FIV Europa(43)
Raspunsuri - Pagina 3
maria08 spune:
Goldi; Multumesc!!! Eu am mai fost la ea; din punctul ei de vedere nu ar fi probleme, dar la un TSH aproape de 2 (iultima data 1.89) vad ca dr. de afara dau tratament....ma tot gandesc sa mai vad si a 2- opinie....
Bruni:
Sisipisi spune:
balanta eu nu am vorbit cu cei de la Viena despre Vitex insa am luat inainte si ma simteam foarte bine. Dupa care am oprit cand am inceput cu FIV-urile. Am inceput tratamentul cu Euthyrox care a mers complet aiurea si am avut o perioada de 100 de zile fara menstruatie, deci daca ne gandim bine, mai mult de 4 cicluri pierdute si cu simptome clare de menopauza, inclusiv bufeuri noaptea. Doctorita mea de familie a ridicat din umeri asa ca m-am apucat muncitoreste de Vitex si Maca. Am citit pe internet cazuri de femei cu infertilitate inexplicabila ca a mea care au folosit produsele si au ramas gravide desi aveau varsta de peste 40 de ani. Maca din cate stiu eu actioneaza si cu scaderea FSH.
La exact 3 luni de luat Vitex si Maca am avut prima menstruatie. Ulterior am oprit tratamentul din cauza ca endocrinologul era de-a dreptul in panica. Nu avea habar de Vitex sau de Maca, nici nu s-a muncit sa cerceteze despre ele, dar a zis sa le opresc. Ok. Am oprit. Intre timp am avut 2 cicluri de 25 de zile, cu ovulatie detectata cu teste. Acum sunt la al treilea ciclu. Ziua 8. Monitorul meu imi arata ca am intrat deja in perioada de 5 zile fertile. Deci astept iar o ovulatie in ziua 10-11. Asta este experienta mea cu Vitexul si Maca. Astept sa vad rezultatul la TSH vineri. Si mai trebuie sa intreb daca tiroida mea este autoimuna, pentru ca data trecuta cand am fost eram asa de bolnava de gripa ca nu am mai avut chef sa intreb nimic. Si in NL daca nu intrebi nu iti spune. Iti da tratamentul, zambeste frumos, si ne vedem dupa 6 saptamani.
Sisipisi spune:
maria08 nu este adevarat ca toti doctorii de afara dau tratament pentru TSH la valoarea aia. In NL valoarea maxima admisa in limitele laboratoarelor e undeva la 4,2 daca nu ma insel. Si daca ai usor peste valoarea aia tot nu esti considerat caz patologic si nu ti se da absolut nimic. Eu la primul FIV facut aici, am avut TSH 3,4 si nu a starnit nici o reactie de nici un fel.
Miha3 spune:
fetele ajutati-ma!
am urmatoarele rezultate hormonale din ziua a 2-a:
- AMH - 0, 59 ng/ml
- FSH - 7,7 U/L
- LH - 3,96 U/L
- PROLACTINA - 5,1 ng/ml
- ESTRADIOL - 48,OO pg/ml
Ce parere aveti? Ca eu m-am disperat toata. Varsta mea este 37 ani. Mai am vreo sansa?
Va multumesc
Mihaela
Sisipisi spune:
Mihaai toate sansele. Unii ar zice ca TSH-ul ala e un pic cam mare, ca unii dintre IVF-ishti zic ca ar trebui sa fie intre 1si 2 da nu e nimic de disperare. Cu rezultatele alea ai putea foarte bine sa ramai natural, daca nu ai alte probleme sau daca sotul tau nu are alte probleme.
De ce te-ai disperat?
Miha3 spune:
pentru AMH !!!!
sunt inaintea FIV 5 si ultimul pentru mine. Trebuie sa reusesc de data asta. Si sunt dezamagita de AMH care indica o rezerva ovariana foarte redusa. La ultimul FIV am avut 6 foliculi si numai 1 plin. Si atunci am pus pe seama schimbarii tratamentului dar acum incep sa ma gandesc ca sunt pe ultima 100 de metri.
Multumesc pentru raspuns
Te pup
Mihaela
Sisipisi spune:
Mihastai stai nu te dispera.
Uite, AMH nu e foarte de baza. Mi-au spus mie medicii din Viena. Ca variaza. Luna asta il ai sus, peste cateva luni il ai jos.Si se intampla si la femei tinere si perfect fertile. Si nu e sigur sigur ca arata rezerva ovariana. Eu am AMH ca al tau si un FSH intre 9 si 11, deci mult mai rau ca tine.
Si cu un tratament destul de prost stabilit am avut 5 foliculi din care 3 au luat-o in viteza inainte. Si am avut 3 ovule din trei foliculi, toate 3 ovulele perfecte. Poate trebuie sa schimbi medicul, sau poate tratamentul
Miha3 spune:
sisipisi - joi o sa fiu in Ungaria si o sa cer mai multe explicatii. Inainte de acest rezultat am facut si analize de trombofilie si am si balariile de la semnatura. La ultima vizita la doctor am stabilit sa urmez tratamentul de stimulare din 2009 cand consider eu ca am avut rezultatele cele mai bune. Acum nu mai stiu ce o sa fac. Sper sa ma lamureasca doctorul.
alla76 spune:
brunadria, maine ma gandesc la tine! sa fie lipiciosi si sa ne dai vestea de beta mare mare