Dovleceii sarbatoresc Pastele!(09-10-''09)**12**

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Nu am masurat-o, dar e cel mai inalt copil pe care l-am vazut de varsta ei. Pare cam de 2 ani.

Nu, Maria arata f fain, nu arata slabuta deloc :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Bun gasit fetelor,

Am mai citit cate un pic zilele astea dar nu am avut nici un chef sa scriu. Nu stiu ce e cu mine. E si Rares un pic cam marait, eu ma tot sucesc cu cresa lui Rares....nu stiu.

La multi ani sot de Laura.

Daca ieri a dat Laura de baut, pai azi va dau eu ca e ziua lui "sot de Monikus" ca sa zic asa.

Am facut fripturi si chec-uri pana acum si acum cica imi trag sufletul pana se scoala Rares si ma ia iar la calarit.

Eu din poze, nu am vazut nici o fetita grasa, nici in Alexandra si nici in Maria. Totul e relativ la valorile astea. Exista niste limite si in graficele acelea de crestere, un copil putand sa aibe mai multe kg altul mai putine. De ex Rares al meu are cam 81cm si 11.400g. Mie nu mi se pare slab dar nici gras. As vrea sa aiba mai multe kg dar asta e. Oricum, depinde si cat de osos e copilul sau cat de "pufos" e. Atata timp cat se misca fara sa fie deranjat de asa zisele grasimi, nu vad de ce mi-as face griji ca e prea gras. Ei acum incep sa depuna efort mai mult si oricum nu vor mai lua in greutate tot atat de mult. Concluzia e, stati linistite si lasati copiii in pace ca sunt perfecti.

Lali ma bucur ca sunteti bine cu totii. Evident ca esti o graviduta fotomodel. Oricum nu aveam nici un dubiu la kg tale.

Eu am o mare neliniste cu cresa/gradinita copilului. A mai incercat cineva sa inscrie un copil la o gradinita/cresa de stat? Ma intereseaza daca noi parintii trebuie sa facem analize si daca copilasul mai trebuie sa faca vreun vaccin. Mi se pare foarte complicata treaba. Si de cand trebuie inscrisi. Eu sunt pe punctul de a alege sa-l duc din vara la part-time la o cresa dar inca imi e frica si sa ma gandesc la asta.

Fug sa mai adun din jucariile lui Rares ca tre sa apara si musafirii in curand. Va pup si va doresc toate cele bune. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Monikus, la multi ani sotului! Sanatate, bucurii si multi bani!
despre cresa ma tot gandescd si eu..Inca nu stiu ce sa fac.
Revin ca tipa fetita de nervi ca nu-i dau nu stiu ce joc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

'na seara!!
La multi ani sotului tau,Monica,sa fie sanatos si sa aiba parte de multe bucurii .

Intereseaza-te de crese pe langa tine,si asta din timp,pentru ca mai ales la cele de stat se fac liste foarte din timp.De ex,aici,in Constanta,am inteles ca nu este decat una de stat,si aia cu locuri foarte limitate. Asa ca se inscriu mamicile la rand la cresa de cand copilul efoarte mic,de cateva luni. Chiar facea cienva misto,aflase ca e graviduta si ne spunea ca o sa se duca sa o puna pe lista ,ca cine stie, poate n uapuca loc... Stiu ca analize se fac,si ca nu se primesc copiii la cresa daca nu au lista completa de vaccinuri,dar nu am auzit ca sar face vre-unul in plus.Mai bine intreaba direct la sursa..

Legat de greutatea copiilor,eu nu ma stresez prea tare.Si eu as vrea sa aiba ceva mai multe kg,dar nu foarte multe.Cand am fost mici,si eu si vali am fost copilasi slabuti,dar foarte energici. Pe mine ma sperie altceva,si am uitat sa ii spun si la dr-ita. Paul face cearcane din cand in cand,nu neaparat cand e obosit sau ii e foame,uneori aiurea,si nu stiu de la ce. Chestia e ca in pozele lui Vali de cand era mic,apare cu cearcane vinetii sub ochi pana pe la 4-5 ani,si nici la el nu descopereau cauza. Cica i-au facut analize atunci pentru mai multe chestii si era sanatos.Paraziti intestinali nu a avut niciodata.

Va pup,ma bag la nani ca pic de somn.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 17+ speram la o minune roz

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna

La multi ani sotului Monica! Deci amandoua avem cate un berbec in casa.

Eu una stiu de la Ramona si nu ma mai stresez cu greutatea. De fapt fiind fetita nici nu vreau sa fie mai plinuta. Mihaita vad ca mananca, este voios si mucios. Apropo voi cand le curge nasul le dati si altceva in afar de p[icaturi de nas?

