Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Raspunsuri - Pagina 8
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Vai sarmanii americani! Ce saraci sunt si totusi ce zambet au pe buze, ce drepti si neinfricati! Cum se duc toti banii pe chirie si totusi dirijeaza circulatia. Vai, mi=au dat lacrimile! Ma duc sa imi iau o batista! Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nu-i nevoie de batiste...cel putin nu pt americani.
Da, sunt mandrii si nu se plang de tot ce le sta in cale. daca nu le convine cauta noi oportunitati,dar in acelasi timp nu isi varsa nervii pe altii de greutatile lor. Multa lume castiga minim pe economie-salariu care nu-ti ajunge decat de chirie, dar tot isi fac job-ul, tot respecta pe cel de langa el, ii trateaza cu bun simt si zambet pe buze.
E chestia de diferenta de mentalitate nu de bani.
michelle
michelle-usa spune:
| citat din mesajul lui Katya Olim, dar stresul difera de la o categ profesionala la alta.Un medic consulta un nr de pacienti pe zi, dar raporturile dintre ei sint mai relaxate cred, pacientul intotdeauna va fi politicos cu medicul, il va respecta etc.Probabil ca pt un medic lucrul cel mai greu e complexitatea actului medical, dar pt un prof, pe linga lectia cu tot ce inseamna ea, stresul inseamna si sa vezi, cum zicea Laura 25, 5 clase pe zi a cite 30 de elevi, deci 300 de ochi atintiti asupra ta.Ai sau n-ai o zi buna,ai un herpes sau nu, tu intri la clasa ca un actor pe scena si ochii aia atintiti asteapta de la tine sa faci animatie, lectie, sa-i inveti, sa-i relaxezi, sa-i intelegi.Tb tot timpul sa fii atit pregatit bine, cit si imbracat decent, impecabil de curat, toatea acestea cer si eforturi si nu in ultimul rind bani,nu?Ca nu-ti pui un halat alb pe tine si gata.Deci nu neaga nimeni stresul fiecarei meserii, ca si la banca daca gresesti n-o fi simplu,dar poate gresesti o data, de 2 ori, dar proful tb zilnic sa faca fata contactului nu numai cu elevii, dar mai sint parintii, colegii, ce sa mai,nu e deloc usor sa lucrezi cu un public numeros care nu e un public adult si care oricind te poate pune in situatii dificile. Mathilda si Michelle,nu mai comparati profii din Ro cu cei din Occident si mai ales nu le plingeti de mila celor din urma, sint zimbitori si relaxati tocmai pt ca le ajung banii.Or sta educatoarele aici 8 ore pe zi si-or sterge copiii la fund, dar asta-i pregatirea lor, nu au fff multa carte si oricum nu fac nici activitati educative deosebite cu copiii, aici gradinitele sint mai mult centrate pe gardienaj, relaxare si joaca. Profii aici nu stau ca ai nostri dupa program sa faca un consiliu profesoral, nu se duc in timpul lor la cercuri pedagogice, nu corecteaza simbata la olimpiade samd.Aici au zile speciale pt aceste activitati,cind elevii nu vin la scoala.Nu mai zic ca-n scoli au tot ce le trebuie, sala cu frigider, aragaz, microunde, masa, au materiale didactice date de scoala, ba chiar fac risipa as zice.Nu e de asemenea nicio pb sa spui, ca prof, ca nu stii ceva, iei dictionarul, te uiti si gata.E-adevarat ca se-mbraca simplu si comod si nu se uita unul la ce-are altul, dar asta nu tine de clasa profesionala neaparat, aici in gen lumea e mai relaxata cu aspectul. Dar ce e sigur e ca nu e cazul sa-i plingem ca nu le ajung banii, ori in Ro profii o duc realmente greu, greu, greu.Daca nu-i putem intelege, macar sa nu mai venim cu ex care nu le sint de folos. |
Nu spun ca in america stau relaxati, e stress si aici ca peste tot si mai ales cand cu un salariu nu-ti ajunge sau daca-ti ajunge sa-ti platesti billurile, dar e vorba de cum ii tratezi pe cei din jur.
Si aici sunt activitati extrascolare, teme si nu sunt profesorii platiti regeste, doar se stie ce problema e asta mai ales in California...si aici cerintele sunt mari si banii putini. Stiu foarte bine ca sunt implicata in activitatile scolare.
In RO, eu asa vad situatia, chiar daca multi profesori spun ca fac si dreg si muncesc extra nu prea se vad roadele (desigur mici exceptii). Nu conteaza cantitatea, conteaza calitatea.
Citi profesori nu vin la scoala cu capsa pusa, cati nu vin degeaba? cati nu vin doar sa ia un ban si nu fac nimic pt copii, ba ii mai si denigreaza si taie de la radacina in loc sa dezvolte respectul care trebuie invatat de mic...Se stie ca multi inca de la gradinita incep sa ceara si acei parinti care trebuiesc sa dea , daor ca sa aiba un strop de atentie copii lor , nici ei nu cistiga mai mult, dar lor nu le da nimeni.
Daca ar fi sa ma gindesc cati din profesorii care i-am avut eu in anii de scoala si facultate s-au facut datoria nu cred ca depasesc degetele de la o mana.
Nu spun ca nu o duc fff. greu in RO, dar nu sunt singurii si indiferent cat de greu ar fi nu trebuie sa tratezi pe cei din jur asa cum o fac.
michelle
olim spune:
toti o duc excelent si isi permit tot luxul din lume, vacante exotice in dubai, shoping la milano si paris, mai putin profesorii din Romania

