Profesorii, bataia de joc a guvernantilor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Se stie ca motivatia este motorul oricarei activitati. A avea dascali platiti la limita saraciei nu va aduce un plus in calitatea educatiei. Din cauza acestui salariu am ajuns, dintr-o categorie sociala respectata alta data, bataia de joc a elevilor. Cum v-ati simti sa auziti de la un elev o replica:"telefonul dumneavostra este de tipul doua la 10 lei" sau:"nu aveti dumneavoastra bani de asa telefon"? Multi profesori ne dorim sa avem unde lucra 8 ore zilnic in scoala si cand ajungem acasa sa ne ocupam in exclusivitate de familie. O colega se intreba cati microbi duce acasa odata cu foile de la lucrarile elevilor raciti care stranuta, tusesc in timpul orei respective.DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In orice domeniu e bine sa mai inveti cate ceva. Nu cred ca sunt prea multe job-uri in care invatatul sa se faca pe banii contribuabililor. De obicei inveti dupa orele de program (alea 8, sau uneori mult mai multe), in weekenduri. Si nu discutam de vacante de 3 luni pe an (cu oarecare activitate de aranjat laboratoare, pregatit panouri).
Nu subestimez stresul, dar stres e peste tot - si la medicul care trebuie sa puna un diagnostic (nici nu ajung la ideea de operatii) si la politistul care alearga dupa infractor, si la pompierul care iti salveaza viata. Toate meseriile au doza lor de responsabilitate si nu e cazul sa denigram vre-una.
Tocmai pentru ca timpul le permite, multe persoane din invatamant gasesc oportun sa lucreze in multele ore libere. Educatoarele de la gradinita fiului meu au tura dubla (si le admir pentru rabdarea de a educa 30 de zgatii), cunosc invatatoare care fac afterschool cu elevii (in cadrul scolii sau la privat) sau care pur si simplu dau meditatii. Profesorii cu atat mai mult pot si dau meditatii. In final, chiar si cu salariul asta mic, cand trag linie la sfarsitul a 8 ore munca/zi, marea majoritate au un salariu destul de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

In orice domeniu e bine sa mai inveti cate ceva. Nu cred ca sunt prea multe job-uri in care invatatul sa se faca pe banii contribuabililor. Anya

nu stiu despre ce contribuabili vorbesti. eu i-am platit mamei mele cursuri obligatorii de peste 1.200 lei, in ultimii doi ani.
a, daca te referi ca da, se fac cursuri de perfectionare pe banii contribuabililor, dar altii bani decat din cei platiti drept taxe si impozite, da, ai dreptate. adica din banii proprii ai contribuabililor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Anya la jobul tau, daca nu inveti te penalizezi numai pe tine. Nu firma, ca te da afara. La dascali, a invatza si a transmite invatamintele lor, e meseria lor. Daca un dascal nu stie sa faca problema, pe care el a propus-o, pentru ca a vazut-o pt prima data, si da, se intampla sa stai sa te gandesti destul de mult timp pana sa-ti pice fisa, inseamna ca nu poate invata pe nimeni, ca nici el nu stie. Si astfel penalizeaza 30 de elevi.

E greu sa intelegem chestii elementare, dar avem pretentii. CAnd loaza pica un examen, sau ia un 4, wow e vina profesorului : nu a muncit cu ei, face decat manualul etc, etc, subiectele sunt pline de astfel de aberatii.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
In final, chiar si cu salariul asta mic, cand trag linie la sfarsitul a 8 ore munca/zi, marea majoritate au un salariu destul de mare.

Anya

Da-mi voie sa fiu de parere ca habar nu ai ce vorbesti. Nu cele 2 educatoare, o invatatoare si 2 profi care fac meditaii formeaza marea majoritate a cadrelor didactice. Mai sunt cei multi, f. multi care lucreaza in scolile din sate (unde nimeni nu face pregratire), cei f. multi care predau materii la care nimeni nu face meditatii, dar nici nu ai cum sa iti iei un al doilea job cu acele cunostinte (ce job poate sa isi ia un prof de latina sau de geografie sau de tehnologii sau de educatie fizica sau educatie civica?).
Dincolo de asta, nu trebuie sa uitam ce e cel mai important: e vorba de oamnii care au in maini pregatirea viitorului tarii, cei care ii invata pe viitorii angajati (la stat sau nu) sa scrie, sa citeasca, sa aiba cunostintele necesare pt a-si face un viitor lor si implicit tarii in care traim. Poti compara responsabilitatea si munca facuta de profesor cu cea a strungarului de ex.!? Hai sa fim seriosi!

