Mamici din Grecia (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

BUNA DIMINEATA !iar a facut Lukas o boroboata ...ne-am trezit de dimineata si eu am iesit sa las cateaua afara si sa duc gunoiul si Lukas a inchis usa care nu se poate deschide pe dinafara si astfel a ramas inchuiat in casa.Panica...nervi...noroc ca el nu plangea..a am uitat noi stam la etaj..am fugit la o vecina ,am sunat sot(noroc ca stiu nr pe de rost),venit sot intr-un suflet de la munca inarmat cu o scara lunga,catarat pe balcon si eliberat copil captiv..uff

ANOUK sotul meu este roman am scris si in primul mesaj postat...cu numele sa va spun noi am vrut Luca simplu si romanesc dar cand am fost la starea civila sa declaram copilul(pt ca sa poate sa pui numele pe certificat si daca nu e copilul botezat)noi am spus Luca el bineinteles ca a trecut Lukas dar cand am facut certificat romanesc (la consulat)romanii au scris exact asa cum era si pe certificatul grecesc Lukas asa ca a ramas asa..iar Nikolas este de la sotul soacrei(grec) caruia am vrut sa ii facem o bucurie pt ca si el a facut muulte pt noi si pt ca oricum este singurul bunic a lui Lukas...si stiti si voi ce mandrie este pt ei ca nepotii sa le poarte numele.
va pup fetele ca ma apuc de gatit..

Andreea mami de pui mic Lukas-Nikolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

"neata...'neata...

Cafeaua baut dimineata, facut curat in camere, ramas baia si balcoanele!
Vazut puii de greco-romanei...hehehe.....absolut superbi toti(ms. de parola Andreea).
Ma bucur ca v-a placut poezia...in fiecare zi am sa postez cate ceva!
O idee de de pranz de post...spaghete cu ciuperci, ardei gras,masline si sos de tomate!
Ioannoula...si eu sustin fetele si-ti spun ca gresesti in alegerea de-a boteza fata in Romania!!!
Eu sunt mai ciudata (desi uneori sunt foarte categorica) asa ca accept obiceiurile grecilor!..adica, am ales pentru ca iubesc...si respect!! Poate sunt ceva mai norocoasa deoarece in familia noastra nu intervine nimeni...dar asta nu inseamna ca dl. grec nu vrea sa fie cocos!!!
Vara trecuta discutam despre ce nume am alege daca am avea un copil!...recunosc ca eu, la 37 de ani, mi-am tot facut planuri cu numele de fetite si baietei!
...si uite cum grecul meu imi spune ca indiferent de sex...copilul trebuie sa-i aduca aminte de bunica sa care l-a crescut!!(v-am spus ca grecul si-a pierdut parintii).
Eii...si a spus-o cu asa dor, cu lacrimi in ochi...incat credeti-ma am si uitat de ce nume imi doream!!!
Asa ca daca Bunul Dumnezeu ne asculta rugaciunile va fi o Emiliana....sau un Emilian!!!
PS: Draga Ioannoula desi sunt juma romanca, juma italianca...mama mea m-a botezat la 1 an si 3 luni!!!...si n-am avut probleme!!!
Grecul cand a vazut certificatul de botez...a ras si mi-a spus"sigur in neam ai avut si un grec de te-au botezat asa tarziu"!...hahahahaha
PS:In afara de bebelusi am vazut si mamici superbe(Andreea draga...mi-e rusine sa postez una bucata foto cu mine...sunt atat de grasa si voi atat de slabeeeeee).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata si de la noi!

Anouk3, multam de informatii ref la motor, am vazut ca are si reducere la e-shop, voi lua si eu dupa ce-mi conving sotul, care se impiedica de jucarii la tot pasul si nu mai vrea sa vada altele. Si am mai vazut un leagan (ca tot vreu sa-i cumpar leagan) misto Little Tikes si nu prea scump. Cu pantofii are el un cui, oridecare-ar fi. A, cu numele si noi am luat numele bunicului pentru ca mi-a placut si numele si traditia, sotul meu vroia sa-i punem numele Alexandros. Insa, acum avem alta belea: cumnata mea care sta sa nasca un baietel, v-am mai povestiti eu de ea, toata lumea a casunat sa-i puna numele tot Stelios (fratele sotului meu e cel mai mare) pt ca asa ar fi copilul Stelios al lui Nicolaos (cumnatul meu of course ca are numele bunicului lui), exact cum e si socru-meu. Si normal ca eu si sotul am sarit in sus, ca daca aveau de gand asa sa ne fi spus si ii puneam ce nume vroiam noi, acuma o sa umplem toata curtea de Steliosi? Cine e Apostolis? Eu cred ca fac azi fakes ca n-am mai facut de mult, desi nu prea-i place sotului.