da, intra-adevar nu ai halat ca doar femeia de servici are halat nu
uite in spania educatoarele aveau halat toate din gradinita la fel, si nu le-am vazut intr0un an de zile cu haien de alel lor.
si cred ca si pe vremea lui ceausescu aveau halate, cel putin educatoarele.
dar acuma treuie sa fie imbracate super-extra-elegant, ca doar ele is cadre didactice, ele au in mana viitorul tarii

aici e problema de mentalitate, adica coanteaza doar exteriorul, masina scumpa, de 50.000 si garsoniera inchiriata ![]()
uite pentru modul asta de gandire al cadrelor didactice si al cadrelor din sistemul sanitar nu as vrea sa ma reintorc in tara niciodata, si nici copilul meu sa aibe tangenta cua ceste sisteme.
adica de mic e criticat de cum se imbraca, cum arata, unde lucra masa si tatsau, sia sta de o educatoare care ar trebui sa vad in el alte calitati si chiar ea sa ii insufle alte preocupari.
asta e calitatea cadrului didactic roman

sunt si exceptii, care muncesc si nu se plang, nu cer cadouri de sfarsit de an, si primesc enorm de multe

pacat ca sunt foarte putini.
saskia spune:
La rece vorbind voua care sustineti ca un profesor/invatator sa nu fie bine platit, v-ar conveni sa fie acela cel care va educa copilul? Mie nu, vreau un profesor/invatator dedicat, fericit, nu stresat ca nu are din ce sa-si permita anumite lucruri, normale de altfel.
grati.ela spune:
1. Olim, mi-am cumparat operele complete ale lui Dimitrie Cantemir si...da, le-am folosit la matematica! Poti preda fizica si sa-ti fie utila in activitatea didactica acea carte cumparata de soacra ta.
2. Program de 8 ore/zi pentru profesori... dar in afara orelor de curs, munca desfasurata in birou precum cel de la firmele unde lucreaza multi dintre cei ce scriu pe forum (si scriu din timpul orelor de lucru
) si plata asemenea! Subscriu...
anya spune:
In realitate, un job va fi platit (si cotat) dupa cat de usor se gaseste un inlocuitor. Atata timp cat vor avea de unde sa inlocuiasca profesorii plecati - inseamna ca nu e nevoie de marire salariala. Asta se intampla atat la stat cat si la particular, atat in invatatmant cat si in alte domenii.
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui anya In realitate, un job va fi platit (si cotat) dupa cat de usor se gaseste un inlocuitor. Atata timp cat vor avea de unde sa inlocuiasca profesorii plecati - inseamna ca nu e nevoie de marire salariala. Asta se intampla atat la stat cat si la particular, atat in invatatmant cat si in alte domenii. Anya |
Eu sper sa nu fie asa in acest domeniu. Pt ca vorbim de cei care asigura educatia copiilor nostri, nu de niste muncitori necalificati unde se gasesc oricand inlocuitori. Eu una mi-as dori ca in invatamant sa fie atrasi cei mai buni, cei mai bine pregatiti in domeniul lor, nu cei care se duc la catedra ca sa nu se duca vanzatori la buticul din coltul strazii.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anya spune:
Ne place sau nu, asta e realitatea si se aplica si in alte domenii macar la fel de importante daca nu si mai (vezi: medicina). Si nu se aplica doar in Romania.
Problema, la noi, este ca marea majoritate a salariilor au ajuns la pragul de subzistenta, ca oamenii se gandesc cum sa invarta bugetul sa ajunga de intretinere, duc copiii din ce in ce mai mult la Palatul Copiilor si la putinele cluburi ramase de stat, chiar daca stiu ca vor fi multi in grupa, mananca parizer si urzici desi stiu ca e mai sanatos un gratar de pui (decat parizerul), cumpara trei pastile - nu toata cutia la farmacie si in curand s-ar putea sa ia si franzela taiata (cum am prins in copilarie).
mcoca spune:
Laura, putini vor asta. Cei mai multi prefera un profesor care dupa cele 6 ore la scoala, mai da cu sapa in gradina, sau la porci sau altceva, decat sa puna mana pe Gazeta Matematica.
Vicky si Printzesone