Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ingrid, daca tot m-ai intrebat, incerc sa iti raspund. Eu cred ca de vina sunt americanii care s-au dus in Afganistan numai in inters propsiu, fara sa ii cheme /astepte nimeni. Dupa ce in anii razboiului rece au pompat la greu logistica si arme afganilor pt a-i sustine in lupta impotriva rusilor, brusc s-au trezit ca afganii ar trebui democratizati. Sa li se arate calea dreapta, cea crestina cum zice Michelle. Ce pana mea cauta americanii acolo? cine i-a trimis? cine i-a invitat? Priveste nitzel pe o harta. Unde e America si unde e Afganistan. Care-i treaba?! Bla-bla-ul cu terorismul si BinLaden pe care il cauta sa il prinda e praf in ochii fraierilor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Laura, am pus o intrebare simpla, asteptam un raspuns simplu. ONU nu sunt americanii. Ori faci o confuzie, ori indrepti discutia spre ceva unde nu vreau sa ma bag, e plin netul de petrolul pe care l-au luat americanii si tarile in care au intrat, faceti un subiect: "uram americanii, aruncati cu piatra" si racoriti-va.
La Mazar-i-Sharif nu era picior de american (ah, ce ticalosi, cum n-au stiut sa moara cu pieptul in fata), dar erau conform fisei postului, nepalezi, roman, suedez, o norvegianca si un rus. Rusul a scapat.
Pentru mine si alte sute de milioane de oameni, coranul e doar o carte. Biblia conteaza, dar si daca vad ca unul in fata mea arde o Biblie, nu iau un ciomag, scuip in palme si lovesc cu sete. Pentru ca nu-s retarda, ok? Trebuie sa fii retardat sa faci asa ceva.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Hannen, romantezi Islamul si ai inceput sa-ti pierzi rabdarea, pentru ca vad ca ai inceput sa dai in cap crestinismului.

Ai uitat sa spui ca totul s-a ruinat atunci cand Ash'ari a pus cizma pe grumazul celor Mu'tazilah.

Sa spun ca dupa asta matematica a fost declarata in Islam o lucrare a Satanei si ca de atunci s-a lasat bezna?? Uite ca spun!

Bagdadul a fost mandria lumii pana in momentul in care alaturi de Coran au fost acceptate si alte carti...

Lumea crestina a avut totusi Renasterea in cele din urma.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Ti se pare,rabdarea nu mi-am pierdut`o deloc!Si chiar nu romantez Islamul absolut deloc.Cred ca si acest lucru,necunoasterea si nerecunostinta Europei fata de meritul si contributia Islamului la civilizatia Europei ,faptul ca munca savantilor musulmani sta la baza civilizatiei Europei desi lucrarile lor au fost traduse dar pina in secolul 20 nu au fost mentionati autorii,este unul dintre motivele distantarii celor doua civilizatii.

De ce dau in cap crestinismului?Nu asta a fost adevarul istoric??Nu asa s-a intimplat .
Si cum iti explici ca secole la rind religia nu a impiedicat stiinta ,brusc insa a luat`o in directia opusa (a beznei in care se scalda Europa inainte de intilnirea cu Islamul)?A fost asta vina Islamului (?)care pina atunci ii motivase sa se straduiasca pe calea stiintei.
Cind a inceput Renasterea cum a fost posibila?cumva dupa ce puterea bisericii catolice a inceput sa scada?

Vezi,nu religiile interzic studiul ,stiinta.Insa mai marii bisericilor (crestinismul) au procedat asa ,nu e un secret si nu trebuie sa te superi.Apoi ca "anumiti ganditori"(de nu prea multe,evident) au considerat matematica arma Satanei,iar nu ar trebui sa te mire ,nici sa te faca sa`i urasti cu patima.
Cred ca este ceva molipsitor ,un "ceva" neinventat de musulmani.Aici dam patentul crestinismului.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Te inseli rau, nu e "doar o carte". E lipsa de respect pentru atatia oameni, intoleranta, idiotenie. Asta e condamnabil, si revolta arabilor este absolut justificata. NU crima!

Ba da, e doar o carte, Simona!
Asa cum ziceam, daca e arsa aia, ai alte zeci de milioane identice.
M-am saturat sa aud de isterii si crime din cauza unui simbol , a unei bucati de pamant sau a mai stiu eu carei chestii fara absolut nici o importanta. Ba da, au o importanta, importanta uriasa pentru psihologi.

Daca ar fi sa ma iau dupa teoria ta, ar fi fost justificat ca popii si credinciosii din Romania sa o dea in urmarire pe Alina Mungiu Pippidi pentru Evanghlistii si sa puna pret pe viata ei .
Iar eu ar trebui sa ma duc si sa dau foc masinii lui Xeno si sa strig in fata blocului ca-i vreau copiii morti pentru subiectul asta .

Nu cred ca isi iau credinta mai in serios decat mine golanii aia care urla in autobuz si aia care urla pe strazile Europei.
E vorba de altceva aici.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

denizel,dar nu zice nimeni,absolut nimeni in afara de tine ,Ingrid si ceilalti care va impartasesc opiniile ca aceste lucruri se justifica cumva in Islam.Voi veniti cu acuzele astea pt. ca urati Islamul (din necunoasterea lui).Si pt. mine faptasii (si orice alt raufacator,nebun,tembel,fanatic) tot un golan e!
Nu am afirmat niciodata altceva.

Da ,si este vorba (si) despre altceva .Despre acel altceva am tot incercat vreo citiva pe aici sa discutam insa nu vreti sa`l vedeti si mereu intoarceti roata "daaaaaaa,ia uitati tembelii(musulmanii) ce striga in autobuze,daaa,ia uitati ce scrie in pasajul asta din Coran...".Vreti cu tot dinadinsul ca vina sa cada pe religie or eu asta nu tolerez!Ca mine sunt milioane,poate miliardul ala complet ,care NU golaneste,nu violeaza,nu fura,nu scuipa,nu uraste,nu se ofenseaza (desi doare al naibii de rau arderea Coranului-insa nu cer schinjuirea faptasului,mi`e indiferent).
Da,exista alte motive pt. situatia actuala din lume,pt. Islamofobie si altele.cind o sa vedeti totul asta poate o sa incetati sa dati vina pe religie(a faptasilor).

Mergi la inceput

Si am o curiozitate,daca intre noi (cica oameni civilizati,putin plimbati prin lume,care traim in pace,care nu avem grija zilei de maine de genul "in ce fierb o mana de faina copiilor sa manince,putin sau mai mult dusi pe la scoli ,vorbitori de n limbi straine..etc)asadar,daca intre noi cei descrisi mai sus nu poate exista un dialog pasnic,daca niciodata nu ajungem la o intelegere ,daca niciodata nu ne putem abtine de la da cu bata in capul celuilalt fie numai virtual,cum credeti voi ca ar fi posibil un dialog intre salbaticii care va (si pe noi in aceasi masura)oripileaza cu faptele lor si intre salbaticii a caror fapte ne oripileaza pe noi(nu si pe voi,aia fiind ai vostri).
Sau intre cei care chiar sufera ca urmare a actinunilor "lumii civilizate" din care facem parte cu totii,si "lumea civilizata" care dupa ce i-a adus in stadiul in care sunt,mai fac si pipi in mandria lor,religia?(ah,nu stiai Ingrid cum la guantanamo gardienii se sterg cu paginil Coranului la fund,sau cum il arunca in toaleta sau fac pipi pe el,sau cum manjesc detinutii cu fecale,sau cum aduc femei in bikini si cu tampoane sanitare murdare de menstruatie cu care ii ating ??ah,pacat)

cum ar fi posibil un dialog intre doua parti necivilizate,daca alea civilizate(chipurile) nu pot dialoga?

Mergi la inceput

Nu stiu ce spui tu aici, o fi cum zici, n-am verificat si nici nu ma trage inima s-o fac. Poate e cum spui la Guantanamo. Sa fie sanatosi. Nu pot sa stau si sa le plang de mila teroristilor si n-am s-o fac nici daca mama mi-ar cere-o. Nu negociem aici.
Povestesti fapte care te oripileaza. Ma rog, pe mine m-au oripilat anul trecut nu-stiu-cate-biserici-arse in diverse tari si nu-stiu-cati-crestini-ucisi, dar nu e de bon-ton sa pomenim, mai cool e Guantanamo.
So, Hannen, nici daca s-ar arde simultan mii de coranuri in zeci de tari n-ar fi nici pe departe egalitate. Dar nu vreau asta. Vreau sa intelegi ca afirmatia ta cum ca religia nu e vinovata e minciuna. Minciuna.
Baietii din autobuz nu s-au trezit dimineata din studiul lui Kirkegaard, ascultand muzica de Bach si au purces la insulte langa poporul care le-a dat adapost. Au fost indoctrinati de imami, de reprezentati de la moschei sa urasca crestinii, sa-si bata joc de ei, sa arate ce pot face si nu sunt pedepsiti.
Nu e scopul topicului de fata si nici n-am timp, ca sunt mii de filme pe internet care arata ce invata tinerii in moschei. Filmate pe ascuns. In Anglia, America, Franta...
Criminalii de la Mazar-i-Sharif au actionat religios. Daca striga Allah e mare, este vorba de religie.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ingrid, daca tot m-ai intrebat, incerc sa iti raspund. Eu cred ca de vina sunt americanii care s-au dus in Afganistan numai in inters propsiu, fara sa ii cheme /astepte nimeni. Dupa ce in anii razboiului rece au pompat la greu logistica si arme afganilor pt a-i sustine in lupta impotriva rusilor, brusc s-au trezit ca afganii ar trebui democratizati. Sa li se arate calea dreapta, cea crestina cum zice Michelle. Ce pana mea cauta americanii acolo? cine i-a trimis? cine i-a invitat? Priveste nitzel pe o harta. Unde e America si unde e Afganistan. Care-i treaba?! Bla-bla-ul cu terorismul si BinLaden pe care il cauta sa il prinda e praf in ochii fraierilor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Laura, am pus o intrebare simpla, asteptam un raspuns simplu. ONU nu sunt americanii. Ori faci o confuzie, ori indrepti discutia spre ceva unde nu vreau sa ma bag, e plin netul de petrolul pe care l-au luat americanii si tarile in care au intrat, faceti un subiect: "uram americanii, aruncati cu piatra" si racoriti-va.
La Mazar-i-Sharif nu era picior de american (ah, ce ticalosi, cum n-au stiut sa moara cu pieptul in fata), dar erau conform fisei postului, nepalezi, roman, suedez, o norvegianca si un rus. Rusul a scapat.
Pentru mine si alte sute de milioane de oameni, coranul e doar o carte. Biblia conteaza, dar si daca vad ca unul in fata mea arde o Biblie, nu iau un ciomag, scuip in palme si lovesc cu sete. Pentru ca nu-s retarda, ok? Trebuie sa fii retardat sa faci asa ceva.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Dupa cum te desfasori cind auzi cuvintul musulman si Islam eu n-as baga mana in foc ca daca ai avea ocazia nu ai pune mana pe bata aia de care povestesti.
Scuze,dar asta este impresia sincera pe care mi-ai lasat`o de cite ori ai discutat pe tema asta.
Cred cu convingere ca nu este nevoie de nimic altceva decit de scanteia de ura pe care tu ai demonstrat din plin ca o ai,ca lucrurile sa degenereze asa cum s-a intimplat si in Afganistan.
Unora le gasesc o scuza (a imbecilitatii,a suferintei motivate,a necunoasterii,a urii motivate-si cind zic motivate chiar ma refer la motive serioase,nu stirile de la ora 5 si diferite bloguri de pe internet) dar altora NU le gasesc nicio scuza (pt. ca se pretind civilizati si sustin ca nu sunt retardati,asadar in acest context ce scuza au pt. ura lor?)

Mergi la inceput

Vrei sa zici de persoane banuite de terorism,nu?Ca daca sunt teroristi sau nu, nu stiu nici cei care i-au incarcerat ,doar banuiesc.

Era o vreme cind m-am revoltat la fel de tare pe ceea ce se intimpla in europa,pe atentatele teroriste (nu ca nu ma revolt si acum) si chiar mi-am exprimat opinia pe forumurile Islamice(unde daca ai curiozitatea vezi gasi subforumuri speciale pt. Islamul NU sprijina terorismul) iar surori(in islam)mi-au explicat cum sta treaba pe acolo.Asadar am lasat gura mai mica cind am auzit ca acesti imami si aceste moschei sunt protejate exact pt. ceea ce ii invata pe tinerii care habar NU au despre Islam.Am aflat ca sotii,fratii,tinerii care se implica in inchiderea acestor locuri,care vor sa scoata tinerii din ghiarele celor care`i indoctrineaza invatindu`i un Islam deformat si complet gresit,ghici ce patesc(?) Sunt arestati!
Nu`mi mai permit sa`i acuz ca tac si nu fac nimic,pt. ca ei chiar fac,chiar se implica insa degeaba.Terorismul are un scop si este dorit la nivel inalt.
Stiu,stiu ca nu o sa ma crezi,dar asa incredibil cum suna,este din pacate adevarat.

Adica ce s-ar face "lumea buna" fara un tap ispasitor?Cum sa gasesti un tap ispasitor daca el sta cuminte?Imposibil!
Asadar ii lasa pe baieti sa`si vada de planurile lor teroriste pt. ca astfel profita lumea buna.si ce daca mor nevinovati?De`a lungul istoriei s-a demonstrat ca guvernele sunt absolut capabile de a`si ucide proprii cetateni nevinovati pt. a`si atinge scopurile.

Mergi la inceput

Asta, chiar ca e buna. Surorile ti-au spus ca sunt musulmani care doresc inchiderea acelor scoli si sunt arestati? De unde stiu surorile? Si vreau numele unor musulmani care fost dusi la politie si intimidati. Hai, te rog, dovezi. Eu iti aduc dovezi in spijinul afirmatiilor mele in fiecare minut. Astept probe audio, video, dar nu ce zic surorile, ca asa au auzit ele.

Citat:
Dupa cum te desfasori cind auzi cuvintul musulman si Islam eu n-as baga mana in foc ca daca ai avea ocazia nu ai pune mana pe bata aia de care povestesti.
Scuze,dar asta este impresia sincera pe care mi-ai lasat`o de cite ori ai discutat pe tema asta.
Cred cu convingere ca nu este nevoie de nimic altceva decit de scanteia de ura pe care tu ai demonstrat din plin ca o ai,ca lucrurile sa degenereze asa cum s-a intimplat si in Afganistan.

Asta e o perla de nerusinare si o pastrez spre memorie. Nu pot s-o comentez ca imi face greata.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Adica tu vrei ca eu sa pun numele persoanelor respective pe net,ca asa vrei tu ,nu?Ca vrei tu dovezi?
Scuze,dar asa ceva nu am sa fac si daca ma crezi sau nu imi este egal cu zero.Pt. mine cuvintele surorilor mele fac mai mult decit orice filmulet de pe net,pt. ca ele traiesc aceasta realitate si uite din pacate nu au simtit dorinta sa o faca publica.Si ar fi culmea ironiei ca ,guvernele care sprijina terorismul sa le acorde sansa de a dezvalui aceste detalii pe net.Poate in curind vom avea norocul de vreun "wikileaks"

Imi pare rau ca opinia mea iti provoaca discomfort stomacal.Dar daca iti zic ca nu sunt singura cu aceasi opinie ce faci(si aici trebuie sa ma crezi pe cuvint,dovezi nu iti aduc)?Te superi tare,tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Asta e o perla de nerusinare si o pastrez spre memorie. Nu pot s-o comentez ca imi face greata.

Ingrid S si Diana

Stii, Ingrid, citeam pe undeva, pe forum, ca s-a schimbat putin regulamentul si ca administratorii au decis ca li se va inchide contul celor care se considera atacati, folositi, care acuza simptome fizice provocate de lecturarea diverselor mesaje. Masura are ca scop protejarea sanatatii userilor. Vorbesc foarte serios, o sa caut postarea si iti dau link.
Edit: uite linkul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162541

Mergi la inceput