Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cereline spune:

Savvy mersi frumos pentru raspuns! 26+ Maya-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

hello burtici
ce ati mai scis ....m-am adunat si eu dupa drumuri , am fost la birou sa duc medicalul sa imi vad colegii
Savvy , poate totusi se indreata lucrurile si nu ajungi la cezariana
Ireth , pe mine una sincer ma depaseste treaba asta cu CM , eu mereu l-am avut ceas elvetian , stiam si ora , mie tot timpul imi cere sa introduca in calculator data UM
Ce vreau sa va intreb fetelor, voi ati ajuns la med de fam sa va dea trimitere pentru analizele de trimII? sunt aceleasi cu cele de trimI?
la noi cu nasii de cununie este tare ciudat , au divortat la 1 sapt dupa nunta noastra , iar acum nasul are nunta si botezul celui mic in mai ...ciudata situatie
Babyblue copilul este al iubitului ? sau al sotului ? cred ca de asta depinde legislatia ...dar poate ne da cineva un raspuns competent
va si va urez o dupa-amiaza superba

19+ cu Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Si apropo de subiectul cu nasii: noi o sa ne ducem intai sa-i intrebam pe nasii de cununie daca vor sa ne boteze copilul, ca asta ar fi traditia, din cate am inteles, dar mi-ar placea sa ii boteze si niste prieteni de-ai nostri, un cuplu mai tanar, pentru ca sunt mai de varsta noastra (nasii de cununie sunt mai in varsta).
Copilul va avea probabil doua perechi de nasi, sper sa ne descurcam si sa ii multumim pe toti.
Inteleg ca adevaratul nas este oricum doar cel care il primeste pe copil in brate dupa botez, nu?

P.S. Eu am botezat o data o fetita, impreuna cu mama si cu tata. Nu eram casatorita. Mama a tinut-o in brate, deci cred ca ea singura este nasa de botez.

DPN 4 iulie 2011 - baby boy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Al meu bebeu e asezat cu capul sus (de data asta, ca se schimba des) in dreptul buricului putin in dreapta, corpul in stanga cu spinarea in sus, de se si vede umflatura, se si simnte la mana, curutu infipt in stanga jos, de nu pot sa imi misc piciorul de durere, si piccioarele spre fund, pe care il sutuieste ccu incredere. Deci eu il simt din cap pana in picioare. Si misca nu se incurca.

25+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

anaemi, vesti perfecte!!! ce bine, ce ma bucur....

fetelor, nu avem nicio avocata printre noi sa o lamureasca si peamica mea??? inca casatorita legal, stabilita in italia cu noul iubit si gravida cu el in 24 de sapt, el doreste sa l recunoasca pe bebe. poate?
sau legea il da automat la tata????

_

Babyblue va pupa pe toti!!
20+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Poate sa il recunoasca si sotul sa declare ca nu e al lui.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuff spune:

fetelor aveti un ritm turbo de a scrie..eu tot citesc din urma si greu ajung sa fiu in pas cu voi..
am refacut si noi eco la o luna dupa morfo fetala sa vedem care e treaba cu intestinul si am iesit cam necajiti de la doctor..cica exista in continuare o dilatatie la intestinul gros..dar nu se stie cauza sau gravitatea problemei..are deja cordonul in jurul gatului iar placenta e un pic imbatranita..in cazul in care sunt nefumatoare..sugestia dr a fost sa beau muuultaa apa..sa las lenea de a ma duce des la toaleta si sa beau cat pot lichide..in rest bine vreo 800 gr bebelina a scos si limba..si ne-a facut cu manuta salut sau ceva de genu..eu sincer va spun ca nu mai stiuce sa cred..sunt sigura ca ecografele si analizele iti dau mai multa durere de cap si sperieturi si nu poti sa te bucuri in liniste de sarcina si numai griji si suparari iti faci...ideea e ca doctorul a zis ca in conditiile in care ar fii ceva grav oricum nu putem face nimic acumm ci doar dupa nastere..colul la fel 33 mm a zis ca e normal..
va urmaresc din urma aproape in fiecare zi si sunt la curent cu toate modificarile..doresc vesti bune tuturor burticilor care merg la eco..liniste celor care sunt necajite din cauza analizelor sarcina usoara la toate fara prea multe dureri de spate..bazin. contractii si toate neplacerile sarcinii..
Sunteti foarte frumoase toate iar burticile sunt minunate..:d
O zi frumoasa si usoara!!

25+ cu Antonia

DPN 6 iulie 2011

Mergi la inceput

In mod normal art 53 C.fam prezuma copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Insa art 56 prevede ca filiatia fata de tata se stabileste, in afara de cazurile stabilite la art. 53 prib: recunoasterea voluntara a tataului sau hotarare judecatoreasca

25+

Mergi la inceput

Poate sa recunoasca copilul prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, odata cu inregisttrarea nasterii, caz in care numele tatalui e trecut in actul de nastere al copilului.
In fata instantei daca se ajunge la actiune pt stabilirea paternitatii (asta am avut eu in instanta)
Ma rog si mai sunt cateva forme dar nu e cazul sa le enumar.

25+

Mergi la inceput

Recunoasterea se face personal de catre tatal copilului si nu se poate reveni asupra ei decat pe cale judecatoreasca. Daca nu vrea sa il recunoasca, actiunea in recunoasterea paternitatii apartine numai copilului si o face mama in numele copilului.
Tatal copilului trebuie sa nege paternitatea sa, combatand prezumtia legala de paternitate prevazuta de c.fam.
DAca aia la starea civila nu vor sa inregistreze ca tata pe iubitul mamei, acesta trebuie sa ceara actiune in tagaduirea paternitatii.

Daca intampina probleme ma mai intrebi. DAR sa intrebe si la starea civila, ca astia au niste reguli mai ciudate Si de multe ori lucurrile simple si clare devin f complicate pe la ei. SUnt stan patitul.

25+

Mergi la inceput

Recunoasc ca am avut situatia asta doar in instanta, pe la starea civila nu m+am lovit de problema asta.

25+

Mergi la inceput