Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 34
iarina spune:
Si Himmler asculta Wagner, asta nu l-a impiedicat sa macelareasca fro' 5 milioane de evrei. Goebbels era chiar educat, om cult, iarasi asta nu l-a impiedicat sa faca ce-a facut. Pun pariu ca sunt multi teroristi prin lumea asta care il admira pe Velasquez...da' au si-un fix cu Jihadu'. Li s-a pus pata pe crestini.![]()
Io zic ca ai indreptat discutia gresit spre cultura natiunilor, mai bine ramaneai la religie, contextul economic, social, politic. Factorul cultural este si el important, dar nu decisiv.
Ingrid S spune:
Aka-Manah, am citit intr-un final articolul, ideea e corecta. Eu as fi marsat mai mult pe aspectul prezervarii civilizatiilor, este important sa ne tinem cu dintii de cultura noastra si sa-i respingem pe impotentii care propun aberatii de genul: sa se scoata Craciunul ca sa nu nemultumim imigrantii. Abominatia aceasta s-a petrecut in anul de gratie 2010 in Anglia. Imaginile vorbesc de la sine.
http://www.ziuaveche.ro/cultura-religie/cultura/pruncul-iisus-alungat-de-corectitudinea-politica-4216.html
Oamenii de "stiinta" au descoperit ca brazii de Craciun dauneaza grav multiculturalismului. Cat de corect politic poti sa fii sa te anulezi tu, ca natie, cultura, tot ceea ce te reprezinta, sa iti scoti coloana si sa ramai nevertebrat?
http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/oamenii-de-stiinta-brazii-de-craciun-dauneaza-grav-multiculturalismului/
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Pai fundamentalismul religios e de vina, draga. Eu le ofeream o solutie. Nu ca s-ar repezi talibanii la prima cladire s-o faca Filarmonica, imi pare rau ca asta ai inteles.
Opera din Teheran a fost renumita, pentru frumusetea ei, pentru calitatea orchestrei, pentru baletul care s-a jucat acolo. Ah, am uitat sa zic ca atat ca a domnit sahul? Apoi a venit Khomeini si s-a lasat intunericul.
Deci, tot religia si practica ei ne omoara. La propriu.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ingrid S Opera din Teheran a fost renumita, pentru frumusetea ei, pentru calitatea orchestrei, pentru baletul care s-a jucat acolo. Ah, am uitat sa zic ca atat ca a domnit sahul? Apoi a venit Khomeini si s-a lasat intunericul. Deci, tot religia si practica ei ne omoara. La propriu. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Bine precizat. E important sa privim Iranul´´inainte´´ si ´´dupa´´.
Pana si iranienii plecati in lumea larga tin sa specifice clar acest lucru, cand ii cunosti. Cei pe care i-am cunoscut eu au subliniat ca sunt persani, nu iranieni.
Ingrid S spune:
Da, ai dreptate. Am citit despre cativa compozitori iranieni, dirijori de orchestra, chiar Yehudi Menuhin a cantat acolo, la Teheran. Se ocupau cu studiul pianului, viorii etc, a iesit ceva din ei. Acum? Exista unul contemporan cu noi, Hosseini Mehdi care traieste in Rusia, acolo a studiat, canta, compune. N-am gasit niciunde ca ar fi musulman (desi daca s-a nascut pe timpul revolutiei, ar fi), se declara persan. In tara lui de origine n-am citit ca ar fi dat concerte.
Probabil ca nu sta in tara ca impiedica chemarile la rugaciune cu instrumentele lui, cine stie? Sau ca realmente n-are unde canta?
Cand voi vedea transmis la televizor de la Opera Nationala din Teheran "Lacul lebedelor", atunci vom sti ca s-a terminat cu religia ce dicteaza peste tot si toate.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Inca ceva, Iarina: nu neglija elementele care definesc o educatie. Pana la urma, aici ajungem. Educatie si timp liber. La toata lumea spun: cititi si recititi cartea lui Orwell. Ce spune el acolo? Ca emotiile care nu-si gasesc o supapa, devin periculoase. De ce loazele astea de imami nu le permit tinerilor sa aiba relatii firesti? De ce ii separa mereu si mereu in societatea islamica? ca le trebuie forta aceea inabusita, o convertesc in ura, in disperare, se folosesc de ea pentru a-i indoctrina. Daca se duc si asculta o muzica buna, privesc o pictura, fac origami cu prietena de mana, li se rupe de jihad, LI SE RUPE.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
AkaManah spune:
| citat din mesajul lui AkaManah [ Am o intrebare. Presupun ca toti musulmanii din occident se declara moderati si sunt nemultumiti de actiunile musulmanilor radicali din Asia sau Africa. Uman considerati ca uciderile nu sunt bune in nici un fel dar exista pasaje in Coran care recomanda "salvarea" pacatosului deci...se trece cu vederea.Nu ma refer aici la dusmanii calsici, infidelii\ghiaurii. Intreb acum: ce ar trebui sa faca radicalii pentru ca voi sa luati atitudine publica?! Nu am gasit inca ceva despre un protest al musulmanilor moderati privind abuzurile asupra femeii sau in general asupra omului in tarile islamice. Unde este bariera? De ce exista? Credinta bate umanitatea? Sau..avand in vederea ca sunteti frati in credinta nu puteti sa aveti o parere publica impotriva abuzurilor? Sau nu doriti avand in vedere apelul la restaurarea califatului?Vi se interzice? Ar parea ca fraternizati cu agresorul? Te rog nu lua aceste intrebari ca si acuze sau concluzii ale mele. Sunt pur si simplu intrebari. |
Inca astept un raspuns. Multumesc
O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
coracora spune:
Am zis ca nu mai postez la subiectul acesta, insa nu mi se pare cinstit sa credeti ca in Olanda musulmanii (ne-crestinii in general) sunt discriminati si asupriti si ca nu sunt ajutati in nici un fel.
