America (220)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Lai, felicitari pentru bebe!!! Sarcina si nastere usoara.

Fetelor, mi-am pus o droaie de jnepi prin fata casei (am gasit un mare sale la Home Depot si le-am curatat rafturile). Mi-am facut asa un soi de plan de landscaping bazindu-ma pe un singur criteriu: cele mai greu de omorit plante. Legume nu pot pune ca avem caprioare. Am comandat brazi, pomi fructiferi (aici trebuie sa astept cred ca veo 3 ani pina vad un bob de ceva), liliac, forsythia, si maples. In fata casei vreau levantica si hortensii. Pe marginea gardului as vrea niste boscheti de zmeura. Nu stiu ce sa pun la umbra...ce am vazut e cam scumpic si bugetu-i limitat.

CorinaDani, veiozele in general se aprind/sting cu lantisorul sau rasucesti de un buton. In majoritatea biroururilor exista veioze...nu neaparat verzi.
Caietele se cheama "legal pad" si nu sint format A4 (care aici nu exista) sint ceva mai lungi o idee. Colile sint galbene (dar exista legal pads si albe) si liniate. Sint folosite pentru luat notite si nu se arhiveaza.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Legume nu pot pune ca avem caprioare. Am comandat brazi, pomi fructiferi (aici trebuie sa astept cred ca veo 3 ani pina vad un bob de ceva)...

Si aici sunt caprioare, groundhogs, raconi, iepuri. Am facut gard de jur imprejur, groundhogul a sapat pe dedesubt de 4 ori anul trecut dupa gourds , raconul s-a urcat pe gard (cat mine de inalt) si-a sutit din struguri, veveritele pohtesc la capsuni, o continua batalie cu dansele, creaturile. Vezi ce faci cu caprioarele si pomii, stiu ca nu-i lasa in pace. Noi am pus plasa de sarma si in jurul lor. Arata rau, nu stiu ce altceva am putea face.

Anamaria

Corina si noi avem veioza din aia verde de la soacra (uite-o: http://www.alibaba.com/product-gs/427227121/Modern_Bank_office_table_lamp.html ). Mereu se blocheaza lantisorul, barbatu zise ca-i mai da o singura sansa si-apoi o arunca. Am regasit-o amuzata intr-un film chinezesc ("The King of Mask" cred) ... pe biroul unui politai

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ohh, multumesc pentru detalii.

deci de aceea sunt folosite acele "caiete", fix in imprejurarile descrise de mine, pentru ca nu-i asa, se numesc "legal pad". foarte dragut.

veioza aceea ori ma obsedeaza pe mine, ori unii dintre cei care regizeaza filme (sau ma rog, asigura recuzita) au imaginatia limitata. pe bune, aproape in orice film american (care nu este cu subiect SF sau vechi, desigur ), in care apar avocati, judecatori, politisti, sala de lectura a unei biblioteci, sala de judecata, incaperea unde se strang juratii sa delibereze, etc., peste tot tre' sa fie una bucata veioza. interesant mi se pare faptul ca mereu abajurul este verde. asa e modelul ? nu exista si cu alte culori ?

va mai spun una ? uniformele politistilor. mai exact camasile. ma intriga faptul cum reusesc ei sa le calce astfel incat pe pieptul camasii, de sus pana jos pe verticala, pe stanga si pe dreapta, trecand pe jumatatea fiecarui buzunar, se vede o dunga ca si cum ar fi fost calcate special asa.
aveti idee ? asa e standardul uniformei ? o avea camasa o dunga cusuta in relief si pare a fi calcata special asa ?

ah, si mor de curiozitate in legatura cu altceva : prin 2001-2002, o fosta colega si-a vizitat fratele, acesta era cu o bursa de studii, in NY cred. ne-a povestit foarte amuzata faptul ca pe recipientul de ketch-up erau instructiuni "ca la prosti"...ca daca se goleste mai mult de jumatate, sa-l intorci cu gura in jos, sa apesi cu grija pana face un zgomot specific, sa ai grija sa nu te stropesti sau cam asa ceva, etc. chiar asa este sau fabula ea de zor ?

deh, fiecare cu pasarelele lui...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

CorinaDani, nu stiu daca-s lipsiti de imaginatie, banuiesc ca sunt elemente care sunt folosite in cinematografie pentru inducerea unui feeling sau mood.
De exemplu, chiar ieri citeam un articol despre rochia verde smarald purtata de Keira Knightley in Atonement, se spunea in articol ca a fost o alegere neobisnuita acea culoare pentru ca verdele in film da o impresie neplacuta publicului. Probabil ca tipul ala de veioza foloseste la ceva in film, sa induca un feeling de duritate, sobrietate, power authority, nu stiu, zic si eu.