Eu am lucrat un an in invatamant. Mi-a placut mult dar ma obosea si ma solicita cumplit. 4-5 ore la scoala erau mult mai obositoare si mai stresante decat 8-9 ore la birou cu ce fac acum (fac soft, nu mut 3 hartii de pe un birou pe altul si ma uit pe geam) . Plus ca fiecare ora trebuia pregatita, trebuia sa citesc, sa imi pregatesc dinainte exercitiile pe care urma sa le fac la ora, subiectele pt extemporale. Aveam ore la 5 generatii diferite (cl. a IX, X, Xi, XII si la o post-liceala), cu materii diferite. Era f. greu si f. solicitant. Reuseam sa ma descurc ok cu banii pt ca lucram o norma jumate. Si asta pt ca a iesit o colega in CIC si s-au eliberat orele ei. Altfel, nu aveai cum sa iti iei ore suplimentare.

Ideea era insa cat valoreaza munca profesorului si cum trebuie platit pt ceea ce face, nu cum poate prof-ul, dupa ore, sa isi mareasca veniturile facand altceva. Ca asa, oricine, in orice domeniu poate fi platit la limita de jos a saracieie si trimis apoi sa isi ia al doilea job., daca vrea bani mai multi.

Eu cred ca trebuie sa ne gandim cum sa atragem absolventi de facultate f. bine pregatiti catre catedra, nu sa le dam 150€ salar in invatamant si apoi sa mai si urlam la ei ca de ce nu le convine, sa se duca si la sapa dupa ce ies de la scoala daca vor mai multi bani. E trist, f. trist ....

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianad

Se stie ca motivatia este motorul oricarei activitati. A avea dascali platiti la limita saraciei nu va aduce un plus in calitatea educatiei. Din cauza acestui salariu am ajuns, dintr-o categorie sociala respectata alta data, bataia de joc a elevilor. Cum v-ati simti sa auziti de la un elev o replica:"telefonul dumneavostra este de tipul doua la 10 lei" sau:"nu aveti dumneavoastra bani de asa telefon"? Multi profesori ne dorim sa avem unde lucra 8 ore zilnic in scoala si cand ajungem acasa sa ne ocupam in exclusivitate de familie. O colega se intreba cati microbi duce acasa odata cu foile de la lucrarile elevilor raciti care stranuta, tusesc in timpul orei respective.

DianaD & Alexandru 12 04 2006

Asta mi se pare o marlanie din partea oricui. Insa, pentru ca un elev e la scoala ca sa primeasca cunostinte si educatie, cred ca e cel mai bun cadru (in afara de familie) in care sa primeasca explicatiile pentru care aceste vorbe sunt considerate insultatoare. Cu calm si cu metode pedagogice. Nicidecum un profesor nu trebuie sa se compare cu un elev si sa se simta jignit si asta indiferent de gageturile unuia sau altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

Citat:

Nu ma apuc sa compar cu alte tari. Va dau doar exemplul job-ului de invatatoare. Este o munca importanta, nimic de zis, dar timpul petrecut cu copiii este foarte mic. Teoretic sta in scoala 4 ore/zi dar din acestea doar o parte sunt strict cu copiii. De ce? Pentru ei mai au si alte ore care se fac cu profesori (engleza- 1 ora, sport-2 ore, religie-1 ora). In total, la catedra, o invatatoare munceste 16 ore/saptamana. Sa presupunem ca mai munceste 10 ore sa corecteze caiete si sa pregateasca lectii - ies 26 ore. Daca calculam salariul impartit la numarul de ore prestate - cat e platita pe ora?

Anya
sportul este predat de invatatoare,cel putin in zona noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

de fapt anuleaza ceva ce oricum nu au dat niciodata.in hunedoara profesorii nu au luat niciodata salariile marite cu 33,5%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

O prietena foarte buna (si nasa copilului meu) este profesoara de tehnologie. A pus mana si s-a perfectionat in engleza, a predat in gradinite, suplinitor la scoala -engleza, pe langa orele de tehnologie iar acum face naveta si face facultatea de engleza. Daca vrei, poti munci. Cat despre invatatorii din mediul rural, presupun c astau la casa, au gospodarie...nu traiesc doar din salariu si oricum, pentru gradina de legume si gospodaria de la tara ai nevoie de timp. Si sa fie job-uri de 8 ore s-ar putea sa nu vrea.
Nu ma intelegi gresit, respect munca dascalilor, marlaniile cu telefoanele, bluzele de firma sau alte asemenea se pot intampla peste tot. Nu cred ca justificarea maririi salariale ar fi ca sa isi ia invatatoarea iphone.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

anya, dupa rationamentul expus de tine, toata lumea ar trebui platita cu salarul minim pe economie, indiferent de ce stiu si ce fac, pt ca pot sa isi caute si alt job, alte surse de venit. Tu nu aduci nicaieri ca argument ca profesorii nu ar merita mai mult, ci ca nu trebuie sa ceara mai mult ca pot munci inca 6-8 ore pt alte surse de venit. Pai atunci nu mai bine pleaca pt alt job mai bine platit, de ce sa se mai complice cu orele la scoala?! Asa cum medicii au fost invitati sa plece daca nu le place ce bani le da statul roman, tot asa vad ca sunt si profesorii inviatati sa puna mana pe sapa. E bun asa ... Si ne mai miram de ce nivelul invatamantului romanesc este unde este ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput