Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (19)
Raspunsuri - Pagina 5
andreealydia spune:
raresionut, buna subiect de discutie!
si eu sunt tare curioasa cum va fi la intoarcere acasa si in primele luni...
ema e pregatita teoretic. stie ca mami are un bebe in burtica, ca sta acolo pana mai creste, apoi vine la noi acasa. pe de alta parte, si ea are un bebe in burtica, mai ales dupa ce mananca "uite, si eu am burta mare. vrei sa-l simti pe bebele meu? pune mana pe burtica!"
cand am cumparat hainute pentru bebe, era incurcata. cand i-am spus prima data ca va avea un fratior, i-am cumparat si un bebe mic-mic, intr-un ou. a ramas cu ideea ca ala e fratele ei si acela are haine. cele cumparate sunt prea mari pentru el si prea mici pentru ea.
i-am tot aratat poze cu ea de cand era bebe mic, filmulete, teoretic e pregatita. practic...
mai greu e cu patutul. i l-am inlocuit acum vreo 2 luni, ii place noul pat, dar acum o saptamana si-a gasit patutul strans la noi in dormitor. spunandu-i ca in el va dormi bebe, a inceput sa planga ca ala e patutul ei. iar pentru faptul ca patutul va ramane la noi, iar ea va dormi in camera ei, vom avea scandal, clar.
aseara am urmarit o emisiune, unde se insista pe importanta alaptarii. i-am repetat ca asa va papa si fratele ei, ca asa papa bebelusii, ca trebuie tinuti in brate, fiindca nu stiu sa mearga. la culcare s-a alintat teribil, ca ea trebuie sa doarma in brate la mine, nu culcata in pat.
vom vedea cum ma voi imparti, ca sa nu simta ca o neglijez. e ultimul lucru pe care mi-l doresc!
anna_i spune:
Fetelor, sunt convinsa ca veti fi mamici extraordinare pentru toti copilasii pe care ii aveti, si nu veti face diferente intre ei
E normal sa va intrebati care vor fi reactiile, si abia astept sa le aflu si eu, pt ca deocamdata sunt la bebe nr 1 dar - cu siguranta- va veni si bebe 2. 
31+
Somleac spune:
Am sosit si eu de la medic. Suntem perfecte, doctorul mi-a laudat burtica cica ar fi frumoasa
, copila mea e pletoasa ( nici nu ma mir dupa cata gramada de arsura rabd), in rest e bine, baga si ea la lichid , asa dadea din falcute ca parca vorbea singura.Am scapat de controlul pe masa ca plecase asistenta. Mai merg peste 2 saptamani daca nu se intampla nimic intre timp. M-am calmat si eu cu nasterea ca am apucat sa discut cu el, si mi-a promis ca daca mai apuca imi face si peridurala.![]()
Rares Ionut, felicitari pentru vestile bune. Interesanta tema de discutie. Dupa mine cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca gelozia si manifestariel ei sunt normalecand apare un nou frate. Lipsa geloziei si a reactiei sunt anormale si trebuie sa va ingrijoreze. In rest depinde de tactul, rabdarea si imaginatia fiecaruia cum va face ca aceste manifestari sa fie mai putin frustrante pentru restul familiei.
Eu de ex am alaptat-o pe Daria ( avea 4 ani) in rand cu Alex, unul la o tzatza altul la alta si tot mai cerea sa facem schimb sa vada daca tot asa este si laptele lui
. Alte mamici considera asa ceva inacceptabil, depinde de fiecare cum a fost educat, de pudoare, de relatia cu copilul mai mare etc.
Si acum ca sunt mari sunt gelosi . Sa va povestesc ceva. Ma straduiam din rasputeri sa-i dau lui Vic ceva sirop scabros de amar ce era, si bagam la vrajeli cum ca numai lui ii da mama asa bunatate si bla-bla... Astia mari au navalit din camere cum ce-i dai numai lui si noua nu? ![]()
Daii felicitari si tie pentru bebele mancacios.
Silvy multa sanatate iti doresc. Aia chiar ca doare ingrozitor.
Anda 15tare de tot faza cu ferrariul. Super inspiratie ai avut
Inna33si eu cunosc cateva mamici care au avut depresie post partum, dar erau femei cu labilitate psihica ( ca sa ma exprim finut) anterioara nasterii. In rest faptul ca-ti faci griji e absolut normal si nu demonstreaza altceva decat ca vei fi o mamica excelenta. Si eu imi fac griji, bine nu legate de schimbat sau alaptat. Eu de ex visez noaptea ba ca am uitat bebica in parc, ba ca nu i-am dat nu stiu cate zile sa suga si ma intreba lumea ca nu mai hranesc copila, iar eu raspundeam senina ca nu ca asa macar sta linistita
( normal cred ca era deja in coma ), ba ca am pus scaunelul jos langa masina si am plecat si am calcat copila. Dupa temeri as putea sa ma internez deja.
Na va las ca v-am aburit destul. Ma duc sa-mi caut ceva activitati sa ma tina treaza pana la 1-2. Daca ma scap si adorm acum pe la 4 nu mai am somn, apoi la lucru plang de ce somn imi e.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008
Valentina_D spune:
Felicitari tuturor celor care au venit cu vesti bune de la eco
Somleac, esti o mama pe cinste, te admir si imi dau seama ca mai am mult pana sa ajung la taria si starea ta de spirit. Felicitari si tie pentru bebelusa cu par mult si sanatoasa
Eu ieri am avut dureri de spate si de burta. M-am panicat un pic, dar am stat cuminte. Spre dupa amiaza am reusit sa merg la baie si durerea a cedat. Seara insa, la 9.30 sunt in pat. Dupa injectie nu prea ma mai ridic, si ma foiesc cand pe o parte cand pe alta. Parca ma tine burta in cate un loc si pentru ca bebele meu nu este intors, ma preseaza bine de tot pe diafragma. Asa ca, respiratie grea...arsuri crunte unoeri...tot tacamul
Joi merg la eco si nu va pot spune cu ce emotii stau. Pentru ca acum cateva zile am fost si deja colul meu se scurtase. Recunosc ca nu am stat deloc cuminte si acum tare mi-e teama sa nu fie si mai scurt sau sa se deschida cumva.Ma rog la Bunul Dumnezeu sa trecem cu bine si de asta si sa mai stam in burtica macar pana la inceputul lunii mai
Azi schimbam cu mandrie semnatura, mami are baiat mare si miscacios

34+ 
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
andreealydia spune:
somleac, felicitari pentru bebelina pletoasa! ii faci moatze din maternitate! 
valentina, iti tin pumnii! sa fie colul inchis, toate la locul lor si bebe grasun.
si eu am avut ieri ceva dureri dupa ce am facut curat, asa ca mi-am amintit ca-s in medical cu recomandare de repaus la pat. asa ca m-am cumintit si iata-ma din nou la orizontala... asa ce stare am... am tras si o boceala intre timp. asta e! va pup!
lumysti spune:
Nu am mai intrat de cateva zile si am ramas placut surprinsa sa vad asa activitate pe forum!
(Pacat de polemica iscata...)
Eu week-end-ul ata am fost f nervoasa, ca vineri mi-a venit fetita de la gradinita arsa toata pe fata de soare, pt ca educatoarea i-a tinut afara 2 ore, cand erau radiatiile mai puternice, iar Alessia are pielea mai sensibila.
Asa ca in week-end m-am ocupat sa ii tratez arsurile cu tot felul de creme.
Aseara am fost si noi la eco si bebe are 1440g
, nu a vrut sa stea deloc la poza, era f agitat, ca de obicei
. Colul e lung de 4 cm si inchis, iar placenta s-a mai ridicat!
Insa dr mi-a zis sa stau in continuare cat mai mult la pat, pt ca am contractii destul de dese si dureri sub burta, si la nevoie sa iau gynipral.
Somleac si Roxib, oau ce putin mai e si incepem sa va facem galerie!
Dia hubby
azi mergi si tu la dr, nu? sa vii cu vesti bune!
Marina, ce mai face Sofia? Ce hotarare ati luat?
O multime de 
la toate burticutele!
29+
si mami de
Alessia-Maria
silvy1981 spune:
buna ziua fetelor ma bucur ca ati venit cu vesti bune de la dr sper sa venim si noi sambata cu vesti bune .
mi-au mai trecut durerile de rinichi si nu mai simt pietricele cazand dar ceva acolo nu imi da pace 

.
de rau ce imi era aseara a trebuit sa ma intep de 3 ori ca sa-mi fac o injectie (acul nu vroia sa intre
)da stiti vorba cu pielea este valabila si in cazul meu ![]()
.
va pup si aveti grija de voi si de frumuseii vostri bebei

29cu bebe lily
Valentina_D spune:
Silvy, mi se mai intampla si mie sa ma intep de mai multe ori cand sunt stresata, asa ca..sa nu te sperii
Eu cand patesc asa, ma relaxez un pic si schimb partea in care ma intep

34+ 
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
andreealydia spune:
silvy, si eu merg sambata la medic. poate ne intalnim acolo. ![]()
pupici si la cat mai putine dureri!
mami de ema-stefania (10.07.2008) si
27+