America (220)
Raspunsuri - Pagina 15
cge spune:
Si vroiam sa va zic de reteta de cozonac pe care o practicam noi la Sezatoarea Canadiana de cativa ani.
Este reteta lui Ange:
Cozonac framantat cu masina de paine
250gr.lapte caldut
90 gr. zahar(8 linguri rase)
2 oua
astea se amesteca impreuna si se toarna in cuva masinii de paine
apoi:
-zahar vanilat(cat doriti-eu pun un pliculet)
-rom
-90 gr. margarina(cam 8 linguri rase)
-520 gr. faina (nu mai mult)
-2 lingurite si jumatate drojdie granule(din aia din borcanele)
Se pun toate in ordinea scrisa in masina de paine,se lasa la framantat(doar),se scoate imediat coca dupa ce a bipait masina,se modeleaza(eu fac 2 suluri rasucite in care pun rahat) apoi cu ele in tava de cozonac.Acoperiti tava cu un prosop si mare grija ca trebuie sa creasca la caldura(eu deschid cuptorul la 200F si pun tava sus pe placa aragazului).
Cand a crescut se unge cu ou+putin lapte,se presara cu zahar brun granulat si la cuptor cu el pt 30' la 350F.
Iese un cozonac "ca la mama acasa".
Paste Fericit!!
lai spune:
Adriana, sounds good - al meu pana-n septembrie vine cu mine peste tot, nici o miscare nu pot sa fac fara stirea lui
Doris, felicitari si sa fie intr-un ceas bun. Multa bafta la noul loc de munca!
Dragelor, va urez si eu Sarbatori Pascale cu multa lumina in suflete, sa aveti parte de multe, multe bucurii alaturi de familiile voastre minunate.
Si am si o intrebare culinara - care sunt proportiile ingredientelor la salata de boeuf, inclusiv maioneza si mustar? Saru-mana
Lai 20+ cu
blackpanterro spune:
Paste Fericit si de la noi!!Noi nu sarbatorim, mai ales pt ca DH nu e cu noi. Nu am pregatit nimic.
Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
iube2001 spune:
Miere merci de reteta...arata demential.cu siguranta o sa-l incerc cat de curand ca anul asta l-am incercat pe a lui Ange de la sezatoare:) si intr-adevar iese f bine.Multumim si lui CGE!
SArbatori fericite fetelor!
Diana si Dariuca
polux spune:
Fie ca lumina sfintei sarbatori sa va patrunda in casa si in suflet si sa va aduca numai sanatate, fericire si iubire.
Un paste fericite fete dragi.
Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4