Incalzire prin pardoseala. Pro sau contra?

Incalzire prin pardoseala. Pro sau contra? | Autor: Wudy

Link direct la acest mesaj

Buna ziua oameni buni.

Sunt intr-o situatie iritanta pentru mine. Am o casa in constructie si am pornit de la bun inceput cu ideea de incalzire prin pardoseala. Toate bune si frumoase pana aseara cand vine vestitul ing de santier si ne omoara gandurile. Ca incalzirea asta nu este buna, ca dezvolta nu stiu ce microbi, ca se ridica praful, ca factura o sa fie mai mare...Normal, acum toata lumea dispera...aoleu aoleu (noi o sa stam si cu parintii acolo)
Bineinteles ca proiectul este pentru incalzire prin pardoseala, adica unde naiba sa pun eu acum caloriferele daca mi-am facut geamuri pana jos la pardoseala?

Am nevoie de un sfat, sau macar sa imi impartasiti din experienta voastra. PRO sau CONTRA incalzirii prin pardoseala?

Multumesc!

un beneficiar disperat

Alina, mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

eu sunt PRO!
locuiesc intr-un apartament inchiriat (deci n-am vazut cum a fost facuta lucrarea) care are incalzire prin pardoseala; in bucatarie si bai este gresie, iar in camere parchet de lemn. Vreau sa-ti spun ca mai comod, mai placut si imbietor decat atat nu se poate...
cand voi avea casa mea, asa fac fara nici un dubiu...

PS., Si poti pune si calorifere in dreptul ferestrelor, nu-i nici o problema...

spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca inginerul vorbeste din auzite, vrea sa va dea la intors ca sa nu se complice el cu lucrarea. daca materialele nu sunt de cea mai buna calitate sau meseriasii nu sunt atenti exista intr-adevar riscul sa se fisureze tevile, dupa terminarea lucrarii si montarea pardoselii. si atunci e cam aiurea sa incepi sa spargi/desfaci pardoseala in cautarea si repararea fisurii. asa ca asigura-te ca cei care iti vor face lucrarea sa fie meseriasi cu experienta si ca vor folosi materiale de cea mai buna calitate, eventual vezi daca iti pot oferi si un termen de garantie pentru instalatia de incalzire executata de ei.

in alte tari se practica acest sistem de ani de zile si nu am auzit sa apara statstici sau studii care sa ateste chestia cu microbii.

ca praful se ridica, asta e normal, pentru ca asa circula curentii de aer, aerul cald se ridica, cel rece coboara. daca mentii curatenia in casa, praful nu este o problema "de viata si de moarte". chiar si cu calorifere se ridica praful, stai linistit.

singura ocazie in care am "experimentat" incalzirea prin pardoseala a fost in dec 2010, am fost cazata intr-un hotel din Bulgaria - zona Bansko. ma crezi daca iti spun ca imi venea sa ma intind pe jos, ca o pisica si sa ma incalzesc pe toate partile ? exact cum spune si miriama, e foarte placuta senzatia de caldura care te invaluie...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu am incalzire in pardoseala. In afara de perioada constructiei care a fost stresanta pentru noi (dupa ce au pus tevile am stat cu instalatia in presiune si verificam zilnic presiunea, ca nu cumva muncitorii sa perforeze vreo teava) in rest sunt numai avantaje: confortul este foarte mare, factura mai mica. Nu exista microbi speciali ai incalzirii in pardoseala, asta este o prostie.

Bineinteles ca trebuie mentinuta curatenia ca in orice casa. Ba mai ai si avantajul ca nu trebuie covoare care se stie ca aduna praf si acarieni. Praful nu se ridica daca este curatata casa sistematic. Acum, daca nu se aspira si curata casa, probabil ca se ridica prful, nu se aduna in covoare, dar presupun ca vrei sa faci curat in casa, nu ?
In parter am gresie si se incalzeste imediat. Am si calorifere, ca siguranta dar nu le-am folosit nici macar la -25 grade cat au fost iarna trecuta. In conditiile in care temperatura a nivelul gresiei este in limitele admise pentru sanatate, adica maxim 28, 29 grade.
In etaj am parchet si acolo mai merg caloriferele cate putin pentru ca parchetul suporta o temperatura mai joasa decat gresia.

Aceasta este si explicatia consumului redus de energie, incalzirea in pardoseala are nevoie din cauza suprafetei mari radiante de agent termic incalzit la mai putine grade. Caloriferele, avand suprafata mult mai mica au nevoie de grade mai multe ca sa incalzeasca acelasi volum de aer. Centralele consuma mai putin ca sa incalzeasca constant apa la temperaturi mici decat in salturi la 70 de grade.

Chiar ieri am umblat desculta prin living si m-am asezat cu drag pe jos pe gresie, gandindu-ma ca imediat oprim incalzirea ca vine vara...

... deci pe total PRO ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

PRO, dar trebuie sa faci in fiecare zi cu aspiratorul si sa stergi praful mult mai des decat inainte. Trebuie sa ai grija sa lasi cat mai descoperite (fara mobila) portiunile de podea care se incalzesc si de unde se "raspandeste" caldura. Cand cumperi un covor trebuie sa ai grija sa fie otrivit pentru o astfel de podea, depinde de grosime si de material.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

eu una nu as face asta in dormitoare, in sufragerie, living, bai, bucatarie da...e super...dar nu in dormitoare.
eu nu am timp sa dua cu aspirator/mop zilnic, ori daca nu faci zilnic praf tot se depune si acest praf se ridica si nu as vrea sa dorm cu nasu in praf...mai ales ca sunt alergica si eu si fimiu la praf

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi


www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Va multumesc din suflet pentru parerile voastre! Imi sunt de mare ajutor. Pot sa va spun ca mi-au ridicat moralul cu mult.
Cand ne-am hotarat la acest tip de instalatie pe langa altele la confort ne-am gandit, mai ales ca in casa va fi un copil mic.
Dar acum chiar nu mai stiam ce sa cred. Imi parea rau ca nu am cerut si noi pareri de la cei ce aveau asa ceva.

Multumesc mult ca mi-ati impartasit din experienta voastra!

Alina, mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Si pana la urma cum te-ai hotarat sa faci incalzirea casei?

Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Pai o fac prin pardoseala oricum ca nu mai pot schimba nimic acum. Ideea era ca macar pana vad eu cum este sa ma linistesc.
Chiar de-as vrea nu am cum sa schimb, am proiectul asa facut si cu creditul la banca. Daca schimb ceva nu mai primesc bani de la banca.
Si uite asa...cercul vicios

Alina, mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Lali tu ce marca de centrala ai si ce capacitate are. Si la ce suprafata incalzita o folositi?

Merci frumos

Alina, mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Wudy,eu am stat si in casa cu incalzire prin pardoseala si in casa cu incalzire prin calorifere!

O prefer pe a doua dintre cele mentzionate,intr-adevar la incalzirea prin pardoseala(si care mai ales trebuie sa fie bine pusa )se ridica praful (doar daca stai cu aspiratorul in mina-.n permanentza poate e ok),aerul este foarte uscat,costurile mult mai mari(dei reclama spune invers)!Asta ce-mi vine-n cap acum la ora asta tirzie de noapte!

La incalzirea prin pardoseala in fiecare an a trebuit sa platim in plus la regularizare,pe cind la incalzirea cu calorifere am primit sume importante de bani inapoi la o suprafatza de doua ori mai mare de suprafatza locuibila!


editez sa spun ca si parchetul trebuie special pentru incalzirea prin pardoseala!
Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput