Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Denizel, problema semnalata de tine e foarte serioasa. Am sa revin cu cateva date mai tarziu.
Pana atunci, o scurta privire asupra ceremoniei compatriotului nostru:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8486447-video-trupul-neinsufletit-lui-filaret-motco-ucis-afganistan-fost-repatriat-vineri.htm

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Saskia, nu stiu ce sa zic, in legatura cu fata de 14 ani, pe de-o parte le dau dreptate celor care sustin ca legile trebuie respectate, pe de alta parte, nici trimiterea familiei in Afganistan nu mi se pare in regula. Poate revizuirea dosarului si completarea lui ar fi o solutie, sau aplicarea pentru azil intr-o alta tara occidentala (desi e dificila si varianta asta, oamenii si-au construit o viata in Olanda)?

Cat despre barbatul iranian care si-a dat foc, e trist si oribil. Si cea mai trista e reactia oamenilor care au filmat cu telefonul. Dar asta sa stii ca se intampla oriunde, imediat ce are loc ceva iesit din comun. Si la noi daca e cineva calcat de masina, sa zicem, sunt oameni care stau si filmeaza cu telefonul, fara a incerca sa ajute cumva victima (ce naiba, traim in Romania, cred ca suntem printre natiile cele mai lipsite de spirit civic). Iar eu am vazut chiar azi, la tv, stirea despre acest barbat, si in imaginile aratate am observat ca erau persoane care incercau sa stinga focul cu haine sau ce aveau la indemana.

Insa mai cred ca aceste cazuri nu inseamna ca la modul general lumea occidentala are ceva cu musulmanii, sa fim seriosi, e plina Europa de musulmani, si mai integrati, si mai putin integrati. Bineinteles, niciun stat nu ofera viata perfecta, nu exista perfectiune pe lumea asta, se mai intampla si lucruri care nu ar trebui sa se intample, dar sunt mai degraba exceptii. Iar Olanda chiar nu cred ca poate fi considerata o tara intoleranta. Ma gandesc si la faptul ca daca pentru anumite persoane se ofera conditii speciale, exceptii de la aplicarea legii, se pot crea precedente greu de gestionat ulterior. Sa nu uitam si ca oamenii care recurg la gesturi extreme au si circumstante subiective, ca sa le spun asa, care ii pot determina sa actioneze astfel, adica nu trebuie pusa intreaga responsabilitate in carca autoritatilor. In fine, lucrurile sunt foarte complicate, si niciodata doar in alb si negru, si cred ca tocmai de-asta nu trebuie sa fim patimasi. Si da, de ce sa ne imbatam cu apa rece, nici Vestul nu e animat numai de ganduri bune, iubire nesfarsita fata de oameni, dorinta de a crea o lume mai buna etc., sunt diverse interese, exista si aici coruptie, ipocrizie, abuzuri etc. Dar, pana la urma, daca avem de ales intre "occident" si "orient" (ca termeni generici), ce e mai bine si mai safe sa alegem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Conditia femeii e o problema in majoritatea religiilor, ca sa zic asa, si se merge departe in acest sens (una dintre persoanele extrem de apropiate mie e ortodoxa la modul bigot, si ma ingrozesc efectiv auzind-o ce spune). Iar faptul ca femeile sunt sfatuite de catre preoti sa rabde violenta conjugala, abuzurile psihice si fizice e strigator la cer, dupa parerea mea. Mai ales in mediul rural, cred ca e devastator fenomenul. In Romania de altfel nimeni nu pare sa ia in serios aceasta problema, in afara de unele ONG-uri. Si autoritatile (politia, de ex.) sfatuiesc femeile la fel, sa fie conciliante, ca ele sunt "stalpul familiei", si poate pana la urma au facut ele ceva de au provocat barbatul .

De altfel gandirea asta patriarhala si impartirea traditionala a rolurilor in societate si familie reiese si din studii, si din experienta empirica. Am lucrat intr-o companie care facea anual astfel de studii, si an de an se confirmau aceste mentalitati (femeia este mama si hraneste familia, iar barbatul este cel care detine puterea, ia deciziile, administreaza banii si e expert in orice).

In fine, subiectul asta pleaca in atatea directii, si toate interesante (daca reusim sa le discutam fara sa ne suparam), ca poate ar trebui sa deschidem niste discutii separate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
Asta e istoria invatata pe-ntuneric? Milioanele de victime ale nazismului erau defapt comunisti si se bateau pentru putere in Germania? Si aia micii de doi- trei ani? Si aia batranii de peste 80 de ani?

