ajutooorr

ajutooorr | Autor: ramona1234

Link direct la acest mesaj

Buna! am o problema fff grava sunt insarcinata ji am doar 17 vreau sa fac chiuretaj ji am niste intrebari in leg cu asta. Pot face fara acordul parintilor sa ma insoteasca doar prietenul?? As vrea s amerg la slobozia...un raspuns va roggg!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Buna. In primul rand...imi pare rau ca trebuie sa faci chiuretaj, esti prea mica, zic eu. Dar daca tu consideri ca e mai bine asa...
Sfatul meu ar fi sa mergi la un ginecolog sa te analizeze bine, sa iti spuna ce fel de pericole sunt daca faci avort. Este posibil sa nu mai faci copii niciodata, si nu cred ca asta iti doresti.
Dat fiind faptul ca esti minora, NU POTI MERGE FARA UNUL DIN PARINTI. Asta mai mult ca sigur!!!
Incearca sa vbesti cu mama ta, trebuie sa stie, in primul rand trebuie sa te inteleaga, faptul e deja consumat. Nu cred ca-i va mai arde de certuri si reprosuri. Nu am facut niciodata un avort pana la varsta mea (25 de ani), dar din cate stiu nu vei ramane cu o amintire deloc placuta. Iar pentru asta trebuie sa vbesti cu mama, macar sa fie alaturi de tine. Crede-ma, asta este cel mai bun lucru pe care-l poti face. Stiu ca iti este frica, dar NU ARE CE SA-TI FACA! Iti spun asta pentru ca nu vei putea merge fara unul din parinti ...esti minora!!!!!

Iti doresc multa bafta , sa te ajute Dumnezeu si de acum inainte NU UITA DE PROTECTIE!!!!!! Asta daca nu vrei sa te trezesti cu avorturi unul dupa altul....
Numai bine!!!! Anunta-ma ce ai facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

cred ca la un cabinet particular poti merge doar cu prietenul tau, nu stiu insa daca iti cere exact buletinul si alte date.

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

eu stiu pe cineva care a facut avort la 16 ani,fara sa fi fost cu vreunul din parinti. a fost doar cu prietenul. sunt convinsa ca a fost doar o exceptie,dar se poate...vorbeste cu doctorul si vezi ce poti rezolva,in sensul daca te poate primi fara unul din parinti...
in privinta avortului,nu stiu ce pot sa-ti spun....trebuie sa fii pregatita si daca nu te simti bine dupa,sa stii daca ai cum sa ascunzi parintilor starea ta mai putin buna...de ce-ti spun asta...anul trecut am insotit o prietena sa faca avort,fara stirea parintilor ei...vreau sa-ti spun ca 3 zile a stat la mine,iar dupa aceea,a avut si o hemoragie..nu i-a fost prea usor sa se prefaca in fata parintilor ca se simte bine...
sper ca la tine sa functioneze totul bine,chiar daca nu pot sa-ti dau un sfat din proprie experienta,deoarece,multumesc LUI DUMNEZEU,pana acum,n-am facut nici un avort.
iti doresc numa bine si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Avand in vedere ca esti minora nu cred ca-ti va face interventia fara acordul unuia dintre parinti. Intreaba la clinica unde vrei sa mergi si vei primi un raspuns...

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna Ramona,

Eu sunt parinte si as aprecia faptul ca propriul copil m-ar consulta in cazul unei alegeri importante din viata lui. Cred ca ar trebui ca parintii tai sa stie, poate te ajuta sa eviti pe viitor astfel de probleme,sau altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

daca ai fi vorbit cu mama ta de cand ai inceput sa ai prieten, mai mult ca sigur ea te-ar fi invatat multe lucruri obligatorii de stiut in aceasta etapa a vietii , lucruri care te-ar fi scutit azi de asa probleme.Macar prietenul daca ar fi stiut , ca sunt lucruri obligatorii ca sa-ti protejezi prietena si nu e doar obligatia ei sa se protejeze.Oricum daca vei merge doar cu el, va considra ca e ok ce a facut si va face in continuare la fel, ca doar femeia este obligata sa scape de problema, nu e datoria lui sa evite problema.Ce ma nerveaza asa zisii prieteni astia care se duc sa acompanieze prietena cand ea face crima la doctor, ca sa zic asa poate intelege si autoarea subiectului si sa stie ca asta nu e solutia .Oricum pe Gigel nu-l va durea nimica si nici nu va ramane alaturi de ea daca ea nu va mai putea avea copii sau va avea vreo problema dupa asta.El va zbura la alta floare.Poate sunt rea, dar am cunoscut destui parinti de baieti care sustineau sus si tare ca fata trebuie sa stie sa se protejeze, baiatu doar cu distractia, sa ma scuza-ti da nu sunt de acord.Si eu am doi baieti, dar ii voi invata ca daca nu vor probleme mintea e in cap nu in pantaloni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Of, ce ma enerveaza acuzatiile de gen 'protejeaza-te ca o sa ajungi sa faci avorturi unul dupa altul''si altele. Eu sunt sigura ca biata fata stie exact unde a gresit, s-a intamplat si gata, nu nevoie sa o mai certam si noi sau sa o speriem ca daca face avort nu o sa mai poata face copii. Nu-ti fa griji Ramona, medicina in ziua de azi e foarte avansata, sansele sa nu mai faci copii dupa un avort sunt f mici (daca operatia e facuta asa cum trebuie). Cat despre repercurcursiunile avortului sa stii ca sunt mai mult pe plan psihic decat fizic. Normal ca daca iti umple lumea capul cu idei gen ''ai omorat un suflet'' n-o sa te poti da jos din pat 3 zile din cauza depresiei, dar daca te-ai gandit bine si ai hotarat ca ti-ar fi mai bine fara un copil la varsta asta (si nu ma gandesc la binele copilului ci la al tau, pt ca daca ai copilul si apoi esti nefericita fiecare sentiment negativ pe care il simti o sa se reflecte asupra copilui care o sa-l poarte cu el o viata), atunci fa avortul, cat mai repede. Da un telefon repede la o clinica privata sa vezi daca iti cere sa fii insotita de mama si daca da vorbeste cu ea. Sunt convinsa ca o sa inteleaga, e femeie si e mama...

Poate or sa-mi sara fetele in cap ca sunt pro-avort dar am 5 nepoti facuti de parinti care nu prea vroiau copii dar n-au vrut sa faca avort si imi vine sa-mi smulg inima din piept de cate ori ma gandesc la ei si la conditiile mizere, lipsite de orice fel de afectiune in care traiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

aniela 23 nu-ti sare nimeni in cap ca esti pro avort, nici eu nu sunt pentru facut copii pe banda doar pentru ca ai ramas, dar de aici pana la o indruma sa faca avort de cate ori ramane, ca e ok, e cale lunga.Daca cu mama ei nu vorbeste e foarte posibil sa nici nu stie mare lucru despre lucrurile astea, noi ne dam cu presupusul doar ca nu o cunoastem personal sa vedem concret ce si cat de informata e, deci poate fi si o fata care ia de buna orice spune un baiat ca sa profite si apoi trebuie sa se spele pe cap .Si daca tot a apelat la niste necunoscute pe un forum mai mult decat la mama ei care era obligata sa-i dea aceste informatii chiar si fara sa i le ceara ea, atunci cand a ajuns la varsta cand teoretic poti ramane insarcinata , atunci mai bine scrii sfaturi concrete , de cum sa te feresti, si ce sa faci ca sa nu ajungi aici, decat sa spui lasa mama poti face ca e ok...ca nu e chiar ok.Sunt si eu mama si de aceea vorbesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Incearca sa vorbesti cu parintii tai, chiar daca iti este foarte greu, cle mai probabil vor avea o reactie urata, treci peste asta, sunt parintii tai si impreuna veti gasi cea mai buna solutie sa nu aiba nimeni de suferit. Personal te=as sfatui sa nu faci avort, daca te hotarasti sa nu il tii, atunci da-i viata si du-l la parintele NIcolae Tanase din Valea Plopului, el creste copilasi care nu pot ramane cu parintii. Dar cine stie, poate copilul va ramane cu tine.
DOamne ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru amandoi, pentru tine si copilas! Daca te pot ajuta cu ceva, orice, scrie-mi!
In caz ca pastrezi copilasul, te-as putea ajuta cu lucruri necesare pt bebe si l-as nasi, daca esti de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

ramona1234 iata ce scrie aici http://www.prezervativ.ro/contraceptie/varsta_intrerupere_sarcina_avort.php

sau aici http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/forum/sex-si-viata-intima-f13/avort-minora-t18521.html

http://www.tpu.ro/dragoste-si-sex/ca-sa-faci-avort-si-esti-minora-trebuie-sa-vina-unul-din-parinti-cu-tine-sau-se-poate-sa-vina-si-altcineva-care-este/

Daca m-as pune in locul tau este clar ca as renunta la sarcina. Este greu acum in acest moment sa iei contactul cu parintii, in special cu mama, de aceea incearca sa mergi la o clinica privata si vezi ce raspuns primesti.

si in plus iata si clinica si o noutate de care eu sincer nu stiam
http://www.mariestopes.ro/noutati_si_aparitii_in_presa/nou_intreruperea_sarcinii_medicamentos-3008-3009-ro.html

Mergi la inceput