Numai anul trecut guvernul a investit in comunitatile cu probleme din cauza tineretului marocan, suma de 33 de milioane de euro, fara nici un rezultat. In acest articol se spune despre acesti bani ca au fost aruncati pe fereastra (de fapt au mers la asa-zisii consilieri familiali a caror sarcina era sa "educe" familiile respective): http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/575909/2011/03/30/Miljoenen-verloren-aan-Marokkanen-projecten.dhtml
Locuitorii acestor localitati au fost intervievati si s-au declarat in continuare terorizati (acesta este termenul folosit in articol) de catre tinerii marocani, in timp ce primarul raspunde absolut corect politic si declara investitia de 33 de milioane de euro un mare succes! Cat de mare sa fie ipocrizia?!
Guvernul a acordat prestigioasei uneiversitati din Leiden suma de 2.350.000 de euro in anul 2006 pentru a include in programa sa si Masterul de studii islamice care sa califice imami.
http://www.leidenuniv.nl/nieuwsarchief2/777.html
In 2005, acelasi guvern a acordat 1.500.000 euro universitatii din Amsterdam pentru a incepe un curs de master similar.
http://rechtennieuws.nl/2149/vrije-universiteit-wint-strijd-om-imam-opleiding.html
In anul 2007 primaria Amsterdam a acordat o subventie de 400.000 de euro fundatiei Marhaba pentru construirea "Casei Islamului", un loc pe care initiatorii acestui proiect il vedeau drept punctul de intalnire si discutie dintre musulmani si ne-musulmani. Intr-un final subventia a fost retrasa pentru ca fundatia respectiva nu a putut argumenta suficient caracterul ne-religios (ci doar civic / cetatenesc) al proiectului lor. http://frontpage.fok.nl/nieuws/218168/1/1/50/einde-project-huis-van-de-islam-in-zicht.html
Exemplele pot continua la nesfarsit, am spicuit doar din numeroasele cazuri in care banii contribuabilului olandez se duc catre sustinatorii islamului.
In aceeasi ordine de idei, va este cunoscut faptul ca exista fatwa's (precepte avand caracter de norma emise de invatati islamici) care ii indeamna pe musulmani sa paraseasca tarile locuite de necredinciosi (kaffir) atunci cand nu-si pot practica pe deplin religia?
Iata una din ele (de aici: http://www.islam-qa.com/en/ref/27211):
Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (may Allaah have mercy on him) issued a detailed fatwa concerning the issue of settling in a kaafir country, which we will quote here.
Shaykh Ibn ‘Uthaymeen said:
Settling in a kaafir country poses a great danger to the Muslim’s religious commitment, morals, behaviour and etiquette. We and others have seen how many of those who settled there went astray and came back different from when they went; they have come back as evildoers, and some have come back having apostatized from their religion and disbelieving in it and in all other religions – we seek refuge with Allaah – denying it completely and mocking the religion and its people, past and present. Hence we must take measures to guard against that and stipulate conditions which will prevent people from following this path which leads to doom and destruction.
In ceea ce priveste cazul Sahar, e simplu, legile se respecta. Daca ceva nu era in ordine cu dosarul de azil depus de parintii ei, atunci consecintele trebuie suportate (in acelasi fel in care Ayaan Hirsi Ali a parasit Olanda atunci cand s-a aflat ca a mintit in perioada in care procedura ei era in desfasurare).
denizel spune:
AkaManah, un raspuns din partea moderatilor a fost dat ieri (unde erai?
). Iata-l:
Sura Al-Isra
33 Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe
drept(1)!
Deci, atata timp cat e dovedita infractiunea si e "pe drept", crima poate fi infaptuita, Alah stie mai bine...
OK, inteleg, asta cred ei ca le-a zis Alah, asta fac si asta respecta.
Mai, dar cu pietre???? Cu pietre??? 
Daca nu vor sa consume un glont pe amaratii aia, macar sa-i loveasca ca pe vite, cu un ciocan in cap si gata...
. Macar pentru asta sa militeze moderatii daca nu pentru altceva.
Iar musulmanii de genul prietenilor tai, probabil ca nu iau atitudine de frica. Se multumesc sa fie lasati in pace si zic bodaproste ca au scapat din tarile respective si de sub legile respective.
Numai ca nu sunt lasati in pace, extremistii ii iau la intrebari si au pretentii de la ei:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/wikileaks/wikileaks-in-romania-fundamentalistii-cumpara-copii-si-imami-221511.html
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
denizel spune:
| citat din mesajul lui Laura25 AkaManah, daca ai sti cate femei educate, cu facultate (medici, avocati, profesori) sunt batute sistematic de sotz si continua sa stea in acea relatie abuziva... E ceva peste puterea mea de intelegere si cred cu tarie ca nu are nici o legatura cu nici o credinta si nici o religie. E ceva ce tine de bube la cap. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, in unele cazuri are legatura cu religia.
In orice religie crestina, divortul este considerat un pacat.
Desigur ca femeile pot divorta, dar daca cer sfatul preotului/pastorului li se va spune ca nu e bine sa divorteze, ca e pacat, ca trebuie sa-si ierte sotul, ca intr-o relatie vina este impartita, ca e bine sa se roage pentru ala care-o bate, ca e bine sa se roage ca aluia sa-i vina mintea la cap samd, samd.
Daca femeia e genul foarte religioasa, nu va divorta oricate batai primeste si va spera ca sotul ei se va indrepta intr-o buna zi. Daca si asta e tot buba la cap, nu stiu
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~