N-am observat veioza aia pana acum:)), am alte clisee care ma enerveaza, de exemplu, care avocat, politist etc ajunge acasa dupa o zi obositoare de rezolvat vreun caz dificil, dupa ce-si arunca cheile istovit pe masuta de la intrare, asa nedescaltat, nedezbracat de pardesiu, se duce in bucatarie si...aici sunt doua faze care sunt folosite in functie de natura caracterului, daca e vreo avocata cu gusturi fine se duce intai la dulapul din bucatarie, ia un pahar, apoi deschide frigiderul si scoate o sticla inceputa de vin, neaparat rosu, daca e politist/a se duce direct la frigider si scoate o bere:)))

Oana_B

www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank"> I love pink!

Mergi la inceput

Lai, in sfarsit! Felicitari pentru bb, sarcina usoara in continuare.
Cum ai rezolvat cu pcos?

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anamaria, te-a prins bugul gradinaritului. Depinde cit de mari sint pomii fructiferi, eu am avut un piersic care a facut fructe inca din primul an.
La umbra eu am pus hostas si vad ca le merge OK.
Am pus si eu iarasi floricele in fata casei. Sint asa de bucuroasa, ca anul trecut n-am pus si arata tare trist.

Chiar se folosesc veiozele alea. Nu sint toate verzi. Eu am una de forma similara, dar partea de sus este metalica (brass). Are totusi verde, ca-i pe un soclu din marmura de culoarea aia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Oana_B

N-am observat veioza aia pana acum:)), am alte clisee care ma enerveaza, de exemplu, care avocat, politist etc ajunge acasa dupa o zi obositoare de rezolvat vreun caz dificil, dupa ce-si arunca cheile istovit pe masuta de la intrare, asa nedescaltat, nedezbracat de pardesiu, se duce in bucatarie si...aici sunt doua faze care sunt folosite in functie de natura caracterului, daca e vreo avocata cu gusturi fine se duce intai la dulapul din bucatarie, ia un pahar, apoi deschide frigiderul si scoate o sticla inceputa de vin, neaparat rosu, daca e politist/a se duce direct la frigider si scoate o bere:)))

Oana_B

Inseamna ca eu ma incadrez la politistu'...si mie imi place sa ma duc la frigider sa scot o bere cind vin de la servici tirziu....am senzatia ca ma racoreste instant. Nu in fiecare zi, dar cind sint teribil de obosita, parca ma calmeaza

Anamaria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Anamaria, te-a prins bugul gradinaritului. Depinde cit de mari sint pomii fructiferi, eu am avut un piersic care a facut fructe inca din primul an.
La umbra eu am pus hostas si vad ca le merge OK.
Am pus si eu iarasi floricele in fata casei. Sint asa de bucuroasa, ca anul trecut n-am pus si arata tare trist.

Chiar se folosesc veiozele alea. Nu sint toate verzi. Eu am una de forma similara, dar partea de sus este metalica (brass). Are totusi verde, ca-i pe un soclu din marmura de culoarea aia.

Lume multa, oameni putini

Ramona, m-am uitat doar la plante perene...sa-mi iasa mereu la fel in fiecare an.
Cred ca pomii vin mici (i-am comandat online).

Anamaria

Mergi la inceput

Anamaria lol
Si desfaci capacul cu mana, asa-i? Nush cum naiba ca in filme toate capacele se scot cu mana, nimeni nu foloseste desfactor:))).
In realitate, poate or mai fi, eu nu stiu decat de Corona sa o pot deschide cu mana.

Oana_B

Mergi la inceput

OanaB...nuuuu, nu pot deschide cu mina...am desfacator la indemina (sertarul fix linga frigider).

Anamaria

Mergi la inceput