Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ingrid, .
Nu stiu ce-i veni lui Plesu cu intruparea aia, neinspirata si patetica interpretare o consider, probabil ca tocmai a mai dat o idee fundamentalistilor islamici ce l-au citit (nu ca ar da vreun ban musulmanii pe ideea de intrupare, ba cred ca dimpotriva...).
Ma gandesc ca, poate, a vrut sa dea mai multa importanta decat era cazul gestului tampit al unui [...] pentru a oferi un exemplu de protest ce se poarta in lumea civilizata.

Edit: pentru a oferi un exemplu de protest ce se poarta mai nou!! in lumea civilizata.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Sirimie, subiectul asta o sa fie fara de sfarsit. Un american l-a omorat accidental (acum ca a condus beat si cu viteza, nu inseamna ca si ai sa acidentezi pe cineva, sunt multi care conduc beti si/sau cu viteza si nu determina accidente). Accidentul e accident ca de aceea ii zice accident. Plus ca militarul avea imnunitate, deci nici legal nu putea fi judecat, dar macar daca imi aduc bine aminte l-au transferat din Romania. Culpa morala si-a luat-o. Dar repet, a fost accident, nu intentionat, si a fost un american in ceva ani.

In orice tara ar face asta ar fi pedepsit. Nu doar "cupla morala". Asta nu i-a impiedicat pe americani sa il apere - sa nu fie pedepsit. Asta face toti americanii culpabili ca au protejat un criminal?

Eu am dat exemplul asta pentru urmatorul lucru: nu toti dintr-o tara sunt responsabili pentru faptele reprobabile ale unora dintre ei. Si vad ca esti de acord cu mine. Atunci de ce vorbim de "toti musulmanii" cand vorbim despre crimele unora dintre ei?

Citat:

Zici ca nu se poate?? De ce nu ies arabii din Paris, Rotterdam , Londra in strada la un mars linistit prin care sa arate ca sunt impotriva unor crime produse de fanaticii religiosi Si vorbesc de arabi musulmani care s-au nascut aici ,care si ei sunt afectati in egala masura cu mine si cu tine, si care nu mai sunt sub papucul dicatatorilor.

Dar in Romania de ce nu ies oamenii in strada sa ceara demisii sau eutanasierea cainilor maidanezi? Nu cred ca asta ii descalifica in vreun fel.

Citat:

Daca sunt in pace cu religia lor nu pot sa acuz unele comportamente fanatice si unele comportamente de ignoranta ba chiar de afinitate la fanatici?

Nu te contrazice nimeni sa condamni criminalii, de orice natie ar fi ei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
D-l Plesu, ca un fin om de cultura ce este, ne ocupa ochii si mintile cu un produs demagogic al indignarii sale, indignare indreptatita din partea unui literat care vede arzand o carte, orice fel de carte, dar penibila din partea unui democrat, care confunda gestul cu crima. Evident ca ma repet, dar e putin ciudat sa-l vad pe Plesu motivand intr-un fel turbarea musulmanilor: adica ei cand ne ard Biblia care reprezinta chiar cuvantul lui Iisus noi nu protestam, dar Coranul e echivalentul Fiului si de aceea au ucis? Domnule Plesu o logica mai stramba, cu greu gasesti.

Morala nu e motivatia furiei musulmanilor ci faptul ca pastorul care a ars Coranul nu e mai bun ca ei.

Avem dinainte un exemplu dramatic de primitivism asasin. Calmul interior si pacea exterioara pe care cultura le aduce, de regula, cu sine sunt lasate deoparte, pentru a face loc bestialitatii. Prostii de la Apus se iau de mâna cu prostii de la Rasarit. Fiecare adopta isteric viciile pe care le imputa celuilalt. Toti cred ca drumul spre o lume mai buna (fara carti si fara oameni) trece prin foc si prin pumnal. Si numesc aceasta convingere ucigasa „credinta în Dumnezeu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Sirimie, subiectul asta o sa fie fara de sfarsit. Un american l-a omorat accidental (acum ca a condus beat si cu viteza, nu inseamna ca si ai sa acidentezi pe cineva, sunt multi care conduc beti si/sau cu viteza si nu determina accidente). Accidentul e accident ca de aceea ii zice accident. Plus ca militarul avea imnunitate, deci nici legal nu putea fi judecat, dar macar daca imi aduc bine aminte l-au transferat din Romania. Culpa morala si-a luat-o. Dar repet, a fost accident, nu intentionat, si a fost un american in ceva ani.

In orice tara ar face asta ar fi pedepsit. Nu doar "cupla morala". Asta nu i-a impiedicat pe americani sa il apere - sa nu fie pedepsit. Asta face toti americanii culpabili ca au protejat un criminal?

Eu am dat exemplul asta pentru urmatorul lucru: nu toti dintr-o tara sunt responsabili pentru faptele reprobabile ale unora dintre ei. Si vad ca esti de acord cu mine. Atunci de ce vorbim de "toti musulmanii" cand vorbim despre crimele unora dintre ei?

Citat:

Zici ca nu se poate?? De ce nu ies arabii din Paris, Rotterdam , Londra in strada la un mars linistit prin care sa arate ca sunt impotriva unor crime produse de fanaticii religiosi Si vorbesc de arabi musulmani care s-au nascut aici ,care si ei sunt afectati in egala masura cu mine si cu tine, si care nu mai sunt sub papucul dicatatorilor.

Dar in Romania de ce nu ies oamenii in strada sa ceara demisii sau eutanasierea cainilor maidanezi? Nu cred ca asta ii descalifica in vreun fel.

Citat:

Daca sunt in pace cu religia lor nu pot sa acuz unele comportamente fanatice si unele comportamente de ignoranta ba chiar de afinitate la fanatici?

Nu te contrazice nimeni sa condamni criminalii, de orice natie ar fi ei.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Sirimie tu stii ce inseamna IMUNITATE? Ca l-au transferat din Romania cred ca a insemnat totusi ceva. Afganii i-au ciopartit cu buna stiinta, nu accidentla.
Si ce spui tu acolo sunt cazuri izolate. Arabii ameninta cu acte teroriste pe care le si duc la bun sfarsit mai tot timpul. Deci e cu totul alta mancare de peste. De la incidentul cu teo peter cati americani au mai accidentat romani in circulatie ? Acum pricepi de ce e un caz izolat si niciodata un caz izolat nu trebuie extrapolat .Da, ce fac arabii (da aia fanatici religios ca nu stiu cum sa ma mai exprim sa intelegi , ca sunt de acord ca nu toti arabii , dar totusi aia fanatici )nu sunt cazuri izolate , ba din contra devin din ce in ce o rutina. Si atunci cand cineva ia atitudine (eu de exemplu, si cateva alte mii , si alte zeci de organizatii poate ) culmea se ridica parul de pe ceafa vorba cuiva, tuturor arabilor. Brusc atunci toti se simt de-un fel. Dar cand e cu nasoale se trag inapoi, se fac ca nu vad ca nu stiu si daca le zici cauta scuze ''da d'le , da au ars coranul''...ce noi n-am ajuns inca sa pricepem ca tre sa jucam cum ne canta niste persoane care nu fac diferenta dintre o carte si CARTEA--(aia din sufletul oricaruia si care nimeni nu ti-o poate arde.).Da

De ce nu ies romanii la proteste? De ce ? Si eu sunt suprinsa la fel ca tine. Si da, ii descalifica , ca toti se plang de cainii comunitari dar plangaretii nici nu vin cu solutii viabile, iar cine vine cu o solutie (eutanasierea) este hulit. Hai sa donam 1 Euro fiecare in fiecare an ca sa facem adaposturi pt caini , sa-i vaccinam, sterilizam. Hai. Da, in ochii vesticilor iti garanteca ii descalifica pe romani ca nu fac nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Citat:
D-l Plesu, ca un fin om de cultura ce este, ne ocupa ochii si mintile cu un produs demagogic al indignarii sale, indignare indreptatita din partea unui literat care vede arzand o carte, orice fel de carte, dar penibila din partea unui democrat, care confunda gestul cu crima. Evident ca ma repet, dar e putin ciudat sa-l vad pe Plesu motivand intr-un fel turbarea musulmanilor: adica ei cand ne ard Biblia care reprezinta chiar cuvantul lui Iisus noi nu protestam, dar Coranul e echivalentul Fiului si de aceea au ucis? Domnule Plesu o logica mai stramba, cu greu gasesti.

