cum ne hranim?
Raspunsuri - Pagina 2
Mikaela_a spune:
Si pe mine ma intereseaza foarte mult subiectul. Mai povesteste-ne Dana ce si de unde cumperi, mie mi se pare interesant. Eventual daca iti mai amintesti preturi.
Imi permit sa te intreb, suma alocata pentru cumparaturile mentionate de tine este maricica, nu?
Si eu am gasit la un plafar o punguta cu condimente pentru mancare cu ceva E-uri. Din pacate, si acolo trebuie multa atentie.
Inca ceva, mezelurile de la mic.ro ce contin?
blue_flower spune:
De ce este hulit si controversat congelatorul?
Despre asta nu am citit / gasit nimic rau. Danaradum, de ce nu e ok congelatorul?
Burtocika spune:
Atentie la Plafar, cititi bine etichetele ! Eu am luat 2 siropuri de tuse si amandoua aveau benzoat de sodiu, am luat unguent cu galbenele si era plin de parabeni, plus cateva sampoane care aveau chimicale ...
Lapte de la tarani n-as cumpara in ruptul capului, poate doar daca sursa ar fi cunoscuta ... de mine, nu de vecina de la parter, care cumpara lapte de la o taranca de nu stiu cati ani, iar cand am luat si eu, de 2 ori mi s-a acrit in aceeasi zi !
In rest, citesc subiectul cu interes, poate imi mai dati idei.
onitza spune:
ELA, nu stiu ce sa zic..auzisem de puii crescuti de tarani ca si ei ar primi antibiotice de f mici ca sa supravietuiasca...
Sa va mai spun un lucru care m-a uimit: zilele trecute am cumparat ardei galbeni si portocalii...i-am gatit la aburi langa morcovi si rosii cherry (ultima fitza haha cum le numea Lorette) si cand scos din recipient m-a "izbit" un miros de sare si chimicale...uraat!!!! De unde pot cumpara ardei mai putin modificati genetic??? 
danaradum spune:
blue flower, eu nu am auzit nimic de rau despre pastrarea alimentelor la congelator sub conditia sa fie bine inchise in puncile in care le pastram. insa stiu o gramada de persoane care au renuntat la congelator din cauza amintirilor din epoca de mult apusa. si crede-ma ca am o gramada de prietene care nu concep sa isi ”incarce casa” cu un congelator. eu una sunt pentru utilizarea lui
.
ali spune:
Onitza, daca vrei sa mananci ardei cu mai putine chimicale atunci asteapta vara.Si nici asa nu e sigur ca nu sunt cu chimicale. Eventual sa gasesti niste tarani adevarati.
Nu mai stiu cine spunea ca daca vrei sa mananci cat mai natural(??) sa consumi fructe si legume atunci cand e perioada lor la noi. Sa nu vrei rosii in plina iarna ca degeaba speri sa fie sanatoase si bune.
Si eu am inceput sa am obsesii de genul asta , mai ales de cand mi s-a nascut pruncul.
Avem acum aproape 3 ani si ma straduiesc sa ii ofer niste oua de casa, lapte de la tarani ( in timpul verii chiar lapte de capra. Incerc sa avem mai mereu iaurt facut in casa( e f bun cu seminte de in ). Mancam paine neagra,facuta in casa, cu seminte de in. Incerc sa ii dau cat mai putin dulce si daca ii dau sa fie facut in casa. Abia de vreo luna am descoperit ciocolata neagra si primeste din cand in cand o bucatica pe zi.Ma bucur ca nu vrea sucuri.Prefera apa.
Cel putin cat depinde de mine sa manance putin mai controlat.Sunt constienta ca nu pot la nesfarsit, mai ales ca din toamna va incepe gradinita.
ali
Mama fericita de Andrei
danaradum spune:
la plafar am mai vazut creme de la steaua divina fara parabeni. si siropurile de la ei sunt fara benzoat de sodiu din cate imi amintesc. sunt facute cu zahar invertit si toate sunt la un pret ok. mai cumpar uleiuri de corp de la mayam. produse pentru demachiat am gasit la plafarul de langa mine de la apicalin care sunt 100% safe dupa cum spun ei. eu ma inteleg bine cu ele. dulceata din comert imi cumpar din produsele de topoloveni. au si magiun si cateva sortimente de dulceata fara zahar.
cat despre legume proaspete si curate in luna martie...... cam greu
. eu am spanac proaspat de la tara. am avut toata iarna pt ca a fost invelit si a rezistat. cartofi v-am mai scris de unde cumpar, ceapa se gaseste tot acolo.
danaradum spune:
ali, nici eu nu sunt adepta sucurilor din comert. prefer sa imi fac un fresh acasa. si eu mi-am luat o masina de facut paine dar din pacate nu prea am mai folosit-o in ultima perioada.asta pt ca gasesc paine curata la magazinul naturalia. dar este super buna masina asta!!! cat despre sucuri din comert... am gasit unul care este obtinut prin presare la rece si este 100% natural.este facut din mere si se gaseste la 3 sau 5 litri in supermarket, nu in toate, eu il iau de la auchan de exemplu. este de la dr. juss. si este foarte bun la gust.
cipcipcip spune:
Vedeti ca s-a mai discutat subiectul asta mai de mult pe la Bucatarie, inclusiv liste cu E-uri nocive si retete etc.