Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Sirimie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TREZESTE-TE!!!!! SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI

Pastorul a ARS o nenorocita de carte. Putea la fel de bine sa se stearga la fund cu ea. Musulmanii ofticati au OMORAT oameni. Acei oameni aveau familii, copii , parinti. Gestul lor nu e justificat. Si chiar daca ar fi, desi nu e, atunci logic(dar nu poti astepta rationament din parte lor)ar fi sa il fi omorat pe pastor, nu pe niste oameni care habar n-aveau si poate chiar erau ideaologic vobind, de partea arabilor.A arde niste maculatura si a omora niste oameni NU E TOT UNA

Arabii(musulmanii aia idoioti), nu toti arabii, nu raspund justificat la acte de agresiune morala. In urma cu 2,3 ani in Cluj niste arabi au fost scosi afara dintr-un night club de bodyguarzi, si cred ca va imaginati de ce. Raspunsul lor????? In urmatoarea noapte au aruncat un cockteil Molotov in fata aceluiasi club, doar ca afara erau studenti care nu aveau nici in clin nici in maneca cu ce se petrecuse cu o seara inainte. dAca vroiau sa se arate barbati bla bla bla, de ce nu s-au luat de budyguarzii care i-au scos??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Cat despre partea cu toleranta religioasa.....dintre islam si crestinism e clar si evident pt toata lumea(si nu am nevoie de linkuri ajutatoare) ca cea mai toleranta religie e crestinismul in toate formele ei. Nici martorii lui Iehova nu sunt atat de agresivi, in cel mai pur sens al cuvantului.
Cele de forum care sunt musulmance, e problema lor. Sa-si traisca viata cum vor vrea. Dar sa nu faca parada de moralitate si toleranta scotand in fata religia musulmana. Oare in 11 martie la Atocha, Madrid nu au fost musulmanii? Apropo, in Spania exista si ETA, dar aia nu omoara civili. Iarna asta la Stockholm pe cea mai aglomerata strada Drottningatan un arab musulman s-a aruncat in aer. N-a murit nimeni ca nu a fost destul de puternica explozia. Amator Dar stiti cum se zice, azi un bou ...maine un ou.. La ce sa ma astept peste cativa ani in Stockholm? Ca am sa fiu prinsa in metrou? Ca merg la cumparaturi si un dobitoc se gandeste sa isi demonstreze convingerile personale si religioase omorandu-ma pe mine si altii? Distrugand vieti? DA

Ca sa anticipez anumite opinii: SUA unde intra, intra pe picior de RAZBOI. Razboaile au un pretext si cu totul alte cauze. Istoria ne-a aratat de multe ori. Intr-un razboi nu se poate discuta de moralitate si bun simt, ca de aceea e razboi.Esti naiv daca crezi altfel. Soldatii americani si aia europeni sa iau la pietp cu soldatii talibani si mai stiu eu ce alti simpatizanti ai regimurilor pe care SUA le vrea infrante(cazul Libiei) Teroristii se iau la piept cu civilii. Civili care s-ar putea sa nu sustina razboaiele americii dar tot cad victime. Ca sa nu mai zic de obiceiul unor arabi masculi cu privire la sexul feminin. Doar cei nascuti si crescuti in Europa /SUA din a IIa generatie sunt normali (conformi cu societatea unde-si duc veacul, societate pt care nu trebuie sa fie crestini, dar trebuie sa fie torelanti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Poate nu e clar ce sustin eu. Intoleranta, mai ales intoleranta religioasa, e motivul pentru care exista atentate teroriste acum. Acel pastor care a ars un coran a fost la fel ca extremistii care se arunca in aer: intolerant religios. Nu e nici un pic mai bun ca ei. El e responsabil direct pentru moartea oamenilor de la ONU in Afganistan.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Pastorul ala e un timpit, dar nu a comis un act ilegal. Se supune legilor de aici, n-are de ce sa fie judecat de musulmani.
Eu nu inteleg cum niste oameni religiosi pot fi ucigasi, religia si crima n-ar trebui sa se impace deloc in opinia mea.
Nu ca ar fi crestinismul mai bun, numai daca ma gindesc la inchizitie mi se face rau...
Inteleg ca pe oamenii aia i-a luat valul, dar as vrea sa vad ca vine vreun leader de-al lor care sa-i convinga ca nu se face asa ceva. He, he, cred ca mai am de asteptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:

Faptul ca extremisti afgani au omorat oameni nevinovati ca raspuns la arderea coranului ii face responsabili, inseamna ca au omorat nevinovati.

din pacate pe prima pagina a Coranului scrie "cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie trecut prin foc si sabie"... deci extremisti sau nu, au ascultat Coranul - i-as numi fanatici, mai degraba decat extremisti

Alina

Zau?De cite ori ai deschis coranul la prima pagina?
mie mi-ar fi rusine sa scriu ceva despre o carte pe care nu am pus mina in viata mea

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Eu credeam ca musulmanilor le e absolut interzis sa ucida (pentru ca ar ucide intregul univers daca iau viata unui singur om - asa scrie in Quran). Asadar sa decapitezi niste nevinovati taman pentru arderea unui Quran mi se pare groaznic de-a dreptul!

@Hannen: inteleg ca clipurile in care palestinienii jubileaza ca turnurile din SUA picasera au fost trucate (asa afirmi tu cel putin). Ce spui de clipurile astea, sunt si ele trucate? Copiii sunt de fapt invatati sa-si iubeasca aproapele (fie el si evreu)?
http://www.youtube.com/watch?v=udDXUZEYUIc
http://www.youtube.com/watch?v=dTa99N_5aPc
http://www.youtube.com/watch?v=Vtt8V25lGmc
Exemplele pot continua la nesfarsit.

Cum sa ne asteptam ca adultii sa se comporte normal daca de mici sunt invatati sa-i urasca pe cei care nu sunt ca ei?

Dumnezeu sa-i odihneasca pe acei nevinovati!

Tu vorbesti serios despre palestinieni?Adica te astepti la ei sa`i iubeasca pe vecini?Pe bune?Vecinii aia care`i tin concentrati ca`n lagar si care i-a ajutat sa se nasca si sa creasca de generatii in teroarea razboiului.Ar trebui sa`i invete in scoli(alea bombardate si ciuruite de vecini unde`si vad colegii sfasiati in timpul oreleor) sau de acasa (unde mai vad un frate mort,alti doi arestati,sau poate intreaga familie omorata) sa`i iubeasca pe vecini.
Hmm,cred ca imi scapa ceva.Nu te duci tu sa`i inveti despre iubirea aproapelui (desi toti strainii care se preumbla pe acolo zic ca`s oameni extraordinari )ca io una nu vreau sa fiu nesimtita si sa vorbesc despre intoarcerea celuilalt obraz de la caldura ,de aici de unde mi`e bine.

Mergi la inceput

Nu Ramona,nu o sa ai deloc de asteptat.Liderii religiosi deja au invatat si interzis aceste manifestari (acum ca raspuns la arderea Coranului) dar si inainte cu ocazia fiecarui atentat .Imamii si scolarii de vaza au condamnat aceste fapte si au indemnat la toleranta.Mda,nu sunt eu singura (aia care probabil a lasat religia mai deoparte ,care gindeste asa)btw.n-am lasat religia nicaieri,nici deoparte,nici pe raft si suntem practicanti de`a devaratelea,sac
Dar nu ma mir,sunt deja obisnuita ca vi se prezinta NUMAI raul despre musulmani.

Mergi la inceput

en_kvinna,te rog frumos sa`ti traiesti tu viata ta fara sa te amesteci in a mea ,sau in a altor familii musulmane ,fara sa emiti judecati despre vietile lor ,despre felul cum isi conduc familiile ,daca sunt tampiti sau nu.
Da,eu am dreptul sa tin lectii de morala atit cit imi place pt. ca POT sa provoc pe oricare dintre voi sa ma contrazica DOCUMENTAT cu o versiune autentica a Coranului in mana +plus scrierile de hadis .
Nu cu franturi din ziare si imagini de groaza de la TV .Tu nu ai dreptul sa`mi dai peste nas si sa ma caracterizezi in fel si chip doar pt. ca asa iti zice televizorul.Si eu si alti (chiar ai idee care e numarul total de musulmani in lume?)musulmani ,majoritatea lor NU am reactionat in niciun fel nici ca raspuns la arderea Coranului,nici cu alte ocazii!
cu ce drept iti permiti tu sa discuti despre familiile noastre sau despre cit de dementi suntem noi sau nu?Judecind faptele celor dementi?
Halal atitudine!