Lukasnicolas, ma bucur ca ti-au placut cartofii, ai vazut ce usir de facut sunt? Oooo, felicitari pentru zugravit, noi am zugravit acum 2 ani cand am venit eu aici si-acum parca as vrea iar dar cand ma gandesc mi se face parul maciuca de mizeria care se face. De fapt nici nu stiu de ce-as vrea ca e curat, dar...asa de improspatare aer.

Esthera2011, a, deci tre' sa perseverez cu clopotelul, eu credeam ca eba odata si gata. Culmea e ca ii place f mult sa bea apa din clopotel, desi jumate e pe el si jumate in cioc. Pt parola tre' sa-ti activezi PM. Andreea tu cum ai reusit sa-i trimiti Pm ca vad ca nu-l are activat? Si poezia a fost . Bebelina Ioannoulei are 6 luni.

Ioannoula, din cate inteleg eu (poate gresesc), sotul tau nu are nimic impotriva botezului in sine, lui nu-i pasa nici daca e copilul botezet, nici daca nu. Adica daca-l botezi in Gr sau in Ro inteleg ca pt el e acelasi lucru, la fel si daca nu-l botezi deloc. La fel inteleg ca, copilul n-are nume. El ce vrea? Sa-i puneti nume la primarie? Imi cer scuze, insa, el de ce-a facut copilul asta? Ca vad ca lui nu-i pasa de nimic, nici de copil, nici de tine, nici de familia voastra, e in lumea lui, cum zici tu. Eu zic sa-l scuturi iara bine de tot si sa-l provoci la o discutie serioasa cu ce are de gand. El ce varsta are, ca tu esti tinerica. E si el la fel de tanar? Ca doar asa s-ar explica de ce e cu capul in nori, stim ca barbatii mai tineri sunt mai foaie-verde.

Carmaw, grecii ii reneaga pe cretani, aia vor sa-si faca republica Creta, deci is mai complicate lucrurile. Eu am avut noroc de un sot netraditionalist, adica pt el nu conta sa dam numele copilului ca al tatalui lui, insa eu am vrut asa, mie chiar imi place traditia asta. La fel ii era indiferent daca il botezam sau nu, dar daca eu am vrut l-am botezat. In general, eu prin partile astea am intalnit greci (barbati) destul de deschisi la cap, mai mult femeile pe aici sunt traditionaliste.

Fug sa fac de mancare ca acu' se trezeste buburuzul.
Pupici.

edit: ca vad c-au mai scris fetele.

Andreea, mama ce sperietura pe tine! Noroc ca Lukas a fost barbat brav si nu s-a speriat.

Esthera, io tot n-am inteles cum ti-a trimis Andreea PM,, in fine nu conteaza, hai ca grasa sunt si eu, nu esti singura!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Rezolvat cu activarea PM-ul...dar de dimineata (habar n-am cum)...am reusit sa vad pozele!!!
Stelios are ochi superbi...este dulce foc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Esthera2011

Rezolvat cu activarea PM-ul...dar de dimineata (habar n-am cum)...am reusit sa vad pozele!!!
Stelios are ochi superbi...este dulce foc...

Multumim de complimente. Da, are ochii albastri ca tati, ca daca nu ieseau asa, ne trimitea tati pe amandoi in Ro.

Ia uitati ce face un bebe pentru un bibe cu lapte.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Andreea draga si eu am patit-o ca micul Luca( desi nu avem aceiasi varsta!!!).
Desi grecul ma avertizase cu usa, in decembrie a plecat sa cumpere ceva, am iesit afara, am tras usa dupa mine (mamaaaaa si ce ploua afara)...si cand am vrut sa intru in casa...iete na...ca nu se poate!!!
Am ras de m-am prapadit...am asteptat sa vina grecul ...si de atunci indiferent cum sunt imbracata....cheile le am in buzunar!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Esthera2011

Ioannoula...cat are printesa ta??....scuze nu am retinut!

