cum ne hranim?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Dana incearca sa vezi documentarul Food matters:

http://www.rainmakerteam.co/video/Foodmatters_ro/foodmatters_ro.html

Pe scurt concluzia ar fi ca pe parcursul unei zile 51% din mancare sa fie vie.

Avand in vedere ca te-ai documentat, poti sa imi spui si mie care este parerea ta despre documentar? Nu de alta, dar mie mi se pare ok si as vrea sa mai aflu si alte opinii.

Oana, Foodmatters e unul din primele documentare pe care l-am vazut. Si acest documentar m-a ajutat sa-mi schimb viziunea asupra sanatatii.
Mi se pare cat se poate de realist. Am o singura observatie. Promoveaza mancarea bio si hrana vie si din acest motiv consider ca exagereaza putin.
Nu stiu cum este solul in SUA, dar in Romania nu este chiar atat lipsit de minerale. Nu sunt de specialitate, dar etalonul meu este fetita mea. Mancand legume autohtone, nu neaparat bio, starea ei de sanatate s-a imbunatatit considerabil. Plus ca sideremia o are peste limita superioara. Daca legumele ar fi atat de sarace in minerale, cum a ajuns cu fierul asta ? Nu mananca carne, nu a luat suplimente...
Apoi, hrana vie. Sunt perfect de acord cu ea, doar ca si aici se exagereaza un pic. Prin fierbere nu se distruge un procent atat de mare de vitamine si minerale. Exceptand vitamina C, restul raman in procente semnificative. Conteaza in schimb si timpul de fierbere si cantitatea de apa si suprafata expusa la fierbere. E o adevarata teorie aici, in functie de caracteristicele fiecarei vitamine. Mineralele in schimb sunt mai rezistente la procese termice, iar proteinele cu atat mai mult. Dar, repet, conteaza foarte mult metoda de prelucrare si timpii.

Ulterior am urmarit si "Adevarul despre cancer", la asta am avut putine dubii, ideea ca poti vindeca cancerul prin hrana vie pare science fiction. Aici am patit ca tine. L-am pus si pe sotul meu sa-l urmareasca si mi-a confirmat si el ca "poate fi real ce zic oamenii astia". Inca ma mai chinuie gandul daca e adevart sau nu si studiez in continuare, am luat chiar legatura cu oameni care s-au vindecat de cancer prin hrana vie. Nu am pe nimeni bolav, sa ne fereasca Dzeu de astfel de necazuri, dar imi doresc sa stiu cat mai multe si eventual sa ajut pe cei care au nevoie.

Noi mancam cam 50% hrana vie, unele zile mai mult, alte zile mai putin. In general micul dejun, cina si gustarile sunt crude. Pranzul e mai complicat. Dar incerc ca ciorba si orice mancarica sa nu fiarba prea mult. Si o salata de cruditati unde se potriveste.

Te felicit pentru decizia luata! Multa sanatate !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Onitza, eu cred ca nu ai cum sa gasesti ardei galbeni si rosii fara chimicale in extra-sezon. Singura solutie ar fi sa cumperi vara, cand apar, din sursa cat mai sigura si sa-i conservi, fie prin congelare, fie prin fierbere.

Si eu folosesc congelatorul, pun diverse, mai mult legume, fructele nu prea mi-au iesit congelate, am incercat cu piersici, capsuni, caise, cand le decongelez arata f urat.

Cat despre alimentatie, noi suntem la mijloc, si eu sunt convinsa ca omul este omnivor, dar e adevarat ca incerc sa reduc pe cat posibil consumul de carne. Copilul mananca f rar mezeluri, de fapt gusta ca nu prea-i plac, de ex eu nu i-am cumparat niciodata crenvursti sau mezeluri d-alea cu cap de ursulet. Fara cola, fanta, tedi sau alte sucuri. I-as face sucuri de fructe sau smoothie dar nu-i plac, nici cu fructele nu se omoara, cate un mar din cand in cand. Mai accepta compot de ananas facut in casa si primavara-vara e nebunie cu compotul de rubarba, bea si cate o juma de litru deodata.
Compenseaza la legume, ii plac foarte mult salatele de legume, telina cu morcov, varza alba cu morcov, sfecla rosie, gulii.

Pe cat posibil cumparam legume, oua si branza de la tara, de la vecinii tatalui meu, care ingrasa pamantul cu balegar, la fel cum face si tata.

Dulciuri mananca, nu in fiecare zi, prefer sa-i dau 2 patratele de ciocolata decat o acadea intens colorata. Inghetata e cumparata, am incercat de cateva ori sa fac, dar a fost un esec.

Cosmeticele ei sunt bio si reduse la minim, sampon, sapun, pasta de dinti, iar vara crema cu protectie solara si lotiune repelenta pentru insecte.

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Dulciuri mananca, nu in fiecare zi, prefer sa-i dau 2 patratele de ciocolata decat o acadea intens colorata. Inghetata e cumparata, am incercat de cateva ori sa fac, dar a fost un esec.

Andra, bine te-am regasit.
Un sfat, incearca sa-i inlocuiesti acele bucatele de ciocolata cu boabe de cacao. Copii carora le-am dat sa guste au fost incantati de gust. Acum, fiecare copil cu preferintele lui. Dar eu zic macar sa incerci. Daca nu-i plac, le mananci tu. Sunt cam scumpe, dar la 2-3 boabe pe zi iti ajung o luna-doua.

