Citim impreuna Ada si ardoarea
Raspunsuri - Pagina 3
carminabulina spune:
Cornelia si cum imi dau seama ca mi-a scapat ceva daca eu simt ca nu mi-a scapat nimic? Si nu cred ca sunt eu aia mai cu mot care intelege tot. Vreau sa spun ca eu nu am intalnit pana acum (pag 150) dificultati in a intelege/interpreta ceea ce citesc. De aceea sunt convinsa ca e ceva in neregula cu mine ca prea inteleg tot ba chiar imi mai si place pe alocuri...Toate frazele alea lungi si intortocheate cu tot felul de trimiteri ma stimuleaza intelectual . Dar daca ceea ce pricep/percep eu este de fapt o falsa impresie? asta vreau sa stiu.
Si te intreb Cor. de ce crezi ca nu am citit cu atentie? Dupa ce-ti dai seama ? Cum sa-mi dau seama ?
carminabulina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap Pai Marina a avut trei copii. Aqua nici unul. |
F--k.
De-aia spunea saracuta ca "Van era fiul ei iubit, al ei, al lui Aqua", intr-un fel in care sa-ti dai seama ca nu-i al ei de fapt deloc. Dar chiar si asa tot mi-a fost mila de ea .
dar unde spune al cui e Van, adica ca e al Marinei sau al cui o mai fi fost? Am sarit peste acesta informatie sau o voi intalni mai tarziu?
Si daca a doua varianta e corecta, atunci de ce mi-ai spus?
Vezi? Ti-am spus eu ca ma face cu capul Nabukov asta, adica ca eu cred ca inteleg tot ce citesc dar ca undeva imi scapa ceva.
Aaaaa, si atunci de ce-i trecut in arborele genealogic ca fiind al lui Aqua di Demon?
Si atunci astia sunt frati 100% nu doar pe jumatate? Bleah...
carminabulina spune:
De fapt acum ca ma gandesc chiar voiam sa va intreb cum se face ca Ada e mai mica decat Van? Ada fiind fiica Marinei cu Demon, inainte ca acesta sa se casatoreasca cu Aqua si sa-l faca pe Van. Deci, Van este fiul conceput in afara casatoriei de catre Marina si Demon si dat tatului dupa nastere ?! dar cum a aparut Ada?
Ma duc sa citesc primul capitol.
va pup!
corap spune:
ti-am zis ca nu mi s-a parut esential - si oricum in curand urmeaza o discutie in care se mentioneaza "frati uterini" care sigur nu ti-ar fi scapat.
carminabulina spune:
Am recitit primele capitole si fara nici o suparare, trebuie sa fii...habar nu am cum... ca sa deduci din acel "mon lieu de naissance" ca Marina naste pe Van si Aqua il va face fiul ei pentru ca fiind o femeie casatorita (chiar cu tatal bebelusului) isi permite sa aiba copil.
Cum am spus aveam niste nelamuriri:
1. Acel "Van al ei" al lui Aqua - m-a pus pe ganduri ca nu-i de fapt al ei, l-au infiat si atunci nu-i nici un fel de ruda cu Ada;
2. neconcordanta varstei intre Ada si Van (imi scapase, desi se pomenise in treacat de o sarcina in 1869, ca s-a mai nascut un bebelus) - Ada fiind prima conceputa era firesc sa fi fost mai mare decat Van, si de aici iar imi incoltise ideea ca astia doi nu sunt nici un fel de ruda de sange.
Si iar ma gandeam ca toate astea sunt indicii date, ca autorul lasa impresia ca astia sunt nu numai veri dar si frati pentru impresia artistica si spre deliciul cititorilor cand de fapt, uite! ce v-am placalit.
Ha ha ha, nu-i important daca voi nu intelegeti rationamentul meu (exprimat in scris) important este sa intelegeti ca banuiam ca sunt dusa de nas, cumva simteam ca imi scapa ceva desi la prima vedere parea ca am inteles totul.
maria_alexia spune:
I'm in !
Deocamdata nu stiu ce sa spun, am inceput-o cu maxime rezerve, dar vad ca e mai bine si mai digerabila decat ma temeam.
Pana la urma mi-am facut pact s-o citesc chiar si la nivel mai jos, macar sa vad care e treaba .
rrox3 spune:
Corap ce te-a dezumflat la final?
Maria-alexia curiozitate pura... cum poti citi la nivel mai jos o carte?
maria_alexia spune:
ups, mi-am dat seama inca de cand scriam ca e aiurea exprimarea cu sus-jos . ce voiam sa spun e ca sunt sigura ca n-o sa am acces la subtilitatile "inalte" ale textului.
probabil era mai bine sa spun invers: subtilitatile sunt profunde iar eu citesc "pe deasupra" .