Nu-i nimic.Facem 6 luni pe 7 acum.Super tare poezia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Citat:
citat din mesajul lui Ioannoula

Multumesc fetelor. Si pe mine ma streseaza enorm si plang destul de des ca nu am copilul botezat, iar sotul meu nu are nici un gand sa il botezam. Am discutat foarte des problema si am insistat, dar nu ii pasa. am hotarat sa il botez in Romania si asta-basta. Poate sa se supere sa faca ce vrea, o sa am inima inpacata. Va pup iar si mai vb si maine ca tre sa ma duc cu puiul acasa.

Draga mea
Sotul tau pe care l iubesti e grec,tu stiai asta accepta i obiceiurile ca nu ai ce face
Stau la cretani si mi se face si mie rau cind vad copilul care se boteaza ff tirziu si in plus zau sunt tare limitati la datul numelui(tata mare Yanny ,tata si nepotul la fel.....cind strigi YANNY vin n insi spre tine:):)
Daca vreti armonie lasati cum zic ei
Nimic nu va impiedica pe sestake sa va duceti intr o vizita in ro singura sau nu si sa faceti acolo intr o biserica botezul(punind numele ales de greci)2 botezuri nu strica.
Dar sa nu stie nimeni.....si uite asa cu diplomatie fara nervi si stress DAR CU MARE DISCRETIE puteti sa impacati si varza si capra.
Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu remarca mea...era o ideea care a mai fost pusa in practica:):):)

Eu cand m-am casatorit cu el, ne-am inteles intr-un fel, iar acum se face altfel...Bine cand ne-am casatorit mi-a bagat 1001 de minciuni, care stiti si voi, minciuna are picioare scurte. Pana si in privinta varstei m-a mintit.Nu l-am controlat in buletin pentru ca am vrut sa am incredere in el.Am aflat de varsta lui cand am completat cererile pentru nunta, si era deja tarziu.Intr-o zi am sa va spun toata povestea, sa intelegeti. Dar trebuie sa fie puiuta linistita, ca e plina de energie, nu sta nici o clipa, si vrea numai la mine... Ce vroiam sa spun, e ca si eu ma gandeam sa o botez in Romania sa am eu sufletul impacat.Si apoi, poate sa o boteze si el in Grecia, cand vrea...nu ii spun nimic.Numele nu i-l schimb. Eu o strig pe nume si deja il cunoaste. O strig si se uita...sau cand isi aude numele se uita.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

THEO super tare videoclipul exact asa coboara si Luka scarile cu spatele ca ii este tare frica de trepte....problema este ca asa coboara si bordurile si ma trezesc cu el insirat pe jos prin tot praful dar cum stiu..si sunt la dispozitie sa ii dau manuta ca sa il ajut.Habar nu am cum a ajuns PM eu l-am trimis si mi-a scris ''mesaj trimis''.

ESTHERA sa nu te aud cu kg ca si eu am fost grasa abia am reusit sa ajung la forma asta..Sa te ajute Doamne-Doamne cu bebe si sa sti ca numele sunt chiar frumoase si EMILIANA si EMILIAN
ANOUK eu am gatit ciorbita de vacuta si ardei umpluti

Andreea mami de pui mic Lukas-Nikolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theophillina

'Neata si de la noi!

Anouk3, multam de informatii ref la motor, am vazut ca are si reducere la e-shop, voi lua si eu dupa ce-mi conving sotul, care se impiedica de jucarii la tot pasul si nu mai vrea sa vada altele. Si am mai vazut un leagan (ca tot vreu sa-i cumpar leagan) misto Little Tikes si nu prea scump. Cu pantofii are el un cui, oridecare-ar fi. A, cu numele si noi am luat numele bunicului pentru ca mi-a placut si numele si traditia, sotul meu vroia sa-i punem numele Alexandros. Insa, acum avem alta belea: cumnata mea care sta sa nasca un baietel, v-am mai povestiti eu de ea, toata lumea a casunat sa-i puna numele tot Stelios (fratele sotului meu e cel mai mare) pt ca asa ar fi copilul Stelios al lui Nicolaos (cumnatul meu of course ca are numele bunicului lui), exact cum e si socru-meu. Si normal ca eu si sotul am sarit in sus, ca daca aveau de gand asa sa ne fi spus si ii puneam ce nume vroiam noi, acuma o sa umplem toata curtea de Steliosi? Cine e Apostolis? Eu cred ca fac azi fakes ca n-am mai facut de mult, desi nu prea-i place sotului.

Lukasnicolas, ma bucur ca ti-au placut cartofii, ai vazut ce usir de facut sunt? Oooo, felicitari pentru zugravit, noi am zugravit acum 2 ani cand am venit eu aici si-acum parca as vrea iar dar cand ma gandesc mi se face parul maciuca de mizeria care se face. De fapt nici nu stiu de ce-as vrea ca e curat, dar...asa de improspatare aer.

Esthera2011, a, deci tre' sa perseverez cu clopotelul, eu credeam ca eba odata si gata. Culmea e ca ii place f mult sa bea apa din clopotel, desi jumate e pe el si jumate in cioc. Pt parola tre' sa-ti activezi PM. Andreea tu cum ai reusit sa-i trimiti Pm ca vad ca nu-l are activat? Si poezia a fost . Bebelina Ioannoulei are 6 luni.

Ioannoula, din cate inteleg eu (poate gresesc), sotul tau nu are nimic impotriva botezului in sine, lui nu-i pasa nici daca e copilul botezet, nici daca nu. Adica daca-l botezi in Gr sau in Ro inteleg ca pt el e acelasi lucru, la fel si daca nu-l botezi deloc. La fel inteleg ca, copilul n-are nume. El ce vrea? Sa-i puneti nume la primarie? Imi cer scuze, insa, el de ce-a facut copilul asta? Ca vad ca lui nu-i pasa de nimic, nici de copil, nici de tine, nici de familia voastra, e in lumea lui, cum zici tu. Eu zic sa-l scuturi iara bine de tot si sa-l provoci la o discutie serioasa cu ce are de gand. El ce varsta are, ca tu esti tinerica. E si el la fel de tanar? Ca doar asa s-ar explica de ce e cu capul in nori, stim ca barbatii mai tineri sunt mai foaie-verde.

Carmaw, grecii ii reneaga pe cretani, aia vor sa-si faca republica Creta, deci is mai complicate lucrurile. Eu am avut noroc de un sot netraditionalist, adica pt el nu conta sa dam numele copilului ca al tatalui lui, insa eu am vrut asa, mie chiar imi place traditia asta. La fel ii era indiferent daca il botezam sau nu, dar daca eu am vrut l-am botezat. In general, eu prin partile astea am intalnit greci (barbati) destul de deschisi la cap, mai mult femeile pe aici sunt traditionaliste.

Fug sa fac de mancare ca acu' se trezeste buburuzul.
Pupici.

edit: ca vad c-au mai scris fetele.

Andreea, mama ce sperietura pe tine! Noroc ca Lukas a fost barbat brav si nu s-a speriat.

Esthera, io tot n-am inteles cum ti-a trimis Andreea PM,, in fine nu conteaza, hai ca grasa sunt si eu, nu esti singura!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Asa e Theo este un tip foarte egoist. De exemplu, eu eram intr-un spital, cu perfuzii fara sa ma pot misca, nu mi-a lasat bani nici pentru o sticla de apa, fata era in incubator intr-un alt spital,nu stiam daca traieste sau nu, plangeam de mama focului ca nimeni nu-mi spunea nimic, si el era in taverne cu prietenii. Norocul meu ca a venit mama saraca din Romania, ca altfel ma cantau cucii acolo.Il lasa pe tata saracul ca pe fraier in casa si el se distra. I-am spus ca daca nu botezam fata pana plec eu o botez in Romania. Nu a zis nimic. El spune...nasul are baiatul aproape 2 ani si nu l-a botezat...ce-i graba? Cand ne-am cunoscut mi-a zis ca are 38. L-am crezut pentru ca nu-si arata varsta.am descoperit apoi ca avea peste 40. Adica 46 avea atunci...acum face 48.

Mergi la inceput