Multa sanatate si sarcina usoara !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaradum spune:

mikaela a, recunosc ca nu am un buget fix pentru hrana si ca ”risipesc” destul de mult pentru asta lunar. dar alternativa nu ma incanta deloc, ma ingrozeste chiar din ce in ce mai tare! produsele de la mic.ro pe care le mai cumpar sunt de la firma alpin. uite un link care te poate lamuri mai mult:
http://www.traiesteromaneste.ro/2010/03/15/alpin-este-o-marca-a-produselor-traditionale-lorialbabrad/
se mai gasesc si la naturalia produsele astea. mai este un magazin cu produse naturale si pe stefan cel mare vis a vis de spitalul colentina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Andra, bine te-am regasit.
Un sfat, incearca sa-i inlocuiesti acele bucatele de ciocolata cu boabe de cacao. Copii carora le-am dat sa guste au fost incantati de gust. Acum, fiecare copil cu preferintele lui. Dar eu zic macar sa incerci. Daca nu-i plac, le mananci tu. Sunt cam scumpe, dar la 2-3 boabe pe zi iti ajung o luna-doua.

Multa sanatate si sarcina usoara !

Nu sunt tari? N-am mancat niciodata, am sa caut, mersi. Eu ii cumpar ciocolata bio, nu e cu mult mai scumpa, ceva marca frantuzeasca parca. Am incercat cu ciocolata neagra dar nu i-a placut, nu stia cum sa stearga mai repede pe limba

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Si pe mine ma intereseza sa ofer familiei o alimentatie cat mai naturala, insa acest lucru implica resurse ca timp si bani, ba chiar efort fizic.
Sunt sigura ca fiecare din noi poate face ceva in acest sens, daca vrea cu adevarat.
Ce am facut noi? Ne-am mutat la casa, am un teren unde NU voi pune gazon si voi face gradina, asta e al doilea an. Rasadurile mi le fac singura, din seminte luate de la diversi gradinari. Pamantul l-am ingrasat cu balegar toamna, plantele nu le stropesc decat o data cat sa nu moara atacate de diverse. productia e mai mica, dar super-suficienta pt fam noastra. Anul trecut ea ne-a hranit toata vara, ba chiar am facut multe conserve din care inca mai am cateva si acum.
Alta metoda aplicata: fac atunci cand imi permite timpul paine neagra in casa si mezeluri de casa. Am gasit pe net retete.
Imi educ copiii adecvat in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa si ii hranesc cu dulciuri de casa in 90% din cazuri (gemuri, miere, prajituri).
Consumam apa Bucovina, pt ca ne place gustul si pt ca am inteles ca e cea mai pura din cele existente pe piata.
Aerul de Ilfov e ceva mai curat decat cel din Bucuresti, in zona unde stam noi, nu circula mai mult de 3-4 masini pe zi.
Evitam fast-foodurile, cred ca o data maxim pe luna ajungem la K F C si atunci luam carne de pui si salata de varza.
Nu cumparam din hypermarketuri decat rar alimente si produsele din piata sunt atent selectate dupa figura vanzatorului, aspectul produsului si intuitia proprie.
Lapte consumam de la o vacuta din zona; din el fac si kefir de casa, nu cumpar deci iaurt. Oua luam mai rar de la tarani caci nu avem o sursa sigura.
Avem grija si de Mama Pamant in sensul ca nu poluam pe unde trecem si facem selectiv adunarea gunoiului (ce e bio merge in compostor-ul din gradina, plasticele, sticla si hartiile le ducem la tomberoanele de reciclabile din oras).
Cam asta ar fi, sper sa ajute/inspire pe cineva acest mesaj.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

vb cu o prietena in parc care si ea a remarcat ca aici, in zonele mai proaste, mai sarace vezi mai multi oameni grasi prin magazine, in parcuri comparativ cu zonele bune, mai bogate.
in zona unde stam noi, ne uitam in parc la alte mamici, toate erau foarte fit, aratau f. bine.
cred ca e vorba si de cultura, de stil de viata, dar tine si de bani. si cred ca cei bogati isi permit sa manince mai sanatos, mai natural, fac mult sport. in zona mea, fara exagerare, ploaie, soare....lumea face jogging sau merg cu bicicletele.
vad batrini care au peste 80 de ani, dar arata bine, conduc masini, merg la cluburi, tirguri de arta, activi la biserica, voluntari prin spitale,bibloteci...sunt plini de viatza.
pe cind in Rom. daca ai trecut de 70 ani esti deja cu un picior in groapa....cel putin asta e impresia mea.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Stiu ca pentru a avea o stare de sanatate cat de cat satisfacatoare este nevoie sa furnizezi organismului tau o gama cat mai variata si cat mai naturala de produse.
Dieta corecta si multa miscare !!
Pe cand eram in tara mancam foarte multa carne de porc si mezeluri-curios ca nu am avut prea multe probleme de sanatate la cat bagam pe sub nas.
De cand sunt in Italia stilul meu de viata s-a schimbat la 360 grade.
-carne de porc si mezeluri aproape inexistente
-paste , chiar daca sunt in tara pastelor mananc foarte putina
-multe legume -salate cat mai variate
-multa apa
-miscare -chiar daca sport practic nu fac , cel putin incerc sa merg in pas vioi cel putin 30 min /zi
-imi mai scapa din cand in cand cate o ciocolata dar nu exagerez .

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Softurela, te-am mai intrebat si la alt subiect, esti draguta sa ne dai si noua ceva idei pt meniul de mic dejun cat mai natural/ crud?
Multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am o ruda in Rom. care maninca sanatos, salate,legume , carne putina, fara zahar, dar in schimb fumeaza si nu face prea multa miscare.

deci parerea mea ca nu conteaza doar alimentatia ci si stilul de viata.
aici se face la tv. multa anti-reclama la fumat. cea mai recent ae groaznic de privit, arata o tipa frumoasa si apoi o arata batrina cu gaura in git si cu vorbeste artificial.

michelle

Mergi la inceput