cind o sa stii macar 10% din ce inseamna Islamul,documentat (mergi la o moschee si cere carti informative ) atunci poti sa vii si sa ma contrazici si sa`mi interzici sa tin lectii de morala scotind religia islamica in fata.
Atit timp cit habar nu ai ce este Islamul,care`i sunt principiile si invataturile,sau cit crezi ca Olina(ca scrie la prima pagina cine nu`i cu noi e impotriva noastra-oare din ce clasici a scos asta?)chiar nu`ti permit sa`ti bati joc de mine si sa ma iei la rost despre ce am sau nu am voie sa fac eu .Destul de clar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nu Ramona,nu o sa ai deloc de asteptat.Liderii religiosi deja au invatat si interzis aceste manifestari (acum ca raspuns la arderea Coranului) dar si inainte cu ocazia fiecarui atentat .Imamii si scolarii de vaza au condamnat aceste fapte si au indemnat la toleranta.Mda,nu sunt eu singura (aia care probabil a lasat religia mai deoparte ,care gindeste asa)btw.n-am lasat religia nicaieri,nici deoparte,nici pe raft si suntem practicanti de`a devaratelea,sac
Dar nu ma mir,sunt deja obisnuita ca vi se prezinta NUMAI raul despre musulmani.

Cred ca daca vreun imam de vaza din Afganistan ar fi explicat ca pe pastorul ala nu-l duce mintea si ca majoritatea oamenilor normali n-ar proceda asa, atunci nici nu s-ar fi intimplat drama asta. Macar s-ar fi oprit pina acuma.
Sint si acolo destui carora le convine situatia asta si chiar profita de ea. De fapt chiar Karzai i-a atitat si acum uite ce se intimpla, platesc oameni nevinovati.
De fapt in contextul asta nu-i important ce scrie in Coran sau in Biblie, important este ca "mesele" sint manipulate in numele religiei - oricare ar fi aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Faptul ca extremisti afgani au omorat oameni nevinovati ca raspuns la arderea coranului ii face responsabili, inseamna ca au omorat nevinovati.

din pacate pe prima pagina a Coranului scrie "cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie trecut prin foc si sabie"... deci extremisti sau nu, au ascultat Coranul - i-as numi fanatici, mai degraba decat extremisti

mie mi-ar fi rusine sa scriu ceva despre o carte pe care nu am pus mina in viata mea

mai bine ti-ar fi rusine de impertinenta de a da un asa raspuns

da, am deschis Coranul si am si citit parti din el - daca tu ai citit unul conspectat/cenzurat nu e vina mea - si aici inchei dialogul cu tine

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Alina

mai bine ti-ar fi rusine de impertinenta de a da un asa raspuns

da, am deschis Coranul si am si citit parti din el - daca tu ai citit unul conspectat/cenzurat nu e vina mea - si aici inchei dialogul cu tine

Alina

ah,nu mai pot de rusine,oare unde sa ma ascund.
Coran conspectat ai citit tu ,asta`i sigur,nu probabil.
Sa stii ca nu pling ca nu mai dialoghezi tu cu mine.Vad ca ai ramas la prima pagina din Coran unde scrie "cine nu`i cu noi e impotriva noastra si trebuie trecut prin foc si sabie"
Ia de aici http://www.islamcluj.ro/coran-flash.html si poti sa treci si de 100 pagina si n-ai sa gasesti ceea ce ai scris tu mai sus.

Recitesc si nu pot sa nu raman absolut uimita de tupeul cu care imi zice ca i-am raspuns impertinent!!!Incredibil!Dar tu si alea care scriu enormitati pe aici aveti tot dreptul din lume la asa raspunsuri documentate si pertinente,nu`i asa?Am avut impertinenta sa`ti raspund pe masura timpeniei scrise,asta`i culmea!Chiar asa,sa`mi fie rusine.Ma duc la colt pe coji de nuca.

Mergi la inceput