Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Saskia nu am zis nicaieri ca sunt sau nu de acord cu refugiatii asta deduci tu .Nu sunt de acord ca eu sa platesc o caruta de bani impozit, folositi de municipalitate si apoi sa vina unu si sa sparga ce vrea el pentru ca nu-i convine legile intr-o tara.
Si draga Franta nu a fost deloc blanda cu mine, am luptat destul de mult sa obtin ce am, nu am spart si ars nimic ca nu mi-a convenit cat m-a plimbat.Si pentru stiinta ta este mult mai blanda in materie de imigratie cu cei ce provin din Magreb decat cu europenii tocmai pentru a-si rascumpara greselile din trecut.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cait

Saskia nu am zis nicaieri ca sunt sau nu de acord cu refugiatii asta deduci tu .Nu sunt de acord ca eu sa platesc o caruta de bani impozit, folositi de municipalitate si apoi sa vina unu si sa sparga ce vrea el pentru ca nu-i convine legile intr-o tara.
Si draga Franta nu a fost deloc blanda cu mine, am luptat destul de mult sa obtin ce am, nu am spart si ars nimic ca nu mi-a convenit cat m-a plimbat.Si pentru stiinta ta este mult mai blanda in materie de imigratie cu cei ce provin din Magreb decat cu europenii tocmai pentru a-si rascumpara greselile din trecut.Cait

Asta e foarte bine. Asa si trebuie sa faca, atata vreme cat i-au colonizat si exploatat pana nu au mai putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

pana la urma cred ca adevarul este ca fiecare dintre noi suntem un dumnezeu si prin tot ceea ce facem , prin fapte sau vorbe , dovedim ce fel de dumnezeu suntem, bun sau rau.
atunci cand unii dintre noi nu ne vom mai ascunde in spatele unei religii anume pentru a demonstra ca noi suntem cei buni iar restul "raii", vom intelege ce inseamna cu adevarat credinta.

alina

Alina, asta e un adevar al tau, nu stiu de unde luat, dar care nu-i reprezinta pe crestini.
Daca te refereai la Dumnezeu Bibliei crestine, vezi ca esti departe, departe de adevar. Citeste Biblia...si numai folosi expresii care nu le intelegi, doar ca par inteligente.

Cuvintul "Dumnezeu" nu se foloseste oriunde si oricum fiind un cuvint sfint...iar ce ai facut tu se numeste blasfemie.

E o mare diferenta intre religie si credinta.

iti spun toate acestea nu cu rautate ci ca informatie.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui cait

Si draga Franta nu a fost deloc blanda cu mine, am luptat destul de mult sa obtin ce am, nu am spart si ars nimic ca nu mi-a convenit cat m-a plimbat.Si pentru stiinta ta este mult mai blanda in materie de imigratie cu cei ce provin din Magreb decat cu europenii tocmai pentru a-si rascumpara greselile din trecut.Cait

Asta e foarte bine. Asa si trebuie sa faca, atata vreme cat i-au colonizat si exploatat pana nu au mai putut.

Asa si daca bunicul meu l-a omorat pe al tau toate generatiile tale viitoare trebuie sa casapeasca generatiile mele viitoare ca sa-si rascumpere greseala.
Si cu asta am incheiat deoarece subiectul nu este despre imigrantii din Europa.

Cait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
Sirimie imi place ce ai scris , imi dai voie insa sa te corectez, e afganii, nu o fac cu rea vointa.

Eu nu o corectam pe sirimie cu rea vointa, nu ce ai inteles tu!!. Nu ca afganii nu o fac cu rea vointa, afganii in general nu sunt vinovati pentru crima facuta de extremistii talibani, asa cum nici tu nu esti vinovata de crimele facute de romani, corect??

Sirimie, imi place ce ai scris. Mai citeste de cateva ori raspunsul asta si, chiar daca n-a fost corect ce am sesizat in legatura cu afghanii, ramane aprecierea ta pentru cuvintele spuse de persoana in cauza. Greu cu notiunile de libertate, tare greu.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:

Trimis la: - 06/04/2011 : 13:53:03
Citat:
citat din mesajul lui denizel

Am citit articolele si imi sta mintea in loc. De groaza!!!!

Oameni buni, ce-i cu voi??????
Cum puteti aproba faptul ca arderea de catre un dobitoc a unei carti justifica niste crime????
Asta inseamna anul 2011??? :(((((

De ce naiba se face atata tam-tam in jurul unei carti???? E O CARTEEEEE!!!!!!
Nu conteaza ce scrie in ea, nu conteaza cat e de valoroasa in ochii unor credinciosi.
Conteaza ca, daca e arsa, poti gasi un catralion de alte carti i-den-ti-ce!!!!
Doamne, o carte e confundata cu insasi credinta, cu insusi Dumnezeul unei credinte. E infricosator! :(

Oamenii aia ucisi pentru O CARTE sunt unici!!!! :(((((.

Sunteti ca politaii aia cu sepcile date pe ceafa, depasiti de evenimente, care condamna nevasta ajunsa vanata si plina de sange la politie.
Imi sta mintea in loc, mie, un crestin care adora Biblia!!

Nu pot fi de acord cu ce spui. Coranul nu este o carte cu catralioane de exemplare ci un simbol, miezul credintei islamiste. Cand distrugi un simbol atentezi la un crez si te poti astepta la consecinte. Simbolurile sunt importante si oamenii, nim cele mai vechi timpuri au murit sau ucis pentru ele. Turcii erau innebuniti dupa steagul verde cu semiluna, nazistii adorau zvastica, crestinii au murit si au comis atrocitati sub semnul crucii etc etc. Toate nu valorau material mai mult decat panza pe care erau desenate dar insemnau ceva pentru ei. Daca nu ne place Coranul, musulmanii e OK ..nu i-am baga in seama daca nu i-am fi atras in lumea noastra unde valorile sunt radical diferite. Ne socam ca au murit oameni pentru nimic, in opinia noastra. La ei este normal sa mori daca ai adus atingere credintei. Ei au o religie militanta si nu statica ca si a europenilor sau a americanilor.Am vazut ca lumea se soca de faptul ca sunt oameni ucisi pentru ca nu cred in Allah. Nu uitati grozaviile comise de crestini in cruciade sau in Europa in procesul de alungare a sarazinilor. Ei fac acum ce am facut noi acum 6-7-800 de ani. Nu sunt inapoiati ci gandesc altfel.
Ce ma socheaza pe mine cel mai mult e schimbarea radicala a caracterului societatii arabe in general. Unde sunt arabii purtatori de cultura, de stiinta, de matematica, de arta, arhitectura care au influentat in mod extra-pozitiv lumea?! Ce s-a intamplat cu ei? Unde sunt oamenii care faceau parte din califatele din pen. Iberica care le erau net superiori europenilor? Ce i-a abrutizat? Istoria? Noi?

Raspuns: Otomanii au devenit mai puternici. Vezi tu , arabii inainte de islam tot arabi or fi fost , doar cu alte preocupari. General acceptat e ca islamul a aparut odata cu predicile lui Mohamed, deci ,sec.7dHr. In Iberia au ajuns prin sec.8. perioada de succes a fost pana sec 12. urmata de perioada declinului. DEci, vreo 400 ani de dominatie si invataminte tramsimise. Numai ca ei erau asa de culturalizati si intelepti Nu datorita islamului, ci datorita a ceea ce au fost inainte. Doar ca pt ajunge islmul mai puternic decat stiinta le-a luat vreao 400-500 ani.De ce? Pt ca pe atunci informatiile circulau greu, traditiile vechi mureau si mai greu, asadar a fost o rezistenta naturala. Cand rezistenta a picat, si islamul, prin toate ideile sale, a ajuns si la urechile si sufletul ultimului om, schimbarea s-a produs. Plus ca din est veneau otomanii cu versiunea lor de islam, ceva mai dur, nu prea ingaduitor cu conceptele de: toleranta religioasa, gandire libera, stiinta de varf, libertati cetatenesti etc. Astia erau mai duri. si uite asa, arabii (aia intelepti, inventivi, de factura enciclopedica, s-au epurat treptat deoarece islamul (in vremurile alea)nu vroia concurenta, se vroia acaparatorul vietilor oamenilor, adica cei ce stau in vf. piramidei isi doreau puterea. Exact ce s-a intamplat si in Ev Mediu crestin cu inchizitia,; se vroia putere si controlul oamenilor.Doar ca datorita saraciei, arabii, nu s-au laicizat ca si crestinii, interesul pt stiinta fiind mai mic.
Saracia: nu -ti da timp sa te gandesti la alceva decat la satisfacerea nevoilor primare , strict fiziologice. Nu ai bani cas a ai acces la ultimile informatii, erau si analfabeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
Wilders care ca si Hitler isi neaga propria familie caci are sange indo, incredibil. Cu asta esti tu de acord, o romanca!!

off topic
Te rog nu mai pune semnul egal intre Hitler si altii mai liberali in gandire. Ca daca continui asta inseamna ca nu ai inteles nimic din nazism. Evreii nu au suferit DOAR pt ca erau evrei. Ca mai erau si simpatizanti infocati ai comunismului. Si cele doua ideologii nu se aveau una cu alta. Dar fiecare isi dorea aceeasi chestie: puterea. Plus ca exista partid comunist, iar evreii simpatizanti ai ideologiei erau si simpatizanti ai partidului. In germania partidul comunist era mult mai puternic si mai stabil decat cel al lui Hitler. Pt a-si face loc, Hitler a trebuit sa slabeasca partidul, si sa-i defaimeze sustinatorii.Asadar, a fost vorba de lupta politica, lupta pt putere.Trebuia sa poata conduce Germania ca apoi sa ajunga master of the world.
Musulmanii nu au partid, nu simpatiziaza la unison cu vreo unul. Principiile politice ale lor sunt impartite, deci nu pot fi considerati vreo piedica in lupta pt putere.

On topic
Faptul ca exista in Olanda Geert Wilders inseamna ca exista si o democratie puternica. Nu te bucuri? Imigrantii au tendinta de a trai in ghetouri. Cand au venit in europa arabii , multi analfabeti, au dau piept cu nuditate, sex, si alte chestii la care nu rezoneaza. Efectul a fost tocmai de intarire a convingerilor cu care au venit(la majoritatea din prima generatie de imigranti).Multe comunitati de arabi se dusmanesc. dusmanie ce o duc chiar si in Olanda, dusmanie care duce la violenta. Apare ideea de teritoriu si uite cum apar gastile. Faptul ca exista Geer Wilders ar trebuie sa te bucure ca are cine sa-i traga de urechi, incat fenomenul sa nu degenereze mai rau. Ca te omorat nu o sa-i omoare, dar e bine sa existe riscul expulsazii.
Si da, sunt O Romanca, care daca greste (penal) in suedia ii se va parea normal sa fie expulzata in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

en_kvinna

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

cineva spunea ca: "problema muslimilor din zilele noastre e ca nu au dragoste in inimile lor. crestini nu ii pot schimba, doar ii pot invata despre dragostea Domnului Isus."

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

cineva spunea ca: "problema muslimilor din zilele noastre e ca nu au dragoste in inimile lor. crestini nu ii pot schimba, doar ii pot invata despre dragostea Domnului Isus."

michelle

e incredibil ce poti spune.
Nu pot sa nu ma intreb daca asa faci si in viata reala, in incercarea de a aduce lumina celor din jur. Inclin sa cred ca da si inclin sa te rog sa ai incredere ca, chiar daca tu nu vorbesti oamenilor despre Isus, pot vorbi pietrele la nevoie. Lasa-le pe ele sa vorbeasca!!!!

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput