America (220)
Raspunsuri - Pagina 21
ruxij spune:
Lucasmom, trebuie sa vii pe FB, acolo suntem toate. Si eu am opus rezistenta pana cand a trebuit, doar pt grupuri.
miereamara spune:
LucasMom trebuie sa vii pe FB:))
Da, am aflat ce ascundem in burtica, o sa avem o fetita, probabil Nadia. Totul este bine.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
Crinutz spune:
Ma primiti si pe mine pe aici ? :)
inca nu fac parte din diaspora dar e posibil sa fac la un moment dat. Si am multe temeri si intrebari despre cum e sa traiesti acolo, sa pleci si sa lasi totul aici, dintr-o data sa o iei practic de la capat si nu la o varsta prea tanara...practic rezisti ? stiu ca nu poate stii nimeni cum as reactiona eu dar din experienta voastra cum a fost la inceput si cum e acum ?
Daca as pleca as avea cam tot ce imi trebuie, nu ma ingrijoreaza lipsa unui loc de munca, casa, masa...ma intereseaza mai mult cum te simti odata plecat de acasa la atatia km, cum te intelegi cu lumea, cum e cand mergi la magazin si te uiti ca curca-n lemne si habar nu ai ce sa cumperi, cum inveti sa intelegi tot ce se vorbeste, etc etc..
Intr-un cuvant "cat de greu este ?"
tuturor !
msl1 spune:
Crinutz,
cred ca depinde de fiecare persoana in parte; unele persoane s-au adaptat f bine si traiesc f bine in USA; eu din pacate nu fac parte dintre ele, asa ca ti-as putea povesti partea"negativa" sa o numesc asa adica de ne-adaptare....in primii 2 ani eram ca si cazuta din nori, exact cum ai zis ma uitam ca curca-n lemne...dar si in ziua de azi ma uit ca curca-n lemne de multe ori...chestia e ca nu am avut/am pe nimeni sa ma incurajeze/explice/indrume cum merge treaba pe aici si imi este f greu pt ca totul trebuie sa "descopar" singura.Imi este f f greu si a 2 a oara nu as mai pleca cel putin nu in USA. Este f diferit de europa, cel putin mie asa mi se pare.
Daca vrei pot sa iti povestesc pe messinger despre ce te intereseaza da-mi un pm cu adresa ta de mesinger daca vrei.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crinutz Ma primiti si pe mine pe aici ? :) inca nu fac parte din diaspora dar e posibil sa fac la un moment dat. Si am multe temeri si intrebari despre cum e sa traiesti acolo, sa pleci si sa lasi totul aici, dintr-o data sa o iei practic de la capat si nu la o varsta prea tanara...practic rezisti ? stiu ca nu poate stii nimeni cum as reactiona eu dar din experienta voastra cum a fost la inceput si cum e acum ? Daca as pleca as avea cam tot ce imi trebuie, nu ma ingrijoreaza lipsa unui loc de munca, casa, masa...ma intereseaza mai mult cum te simti odata plecat de acasa la atatia km, cum te intelegi cu lumea, cum e cand mergi la magazin si te uiti ca curca-n lemne si habar nu ai ce sa cumperi, cum inveti sa intelegi tot ce se vorbeste, etc etc.. Intr-un cuvant "cat de greu este ?" tuturor ! "Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu" Bodrum Aegean Dream resort 2009 Canakkale Grecia 2006/2007 Thassos 2009 |
la mine povestea e lunga dar fac parte din categ celor adaptati.
noi avem 40+ ani...si avem multi ani de america.
conteaza zona in care vei sta. unora le place in oras altora in afara.unele zone sunt frumoase , altele nu.
eu de ex. am casa intr-o suburbie la 30 min de Sacramento, zona fff. frumoasa, scoala buna, magazine super, strazi curate, parcuri mari, activitati ...
lumea se plimba, jogging pe strazi in zona mea (lucru care nu prea e obisnit in america). Cand ies la plimbare nu stiu la care casa sa ma mai uit,toate au gradini si sunt case cu arhitecturi frumoase...noi numim zona asta:paradis.
mergi in magazine, nu conteaza stii sau nu stii limba, te ajuta cineva cu placere fara sa rida de tine.aici nu-i pasa nimanui cum te imbraci, poti sa mergi si in pijamale in magazin.
pe strada se conduce frumos.
nu auzi injuraturi la orice pas.
lumea e civilizata, se scuza si iti da prioritate...in magazine
vezi lumea cu zimbetul pe buze si unde te duci te intimpina zimbind.
limba o inveti pe parcurs, cu cat incerci mai mult sa conversezi asa cum stii cu atiti scapi de inhibitzii si o sa vb mai repede cursiv.
sunt clase gratuite pentru invatarea limbii. eu nu am avut norocul sa pot merge la astfel de clase decat pt 1-2 luni in ret am invatat conversand. mi-a luat 2 ani pana sa pot citii primul roman in engleza, dar citeam tot ce-mi pica in mana:reviste, ziare...
conteaza sa vii cu bani pentru cheltuielile de zi cu zi...pt cateva luni.
loc de munca nu gasesti imediat, depinde de calificare.
conteaza sa vii cu acte in regula sa poti sa te angajezi.
conteaza sa ai pe cineva sa te indrume.
conteaza sa stai in zona/clima care iti place.
la inceput e greu ca iei totul de la inceptut, totul e nou, dar are farmecul lui. vazind locuri noi, oameni noi...
si noi in Rom nu duceam lipsa de nimic(vila, masina... serivici... bani) dar simteam ca ne sufocam acolo.
avem rude in tara si aici pe nimeni dar ne-am facut prieteni vecinii.
cu parintii vb la telefon zilnic(gratuit cu romania)
treb sa ai rabdare pana vezi toate lucrurile in normal si asa cum le-ai avut in Rom, cu casa, masa...
dar si cand le vei avea...totul e super!
daca ai intrebari oricand iti pot raspunde.
michelle
Tilia spune:
Buna!
