mai apropiata de "bolnav") sa fie spovedita(sint unele pacate care apasa, care tb spovedite), impacata cu lumea, sa nu aiba vreo dusmanie pe cineva sau sa nu fie-n situatia de a nu fi iertat vreun rau facut de cineva, sa tina post, sa se roage, deci lucruri pe care automat le faci cind vezi ca ai o pb din asta spirituala in care numai Dumnezeu te mai poate ajuta.

Si mersul la biserica e de maxima importanta,in special duminica la liturghie, deci macar cineva din familie sa mearga, e obligatoriu.

Unii Parinti dau si post negru miercurea si vinerea, mai dau Acatistul Mintuitorului(e f frumos), Paraclisele Maicii Domnului, Maslu chiar facut acasa, metanii etc, de-aia zic ca tratamentul se aplica doar de preot.

Cum zice si Goldi, nu se poate sa nu se vada o diferenta dupa ce incepeti cu totii sa va rugati, nu se poate ca binele sa nu se vada, dar aveti neaparat nevoie de un indrumator spiritual.

Hai, c-o sa fie bine, mai scrie si sintem aici, Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_aurei spune:

Dragele mele,si eu sunt greu incercata in aceasta privinta.Ca si voi,am cautat in zadar o rezolvare.Mentorul meu este acum foarte departe de mine si am tot cautat ceva sa ma ajute.Pana acum am mers la preotul meu(mentorul meu) care mi-a facut masluri si molifte de dezlegare,caci am pe cei din neamul sotului meu care stiu sigur ca umbla pe la vrajitoare,dar eu nu dau nume,ma rog numai la Dumnezeu Sfantul ca el stie ce si cui sa dea.
Am gasit acum o Rugaciune despre care se spune ca face minuni,si eu cred asta.Despre aceasta rugaciune se spune ca a circulat o buna vreme numai prin Prahova si putini au fost cei care au putut sa o capete,uneori chiar contra cost sau in schimbul prestarii unor munci grele pentru cei care o detineau.
Eu stiu ca Dumnezeu ar vrea ca sa fie la indemana oricarui credincios dar cu conditia sa aibe intradevar nevoie da ea.
Pentru toti cei care sunt in mare nevoie,dar ATENTIE!,in mare nevoie,eu o voi posta aici chiar inainte de a o incerca eu insumi si imi doresc sa va aud ca v-a ajutat.
Rugaciunea Lumanarilor Aprinse
"Doamne, asa precum arde lumanarea mea de repede, luata din sfanta biserica, tot asa sa-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista si toti sfintii, ca sa piara tot atat de repede toate facaturile, spurcaciunile, toate relele si patimile, blestemele si lucrurile diavolesti, farmecele, descantecele, mestesugurile si uneltele diavolesti de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bantuiti de patimi (bautura, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare si nesupunere, injuraturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea. Doamne, ajuta-ma sa-mi recapat sanatatea, linistea, sporul si prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, sa fiu binevazut, sa am spor in casa, in vite, in pasari, sa fiu ferit de accidente si de relele intamplari, eu si casa mea, familia si colaboratorii de la munca. Doamne, sa se departeze vrajmasii si sa se imblanzeasca, sa am soarta buna de la Dumnezeu, sa mi se dezlege cununiile si facaturile, sa fiu ferit de argintul viu si lucrurile vrajitoresti sa nu aiba putere asupra mea. Doamne, fereste casa mea de ura si invidie, de certuri, de batai, de boli molipsitoare, de betii, de anturaj prost. Doamne, fereste familia mea si sufletele noastre de toate incercarile si rautatile si da-ne, Doamne, sanatate, impliniri, realizari si viata fara de primejdii. Doamne, intareste-ma si pastreaza-mi credinta stramosilor, credinta crestinilor. Doamne, ocroteste pe parintii mei, pe fratii mei, pe surorile mele (se spun numele lor) si dezleaga blestemele viilor si mortilor cazute asupra noastra. Si lumineaza mintea si soarta copiilor nostri, da-le spor la invatatura si reusita in viata. Doamne, vegheaza si intareste tineretul si copiii celor de-un neam si o credinta cu noi. Doamne, ai grija de toti copiii si intelepteste si pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roaga respectivul.) Doamne, da-ne painea cea de toate zilele si linistea ta cea sfanta! Doamne, sa se implineasca toate rugaciunile noastre! Doamne, ajuta-ne! Doamne, iarta-ne! Doamne, miluieste-ne! Doamne, fie-Ti mila de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!"
INDICATII:
Nu-i o rugaciune pentru oricine. Trebuie sa fii indurerat din greu, ca s-o ai. Sa traga toti cu viata, cum am tras si noi.
Sunt, insa, cateva conditii de respectat, in care la loc de frunte se afla legatura cu un preot. Impreuna cu el, trebuie aleasa o zi in care se tine post, curatenie trupeasca si sufleteasca. Rugaciunea se face in genunchi. Se iau 40 de lumanari - dar numai de la biserica, nu din magazine, ca acelea nu au efect - pe care le aprinzi. Lumanarile trebuie sa arda complet. Pentru fiecare lumanare, se zice de patru ori "Tatal nostru". Deci, pentru 40 de lumanari se zice "Tatal Nostru" de 160 de ori. Credinciosul trebuie sa se apuce de operatie inainte de miezul noptii, in asa fel incat sa nu treaca cu rugaciunile in ziua urmatoare. La sfarsit, cand ceara lumanarilor s-a topit, se spune Rugaciunea Lumanarilor Aprinse. Separat, si numai o singura data. Daca preotul e anuntat, face si el rugaciunea in biserica, pomeneste pomelnicul celui care se roaga si toate cererile si necazurile lui. Dupa aceasta noapte, se tin post si curatenie sapte zile. In fiecare zi se aprind cate sase lumanari si pentru fiecare lumanare aprinsa se spune de patru ori "Tatal Nostru". La sfarsit, se citeste Rugaciunea Lumanarilor Aprinse. Tot o singura data. Preotul se roaga si el la biserica. Dupa cele sapte zile, timp de sase saptamani, miercurea si vinerea se aprinde cate o lumanare si se spune de patru ori "Tatal Nostru". Apoi iarasi, o singura data, se spune Rugaciunea Lumanarilor Aprinse. Resturile lumanarilor arse in toata aceasta perioada se aduc la biserica, unde oficiaza preotul care da ajutor. Toti cei care fac asta trebuie sa aiba credinta si sa participe la cat mai multe Sfinte Masluri. Eu va spun ca Rugaciunea Lumanarilor Aprinse este cel mai bun medicament. Ritualul se poate face si fara preot, dar e mai bine sa faca si el rugaciuni, caci se indeplineste mai repede ceea ce-ti doresti
Se spune ca puterile Rugaciunii Lumanarilor Aprinse sunt cu atat mai mari cu cat cel care detine rugaciunea o imparte cat mai multor oameni. Si, pe rand, suflete chinuite se linistesc, nenorociri sunt indepartate, boli incurabile isi gasesc leacul. Trebuie doar sa crezi in Rugaciunea Lumanarilor Aprinse. Sa-ti pui nadejdea ca ajunge la Dumnezeu si ca necazurile tale sunt ascultate, inainte de a fi prea tarziu. Sa-L simti pe Atotputernicul ca te-asculta atunci cand te rogi. Sa crezi in grabnicul Sau ajutor. Cei care au scapat de necazuri si greutati, multumita acestei rugaciuni, asa spun. Si in Prahova ei sunt destui. O daruim acum mai departe celor care cred, care spera, care o asteapta si au nevoie de ea.
Precizare:
Cele 40 de lumanari se aleg si se ard intr-o noapte, inainte de miezul noptii, ca sa nu se treaca in ziua urmatoare. Se spune Tatal nostru, de 4 ori pentru fiecare lumanare arsa. La sfarsit, se spune rugaciunea lumanarilor o singura data. Apoi, dupa aceasta noapte se tine post si curatenie trupeasca sapte zile, aprinzandu-se in fiecare zi cate sase lumanari, care nu au legatura cu cele 40. Sunt inca 42 de lumanari, dar cele 40 au fost arse atunci, in prima noapte. Se spune si in aceste sapte zile Tatal Nostru si Rugaciunea Lumanarilor aprinse, dar cele 40, au ars deja. Acestea 42 nu au legatura cu cele 40. Dupa cele sapte zile, se mai aprinde timp de sase saptamani miercurea si vinerea cate o lumanare. La fel se spune Tatal nostru si Rugaciunea Lumanarilor aprinse. Lumanarile care se aprind miercurea si vinerea, ca si cele 42, nu fac parte dintre cele 40. Acelea se aprind o data toate. Asta inseamna ca e nevoie de mai multe lumanari, ca sa fie continuat ritualul aproape doua luni. Caci numai asa are efect.

DUMNEZEU SA VA AJUTE!
DATI SI VOI MAI DEPARTE CA NU ESTE CRESTINESTE SA CERI PLATA DAR DUMNEZEU APRECIAZA DARNICIA,SI DE UNDE DATI DE ACOLO SA IZVORASCA.AMIN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Am citeva intrebari ref la acest subiect:
credeti ca vrajile si farmecele se leaga de un credincios?

Eu stiu ca "vrajile" sau cum le mai numiti voi nu se pot lega decat de cei slabi in credinta, de cei care traiesc o viata necrestina. Asta de fapt parca spune chiar Biserica ortodoxa.

Incercand sa vii impotriva acestor vraji cu rugaciuni la Dumnezeu e bine dar cum pot fi acestea facute de cei care nu au crezut in Dumnezeu in primul rind?

nu vreau sa isc polemica sunt doar intrebari.

michelle

Mergi la inceput

Mama-aurei , bine-ai venit pe forum!

Despre rugaciunea asta, nu stiu ce sa zic, adica stiu, dar nu vreau sa te superi..Nu stiu cine ti-a dat-o si nu-i important ca circula prin Prahova, dar are asa un aer de paginism cu "dezlegari de cununii" si alte "arginturi vii", cit despre a fi data contra cost sau contra munca sau a fi trimisa la cit mai multi...Seamana cu acele rugaciuni "Talismanul" sau "Visul Maicii Domnului"pe care unii ortodocsi cred ca, daca le poarta-n portofel,ii apara de rele...Sau cu acele mailuri in care-s date rugaciuni amestecate,jumate ortodoxe jumate catolice(adica-n stil ortodox dar numite novene), cu icoane la fel de controversate, toate miraculoase daca-s trimise la nu stiu cite persoane in nu stiu citi timpi......

Nu mai zic de ritualul in sine, absolut ametitor, pai la cite luminari aprinzi si la citi de "Tatal nostru" zici, cu ochii pe ceas sa prinzi miezul noptii, cum te mai poti concentra la comunicarea cu Dumnezeu, in sfirsit, eu una m-am zapacit doar citind reteta, d'apai s-o practic.

Ce-am vrut de fapt sa zic e ca nu un ritual in sine si nici o rugaciune anume te vindeca de un rau, ci doar credinta omului si harul si mila Domnului.Poti sa te rogi doar cu "Doamne miluieste" de dimineata pina seara si sa te faci sanatos din orice-ai avea, atita vreme cit ai credinta.Ca sa nu mai spun ca cel mai mult te apropii de Dumnezeu prin Impartasanie.

Nu putem noi sa luam (sau cumparam)unii de la altii retete, am citat si eu anumite rugaciuni, dar macar acelea sint verificate, cunoscute, recomandate de preoti si oricum au fost citate doar orientativ, caci nu putem nimic face fara binecuvintare si indrumare de la preot.

Sa nu te superi pe mine, eu nu-ti minimalizez problema si nici nu-ti zic sa nu faci rugaciunea aceasta, am scris mai ales pt eventuale alte persoane care ar citi pe-aici din intimplare si n-as vrea sa ramina cu impresia ca ortodoxia e asa pagina.

Iti doresc sa scapi de necaz si sa fie Domnul cu tine!

Mergi la inceput

Michelle ,asa e, de un om care-i aproape de Dumnezeu, vrajile si relele nu se prind, dar sint si situatii in care omul, chiar credincios, daca sta cu anii nedus la biserica si neimpartasit si nespovedit,poate deveni vulnerabil si lasa loc puterii raului in fct de patimile pe care le are si de care,fara Biserica, nu se poate elibera. Parintii spun ca atitia demoni au putere asupra ta, cite patimi ai, ori un om care se lupta cu o patima pe care-o spovedeste si o curata prin Impartasanie regulata, sfirseste prin a n-o mai avea, dar un altul care n-are putere singur a se lupta cu ea, chiar daca el crede in Dumnezeu, poate fi vulnerabil, sper ca m-am facut inteleasa.

Deci practic niciun rau n-are asupra noastra decit puterea pe care noi i-o dam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Michelle ,asa e, de un om care-i aproape de Dumnezeu, vrajile si relele nu se prind, dar sint si situatii in care omul, chiar credincios, daca sta cu anii nedus la biserica si neimpartasit si nespovedit,poate deveni vulnerabil si lasa loc puterii raului in fct de patimile pe care le are si de care,fara Biserica, nu se poate elibera. Parintii spun ca atitia demoni au putere asupra ta, cite patimi ai, ori un om care se lupta cu o patima pe care-o spovedeste si o curata prin Impartasanie regulata, sfirseste prin a n-o mai avea, dar un altul care n-are putere singur a se lupta cu ea, chiar daca el crede in Dumnezeu, poate fi vulnerabil, sper ca m-am facut inteleasa.

Deci practic niciun rau n-are asupra noastra decit puterea pe care noi i-o dam.

de acord cu ultima fraza.

Deci, numai de cel care crede in farmece, vraji mai mult decat in Dumnezeu se pot lega aceste vraji.

ma indoiesc insa ca un om credincios sta cu anii si nu se duce la biserica, spovedit, impartasit.

mersi pt raspuns.

michelle

Mergi la inceput

Ultima fraza nu vreau sa fie ambigua:daca sa zicem as fi alcoolica, se cheama ca as avea patima betiei, deci demonul betiei ar avea putere asupra mea, deci ii dau putere raului pt ca nu lupt suficient(sau nu pot singura) si atunci ori ma duc la Biserica si capat ajutor, ori stau singura si sint la puterea raului.Doar de mine depinde sa elimin demonul.

Vraji exista, exista vrajitori, ai vazut ca exista si meseria respectiva, mie nu mi-e frica de ei sau de farmece,dar nu inseamna ca nu exista sau ca n-au putere asupra unora.

Mergi la inceput