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Monica cu cresa nu stiu ce sa zic ca eu nu am dat-o la cresa si nici Mihaita nu va merge. Asta pt ca oricum nu am una aproape de casa.Anul trecut cand am inscris-o pe Ramo la gradi, a fost undeva prin mai si nu i-au trebuit vaccinuri suplimentare doar o hartie completata de doc de familie cu un scurt istoric.Noi dupa paste vom face reinscrierea.

La mine din toamna Mihaita si Ramona vor ramane pe mana socrilor.

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Matei merge la gradi de stat de la varsta de 3 ani (mai devreme nu ti-l primesc). Eventual (cu spaga de rigoare) ii primesc si de pe la 2 ani jumate. Conditiile obligatorii la gradi de stat este sa faca pipi/kk la olita si sa pape singurei. La cresa banuiesc ca nu sunt valabile aceste conditii. Pe Maria am refuzat sa o duc la cresa (desi ar fi fost varianta ideala dpdv financiar). Fac mari eforturi financiare ca sa o tin acasa cu bona. Tin f mult ca pana la 3 anisori sa i se respecte programul de somnic, de masa, de iesit in parc de 2 ori pe zi. Nu stiu daca la cresa ies afara zilnic, daca sta cineva sa insiste cu mancarea. Chiar si Maria mea care este super mancacioasa, are zile cand tb sa insisti, sa te strambi, sa-i arati diverse jucarii ca sa pape ok. Referitor la dormit, banuiesc ca si aici e o problema. Din tot ce citesc pe forumuri, e clar ca pana pe la 2 anisori difera orele de somnic la copilasi. Unii inca mai au 2 somnicuri peste zi, altii se trezesc devreme si dorm o singura data (de pe la ora 1). Maria mea se trezeste la 9.30-10.00 si se mai culca pe la 2-3.
Despre boli nici nu mai vorbesc. Maria nu a ratat nimic de la Matei (care a adus cam tot ce se putea acasa in primele luni de gradi). Deosebirea mare intre ea si el, este ca el se reface in 2-3-4 zile (in mare majoritate a cazurilor cu homeopate), iar ea o trage si cate o luna. De 2 ori a fost si caz de antibiotic. Imi este clar ca fiind mai mica, imunitatea ei nu se compara cu a lui.
Insa e scump tare sa tii o bona. Am renuntat la concediu, la haine pt mine si sot, la f f multe chestii.

Mergi la inceput

Eu la muci transparenti folosesc doar ser si apa de mare. Daca observ ca-si schimba putin culoarea introduc si picaturile. Si inca ceva, cum incep sa apara mucii le fac o cura de 3 zile de Oscilococcinum (cate 2 tuburi pe zi la fiecare). Matei avea sapt trecuta mucusori, care se facursera cam galbeni si lipiciosi. Am facut ce scriam mai sus si deja au trecut. Maria vad ca e si ea mai ok, dar la ea totul tine mai mult . Inca ceva. le pun ser de f f multe ori pe zi atunci cand au mucusori (chiar si in momentele cand respira ok).

Citat:
citat din mesajul lui laura78nico

Buna

Eu una stiu de la Ramona si nu ma mai stresez cu greutatea. De fapt fiind fetita nici nu vreau sa fie mai plinuta. Mihaita vad ca mananca, este voios si mucios. Apropo voi cand le curge nasul le dati si altceva in afar de p[icaturi de nas?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Eu la muci transparenti folosesc doar ser si apa de mare. Daca observ ca-si schimba putin culoarea introduc si picaturile. Si inca ceva, cum incep sa apara mucii le fac o cura de 3 zile de Oscilococcinum (cate 2 tuburi pe zi la fiecare). Matei avea sapt trecuta mucusori, care se facursera cam galbeni si lipiciosi. Am facut ce scriam mai sus si deja au trecut. Maria vad ca e si ea mai ok, dar la ea totul tine mai mult . Inca ceva. le pun ser de f f multe ori pe zi atunci cand au mucusori (chiar si in momentele cand respira ok).

Citat:

Buna

Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009)

Cum il dai? il dizolvi?

Mergi la inceput

Daca te referi la Oscilo, desfac tubul si le torn direct in gurita lor. Bobitele sunt f mici si dulci. Ei sunt extaziati ca le dau bomboane si mereu se lasa cu plans ca mai vor. Maria le mesteca cu o viteaza ametitoare. la inceput, Mariei i le amestecam cu vreo 2-3 ml de apa, le amestecam pana se dicolvau si ii dadeam sa bea. intr-o zi am incercat sa i le pun direct in gurita (ii puneam cateva bobite, asteptam sa le mestece, ii puneam altele), dar acum ii torn tot tubul. Dimineata le dau pe stomacul gol si las cam vreo 20 de min pana le dau sa pape. Seara le dau inainte de masa.

Citat:

Cum il dai? il dizolvi?

Mergi la inceput