Imi explicati, va rog, mai clar cum e treaba cu asigurarea medicala? Mi-e cam aiurea sa plec de aici unde am totul asigurat (si platit prin atatea impozite) si sa ajung pe acolo saracita de cheltuielile medicale, in special cele aferente unei posibile sarcini!
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tilia Buna! Imi explicati, va rog, mai clar cum e treaba cu asigurarea medicala? Mi-e cam aiurea sa plec de aici unde am totul asigurat (si platit prin atatea impozite) si sa ajung pe acolo saracita de cheltuielile medicale, in special cele aferente unei posibile sarcini! |
e complicat sunt multe companii de asigurari diferite, planuri diferite
daca tu sau sotul are asigurare de la servici, trebuie sa stii:
1. ce acopera si ce nu si in ce procent,
2. cat ai deductible( adica cat platesti cash din buzunar pana sa inceapa asigurarea sa plateasca)
3. cat ai maximum pe an (adica asigurarea nu plateste mai mult de ex. $10000/an pe familei sau persoana)
daca nu aveti asigurare de la servici si aveti un salariu mai mic de aprox. $1500(valabil pt california)primesti asigurare de la stat, cu multe limite.
pt gravide si bebe sunt asigurari separate trebuie sa te inregistrezi de pe perioada cat esti gravida.
daca ai venit mai mare si nu ai asigurare si se intimpla Doamne fereste ceva, e nasol ca va trebui sa platesti in rate datoria facuta, dar poti sa te tirgui cu ei si o mai reduc.
preturile difera de la spital la spital, asigurare la asigurare....
trebuie sa fi informata dinainte la ce sa te astepti.
michelle
buflea spune:
Nici pe mine nu ma atrage FB, mai ales dupa ce am vazut filmul care m-a revoltat profund ...apropo, a mai vazut cineva filmul ? S-a comentat ceva despre el ?
In alta ordine de idei - s-a prins cineva in cazul Casey Anthony ? Eu m-am uitat de curiozitate pe la stiri pana cand am dat de procesul live si am fost hooked - nu neaparat de poveste, desi trebuie sa recunosc ca viata bate cea mai proasta telenovela - dar despre proces in sine ...am urmarit cu interes interogatoriile, pledoariile avocatilor, modul cum puneau intrebari, modul cum incercau sa anuleze o depozitie care nu parea in favoarea lor ... mi s-a parut extraordinar de fascinant ...iar rezultatul SHOC.
Am ajuns la concluzia ca avocatura este totusi o meserie extrem de interesanta si grea, ca nu chiar oricine o poate face si ca cei care lucreaza, mai ales la cazuri de genul acesta sunt intr-adevar oameni special - ci acuzarea si apararea.
msl1 spune:
Buflea,
am inteles eu bine despre cazul acesta nu am vazut decit sfirsitul, adica mama aceea a omorit-o cu cloroform pe fata ei, i-a pus banda de lipit ce stiu eu pe unde si a aruncat-o in ceva padure/tufisuri si a fost gasita nevinovata si eliberata? spune-mi ca n-am inteles bine te rog, ca nu pot sa cred justitia americana daca e asa...
AB_AC spune:
Buflea ce are FB-ul? Oriunde ai fi pe net host-ul nu-i prietenul tau. Datele tale reprezinta bani. Epoca in care net-ul avea colturi simpatice cu prieteni este perimata desi u m-o amintesc nostalgic. Daca cineva pleaca cu ideea ca i se va proteja ceva pe net se insala. Ideea e sa nu faci niciodata nici bine nici rau ceva despre care te-ai jena sa citesti pe prima pagina a ziarului. E o lectie pe care daca nu o aplici oriunde risti.
In plus in ciuda publicitatii aiuristice FB are cateva calitati. Mesajele si pozele iti apartin si le poti edita dupa dorinta. Daca tu nu le faci publice si altcineva ti le face ii poti trage la raspundere intr-un cadru legal. Regulamentul este minim dar respectat. Grupurile pot fi secrete si astfel mesajele nu apar decat membrilor. In plus nu trebuie sa-i declari ca prieteni pe toti membrii grupului.
Publicitatea negativa are legatura cu faptul ca Gigeii care n-au avut veci o pagina web publica au crezut ca-si pot expune orice si nici nu le-a pasat vreo clipa de idee de a citi setarile.
Cat despre Cassey. Prefer un vinovat liber decat un inocent in inchisoare. In mod obiectiv un tatuaj, viata fericita cand iti lipseste copilul sunt semne dedezechilibru mental si de mama denaturata si nepasatoare, dar nu de crima. Procuroriii au ars baniii contribuabilului. Trebuia sa straga dovezi inainte de acuzare. Si mie imi pare vinovata, dar nici eu nu-as condamna-o doar pe baza elementelor actuale sau a linsajului mass-media.