Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 33
saskia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Saskia,dar cum ar trebui procedat in cazul asta? Parintzii deportatzi si fata -minora de altfel,lasata singura sa traiasca mai departe? Sunt legi care trebuiesc respectate indiferent ca esti pakistanian,afganistan sau roman! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Sunt legi, dar nu sunt indeajuns de clare. In primul rand este Afghanistan azi 8.04.2011 este un stat sigur?
Daca da, ce cauta NATO acolo?
Daca nu, cum se poate sa deportezi o familie care adera la regulile vietii occidentale pe baza faptului ca Afghanistan e sigur (si pentru tarile ce ofera siguranta nu se acorda azil politic)?
E o contradictie in termeni.
De aceea cazul e atat de notoriu aici.
andacos spune:
Saskia,nu e nicio contradictzie de termeni,sunt doar conditzii care din pacate nu au fost indeplinite!
Daca statul caruioa ii ceri azil politic condsidera ca nu ai indeplinit regulile,tzi se refuza cererea de azilant si esti deportat!
Bineintzeles ca familia respectiva poate cere azil politic in alt stat,inainte de a fi deportata1
Insa legile...trebuiesc respectate!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ingrid S spune:
Iarina, eu vorbesc pentru pereti. Nu m-am legat de literatura persana, cum sa ma leg cand Hafiz si Khayyam erau poetii mei favoriti orientali? Am recunoscut si ca au o filmografie uriasa, regizori buni....am cerut si eu acolo un mare compozitor, un mare pictor, stiu de miniaturi, superbe, dar eu vreau picturi ca la Velasquez, intri in sala muzeului si iti taie respiratia la propriu, esti uluit.
Acum, daca si tu vrei sa te bagi in galeria celor pe care i-am invitat sa-mi aduca nume si prenume de musulman compozitor ori pictor, esti mai mult decat binevenita.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
iarina spune:
Ingrid zau ca nu inteleg de ce te cramponezi atat de pictura si muzica si te incapatanezi sa consideri asta etalonul unei culturi. Mari muzicieni nu au avut decat putine natiuni -daca te referi strict la muzica clasica- iar in ceea ce priveste pictura, eu as pune pe acelasi palier cu Velasquez foarte multi miniaturisti anonimi, dar la fel de talentati. Si in fond totul tine de gusturi, mie una nu-mi place Velasquez, in schimb am vazut miniaturi exceptionale in Istanbul. Si hai sa zicem ca Germania are niste muzicieni extraordinari -bene, asa e , poti sa-ti dau o lista lunga cu nume- insa aceeasi Germanie a comis orori inimaginabile in cele doua razboaie, asadar cum iti explici asta? Bag de seama o mare cultura, nu te scuteste de atrocitati. Prin urmare nu poti califica si explica totul prin cultura. Unde mai pui ca daca Europa a avut muzicieni de exceptie, Orientul are si a avut povestitori de exceptie. A fost o vreme in care Isfahanul era renumit pentru povestile sale. Si pentru povestitori.
Asa ca zau ca n-are sens. Lipsa de cultura nu produce intotdeauna violenta -vezi popoarele aborigene prin Australia, care-s pasnice
, asa cum o mare cultura nu scuteste o natiune de orori- vezi cazul Germaniei.
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S un mare pictor, stiu de miniaturi, superbe, dar eu vreau picturi ca la Velasquez, Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Ingrid, ai citit 'Ma numesc Rosu', cartea lui Orhan Pamuk?Cred ca acolo ai gasi o explicatie buna a importantei miniaturii in arta orientala. Si faza de fapt e nu ca nu pot sa picteze ca occidentalii, ci ca nu vor.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
capcaunul spune:
Printre trasaturile definitorii ale intolerantei se numara si refuzul de a accepta ca valorile artistice sunt relative.
Ceea ce intr-o cultura este considerat frumos, in alta poate fi perceput ca banal sau chiar urat, si vice-versa. Relativitatea artei este cu atat mai pronuntata cu cat ea este mai abstracta, deci mai dependenta de cultura care a generat-o.
Cine doreste sa aprecieze alte culturi trebuie sa iasa din carapacea propriei culturi.
Ingrid S spune:
Asa vreau eu sa ma cramponez de cultura, ai ceva cu asta? Lasa ca e mai bine ca tinerii sa-l asculte pe un barbos fanatic care le explica sistemul rachetelor Qassam.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
iarina spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Printre trasaturile definitorii ale intolerantei se numara si refuzul de a accepta ca valorile artistice sunt relative. Ceea ce intr-o cultura este considerat frumos, in alta poate fi perceput ca banal sau chiar urat, si vice-versa. Relativitatea artei este cu atat mai pronuntata cu cat ea este mai abstracta, deci mai dependenta de cultura care a generat-o. Cine doreste sa aprecieze alte culturi trebuie sa iasa din carapacea propriei culturi. |
No, ca ai zis-o mai bine ca mine.
Ingrid S spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Printre trasaturile definitorii ale intolerantei se numara si refuzul de a accepta ca valorile artistice sunt relative. Ceea ce intr-o cultura este considerat frumos, in alta poate fi perceput ca banal sau chiar urat, si vice-versa. Relativitatea artei este cu atat mai pronuntata cu cat ea este mai abstracta, deci mai dependenta de cultura care a generat-o. Cine doreste sa aprecieze alte culturi trebuie sa iasa din carapacea propriei culturi. |
Na Capcaune, dupa o zi intreaga atata poti? Si eu care asteptam...si asteptam...
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
en_kvinna spune:
| Citat: citat din mesajul lui en_kvinna Citat: Ironia sortii: renasterea este influenta epocii de aur a islamului asupra gandirii occidentale. Renasterea a aparut ca o reiventare a antichitatii greco-romane. Nici in clin nici in maneca cu islamul ori crestinatatea. Cu tot respectul, iti recomand sa te apleci un pic asupra istoriei evului mediu ca sa descoperi rolul fundamental al civilizatiei islamice in trezirea occidentului din barbaria evului mediu intunecat. Avicenna, Averroes, Al Khwarizmi, si lista este foarte lunga. Cum crezi ca au aflat primii mari ganditori ai occidentului despre Aristotel, Plato, Galen, Hippocrate, si in general cum crezi ca a ajuns cunoasterea antica in vestul europei? Prin traducerile in araba (sic) ale acestora, caci majoritatea originalelor grecesti le-au ars crestinii ca fiind pagane. |
Valeu. !
1Cand am zis ca te respect , am vorbit serios, tu o iei pe ironii. Nu-mi plac ironicii cand nu e cazul, ca daca e asa putem oricand sa deschidem topic de luat la misto.
2.Eu am studiat 1 an de zile (acum vreo 9 ani ce-i drept) istoria artei , marsand mai mult pe antichitate, renastere si baroc.
3. Tu chiar crezi ca s-au ars toate cartile? Da' statuile? Da' picturile? HA??? Pai o logica de bun simt ar zice de felul : daca exista Inchizitia (vanatorii) inseamna ca era vant (stiinta, tot ce era necatolic). Ca altfel ce naiba ar fi vanat , daca toate cartile ar fi fost arse si nimeni nu le mai avea sau citea. Deci io nu cred ca arabii au trebuit sa traduca mult , sa le aminteasca europenilor de cine au fost ei. LOL. E puerila conceptia asta.
4. Cauzele oricarui fenomen(economic, social, cultrual , etc) Sunt MULTIPLE. Io n-am exculs ca ismalul n-o fi si el o cauza, dar crede-ma , nicidecum hotaratoare.
5. Scrie un post in care sa m aconvingi de rolul hotarator al islamuli in renastere incat '''sa fie ironia sortii'' asa cum numesti tu. Ca cine stie, o-i fi avut profi rasisti si o-i fi citit numa carti discriminatorii.