Ai o gandire stereotipica. Programata. Profa mea de istorie a zis ceva tare fain. Atunci cand esti interesat de un subiect, citeste cel putin 3 carti de 3 autori diferiti cu opinii diametral opuse. Apoi, vezi ce teorie crezi ca e mai plauzibila si mai citeste incat cateva carti, cautand adevarul. Si abia apoi, emite judecati de valoare.Sfat ce il transmit.
Nu zic ca H. (nu vreau sa-i pronunt numele) n-o fi avut damblaua cu evreii.(Am spus clar ca nu doar ca erau evrei , ceea ce implica ca si pt ca erau evrei, si te mai laudai ca n-ai nevoie de explicatii!) E clar a avut. Dar si pana la el au fost altii care au avut, si de la el incoace sunt mii de oameni care inca o mai au. In gandire astia cu H. sunt la fel. Ce ii diferentiaza?? PUTEREA
Puterea politica, economica, sustinerea din partea altor oamnei puternici iti da forta de a convinge masele de oameni, de a le manipula gandirea, de a le induce o stare (care oricum deja exista intr-o masura mai mica)si in final de a face ce vor muschii tai. Puterea. Ca multi i-ar casapii pe evrei si acum dar nu pot.
Iti propun un exercitiu de imaginatie. sa zicem ca esti nemtoaica si ca traieste in vremurile alea. Daca esti saraca comunismul iti promite saracie exista exemplu), iar daca esti bogata , tot saracie. Daca esti saraca H. prmoite sa-ti dea joburile evreilor , si sa ai tu intaitate inaintea lor. Daca esti bogata H. te lasa sa fi in continuare. Evreii rezonau cu comunistii. Ce alegi?. Nu conteaza, ca nemtii au ales.
Al 2 lea exercitiu. sa zicem ca nu a exista vreodata comunism. Ca nici atunci nu fu. Deci H nu mai concura pt putere cu o alta amentintare, dar cu o democratie adevarata si solida. Ce crezi ca ar fi ales nemtii, in condintiile in care bogatii tot bogati ar fi fost . Ca bogatii l-au ssutinu de la bun inceput pe H.
Vezi de ce si comunismul, si implicit faptul ca marea majoritate a evreilor erau comunisti, l-a ''ajutat'' pe H. sa inainteze repede.
O carte pe care am citit-o, asa isi incepea discursul: cum l-au ajutat comunistii pe H.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
Exprimarea asta este ca o traducere prost facuta. Concluziile sunt si ele, mirobolante. Dusmania duce la violenta, ce chestie, nu m-as fi gandit nici intr-o mie de ani la asta!

LOL LOL LOOL
Fato, eu nici macar nu ma obosesc sa caut linkurile pe net ca sa dau dovada, cum se face in lumea buna de pe forum .Cum crezi ca as traduce. Pai da, scriu prost, da' si eram in aeroport cu un ochi pe bateria laptop-ului si unul la biroul de check in.:)))
Si crede-ma ,explicatiile de genul , pas cu pas pe sistemul daca A, rezulta B, daca B rezulta C multumesc pe toit. Numa' pretentiosi ca tine , unidimensionali si unilaterali dezvoltati in sesizarea subtilitatilor istoirce isi pot permite sa sara etape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Saskia, nu stiu ce sa zic, in legatura cu fata de 14 ani, pe de-o parte le dau dreptate celor care sustin ca legile trebuie respectate, pe de alta parte, nici trimiterea familiei in Afganistan nu mi se pare in regula. Poate revizuirea dosarului si completarea lui ar fi o solutie, sau aplicarea pentru azil intr-o alta tara occidentala (desi e dificila si varianta asta, oamenii si-au construit o viata in Olanda)?

Cat despre barbatul iranian care si-a dat foc, e trist si oribil. Si cea mai trista e reactia oamenilor care au filmat cu telefonul. Dar asta sa stii ca se intampla oriunde, imediat ce are loc ceva iesit din comun. Si la noi daca e cineva calcat de masina, sa zicem, sunt oameni care stau si filmeaza cu telefonul, fara a incerca sa ajute cumva victima (ce naiba, traim in Romania, cred ca suntem printre natiile cele mai lipsite de spirit civic). Iar eu am vazut chiar azi, la tv, stirea despre acest barbat, si in imaginile aratate am observat ca erau persoane care incercau sa stinga focul cu haine sau ce aveau la indemana.