Morala nu e motivatia furiei musulmanilor ci faptul ca pastorul care a ars Coranul nu e mai bun ca ei.

Avem dinainte un exemplu dramatic de primitivism asasin. Calmul interior si pacea exterioara pe care cultura le aduce, de regula, cu sine sunt lasate deoparte, pentru a face loc bestialitatii. Prostii de la Apus se iau de mâna cu prostii de la Rasarit. Fiecare adopta isteric viciile pe care le imputa celuilalt. Toti cred ca drumul spre o lume mai buna (fara carti si fara oameni) trece prin foc si prin pumnal. Si numesc aceasta convingere ucigasa „credinta în Dumnezeu".

Am blog

nu ii iau aparare pastorului, dar nimeni nu a spus aici ca pastorul a facut asta ca reactie la intentia musulmanilor de a ridica Islam community center (moscheie) in locul de la World Trade Center.Asta fiind considerat de multi destul de deplasat si ca o palma pe fatza urmasilor celor ucisi acolo si a crestinilor in general.
Deci nu i s-a nazarit lui asa...si i s-a pus pata pe muslimi din senin.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
Dar in Romania de ce nu ies oamenii in strada sa ceara demisii

Banuiesc ca te referi la demisiile parlamentarilor sau celor cu functii politice. Da. Si pt asta suntem culpabili. Ca aveam drept de vot . Si tu si eu si toti cei peste 18 ani. Ca nu mergem la vot sau altii voteaza dupa ureche asta e alta problema, dar da, suntem culpabili pt politicienii pe care ii avem aici in Romania si acolo in Bruxelles. Ca si parlamentari sau deputatii parca sunt alesi acum prin vot.Deci da, suntem vinovati . Cel putin eu sunt pt ca n-am fost la vot .

Cineva zicea ceva de genul: politicienii sunt oglinda poporului. Cam asa ceva era citatul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Citat:

Am blog

nu ii iau aparare pastorului, dar nimeni nu a spus aici ca pastorul a facut asta ca reactie la intentia musulmanilor de a ridica Islam community center (moscheie) in locul de la World Trade Center.Asta fiind considerat de multi destul de deplasat si ca o palma pe fatza urmasilor celor ucisi acolo si a crestinilor in general.

michelle

Am auzit asta cu Islam community center in 9/11 sau pe aproape. Da, o palma pe obrazul urmasilor victimelor. Si mult tupeu zic eu.

Mergi la inceput

Sirimie mai tii tu minte cand francezii indeosebi, dar si alti europeni , ani de-a randul culpabiliza statul Roman ca n-a reusit integrarea rromilor in societate? Si daca vorbeai cu europeni, oameni de rand , te intrebau acelasi lucru? Cum n-ati reusit? Nu e era o forma de culpabilizare a noastra ca natiune sau guvern? Vezi ca si la alte case mai mari se merge pe ideea asta? Acuma nu o sa te culpabilizezi pt fiecare criminal, violator sau hot ( ca asti fac puscaria) pt ca sunt o boala a societatii noastre, dar pt chestii mai nasolae societatile se culpabilizeaza. Acum vreo 3.4 ani s-a executat o statuie de ceara de-a lui Hitler, dar organizatile internationale au decis sa nu fie expusa, ca nu e de bonton. Si normal ca media a vanat reactia nemtilor . Oficialitatile germane au fost de acord. Acum daca a fost sau nu expusa nu mai stiu. Dar, nemtii nu au protestat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Si pe urma musulmanii spun ca au propus moscheea respectiva pentru ca americanii au atacat Irak si Afganistan, si americanii spun ca au facut pentru ca arabii au daramat WTC si tot asa se ajung la reprosuri istorice (cum au aparut si pe aici) pentru a justifica ura. Nu se simte nimeni responsabil de sirul de evenimente reprobabile si dau vina pe altii. Esti de acord ca lucrul asta nu e bun? Cata vreme nu vor inceta vor exista victime si de o parte si de cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

ma intrebi pe mine?

michelle

Mergi la inceput