Fata afgana de 14 ani tocmai ce-a primit permis de rezidenta in Olanda. Impreuna cu familia ei, fireste. Dosarul lor fusese respins de doua ori de catre cea mai inalta instanta in materie. La un moment dat au parasit Olanda si au mers in Suedia, insa nici acolo nu le-a fost acceptat azilul. Asadar ceva era foarte in neregula cu situatia lor.

Autoritatile olandeze sunt foarte lejere in ceea ce priveste expulzarea celor carora le-au fost respinse cererile de azil. Alaltaieri povestea un inalt comisar cum negociaza el cu ilegalii si cei carora nu li s-a acordat azil si trebuie sa plece neintarziat. Acestor oameni li se ofera sume de bani cuprinse intre 6000 si 10.000 de euro ca sa paraseasca tara, desi statutul lor nu le confera nici un drept pe teritoriul Olandei. Asta spre indignarea olandezului de rand care aude in fiecare zi despre economiile care trebuie facute la bugetul de stat (numai azi ce s-a anuntat ca 6000 de oameni apartinand de Ministerul de Interne isi vor pierde slujbele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Despre faptul ca functionarii ONU nu au fost suficient protejati in buncarul in care s-au refugiat:

www.adelin-petrisor.ro/?p=5082" target="_blank">Neglijenta

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

Mergi la inceput

Denizel, pentru ca am promis ca revin cu date despre infiltrarea PKK si a fundamentalistilor islamici in Romania. Fundatia Al Taiba (asa zisa de ajutorare) este un alt instrument bun prin care isi servesc interesele Hamas si Hezbollah si nu e singura.
Citeste acest articol:
http://www.dezvaluiri.ro/home/250.html?task=view
Ce a scos Wikileaks la iveala este partea de sus a aisbergului, legaturile cu Fratii Musulmani ci organizatiile teroriste ramificate in toata lumea sunt enorm de multe.
In Romania, comunitatea turca si tatara a trait in pace cu romanii, fara frictiuni, nici macar la nivel declarativ. Isi vad de treaba, muncesc si se impaca excelent cu noi.
Dar si-au varat coada fundamentalistii. Muftiul Iusuf Muurat, un om tanar, pacifist, a fost certat pentru ca nu a instigat la revolte.

Inca mai interesant este ce le-a povestit muftiul americanilor despre presiunile Ambasadei Arabiei Saudite la Bucuresti: ca diplomatii sauditi l-au presat intr-o maniera foarte explicita si i-au reprosat c#259; a cerut comunitatii turce sa ramana linistita dupa publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, in loc sa incite la proteste mai active. Mai mult, ambasadorul saudit i-a transmis lui Muurat ca "fundatiile" saudite (despre care nu se precizeaza nimic in telegrama respectiva) sunt nemultumite de activitatea muftiului si ca Ambasada saudita ar putea fi chiar "mai dura" cu muftiul (iata pasajul original, asa cum apare in telegrama: "The Mufti also reported that he was under "tremendous pressure" from Saudi "foundations." During a visit to the Saudi Embassy, the Mufti related his confrontation with a Saudi Vice Consul who challenged the Mufti for staying "too calm" following the publication in February of cartoons of the prophet Mohammed in Denmark and elsewhere. According to the Mufti, the Vice Consul advised that instead of "holding back" and telling his community to remain calm, the Mufti should have incited the Muslim community to be more active in protesting against the cartoons. In a separate meeting, the Saudi Ambassador also told the Mufti that the Saudi "foundations" were unhappy with the Mufti’s activities and asked if the Saudi Embassy could be "tougher" with him.").

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Pe un forum unde sunt multe "surori", o activista pentru IHH foloseste steagul nostru pentru propaganda. Nu are de ce sa puna simbolul nostru national laolalta cu terorismul acuns bine sub masca umanitarismului:
http://i777.photobucket.com/albums/yy53/laviniakan/Palestine400pixer.jpg

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

http://www.realitatea.net/filaret-motco-a-fost-inmormantat-astazi-cu-onoruri-militare-in-comuna-natala_823272.html

A ajuns acasa in comuna natala, odihneasca-se in pace!

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput